Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 24 Νοέμβρη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Στο δρόμο ακόμα 600 συμβασιούχοι

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης ζήτησε τη μετατροπή όλων των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου

Μεταξύ των χιλιάδων συμβασιούχων που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να πετάξει στο δρόμο είναι και 600 εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου που εργάζονται στις Διευθύνσεις «Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης» των Περιφερειών της Ελλάδας.

Το θέμα έφερε χθες στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης ζητώντας τη μετατροπή όλων των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις αόριστης διάρκειας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού Γ. Ραγκούση απέρριψε το αίτημα εμμένοντας στην πολιτική που έχει χαραχθεί και οδηγεί στο δρόμο της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι οι Διευθύνσεις των Περιφερειών που ασχολούνται με τους μετανάστες χρειάζονται στελέχωση, αλλά απέκλεισε τη δυνατότητα μονιμοποίησης των συμβασιούχων που υπηρετούν σε αυτές. Υποστήριξε ότι δεν απολύεται κανένας μέχρι να λήξει η σύμβασή του και επικαλέστηκε το Σύνταγμα, το οποίο, όπως είπε, «ρητά απαγορεύει» τη μετατροπή κάθε σύμβασης σε σύμβαση μόνιμου προσωπικού.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, τόνισε στην παρέμβασή του ο Θ. Παφίλης, έχουν δώσει την ψυχή τους όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμενοι με τα θέματα των μεταναστών και μάλιστα με μια μεταναστευτική πολιτική που ήταν απαράδεκτη και η κυβέρνηση τους πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες, αφού τους λέει «φύγετε και θα δούμε τι θα γίνει». Αυτή η πολιτική, είπε ο βουλευτής του Κόμματος, είναι απαράδεκτη και βάρβαρη, αφού οι εργαζόμενοι αυτοί δε θα έχουν ούτε Ταμείο Ανεργίας από τη νέα χρονιά που λήγουν οι συμβάσεις τους. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να τους μονιμοποιήσει άμεσα, γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα της εξυπηρέτησης των μεταναστών.

Σε συζήτηση Ερώτησης για το ζήτημα των stage, ο Θ. Παφίλης επισήμανε τις ευθύνες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑ.Ο.Σ. για την ομηρία χιλιάδων ανθρώπων. Στον αντίποδα, το ΚΚΕ κατέθεσε προχτές πρόταση νόμου για τη διασφάλιση πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους και με δικαιώματα. Προτείνουμε, είπε ο Θ. Παφίλης, την πλήρη κατάργηση των STAGE με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όσων δουλεύουν στο Δημόσιο και κατοχύρωση όσων δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Οπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, μέχρι το τέλος του 2010, λήγουν οι συμβάσεις STAGE 13.000 περίπου ατόμων, ενώ από τις 15 Οκτώβρη έως σήμερα έληξαν 645 συμβάσεις. Ο υπουργός είπε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στα STAGE (χωρίς να υπολογίζονται όσοι προσλήφθηκαν προεκλογικά) υπολογίζεται στους 23.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ