ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους

Οι επιστημονικές - τεχνικές δυνατότητες και η παραγωγικότητα της εργασίας επιτρέπουν σήμερα λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερες αμοιβές και περισσότερο ελεύθερο χρόνο, σημειώνει η Αλέκα Παπαρήγα

Από την πρόσφατη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα των απασχολούμενων με προγράμματα stage
Από την πρόσφατη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα των απασχολούμενων με προγράμματα stage
Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα «Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για όλους τους εργαζόμενους, με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, στον Ιδιωτικό και στο Δημόσιο τομέα» κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προς τον πρωθυπουργό.

Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται:

«Ολα τα προηγούμενα χρόνια, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προώθησαν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης (προσωρινές συμβάσεις STAGE, Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, υπενοικίαση εργαζομένων κλπ.), τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Η πολιτική αυτή είναι απόρροια και εφαρμογή της "Στρατηγικής της Λισαβόνας" της ΕΕ, που την έχουν συνυπογράψει οι κυβερνήσεις της χώρας μας, για τη στήριξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Η πραγματικότητα αποδείχνει ότι οι πολιτικές αυτές οδήγησαν σε ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και της ζωής των εργαζομένων σε όλους τους τομείς, μεγάλωσαν την ανεργία, προς όφελος της κερδοφορίας και της συγκέντρωσης πλούτου σε μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Ανεξάρτητα, όμως, και από τη συγκυρία της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η πραγματικότητα αναδείχνει ότι οι επιστημονικές - τεχνικές δυνατότητες και η παραγωγικότητα της εργασίας, με την αλματώδη πρόοδο που σημειώνουν, επιτρέπουν σήμερα λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερες αμοιβές και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Επιτρέπουν την εφαρμογή του 7ωρου, 5ήμερου, 35ωρου, με πλήρη ασφάλιση και αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων. Τη μονιμοποίηση των χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν με το καθεστώς των STAGE, την κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής απασχόλησης, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα, διασφαλίζοντας το δικαίωμα κάθε ανθρώπου και ιδιαίτερα του νέου, να έχει μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και ταυτόχρονα ελεύθερο χρόνο για ουσιαστική μόρφωση και ψυχαγωγία».

Με βάση τα παραπάνω, ρωτάται ο πρωθυπουργός: «Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να λύσει τα πιο πάνω ζητήματα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων;».

Υπό πλήρη ΝΑΤΟικό έλεγχο το Αιγαίο

Την 1η Μάρτη 2010 ενεργοποιείται το CAOC-4 στη Λάρισα, το οποίο θα καλύπτει τον εναέριο χώρο όλων των κρατών της περιοχής που μετέχουν στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία

Ενα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου σηματοδοτεί η ενεργοποίηση - σύμφωνα με πληροφορίες - από την 1η Μάρτη 2010, της νέας δομής του ΝΑΤΟ και η ταυτόχρονη λειτουργία στη Λάρισα του ΝΑΤΟικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων, με την ονομασία CAOC-4. Το συγκεκριμένο Κέντρο, όπου στη θέση του διοικητή θα εναλλάσσονται Ελληνας και Τούρκος αξιωματικός, αποτελεί συγχώνευση των υφισταμένων Κέντρων Αεροπορικών Επιχειρήσεων, των CAOC-6 (Τουρκία - Εσκί Σεχίρ) και CAOC-7 (Ελλάδα - Λάρισα). Θα υπάγεται στο Αεροπορικό Στρατηγείο της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη, του οποίου ο διοικητής είναι Αμερικανός και ο υποδιοικητής Τούρκος.

Στο CAOC-4 της Λάρισας θα υπάγεται ολόκληρος ο εναέριος χώρος της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Αλβανίας. Με την ενεργοποίηση του CAOC-4, μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, η κατάργηση των εθνικών συνόρων των κρατών - μελών και η δημιουργία ενιαίου επιχειρησιακού χώρου. Ετσι, εφαρμόζεται και σε επιχειρησιακό επίπεδο η ΝΑΤΟποίηση ολόκληρου του εναέριου χώρου του Αιγαίου (εθνικός και διεθνής) που πλέον εντάσσεται σε έναν ενιαίο ΝΑΤΟικό χώρο που καλύπτει όλες τις ΝΑΤΟικές χώρες της περιοχής. Την ευθύνη για τον επιχειρησιακό έλεγχο, θα την έχει η διοίκηση του Στρατηγείου της Σμύρνης, η οποία κατά περίπτωση θα τον αναθέτει είτε σε Ελληνα είτε σε Τούρκο αξιωματικό, ο οποίος πάντα θα φοράει ΝΑΤΟικό «καπέλο».

Να σημειωθεί ότι τα CAOC-6 (Τουρκία) και CAOC-7 (Ελλάδα), που λειτουργούν έως σήμερα, δεν έχουν συγκεκριμένο χώρο ευθύνης, καθώς υπάρχουν οι γνωστές τουρκικές διεκδικήσεις για τον εναέριο χώρο του Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτές, η Τουρκία διεκδικεί, ανάμεσα στα άλλα, τη διχοτόμηση του Αιγαίου πάνω από τον 25ο Μεσημβρινό και την ανάληψη της επιχειρησιακής ευθύνης του μισού Αιγαίου (ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού), συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων περιοχών, που είναι μεν διεθνή ύδατα, αλλά περιβάλλουν τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπως και των περιοχών από όπου διέρχονται οι γραμμές επικοινωνίας των νησιών αυτών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Τώρα, βέβαια, το θέμα αυτό «λύνεται» με την παράδοση όλου του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ.

KO ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση

Οι κλαδικές οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνουν την Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009 στις 7 μ.μ. εκδήλωση για την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνάντηση με το Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με το ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) σήμερα Τετάρτη 11/11 στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συζήτηση για τους ΕΒΕ

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - προβλήματα των ΕΒΕ - Οι προτάσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 11 Νοέμβρη η ΚΟΒ ΕΒΕ της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει ο Γεράσιμος Χιόνης, στέλεχος του ΚΚΕ.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Σήμερα η εκδήλωση για την πολιτική προσφυγιά

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πραγματοποιεί πλατιά συγκέντρωση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ, φίλων και απογόνων της Αντίστασης, επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων, εκπροσώπων μαζικών φορέων και προσωπικοτήτων, αφιερωμένη στα 60 χρόνια της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ και της πολιτικής προσφυγιάς και για ενημέρωση σχετικά με την ανέγερση του Μνημείου των ηρωικών μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου), σήμερα Τετάρτη 11/11, στις 6 το απόγευμα. Θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκεντρώσεις - περιοδείες του ΚΚΕ

-- Σήμερα, Τετάρτη 11/11, στις 9.30 π.μ., στο 2ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Σήμερα, Τετάρτη 11/11, στις 7 π.μ., σε συγκέντρωση εργαζομένων στη ΔΕΗ Πειραιά, θα μιλήσει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, βουλευτής του Κόμματος.

-- Αύριο Πέμπτη 12/11, στις 7 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στη ΔΕΗ Καλλιθέας, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Να φτάσει παντού!

«Το τείχος του Βερολίνου έπεσε για να σηκώσει ο καπιταλισμός χιλιάδες τείχη απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα». Αυτό το μήνυμα ήδη διακινείται πλατιά μέσω κινητών τηλεφώνων, δίνοντας μια ακόμη απάντηση στην οργανωμένη προσπάθεια να συκοφαντηθεί ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε και να ξαναγραφτεί η Ιστορία στα μέτρα των ιμπεριαλιστών, με αφορμή την επέτειο της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στην πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Αυτό το μήνυμα μπορεί και πρέπει να φτάσει παντού, μέσα από το κινητό τηλέφωνο του καθενός μας. Σε φίλους και συγγενείς, συντρόφους και συναγωνιστές, συναδέλφους και γείτονες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ