ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Υπόθεση για δυο

Η ολοκλήρωση και της 8ης αγωνιστικής, επιβεβαίωσε πως και η φετινή διεκδίκηση του τίτλου θα είναι υπόθεση για δύο (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός). Εύκολα ή δύσκολα αμφότεροι παίρνουν αποτελέσματα και διευρύνουν τη διαφορά τους από τους υπόλοιπους. Κανείς εκ των οποίων δε δείχνει ικανός ν' ακολουθήσει. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του Ζίκο πως... τον τίτλο θα κρίνουν τα ντέρμπι. Ετερο γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση "ντεζαβού", τα διαιτητικά λάθη...

Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, αλλά τελικά πήρε το τρίποντο ο Ολυμπιακός. Ο Εργοτέλης κέρδισε τις εντυπώσεις και τίποτα παραπάνω, παρότι μπορούσε, γιατί σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες. Μέτριος, για μια ακόμα φορά, αλλά νικητής ο Παναθηναϊκός. Με πρωταγωνιστή (και πάλι) τον Κατσουράνη, κατέβαλε την αντίσταση του ΠΑΟΚ.

«Το δίκαιον της αδικίας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ισοπαλία μεταξύ του Αρη και της ΑΕΚ. Αμφότεροι είχαν από ένα ημίχρονο, όπου σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών και θα μπορούσαν να κερδίσουν, όταν ο αντίπαλος ήταν προβληματικότατος.

Νέα ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης, που διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Το «μάρμαρο» πλήρωσε ο προπονητής (Γκόμεζ), που απολύθηκε και στην θέση του ανέλαβε ο Β. Βλάχος. Αντίθετα ο Πανιώνιος συνεχίζει τη νικηφόρα και ανοδική πορεία του. Σημαντική ανατροπή και δίκαιη επικράτηση της Ξάνθης επί της Καβάλας. Το 2 στα 2 πέτυχε η Λάρισα. Κακώς έγινε το παιχνίδι στη Λιβαδειά, όπου η τοπική ομάδα κέρδισε τον Ηρακλή. Σ' έναν απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο (που χειροτέρεψε λόγω των καιρικών συνθηκών) μάλλον από τύχη δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

  • Η αγοραπωλησία της πλειοψηφίας των μετοχών στην ΠΑΕ ΑΕΚ, συνεχίζεται. Αμφότερες οι εμπλεκόμενες πλευρές το επιβεβαίωσαν και μ' επίσημη ανακοίνωση. Το επιχειρηματικό αλισβερίσι, φαίνεται να οδηγείται σε συμφωνία, αφού και οι δύο πλευρές βρήκαν τρόπο να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα και την κερδοφορία τους.
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Πρεμιέρα με εκπλήξεις

Οι διαμαρτυρία των παικτών που ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του συνδέσμου τους (ΠΣΑΚ) και έφεραν την 5λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη των αγώνων, τα απρόοπτα και οι εκπλήξεις στα αποτελέσματα συνέθεσαν το σκηνικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1. Από τα παιχνίδια που έγιναν ξεχωρίζει η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στο Αλεξάνδρειο επί του Αρη που έδωσε στους ερυθρόλευκους το πρώτο διπλό στο φετινό πρωτάθλημα. Σαφώς πιο εύκολο έργο για τον Παναθηναϊκό που στη Λάρισα κόντρα στον τοπικό ΓΣ Ολύμπια πραγματοποίησε μια ...προπόνηση σε αντίξοες συνθήκες (αφού η οροφή έσταζε λόγω της βροχόπτωσης). Στις εκπλήξεις της ημέρας, συγκαταλέγεται η νίκη του νεοφώτιστου στην κατηγορία Περιστερίου (που μετά από χρόνια επιστρέφει στην Α1) επί του Πανιωνίου καθώς και η εύκολη επικράτηση του Πανελληνίου επί του ΠΑΟΚ. Τα Τρίκαλα αγωνιζόμενα στο Ελληνικό με αντίπαλο την ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων (έπαιζε χωρίς ξένους) δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήρε μια πολύτιμη νίκη Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Αρης - Ολυμπιακός 78 - 85, ΑΕΚ - Τρίκαλα 86 - 94, Μαρούσι - Καβάλα 81 - 61, Μαρούσι - Καβάλα 81 - 61, Πανελλήνιος - ΠΑΟΚ 83 - 60, Κολοσσός Ρόδου - Ηλυσιακός 75 - 68, Περιστέρι - Πανιώνιος 81 - 70, Ολύμπια - Παναθηναϊκός 48 - 83.

  • Για τον τελικό τους Κυπέλλου δίνουν πλέον ραντεβού (εκτός απροόπτου) Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά τη χτεσινή κλήρωση των προημιτελικών. Στα προημιτελικά οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τον Πανελλήνιο και ο Ολυμπιακός θα βρει στο δρόμο του τον ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση πρόκρισης στους ημιτελικούς (διπλοί αγώνες) το «τριφύλλι» θα παίξει με τον νικητή του Ηρακλής - Πανιώνιος και οι «ερυθρόλευκοι» με αυτόν του Αρης - Μαρούσι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Τετάρτη (18/11) Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος (1) Ηρακλής - Πανιώνιος (2) Αρης - Μαρούσι (3) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (4).

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 1-2 (82' Καούνος - 31' Αναστασάκος, 47' Περόνε), Ολυμπιακός - Εργοτέλης 2-1 (38' Μήτρογλου, 85' Ντουντού - 22' Σασιασβίλι), Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (17' Γουνδουλάκης, 23' Μπάλαμπαν, 72' Καστελιόνε - 15' Ντιμπαλά), Λεβαδειακός - Ηρακλής 1-0 (6' Mουλόπουλος), Πανθρακικός - Λάρισα 1-3 (85' Μπερτράντ - 30' Μελίσσης, 32' Αμπουχατζίρα, 41' Σίμιτς), Αρης - ΑΕΚ 1-1 (6' Αμπρέου - 48' Σκόκο), Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1 (24', 71' Κατσουράνης - 39' Βιεϊρίνια), Ξάνθη - Καβάλα 2-1 (85' Βάλλας, 61' Στρμπα - 35' Ιωάννου).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 8 αγώνες)

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (15-3) 22

-. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (16-4) 22

3. ΑΡΗΣ (8-6) 13

4. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (13-10) 12

-. ΠΑΟΚ (9-5) 12

6. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (10-12) 11

7. ΑΕΚ (8-8) 11

-. ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ (8-8) 11

-. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (9-8) 11

10. ΞΑΝΘΗ (5-7) 10

11. ΛΑΡΙΣΑ (8-11) 9

-. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (7-9) 9

13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. (9-9) 8

14. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (5-14) 7

15. ΗΡΑΚΛΗΣ (6-10) 7

16. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (5-17) 1

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Κατσουράνης 6 γκολ, Τσέζαρεκ 5, Σισέ 4.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Λάρισα - Αρης (16.45, ΝοvaSports), ΠΑΟΚ - Ξάνθη (16.45, ΣΚΑΪ), Aτρόμητος - Ολυμπιακός (19.00, NovaSports), Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης (14.30, NovaSports), Καβάλα - Πανθρακικός (14.30, NovaSports), ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός (14.30, NovaSports), Εργοτέλης - ΑΕΚ (16.45, NovaSports), Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (19.00, NovaSports).

Β' ΕΘΝΙΚΗ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Καλαμάτα - Δόξα Δράμας 2-0, Αγροτικός Αστέρας - Πανσερραϊκός 1-1, Ολυμπιακός Βόλου - Ιωνικός 2-1, Παναιτωλικός - Αιγάλεω 1-0, Πιερικός - Θρασύβουλος 2-4, Διαγόρας Ρόδου - Ρόδος 1-2, Ηλιούπολη - Αν. Καρδίτσας 1-0, ΟΦΗ - Εθνικός 0-2, Εθνικός Αστέρας - Κέρκυρα 1-1

Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες): Ολυμπιακός Βόλου 13, Κέρκυρα 12, Εθνικός 12, Εθνικός Αστέρας 10 (-5 αγ.), Διαγόρας 10, Πανσερραϊκός 9, Δόξα Δράμας 8, ΟΦΗ 8, Παναιτωλικός 8, Ρόδος 8, Ηλιούπολη 7, Αναγέννηση Καρδίτσας 6, Καλαμάτα 6, Αγροτικός Αστέρας 6, Θρασύβουλος 6, Πιερικός 5, Ιωνικός 3, Αιγάλεω 3.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

ΝΟΤΟΣ: Κόρινθος - Παναχαϊκή 0-2, Ατσαλένιος - Βύζας 0-2, Ολυμπιακός Χερσονήσου - Παναιγιάλειος 1-0, Αγία Παρασκευή - Αίας Σαλαμίνας 1-0, ΠΑΟ Ρουφ - Καλλιθέα 1-0, Ασπρόπυργος - Χαϊδάρι 3-2, Πλατανιάς Χανίων - Ζάκυνθος 0-1, Παναργειακός - Κεραυνός Κερατέας 2-1. Ρεπό είχε ο Σαρωνικός. Στη βαθμολογία προηγείται ο Βύζας Μεγάρων με 15 πόντους και ακολουθούν Παναχαϊκή (14), Καλλιθέα (12), Ζάκυνθος (12).

ΒΟΡΡΑΣ: Εθνικός Φιλιππιάδας - Βισαλτιακός 2-1, Αναγέννηση Επανωμής - Μακεδονικός 2-0, Βέροια - Δόξα Κρανούλας 2-0, Θερμαϊκός - Νίκη Βόλου 1-0, Πυρσός Γρεβενών - Φωκικός 1-0, Τρίκαλα - Εορδαϊκός 3-0, ΠΑΟ Νέων Επιβατών - Καστοριά 3-0 ά.α. (δεν παρουσιάστηκαν οι φιλοξενούμενοι), Αναγέννηση Γιαννιτσών - Οδυσσέας Αναγέννησης 3-2. Ρεπό είχε η Κοζάνη. Στη βαθμολογία προπορεύεται η Αναγέννηση Επανωμής με 14 πόντους και ακολουθούν Βέροια, Εθνικός Φιλιππιάδας (11), Φωκικός, Εορδαϊκός (10).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Ζαφειράκης ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του ντέρμπι κορυφής με τον Αερωπό, για την 5η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας ανδρών στο χάντμπολ. Συγκάτοικός του στην πρώτη θέση ο ΠΑΟΚ που και αυτός επικράτησε εύκολα του Διομήδη. Τα πλήρη αποτελέσματα είναι: Πανελλήνιος - Φίλιππος Βερ. 28-28, ΑΣΕ Δούκα - Κύδων Χανίων 30-26, Ζαφειράκης Νάουσας - Αερωπός Εδεσσας 31-21, ΑΕΚ - Βριλήσσια 32-26, ΠΑΟΚ - Διομήδης Αργους 30-23, Θερμαϊκός - ΓΑΣ Κιλκίς 21-23. Στη βαθμολογία προηγούνται Ζαφειράκης, ΠΑΟΚ με 8 πόντους και ακολουθούν Κιλκίς, Αερωπός με 6.

ΚΥΠΕΛΛΟ

Με τέσσερις αναμετρήσεις «ανοίγει η αυλαία» σήμερα της 4ης φάσης του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Στις 14.15 ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Πανιώνιο και η Καλαμάτα τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στις 17.00 (ΑΛΦΑ) ο Πανσερραϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό και δύο ώρες αργότερα το Αιγάλεω τον Αστέρα Τρίπολης.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ

Ισόπαλη 0 - 0 με τη διοργανώτρια Ιταλία αναδείχθηκε η Εθνική Παίδων Ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο του 9ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010. Ετσι, οι «γαλανόλευκοι» (που στην πρεμιέρα είχαν κερδίσει τη Νορβηγία με 1 - 0) ισοβαθμούν με τους «αμφιτρύωνες» στην πρώτη θέση με 4 πόντους. Στη «λευκή ισοπαλία» έμειναν για την έτερη αναμέτρηση του ομίλου, Νορβηγία και Μολβαδία.

ΠΟΛΟ
Βγήκαν οι αντίπαλοι

Τους αντιπάλους τους στον Β` προκριματικό γύρο του φετινού ΛΕΝ Τρόφι έμαθαν χθες οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας. Η Βουλιαγμένη, που αποκλείστηκε το Σαββατοκύριακο από τη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας, κληρώθηκε στον έβδομο όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στη Ριέκα της Κροατίας. Ο ΝΟΒ θα αντιμετωπίσει την «οικοδέσποινα» Πριμόριε, την πολωνική Λοτζ και τη ρωσική Ντιναμό Μόσχας και είναι σαφώς μέσα στις δυνατότητές της να πάρει την πρόκριση για τους «32» της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στον έκτο όμιλο που θα γίνει στην Ιταλία. Εκτός από τη διοργανώτρια Μπρέσα, θα παίξει με τις Γαλατασαράι (Τουρκία) και Καταρό (Μαυροβούνιο). Οι «πράσινοι», αν δείξουν πρόσωπο ανάλογο με αυτό που παρουσίασαν στην πρώτη φάση, έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Τέλος, η ΝΕΠ θα φιλοξενήσει τον πέμπτο όμιλο, στον οποίο θα λάβουν ακόμη μέρος η κροατική Σίμπενικ, η ισπανική Ματαρό και η σερβική Νις.

ΒΟΛΕΪ - Α1
Τριάδα ... κερδισμένων

Η ΕΑΠ, ο Παναθηναϊκός και ο Πανελλήνιος ήταν η τριάδα των πιο κερδισμένων στην 3η αγωνιστική της Α1. Πατρινοί και «πράσινοι» κατάφεραν να περάσουν αλώβητοι από δύσκολες έδρες, επικρατώντας αντίστοιχα του ΠΑΟΚ με 3-1 και της ΑΕΚ με 3-0 αντίστοιχα. Ετσι η ΕΑΠ με τη νίκη αυτή ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο. Ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από το Νέο Ηράκλειο, αφού ...σκόρπισε την ΑΕΚ και επανήλθε στις νίκες μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική. Στον αγώνα που έκλεισε την αυλαία της αγωνιστικής ο Πανελλήνιος πήρε σπουδαία νίκη στην Κυψέλη επί του Αρη με 3-0.

Κατά τα άλλα τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο Απόλλων Καλαμαριάς, που νίκησε εντός έδρας τη Λαμία με 3-1 σετ. Το απόλυτο διατήρησε ο Ηρακλής, που ούτε στην Ερμούπολη έχασε σετ, επικρατώντας με 3-0 του Φοίνικα Σύρου, δείχνοντας για ακόμη μία φορά ότι ...τρέχει προς την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Αναλυτικά η βαθμολογία: 1. Ηρακλής 9, 2. Παναθηναϊκός 7, 3. Αρης 5 (2 αγ.), - ΕΑ Πατρών 5 (2 αγ.), 5. ΠΑΟΚ 5, 6. Ολυμπιακός 4, 7. Απόλλων Καλαμαριάς 3 (2 αγ.), 8. Πανελλήνιος 3 (2 αγ.), 9. AEK 3, 10. Λαμία 1 (2 αγ.), 11. Φοίνικας Σύρου 0 (2 αγ.), 12. ΑΟ Κηφισιάς 0.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ