ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /32
Στη μάχη του ψηφοδελτίου οι ετεροδημότες

Συνεχίζονται οι συσκέψεις στο Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα και στην αίθουσα των Λογιστών

Στη μάχη του ψηφοδελτίου έχουν μπει για τα καλά οι ετεροδημότες μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε στις 4 του Οκτώβρη να μη χαθεί ούτε μια ψήφος που προορίζεται για το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες:

  • Να βρουν πού ψηφίζουν και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να μη χαθεί ούτε μια ψήφος που προορίζεται για το ΚΚΕ.
  • Εγκαιρα να εξασφαλιστούν τα εισιτήρια για όσους ψηφίζουν μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.
  • Να οργανώσουν συγκεντρώσεις και συσκέψεις, στους χώρους δουλειάς και στις εργατογειτονιές.
  • Να καταγράψουν τις ανάγκες και τα προβλήματα που αφορούν στις μετακινήσεις των ετεροδημοτών στους τόπους που ψηφίζουν.

Για κάθε πληροφορία και βοήθεια, οι ετεροδημότες μπορούν να επικοινωνούν με το Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου), στα τηλέφωνα 210.3301.464 και 210.3301.106. Υπεύθυνοι της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για τους ετεροδημότες είναι οι Πέτρος Αλέπης και Βίκτορας Θωμόπουλος.

Το πρόγραμμα των συσκέψεων

Παράλληλα με το πρόγραμμα των εξορμήσεων και των άλλων δραστηριοτήτων συνεχίζονται και οι συσκέψεις ετεροδημοτών που κατοικούν στην Αθήνα. Στο Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου) προγραμματίζονται οι παρακάτω συσκέψεις:

-- Σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών Τρικάλων, με ομιλητή τον Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ.

-- Σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη, στις 8.30 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών Καρδίτσας, με ομιλητή τον Στέλιο Λάμπρου.

-- Την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών Λέσβου - Λήμνου, με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών Αιτωλοακαρνανίας - Φθιώτιδας, με ομιλήτρια την Αθηνά Τσάμη.

Ακόμα, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) προγραμματίζονται:

-- Σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών Κέρκυρας, με τον Κώστα Μπορμπότη.

-- Την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη σύσκεψη ετεροδημοτών Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Ομιλίες μελών της ΚΕ του ΚΚΕ

Τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσουν στις παρακάτω κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις:

Αύριο Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία είναι και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ.

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Εδεσσα, στην πλατεία Ελευθερίας, θα μιλήσει ο Σάκης Βαρδαλής.

-- Στις 8 μ.μ., στην Ηγουμενίτσα, στον πεζόδρομο, θα μιλήσει ο Θόδωρος Γουλής.

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Ναύπλιο, στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στο Κιλκίς, στην πλατεία Ειρήνης, θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης.

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Νάουσα, στην πλατεία Καρατάσου, θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης.

Σάββατο 26 Σεπτέμβρη

-- Στις 8 μ.μ., στην Πρέβεζα, στην παραλία, θα μιλήσει ο Θόδωρος Γουλής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Βέροια, στην πλατεία Ελιάς, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, ο οποίος είναι και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στη Λευκάδα, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Κυριακή 27 Σεπτέμβρη

-- Στις 8.30 μ.μ., στην Αμαλιάδα, στην πλατεία Αθανασίου, θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Αργοστόλι, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στο Πνευματικό Κέντρο, θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης. Θα χαιρετίσει ο Χρήστος Αλευράς, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Τρίτη 29 Σεπτέμβρη

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Αργος, στην πλατεία Αγ. Πέτρου, θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης.

-- Στις 8.30 μ.μ., στη Ζάκυνθο, στην πλατεία Αγ. Μάρκου, θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Αμφισσα, στην πλατεία Λαού, θα μιλήσει ο Γιάννης Παναγής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Σάμο, στην πλατεία Πυθαγόρα, θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ομιλίες υποψηφίων στο Επικρατείας

Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ θα μιλήσουν στις παρακάτω κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις:

Αύριο Πέμπτη, 24 του Σεπτέμβρη

-- Στις 8.30 μ.μ. στην Αρτα, στην πλατεία Μονοπωλίου, θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στην Κατερίνη, στον πεζόδρομο, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

Παρασκευή, 25 του Σεπτέμβρη

-- Στις 8 μ.μ., στη Λιβαδειά, στον πεζόδρομο, θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Γκικόπουλος. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Κώστας Καζάκος.

-- Στις 8.30 μ.μ. στην Καλαμάτα, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει η Λίνα Κροκίδη, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο υποψήφιος βουλευτής Αντώνης Κατσάς.

-- Στις 7.30 μ.μ. στη Φλώρινα, στον κεντρικό πεζόδρομο, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. στην Νάουσα, στην πλατεία Καρατάσου, θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. στην Καβάλα, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

Σάββατο, 26 του Σεπτέμβρη

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Καστοριά θα μιλήσει ο Πασχάλης - Αδάμ Μολυβδάς, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ. στην Ικαρία, στον Εύδηλο, θα μιλήσει ο Τάκης Τσιόγκας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

Κυριακή, 27 του Σεπτέμβρη

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Λαύριο, στο άγαλμα των Μεταλλωρύχων, θα μιλήσει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Κώστας Καζάκος.

Δευτέρα, 28 του Σεπτέμβρη

-- Στο Ρέθυμνο, θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Μανουσάκης. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Κώστας Καζάκος.

Στην Πτολεμαΐδα

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πτολεμαΐδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη και ώρα 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει η Ευθυμία Τσίγκα και θα χαιρετίσουν οι Δημήτρης Ιωαννίδης και Βασιλική Στεργίου, όλοι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος.

Μάθε πού ψηφίζεις

Οι εκλογείς για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό των στοιχείων ταυτότητάς τους (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, ατομικό βιβλιάριο υγείας). Ολοι οι ψηφοφόροι μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν:

  • Με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου νομάρχη το αργότερο δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις 22 Σεπτέμβρη, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους και τις κοινότητες του νομού.
  • Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ενότητα «Εκλογές» - «Μάθε πού ψηφίζεις».
  • Να τηλεφωνούν στο 1500.
Σύσκεψη γονέων ΑμΕΑ

Μπροστά στις εκλογές, η Κομματική Ομάδα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Τα Εκλογικά Κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα και άλλοι τρόποι επικοινωνίας

  • Το κεντρικό Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής:

-- Γραμματεία - Τηλεφωνικό Κέντρο: 210.3301.241 - 210.3301.464 - 210.3301.106

-- Ετεροδημότες: 210.3822.778 - 210.3822.375 - 210.3822.655 - 210.3822.714

-- FAX Εκλογικού Κέντρου: 210.3301.474

-- Διεύθυνση e-mail:ekkke@otenet.gr

  • Το Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στην οδό Εγνατίας και Σωκράτους 8, καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ. Στο Εκλογικό Κέντρο μπορούν να απευθύνονται οι ετεροδημότες για πληροφορίες σχετικά με τον τόπο που ψηφίζουν και τη μετακίνησή τους. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310.280.243.
Κρίσιμες προθεσμίες για τις εκλογές

Στο διάστημα μέχρι τη μέρα διεξαγωγής των εκλογών, στις 4 Οκτώβρη 2009, υπάρχουν ορισμένες κρίσιμες προθεσμίες που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα:

Στις 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ λήγει η προθεσμία για την παράδοση από το Κόμμα μας, στους κατά τόπους νομάρχες, των ψηφοδελτίων για τα κοινά εκλογικά τμήματα των εκλογικών περιφερειών.

Στις 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ λήγει η προθεσμία για την παράδοση από το Κόμμα μας, στους κατά τόπους νομάρχες, των ψηφοδελτίων για τα ειδικά εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ