Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπούσουλας και για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε τα ψίχουλα της «αύξησης» στο Δημόσιο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ίδιο πλαίσιο θα κυριαρχήσει και στις συλλογικές συμβάσεις εργοδοτών - εργαζομένων

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αποτελέσουν «πυξίδα» για τον ιδιωτικό τομέα οι «αυξήσεις» του 1,5% στο Δημόσιο, φανέρωσε εμμέσως πλην σαφώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. Απαντώντας σε ερώτηση του «Ρ» αν επιδιώκει η κυβέρνηση να ισχύσει ανάλογη πολιτική με αυτή του ουσιαστικού «παγώματος» των μισθών του Δημοσίου και στον ιδιωτικό τομέα, ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε χτες: «Η κυβέρνηση μεριμνά (σ.σ. ενδιαφέρεται) και για τους μισθούς, εννοείται, του ιδιωτικού τομέα. Από κει και πέρα, η μεθοδολογία θα εξειδικευθεί στο μέλλον - οι συλλογικές συμβάσεις είναι μια υπαρκτή διαδικασία - και θα κινηθεί σε αυτά τα πλαίσια». Αρνήθηκε βέβαια ότι πρόκειται για «πάγωμα» μισθών, καθώς, όπως ισχυρίστηκε «εμείς δεν θεωρούμε ότι υπάρχει "πάγωμα"». Ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε χτες ότι το μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοτών θα σταθεί αρραγές απέναντι στην επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων, μοιράζοντας ψίχουλα στους εργαζόμενους.

Στο ίδιο κλίμα συνεχίστηκε χτες και η κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων σχετικά με τις κατηγορίες των εργαζομένων που θα έχουν «παγωμένες» αποδοχές το 2010. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεχίζοντας τη συμπαιγνία που έστησε χτες η κυβέρνηση σχετικά με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα πάρουν την αύξηση του ενός ευρώ, ανέφερε: «Δεν δεχόμαστε ότι υπάρχει κάποια αναδίπλωση. Δεν μιλήσαμε για "πάγωμα" μισθών. Εμείς στο σχέδιο του Προϋπολογισμού, το οποίο καταθέτουμε, ορίζουμε τα όρια άσκησης της εισοδηματικής πολιτικής και μετά και από διευκρινιστική δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών ορίστηκε ότι η εισοδηματική πολιτική του Δημοσίου για το 2010 είναι αύξηση 1,5% για υπαλλήλους με βασικό μισθό 2.000 ευρώ».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι αρχικά μετά το υπουργικό συμβούλιο η κυβέρνηση ανακοίνωσε άλλες αποφάσεις, που εξαιρούσαν από τις αυξήσεις τους δημοσίους υπαλλήλους που είχαν μεικτές αποδοχές μέχρι 2.000 ευρώ, υποστήριξε ότι η «διευκρίνιση έγινε» από τον υπουργό Οικονομίας «γιατί διαπιστώθηκε η ανάγκη να μην υπάρχει σύγχυση και να διευκρινιστεί το θέμα της εισοδηματικής πολιτικής, δηλαδή τι αφορά ο μισθός των 2.000 ευρώ, έτσι ώστε να υπάρχει η συγκεκριμένη διαπίστωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ