ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
Σελ. /32
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 24 Νοέμβρη
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Δε σταματούν - συνεχίζουν δυναμικά

Σταθμούς διοδίων άνοιξαν χτες οι εργαζόμενοι με προγράμματα stage, που από το πρωί πραγματοποίησαν πολύμορφες δυναμικές κινητοποιήσεις

Από τον αποκλεισμό του ΙΚΑ στην Ομόνοια...
Από τον αποκλεισμό του ΙΚΑ στην Ομόνοια...
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις πανελλαδικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν χτες - με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής και την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων - οι εργαζόμενοι με προγράμματα stage, καλώντας σε έμπρακτη συμπαράσταση και πάνω απ' όλα ενίσχυση της πάλης για άμεση και χωρίς όρους μονιμοποίηση όλων, κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Χτες το ξημέρωμα, εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων του ΙΚΑ στην Αθήνα, στην Ομόνοια, αλλά και του καταστήματος του ΟΑΕΔ στην ίδια περιοχή. Λίγο μετά τις 8 π.μ. αντίκρισαν μια διμοιρία της αστυνομίας να παρατάσσεται δίπλα τους. Το μήνυμά τους ήταν καθαρό: ο αγώνας τους δε θα σταματήσει. Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. «Δε διεκδικούμε τα αιτήματα μόνο για τα stage αλλά για όλους τους εργαζομένους. Με παρέα τον εργαζόμενο, θα προχωρήσουμε», υπογράμμισαν η Κωνσταντίνα Ροβιθάκη και ο Λυκούργος Φωτούλης, μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής που μίλησαν μεταξύ άλλων στη συγκέντρωση. Τη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων μετέφερε ο Γιάννης Ιωάννου, αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους. Ανάλογοι αποκλεισμοί έγιναν σε Ρέθυμνο και Χανιά.

... μέχρι το άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα...

Motion Team

... μέχρι το άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα...
Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι από Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κιλκίς, Σέρρες, Κατερίνη, Δράμα, Κοζάνη, Καστοριά, Βέροια προχωρούσαν σε αποκλεισμό των διοδίων στα Μάλγαρα, με αποτέλεσμα την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Από τις 9 π.μ. άρχισαν να καταφθάνουν τα λεωφορεία με εργαζόμενους από Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κιλκίς, Σέρρες, Κατερίνη, Δράμα, Κοζάνη, Καστοριά και Βέροια. Με τα πανό και τα συνθήματά τους οι εργαζόμενοι διαδήλωναν «αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον Υπουργό Εργασίας». Στα Μάλγαρα έφτασαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, στο πλαίσιο 3ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τους ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη Τρίτη, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή Σοφία Καλαντίδου και πολυμελές κλιμάκιο στελεχών της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλία, οι εργαζόμενοι απέκλεισαν τα διόδια του Πυργετού συσπειρωμένοι στην Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί. Ενώ στην Αττική τα διόδια άνοιξαν στην Ελευσίνα, όπου κι εκεί η πρωτοβουλία των διαδηλωτών συνάντησε τη θερμή υποδοχή και συμπαράσταση των διερχόμενων οδηγών.

Μεθαύριο Δευτέρα, 23 Νοέμβρη, ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ νομού Τρικάλων έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για όλους τους συμβασιούχους. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το σωματείο καταδικάζει τη συναινετική στάση της πλειοψηφίας στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, που πρόσφατα απέρριψε πρόταση της ΔΑΣ - ΟΤΑ για συντονισμό της δράσης με όσους δουλεύουν με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη σε νέα απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10 π.μ. προχωρούν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και έργου, με απόφαση που πήρε η Πανελλαδική Συντονιστική Συμβασιούχων. Την ίδια μέρα, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί τα σωματεία να πάρουν απόφαση για 24ωρη απεργία των συμβασιούχων.


...στον Πυργετό και αλλού, οι εργαζόμενοι έστειλαν δυναμικό μήνυμα
...στον Πυργετό και αλλού, οι εργαζόμενοι έστειλαν δυναμικό μήνυμα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Στο δρόμο ακόμα 600 συμβασιούχοι

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης ζήτησε τη μετατροπή όλων των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου

Μεταξύ των χιλιάδων συμβασιούχων που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να πετάξει στο δρόμο είναι και 600 εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου που εργάζονται στις Διευθύνσεις «Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης» των Περιφερειών της Ελλάδας.

Το θέμα έφερε χθες στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης ζητώντας τη μετατροπή όλων των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις αόριστης διάρκειας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού Γ. Ραγκούση απέρριψε το αίτημα εμμένοντας στην πολιτική που έχει χαραχθεί και οδηγεί στο δρόμο της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι οι Διευθύνσεις των Περιφερειών που ασχολούνται με τους μετανάστες χρειάζονται στελέχωση, αλλά απέκλεισε τη δυνατότητα μονιμοποίησης των συμβασιούχων που υπηρετούν σε αυτές. Υποστήριξε ότι δεν απολύεται κανένας μέχρι να λήξει η σύμβασή του και επικαλέστηκε το Σύνταγμα, το οποίο, όπως είπε, «ρητά απαγορεύει» τη μετατροπή κάθε σύμβασης σε σύμβαση μόνιμου προσωπικού.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, τόνισε στην παρέμβασή του ο Θ. Παφίλης, έχουν δώσει την ψυχή τους όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμενοι με τα θέματα των μεταναστών και μάλιστα με μια μεταναστευτική πολιτική που ήταν απαράδεκτη και η κυβέρνηση τους πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες, αφού τους λέει «φύγετε και θα δούμε τι θα γίνει». Αυτή η πολιτική, είπε ο βουλευτής του Κόμματος, είναι απαράδεκτη και βάρβαρη, αφού οι εργαζόμενοι αυτοί δε θα έχουν ούτε Ταμείο Ανεργίας από τη νέα χρονιά που λήγουν οι συμβάσεις τους. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να τους μονιμοποιήσει άμεσα, γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα της εξυπηρέτησης των μεταναστών.

Σε συζήτηση Ερώτησης για το ζήτημα των stage, ο Θ. Παφίλης επισήμανε τις ευθύνες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑ.Ο.Σ. για την ομηρία χιλιάδων ανθρώπων. Στον αντίποδα, το ΚΚΕ κατέθεσε προχτές πρόταση νόμου για τη διασφάλιση πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους και με δικαιώματα. Προτείνουμε, είπε ο Θ. Παφίλης, την πλήρη κατάργηση των STAGE με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όσων δουλεύουν στο Δημόσιο και κατοχύρωση όσων δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Οπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, μέχρι το τέλος του 2010, λήγουν οι συμβάσεις STAGE 13.000 περίπου ατόμων, ενώ από τις 15 Οκτώβρη έως σήμερα έληξαν 645 συμβάσεις. Ο υπουργός είπε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στα STAGE (χωρίς να υπολογίζονται όσοι προσλήφθηκαν προεκλογικά) υπολογίζεται στους 23.000.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ