ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Ιούνη 2000
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ο λαός της πόλης θα περιφρουρήσει το Φεστιβάλ

Οσοι έστησαν τα επεισόδια της Τετάρτης εξώ από το Θέατρο Πέτρας, θα βρουν απέναντί τους τη Δημοτική Αρχή, το λαό και τη νεολαία της πόλης, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος

Προς απογοήτευση, ίσως, όσων προκάλεσαν και έστησαν τα επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης, έξω από το Θέατρο Πέτρας όπου πραγματοποιούνταν συναυλία ροκ, ο Δήμος Πετρούπολης, δηλώνει κατηγορηματικά: «Ο κόσμος της Πετρούπολης μαζί με τη νεολαία θα περιφρουρήσει το θεσμό του Φεστιβάλ Πέτρας που για χρόνια ολόκληρα αποτελεί ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της χώρας μας και προβάλλει μια εναλλακτική πρόταση για τον πολιτισμό». Και ζητά από τις αρμόδιες αρχές να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των ερευνών σχετικά με τους «γνωστούς αγνώστους» που προκάλεσαν το κάψιμο οχημάτων έξω από το Θέατρο. Να σημειώσουμε πως ο δήμος έδωσε στην Αστυνομία στοιχεία για κλειστό ΒΑΝ από το οποίο αποβιβάστηκαν οι «γνωστοί - άγνωστοι».

Αναφερόμενος στα επεισόδια της Τετάρτης, ο Δήμος Πετρούπολης σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Ενώ η συναυλία μέσα στο χώρο του Θεάτρου εξελισσόταν χωρίς κανένα πρόβλημα, με αρκετές χιλιάδες κόσμο και ενώ είχε ξεκινήσει από τις 7.30 περίπου, στις 21.50, στο χώρο του πάρκιν, καταφθάνει μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, φορώντας κουκούλες και κράνη. Σύμφωνα με πληροφορίες αποβιβάστηκαν από ένα κλειστό ΒΑΝ, τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στην Αστυνομία. Αμέσως άρχισαν να ρίχνουν βόμβες μολότοφ στα σταθμευμένα οχήματα. Είμαστε βέβαιοι ότι αν οι παρευρισκόμενες δυνάμεις (Αστυνομία - Πυροσβεστική) έδειχναν το ίδιο ενδιαφέρον με τους εργαζόμενους του Δήμου, τους δημοτικούς συμβούλους και τους αντιδημάρχους που παρευρίσκονταν στο χώρο και είχαν ακούσει τις εκκλήσεις τους προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις, τα επεισόδια δε θα είχαν καν την εξέλιξη που είχαν».

Ακολούθως, ο Δήμος Πετρούπολης αναρωτιέται, στην ανακοίνωσή τους, «πως μια ομάδα 20 με 30 ατόμων, οι ίδιοι "γνωστοί - άγνωστοι" κουκουλοφόροι που δρουν σε κάθε εκδήλωση, όπως Πολυτεχνείο, επίσκεψη Κλίντον, μαθητικές κινητοποιήσεις, καταφέρνουν να παραμένουν "άγνωστοι" και ασύλληπτοι μέχρι τώρα». Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως αν κρίνει κανείς και από την ώρα που κατέφτασαν οι «γνωστοί - άγνωστοι» στο χώρο, «είναι καθαρό πως ούτε για τη συναυλία ήρθαν, αλλά ούτε είχαν σχέση με τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτήν. Ηρθαν για συγκεκριμένο σκοπό, κάτι που γίνεται φανερό από την επαγγελματική προετοιμασία και την ετοιμότητα την οποία επέδειξαν». Αντίθετα, ο κόσμος που παρακολούθησε τη συναυλία, όταν αυτή τελείωσε, έφυγε ήσυχα, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην πόλη και «ίσως μη γνωρίζοντας το τι γινόταν στο πάρκιν», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Πετρούπολης.

Και καταλήγει απευθυνόμενος σε αυτούς που ευθύνονται ή έστησαν αυτή την προβοκατόρικη ενέργεια, πως απέναντί τους δε θα βρουν μόνο τη Δημοτική Αρχή, «αλλά ολόκληρο το λαό και τη νεολαία της πόλης μας».

Συγκέντρωση στο Κερατσίνι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα χρόνια προβλήματα της περιοχής διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής Κερατσινίου την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Νίκου Μπελογιάννη. Ο εξωραϊστικός σύλλογος ζητά την απομάκρυνση της ιχθυόσκαλας από την περιοχή και μια σειρά άλλα μέτρα που αφορούν την καθαριότητα και υγιεινή της περιοχής.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
Αύριο Κυριακή διοργανώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ:
  • Ο Δήμος Καισαριανής και το Τοπικό Παράρτημα, στις 10 πμ προς τιμή της επετείου της μάχης που δόθηκε τον Ιούνη του 1944 στη Μονή Καισαριανής από ομάδα Ελασιτών, εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Στην εκδήλωση αυτή, τιμώνται όλοι οι πεσόντες Καισαριανιώτες πατριώτες αγωνιστές. Πούλμαν για τη Μονή - τόπο της εκδήλωσης - ξεκινούν από την πλατεία της πόλης στις 9.30 πμ.
  • Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων και το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, τελούν μνημόσυνο πεσόντων και θανόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, στις 10.30 πμ, στην πλατεία Ρήγα Φερραίου (γωνία Μπίμπιζα).
  • Το Παράρτημα Αμφισσας, στις 11.30 πμ, τελεί το καθιερωμένο ετήσιο Τρισάγιο, για όλους τους πεσόντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στην Αγία Τριάδα ΚΑΛΟΣΚΟΠΗΣ, που είναι ο τόπος εκτέλεσής τους. Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ, δρομολογούν πούλμαν που ξεκινούν στις 6.30 πμ από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 8234.296 και 8222.952.
  • Ο Δήμος Αστακού και το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, στις 10 πμ εκδήλωση, στο χώρο του μνημείου, για την επέτειο του μπλόκου που έκαναν στην πόλη οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους, στις 22-6-1944.
  • Το Παράρτημα Αργυρούπολης της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 20-6-00 στις 8 μμ στο Πέτρινο Θέατρο του Δήμου, αφιερωμένη στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης για τη συντριβή του φασισμού. Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου, καθώς επίσης και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο

ΖΑΧΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

ετών 85

συνταξιούχο ΟΛΠ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

κηδεύουμε σήμερα Σάββατο και ώρα 12 μ. εκ του ιερού ναού Κοιμητηρίου Καισαριανής.

Η σύζυγος: Θεώνη. Τα παιδιά: Τασούλα, Θοδωρής, Μαρία. Τα εγγόνια: Ζάχος, Τασούλα, Μάχη. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ