Κυριακή 28 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
φωτ.

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο. Νεαρός ακόμη κατατάχτηκε εθελοντής στο στρατό κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αμέσως ενστερνίστηκε την ιδεολογία του σοσιαλισμού. Πάλεψε και αγωνίστηκε με σθένος και αφοσίωση για τις ιδέες του κομμουνισμού και, κατά καιρούς συνελήφθη από τις αιγυπτιακές αρχές, αλλά αυτός απτόητος συνέχισε να αγωνίζεται και να προσφέρει ό,τι του ήταν δυνατόν στον αγώνα για τις ιδέες του. Οταν ήρθε στην Ελλάδα, πιστός πάντα στις σοσιαλιστικές ιδέες, προσχώρησε στο ΚΚΕ και συνέχισε με αγάπη και αφοσίωση τον αγώνα για τα κομμουνιστικά ιδανικά. Ακόμη και τα δύο τελευταία χρόνια που είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και έμενε στο σπίτι, ενδιαφερόταν και προσέφερε στον αγώνα ό,τι μπορούσε και ό,τι περνούσε από το χέρι του. «Εφυγε» από τη ζωή στις 15 Μαΐου 2009.

Σύντροφοί του από την ΚΟ Ριζούπολης - Λαμπρινής, στη μνήμη του, προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 245 ευρώ.

***

φωτ. 2

Αντιπρόσωποι της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ της 78ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, τιμώντας την ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΟΝΤΗ, κομμουνίστρια νηπιαγωγό που χάθηκε πρόσφατα και τόσο απροσδόκητα, αλλά και τον κομμουνιστή παιδαγωγό ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ, που έφυγε πριν από 7 χρόνια, στις 26.6.02, όταν διαδήλωνε κατά των ναρκωτικών, προσφέρουν συμβολικά το ποσό των 690 ευρώ στο ΚΚΕ - στο κόμμα μέσα από τις γραμμές του οποίου γαλουχούνται τέτοιοι αγωνιστές. Σύντροφοί μας συνεχίζουμε!

***

φωτ. 2

Στις 3 Ιουνίου έκλεισαν τρία χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ. Στις 2 Ιουλίου κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη τους τα παιδιά τους προσφέρουν οικονομική ενίσχυση 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Μελισσίων.


ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΟΝΤΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΟΝΤΗ

ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Γεώργιος Γεωργάκης
Γεώργιος Γεωργάκης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ