ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Ιούνη 2009
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
φωτ.

Στις 25 Ιούνη συμπληρώθηκαν 61 χρόνια από την εκτέλεση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΥΓΙΖΟΥ, μαζί με τους άλλους 20 αγωνιστές του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο τελευταίο γράμμα του προς την οικογένειά του έγραφε:

«Κελί μελλοθανάτων, 24 Ιούνη 1948.

Σεβαστοί μου γονείς, πολυαγαπημένα μου αδέλφια και αγαπητοί μου συγγενείς. Οταν θα λάβετε το γράμμα μου να ξέρετε ότι έχω πέσει, χωρίς να έχω σχέση, καμία απολύτως, με την υπόθεση αυτή. Αλλά μια και μου δόθηκε η κατηγορία αυτή, θα ακολουθήσω μέχρι το εκτελεστικό απόσπασμα τους υπόλοιπους συγκρατούμενούς μου, γιατί ξέρω να πεθαίνω τίμια.

Σεβαστέ μου πατέρα, δε θέλω να λυπηθείς για τον άδικο χαμό μου. Θέλω μόνο να ξέρεις ότι με σκοτώνουν άδικα.

Αγαπημένα μου αδέλφια, να δώσετε κουράγιο στον πατέρα και να μη στεναχωριέστε. Μέχρι εδώ έπρεπε να ζήσω. Τελειώνω το γράμμα μου με την ευχαρίστηση που νιώθει ένας αθώος.

Σεβαστέ μου πατέρα, αγαπημένα μου αδέλφια, αγαπητοί μου συγγενείς, σας φιλώ για τελευταία φορά και εύχομαι να ζήσετε ευτυχισμένοι.

Γιώργος».

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη των γονιών μας και των αδελφών μας ΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος πέθανε στην Ελβετία, και ΝΙΚΟΥ, που σκοτώθηκε στη Μουργκάνα, προσφέρω 30 ευρώ στο κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αρτέμιδας.

Σταμάτης Λυγίζος

***

φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, στις 19 - 6 - 2008, ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΣ του Αναστασίου και της Αρετής, μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

Γεννήθηκε στο χωριό Μορφοβούνι Καρδίτσας και έζησε 38 χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, στο χωριό Μπελογιάννης. Αγαπούσε πολύ τη νεολαία και εθελοντικά ασχολούνταν με την ομάδα ποδοσφαίρου «Σπάρτακος».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Στη μνήμη του και στη μνήμη του γιου και αδερφού μας, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΥ, η σύζυγός του Μαρία, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουμε 30 ευρώ για ενίσχυση του «Ρ».

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή αντάρτη του ΕΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΣΤΕΡΙΝΟΥ που απεβίωσε την 30.6.2004, προσφέρουμε στο Κόμμα, στο ΚΚΕ, το ποσό των 200 ευρώ.

Τα εγγόνια του: Αναστάσιος και Μαρία Αστερινού

***

Στις 29 Ιούνη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΡΑΛΙΟΣ. Στη μνήμη του τα παιδιά του προσφέρουν 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτ.

O ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ έζησε την περίοδο 1931-1967. Ηταν μαχητής του ΔΣΕ. Βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Εκεί τελείωσε το σχολείο και τη Γεωπονική Σχολή.

***

φωτ.

Ο ΕΛΙΣΑΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ έζησε την περίοδο 1925 - 1976. Ηταν αξιωματικός του ΔΣΕ (λοχαγός). Βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στη Μόσχα. Τιμήθηκε στην ΕΣΣΔ με τον τίτλο του διδάκτορα Οικονομικών Επιστημών για την επιστημονική διατριβή που έκανε για την οικονομία της Ελλάδας τα μετεμφυλιακά χρόνια. Ηταν κομματικό στέλεχος του ΚΚΣΕ.

***

φωτ. 3

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ έζησε την περίοδο 1898 - 1990. Μαχητής της Εθνικής Αντίστασης.

Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ έζησε στα 1900-1970. Μαχήτρια της Εθνικής Αντίστασης.

Ο ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, τέλος, έζησε στα χρόνια 1934-1993. Πολιτικός πρόσφυγας στο Βουκουρέστι. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός. Ηταν κομματικό μέλος.

Στη μνήμη της οικογένειας Χαριζοπούλου-Δημοπούλου προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΝΕ Καστοριάς.

Μπαρμπούνη Καλεάνθη

***

φωτ.

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στις Μεξιάτες της Φθιώτιδας στις 7 Μαΐου του 1925. Δεκαπέντε χρόνων συμμετείχε σε ομάδες της ΕΠΟΝ, στην αντίσταση κατά των Γερμανών. Υπήρξε αντάρτης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, από το 1947 μέχρι και το 1949. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 1949, δικάστηκε και καταδικάστηκε 7 φορές σε θάνατο, και, τελικά, φυλακίστηκε στην Αλικαρνασσό της Κρήτης και στην Κέρκυρα. Αποφυλακίστηκε το 1964 και δούλεψε σε εργοστάσια μετάλλου μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος συνέχισε τη μάχη ενάντια στον καπιταλισμό και την αντίδραση. Οντας μέλος του ΚΚΕ πρωτοστάτησε στην ίδρυση και συγκρότηση Οργανώσεων στο χώρο του Μετάλλου και στον Πειραιά.

ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ.

  • Επίσης, οι σύντροφοί του απ' την ΚΟ Κομποτάδων - Υπάτης προσφέρουν 100 ευρώ και 50 ευρώ προσφέρει ο Μπεκιάρης Σωτήρης.

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ η γυναίκα του σ. Τόνια πρόσφερε στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 200 ευρώ.

***

Φωτ.

Στις 26 Ιούνη 2006 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ. ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΥ, αξιωματικού Πεζικού του Δημοκρατικού Στρατού. Γεννήθηκε το 1928. Ηταν παιδί της πολυμελούς οικογένειας του Κωνσταντίνου Μπουντόλου, η οποία έχει προσφέρει αγωνιστές και θύματα στους αγώνες για την πατρίδα. Στον Εμφύλιο, εντάχθηκε στο ΔΣΕ και αποφοίτησε από την 6η Σειρά της Σχολής Αξιωματικών του ΔΣΕ. Εμεινε με τους τελευταίους μαχητές στο ύψωμα Φλάμπουρο του Γράμμου, τέλη Αυγούστου 1949, με τον αντισυνταγματάρχη Αχιλλέα Προτσάλη και με αυτοθυσία συνέβαλε αποφασιστικά στην προσπάθεια για τη διάσωση εκατόν πενήντα συμμαχητών του. Γι' αυτό προτάθηκε για το Μετάλλιο Ανδρείας.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, δημιούργησε οικογένεια και εργάστηκε για την ανοικοδόμηση αυτής της περιοχής, η οποία φιλοξένησε χιλιάδες αγωνιστές. Επέστρεψε στην πατρίδα με την οικογένειά του το 1958. Εγκαταστάθηκε στην Καρδίτσα. Από το 1976 έως το 1986 εργάστηκε ως υπάλληλος στο Δήμο Καρδίτσας και ως εκπρόσωπος των συναδέλφων του, ήταν μέλος του Εργατικού Κέντρου.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Κωνσταντούλα και τα παιδιά του Χρήστος και Κώστας πρόσφεραν 150 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» για την ενίσχυσή του.

***

Στη μνήμη της ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε στις 18 Ιούνη 2009, η κόρη της Ρίτσα Παπανικολάου προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ και ο Γιώργος Παπανικολάου 30 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Λάρισας.

ΓΙΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΓΙΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ, προσφέρουμε 50 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος, μέσω ΚΟ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Η γυναίκα του Λαμπρινή και τα παιδιά του

***

φωτ.

Ο ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ του Ναούμ και της Δομνίκης από το Πισοδέρι Φλώρινας οργανώθηκε στο ΕΑΜ στις αρχές του 1943. Η δράση του τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το χωριό του και τον Ιούνη του ίδιου χρόνου κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ, στο Σώμα Καϊμακτσαλάν, με καπετάνιο τον Γιαννούλη και τον ταγματάρχη, εκ των μονίμων, Παύλο Τσάμη. Τον Αύγουστο του 1943 μπήκε στη δύναμη της ανεξάρτητης διμοιρίας του 28ου Συντάγματος με διμοιρίτη τον ανθυπολοχαγό Κώστα Παπαναστασίου (Αρη). Συνεργάστηκε με αγγλική ομάδα σαμποτέρ και μέχρι την απελευθέρωση υπηρέτησε ως σύνδεσμος - αγγελιοφόρος στην ίδια ανεξάρτητη διμοιρία.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ.

  • Επίσης, στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου η Αλμετίδιου Φένια προσφέρει το ποσό των 30 ευρώ.

***

φωτ.

Στις 15 Ιούλη συμπληρώνονται δύο χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας η σύζυγος, μαμά και γιαγιά, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ(ΣΑΒΒΙΔΟΥ).

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Χρήστος, τα παιδιά της, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ροτόντας Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΓΙΩΡΓΗ ΒΟΥΤΥΡΑ, προέδρου του ΕΚ Νάουσας, που δολοφονήθηκε το 1946, και του αδελφού μας ΜΙΧΑΛΗ ΒΟΥΤΥΡΑ, συγκρατούμενου του Νικοφορίδη, που άρρωστος βασανίστηκε επί 100 μερόνυχτα με αποτέλεσμα να πεθάνει πριν δικαστεί.

Επίσης, στη μνήμη των συντρόφων του 15ου Συντάγματος ΚΩΣΤΑ ΡΑΦΤΗ (Νεμέρτικα), ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΑΝΤΑΚΑ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΣΥΦΗ, ΝΙΚΟΥ ΖΑΓΓΑΛΗ, ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΒΑΡΗ (Καβαλάρη), ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΩΛΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ. Επίσης στη μνήμη όλων των αγωνιστών από το Πωγώνι που δώσανε τη ζωή τους για τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού, προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στην ΚΟ Συκεών Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ
Φάνης Γεράσης

Βικτώρια Γεράση - Βουτυρά

***

Ο παλαίμαχος κομμουνιστής Μπαλαρούτσος Κλέαρχος, 98 χρόνων, προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ την τρίτη δόση των 300 ευρώ, για το Αρχείο του Κόμματος.

Επίσης, στη μνήμη των συντρόφων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο, για το σοσιαλισμό, προσφέρει στην ΠΕΑΕΑ Θεσσαλονίκης 100 ευρώ.

***

φωτ. 2

Για τους πεσόντες αγωνιστές Προχώματος Θεσσαλονίκης: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ ΙΟΡΔΑΝΗ του Παύλου, αντάρτη του ΕΛΑΣ, και τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΚΑΛΑΝΤΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ, ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΣΑΜΟΥΛΗΛΙΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (εκτελέστηκε), ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΥΜΕΩΝ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΚΑΝΑΚΙΔΗ ΙΑΚΩΒΟ (δολοφονήθηκε), ΚΑΡΙΠΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΠΟΛΝΑΝΙΔΗ ΚΛΙΜΑΝΤΟ, ΠΟΛΝΑΝΙΔΗ ΛΑΖΑΡΟ (όμηρος στη Γερμανία), ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΚΑΛΤΣΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ ΟΛΓΑ, ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΟΥ ΝΙΝΑ, ΚΕΛΕΤΙΔΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ, ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΣΥΜΑΝΤΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΒΛΑΣΗ (Καστανά), ΜΩΥΣΙΔΗ ΗΛΙΑ, ΠΟΛΝΑΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ και ΑΔΑΜΙΔΗ ΜΙΧΑΛΗ (Π. Αγιονέρι Κιλκίς), προσφέρουμε 100 ευρώ στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση» και 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Προχώματος Θεσσαλονίκης.

Αντώνης Πολνανίδης και Θεοδώρα Πολνανίδου

***

φωτ.

Στη μνήμη της αξέχαστης εξαδέρφης μας ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που στις 2 Ιούλη κλείνει ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρουμε 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

Γεωργία - Νίκος

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μου νόνας και θείας ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που στις 2 Ιούλη κλείνει ένας χρόνος που έφυγε από τη ζωή, προσφέρουμε 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μαντούλα -Τάσος


ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ

ΒΟΥΤΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΒΟΥΤΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΣΤΕΡΙΝΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΣΤΕΡΙΝΟΣ

ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

ΛΥΓΙΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΥΓΙΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ (ΣΑΒΒΙΔΟΥ)
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ (ΣΑΒΒΙΔΟΥ)

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ηλίας Ιωαννίδης
Ηλίας Ιωαννίδης

ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
φωτ.

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο. Νεαρός ακόμη κατατάχτηκε εθελοντής στο στρατό κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αμέσως ενστερνίστηκε την ιδεολογία του σοσιαλισμού. Πάλεψε και αγωνίστηκε με σθένος και αφοσίωση για τις ιδέες του κομμουνισμού και, κατά καιρούς συνελήφθη από τις αιγυπτιακές αρχές, αλλά αυτός απτόητος συνέχισε να αγωνίζεται και να προσφέρει ό,τι του ήταν δυνατόν στον αγώνα για τις ιδέες του. Οταν ήρθε στην Ελλάδα, πιστός πάντα στις σοσιαλιστικές ιδέες, προσχώρησε στο ΚΚΕ και συνέχισε με αγάπη και αφοσίωση τον αγώνα για τα κομμουνιστικά ιδανικά. Ακόμη και τα δύο τελευταία χρόνια που είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και έμενε στο σπίτι, ενδιαφερόταν και προσέφερε στον αγώνα ό,τι μπορούσε και ό,τι περνούσε από το χέρι του. «Εφυγε» από τη ζωή στις 15 Μαΐου 2009.

Σύντροφοί του από την ΚΟ Ριζούπολης - Λαμπρινής, στη μνήμη του, προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 245 ευρώ.

***

φωτ. 2

Αντιπρόσωποι της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ της 78ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, τιμώντας την ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΟΝΤΗ, κομμουνίστρια νηπιαγωγό που χάθηκε πρόσφατα και τόσο απροσδόκητα, αλλά και τον κομμουνιστή παιδαγωγό ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ, που έφυγε πριν από 7 χρόνια, στις 26.6.02, όταν διαδήλωνε κατά των ναρκωτικών, προσφέρουν συμβολικά το ποσό των 690 ευρώ στο ΚΚΕ - στο κόμμα μέσα από τις γραμμές του οποίου γαλουχούνται τέτοιοι αγωνιστές. Σύντροφοί μας συνεχίζουμε!

***

φωτ. 2

Στις 3 Ιουνίου έκλεισαν τρία χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ. Στις 2 Ιουλίου κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη τους τα παιδιά τους προσφέρουν οικονομική ενίσχυση 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Μελισσίων.


ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΟΝΤΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΟΝΤΗ

ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Γεώργιος Γεωργάκης
Γεώργιος Γεωργάκης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ