ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Ιούλη 2009
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Επιτυχία από τη Σολωμού

Σπουδαία επιτυχία σημείωσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης η Δέσποινα Σολωμού (αριστερά στη φωτ.)

Eurokinissi

Σπουδαία επιτυχία σημείωσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης η Δέσποινα Σολωμού (αριστερά στη φωτ.)
Tην μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδας στη συγχρονισμένη κολύμβηση σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σημείωσε η Δέσποινα Σολωμού, η οποία κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο σόλο. Η Σολωμού συγκέντρωσε 90.333 βαθμούς, πήρε την 7η θέση, κάτι που αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, καθώς μέχρι τώρα καλύτερη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν η 8η. Μία μέρα πριν, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε καταφέρει να καταλάβει την 7η θέση στον προκριματικό και να προκριθεί στον τελικό. Η Ρωσίδα Ναταλία Ιστσένκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με το πρόγραμμά της να βαθμολογείται με 98.667 και να υπερασπίζεται τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2007 στη Μελβούρνη: Η πρώτη 8άδα:1. Ναταλία Ιστσένκο (Ρωσία) 98.667 βαθμοί, 2. Γκέμα Μενγκουάλ (Ισπανία) 97.833, 3. Μαρί-Πιέρ Μπουντρό-Γκανιόν (Καναδάς) 96.000, 4. Μπεατρίτσε Αντελίτζι (Ιταλία) 94.667, 5. Γιούμι Αντάτσι (Ιαπωνία) 93.334, 6. Ντάρια Ιούσκο (Ουκρανία) 93.167 7. Δέσποινα Σολωμού (ΕΛΛΑΔΑ) 90.333, 8. Τζίνα Ράνταλ (Μ. Βρετανία) 90.166.

  • Σήμερα κόντρα στο Καζακστάν (10.30 ΣΠΟΡ +) θα προσπαθήσει να ρεφάρει η εθνική γυναικών την ήττα της πρεμιέρας στο τουρνουά πόλο από την Ρωσία με 14-9. Η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε εξ αρχής αμυντικά προβλήματα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να εξελιχθεί ουσιαστικά σε ένα μονόλογο για τις Ρωσίδες οι οποίες προηγήθηκαν με 7-2.
  • Εκτός τελικού στα 3 μέτρα συγχρονισμένης κατάδυσης έμεινε το ελληνικό δίδυμο αποτελούμενο από τους Αλέξανδρο Μάνο και Στέφανο Παπαρούνα. Οι Ελληνες καταδύτες συγκέντρωσαν 354.51 βαθμούς και κατέκτησαν την 15η θέση στον προκριματικό, μεταξύ 20 συμμετεχόντων.
  • Σήμερα θα διεξαχθούν οι τελικοί στους αγώνες ανοικτής θάλασσας στα 5 χλμ. αφού οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή τους. Η ελληνική ομάδα εκπροσωπείται από τον χάλκινο παγκόσμιο πρωταθλητή Σπύρο Γιαννιώτη, τη Μαριάννα Λυμπερτά και τον Αντώνη Φωκαΐδη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ραντεβού το Σεπτέμβρη

Ραντεβού το Σεπτέμβρη δίνει ο Μαρκ Νταρπισάιρ αφού ο Αγγλος επιθετικός του Ολυμπιακού αναμένεται σήμερα να χειρουργηθεί στους κολιακούς και να επιστρέψει στην δράση σε δυο μήνες περίπου. Οι φόβοι των «ερυθρολεύκων» επιβεβαιώθηκαν καθώς ήταν γνωστό ότι ο παίκτης είχε το ίδιο πρόβλημα στο παρελθόν και οι ενοχλήσεις το τελευταίο διάστημα παρά την συντηρητική αγωγή που ακολούθησε, συνεχίστηκαν. Ετσι αποφασίστηκε ξανά επέμβαση. Οι εξελίξεις ενίσχυσαν τις φήμες για την απόκτηση επιθετικού αφού πλέον για το επόμενο διάστημα (και μέχρι την πλήρη αποθεραπεία του Αγγλου παίκτη) ο Ολυμπιακός έχει μείνει μόνο με τους Ντιόγκο, Μήτρογλου σαν καθαρούς επιθετικούς.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Κροάτης, Μάριο Στραχόνγια, ορίσθηκε - από την αρμόδια επιτροπή της UEFA - να διαιτητεύσει τον επαναληπτικό αγώνα της Λάρισας με την Ρέικιαβικ. Βοηθοί, στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο «Αλκαζάρ», θα είναι οι συμπατριώτες του, Ζέλικο Γκργκετς και Ιγκόρ Κρμαρ και 4ος διαιτητής ο Ιγκόρ Πρίστοβνικ.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Επιτυχίες από τους νέους

Δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, είναι ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας Νέων (κάτω των 23 ετών) και Εφήβων - Νεανίδων (κάτω των 19), τα οποία έγιναν στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ο Κώστας Καραγεώργος κατέκτησε την πρώτη θέση στο Κέιριν των Εφήβων, ενώ ο Χρήστος Βολικάκης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο ίδιο αγώνισμα, στην κατηγορία των Νέων.

  • Η Ρωσική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (FVSR) τιμώρησε τρεις αθλητές, οι οποίοι βρέθηκαν «θετικοί» σε απαγορευμένες ουσίες. Στον 19χρονο Ιλνούρ Ζάκαριν (πρωταθλητής Ευρώπης στους εφήβους το 2007) και την 22χρονη Γεκατέρινα Μελνίκοβα (πρώην πρωταθλήτρια Ρωσίας στην ορεινή ποδηλασία) επιβλήθηκε διετής αποκλεισμός. Ο 22χρονος Κιρίλ Μποζένκο τιμωρήθηκε με ποινή 12 μηνών, επειδή, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, βρέθηκε θετικός σε διάφορες διεγερτικές ουσίες.
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Βγαίνει ο αντίπαλος

Με εννιά αγώνες ο ένας εκ των οποίων συγκεντρώνει το ελληνικό ενδιαφέρον, αρχίζει σήμερα το διήμερο των επαναληπτικών αναμετρήσεων για τον Β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η συνάντηση που ενδιαφέρει άμεσα τον Ολυμπιακό είναι αυτή ανάμεσα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας και την Ζρίνσκι Μόσταρ, αφού όποια ομάδα «σφραγίσει» το εισιτήριο για την επόμενη φάση θα τεθεί αντιμέτωπη με τους νταμπλούχους. Οι Βόσνιοι κέρδισαν στην έδρα τους με 1-0 και στοχεύουν να διαφυλάξουν ή να διευρύνουν το «ελαφρύ» προβάδισμα που έχουν, ενώ φυσικά οι Σλοβάκοι να το ανατρέψουν.

Το σημερινό πρόγραμμα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα) είναι: Μπάτε Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - FK Σκοπίων (ΠΓΔΜ) (2-0), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Πιουνίκ Ερεβάν (Αρμενία) (0-0), Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) - Εκράνας (Λιθουανία) (2-2), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Στρέιμουρ (Νήσοι Φαρόε) (2-0), Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) - Ριλ (Ουαλία) (4-0), Σεριφ Τιρασπολ (Μολδαβία) - Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία) (1-0), Σάντα Τζούλια (Ανδόρα) - Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) (0-4), Στάμπαεκ (Νορβηγία) - KF Τίρανα (Αλβανία) (1-1), Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) - Ζρινσκι Μόσταρ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) (0-1).

ΑΡΗΣ

Παίκτης του Αρη θα είναι για την επόμενη σεζόν ο Ντάριο Φερνάντες. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου υπέγραψε το απόγευμα της Δευτέρας μονοετές συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς και θα αγωνίζεται σ' αυτούς με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο απ' τη Μπέιταρ Ιερουσαλήμ, ενώ στο συμβόλαιο συμπεριλαμβάνεται και οψιόν αγοράς του.

ΣΤΙΒΟΣ - «25α ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ»
Αρωμα γυναίκας...

Oι γυναίκες ήταν αυτές που ξεχώρισαν στο χτεσινό διεθνές μήτιγνκ «25α Βαρδινογιάννεια», που διεξήχθησαν στο Ρέθυμνο. Δυο αθλήτριες ήταν αυτές που έκλεψαν την παράσταση, πετυχαίνοντας την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο στο αγώνισμά τους. Ο λόγος για την Ντέμπι Φέργκιουσον-ΜακΚένζι, η οποία έκανε τα 200μ. σε 22.32 και τη Λόλο Τζόουνς, η οποία τερμάτισε στα 100μ. εμπόδια σε 12.47.

Από εκεί και πέρα, στους άνδρες στη σφυροβολία πρώτευσε ο Κρίστιαν Παρς με 78μ81, στα 100μ. ο Αϊβορι Ουίλιαμς ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε τα 10΄΄ κάνοντας 9.93, στα 110μ. εμπόδια ο Ντάιρον Ρόμπλες νίκησε με 13.17, στο μήκος ο Μίτσελ Γουάιτ με 8μ43, στη δισκοβολία ο Γκερντ Κάντερ με 69μ10, στα 400μ. εμπόδια ο Χαβιέρ Κάλσον με 48.46 ενώ στο ίδιο αγώνισμα αλλά στην δεύτερη σειρά ο Ιακωβάκης ήταν 3ος με 49.35. Στα 200μ. πρώτος ήταν ο Αλόνσο Εντουαρντς με 20.00.

  • Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Πατσουκάκης στο άλμα επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Νέων (Α-Γ) που διεξάχθηκε στο Κάουνας. Ο Ελληνας άλτης είχε καλύτερο άλμα στα 5.55.
ΠΑΟ
Πετυχημένο τεστ

Ο Παναθηναϊκός, με το τέρμα του Τζιμπρίλ Σισέ (76'), επικράτησε 1-0 της Γκλάντμπαχ, στο τελευταίο φιλικό τεστ επί αυστριακού εδάφους, στην πρόβα τζενεράλε πριν τις δύο αναμετρήσεις με την Σπάρτα Πράγας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά τεστ, αφού ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξαν να βρίσκονται οι Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Νίνης.

ΑΕΚ
Παιχνίδια συμφερόντων

Νέα επιχειρηματικά παιχνίδια στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Στα ΜΜΕ διέρρευσε χτες ότι επιχειρηματίας ή ομάδα επιχειρηματιών είναι... στην πόρτα της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας. Αλλοι μιλούσαν για απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και άλλοι για συμμετοχή με υπολογίσιμο ποσοστό, που δεν θα επιφέρει αλλαγές όμως στο στάτους κβο (μεγαλομέτοχος ο Ν. Νοτιάς). Η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της, τυπικά απέφυγε να πάρει θέση αλλά ουσιαστικά «έδειξε» την δεύτερη περίπτωση. Υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται σ' εξέλιξη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η κίνηση αυτή θα επιφέρει πάντως αλλαγές με κερδισμένους και χαμένους. Σ' επίπεδο ποσοστών αλλά και εξουσίας (συμμαχιών). Αφού κάποιοι παλιοί μέτοχοι (που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να συμμετάσχουν) θα δουν το ποσοστό που κατείχαν να μειώνεται και άλλοι ν' αυξάνεται. Στο μεταξύ σήμερα θα δοθεί το πρώτο φιλικό της ομάδας με αντίπαλο την Κλουζ (19.00, Novasports1).

ΜΠΑΣΚΕΤ
Προς απεργία ο ΠΣΑΚ

Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ να αυξήσει σε τρεις τους Αμερικανούς που θα χρησιμοποιεί κάθε ομάδα στο νέο Πρωτάθλημα αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πλευράς παικτών. Στην ψηφοφορία του ΠΣΑΚ, 44 από τους αθλητές που συμμετείχαν ψήφισαν υπέρ της απεργίας σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Μόλις 2 ψήφισαν υπέρ της απόφασης του ΕΣΑΚΕ και όλα αναμένεται να κριθούν από την απόφαση που θα πάρει η ΕΟΚ περί επικύρωσης ή όχι της αλλαγής του νόμου.

  • Ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοίκηση της ΚΑΕ Αρης η απόκτηση του Νίκου Χατζηβρέττα για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο παίκτης από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό ήρθε σε συμφωνία με τους «κίτρινους», στους οποίους επιστρέφει μετά τη σεζόν του 2001.
  • Σήμερα το μεσημέρι θα αναχωρήσει η αποστολή της Εθνικής ανδρών για το Καρπενήσι όπου θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της.
  • Σε χτεσινό αγώνα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Ρόδο η Εθνική νέων στην πρεμιέρα της Β' φάσης κέρδισε με 73-71 τη Ρωσία. Σήμερα (19.00, ΕΤ-1) αντιμετωπίζει την Ισπανία.

Ο «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ» απουσιάζει σε άδεια



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ