Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10452

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υπόθεση κάθε προοδευτικού ανθρώπου η καταδίκη του αντικομμουνισμού
  • Πληθαίνουν οι εκδηλώσεις των ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, ενάντια στην ευρωενωσιακή αντικομμουνιστική εκστρατεία.
  • Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου συγκέντρωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

ΣΕΛ.  7  -  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέες πριμοδοτήσεις στο κεφάλαιο
  • Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των βιομηχάνων το νομοσχέδιο για τα βιομηχανικά πάρκα.
  • ΚΚΕ: Το ζήτημα είναι να απαντήσει οργανωμένα, έγκαιρα και αποφασιστικά με το κίνημά του ο λαός, για να αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή πολιτική.

ΣΕΛ.  11

ΣΕ ΡΟΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ με την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της

Πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Συντριβανίου στις 6 το απόγευμα

  • Απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ενόψει ΔΕΘ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά, στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
  • Τα αντιλαϊκά και αντεργατικά νομοσχέδια και μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ, των διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ - ΔΝΤ), πατούν σε προηγούμενους νόμους του ΠΑΣΟΚ ή έχουν τη συγκατάθεσή του, στηρίζονται και από τις άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.
  • Είναι απόλυτα βέβαιο πως στο αμέσως επόμενο διάστημα η επίθεση θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Πλευρές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής θα παρουσιάσουν κυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, κάνοντας προσπάθεια να καμουφλάρουν επιδέξια τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα.
  • Χωρίς σύγκρουση μ' αυτή την πολιτική και τους πολιτικούς εκφραστές της δεν μπορεί να λυθούν τα προβλήματα. Με την κοινή δράση και πάλη της εργατικής τάξης, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, να απαιτήσουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που στο κέντρο του να βρίσκεται η ικανοποίηση των σημερινών αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

ΣΕΛ.  3

ΙΡΑΚ
Μακελειό στο κέντρο της Βαγδάτης

Λουτρό αίματος με περισσότερους από 95 νεκρούς και 500 τραυματίες άφησαν πίσω τους οι έξι επιθέσεις (με παγιδευμένα αυτοκίνητα και όλμους), που κάλυψαν, χτες, με καπνό τον ουρανό της Βαγδάτης και έπληξαν το υποτιθέμενο «ασφαλέστερο» σημείο της χώρας, αλλά και την εικόνα κύρους που προσπαθούν να διαμορφώσουν οι συνεργάτες των κατακτητών. Αυτό είναι το τίμημα της συνεχιζόμενης κατοχής, που ο ιρακινός λαός πληρώνει πάντα με το αίμα του.


ΣΕΛ.  16

Το σύστημα...

«ΟΛΑ τα μεγάλα κόμματα έχουν κατά καιρούς δεχθεί δωρεές, που να εξασφαλίζουν στους δωρητές την "καλή θέληση" των εκπροσώπων τους στο Κοινοβούλιο ή στην Κυβέρνηση». Φυσικά, δεν πρόκειται για καμιά μεγάλη ανακάλυψη η παραπάνω φράση στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο από «Το Βήμα». Εχει όμως τη σημασία της όταν αναγκάζεται μια από τις πιο παραδοσιακές εφημερίδες στήριξης της εξουσίας της αστικής τάξης να περνάει σε μια τέτοια ομολογία. Ανάμεσα στα άλλα κίνητρά της λέει στους αναγνώστες της: Ετσι λειτουργεί το σύστημα στήριξης του κεφαλαίου, αποδεχτείτε το και τα κεφάλια μέσα. Προδιαγράφει επίσης ότι μπορεί τώρα το σκάνδαλο «ΖΗΜΕΝΣ» να χρησιμοποιείται από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και την πλουτοκρατία για να αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους από τις αντιλαϊκές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση και στηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά είναι δεδομένη η συγκάλυψή του, αφού έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αρα οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πατήσουν πάνω στην παγίδα που τους έχουν στήσει με τα «έρχεται δεν έρχεται ο Χριστοφοράκος», αλλά να αγωνιστούν για την οριστική ανατροπή του σάπιου συστήματος.



ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
«Προσαρμοστικότητα» απαιτεί από τους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  15
ΧΑΛΚΙΔΑ
Εγκρίθηκε μελέτη για εργοστάσιο καύσης στην ΑΓΕΤ

ΣΕΛ.  12
ΚΟ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνας για δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ