ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ
Αγωνιστική των ντέρμπι

Το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» αναμφίβολα συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος, στο ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων, από το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στο επαγγελματικό πρωτάθλημα στη Σούπερ Λίγκα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αγωνιστούν για τις εντυπώσεις αλλά και την ουσία. Αφού οδηγούν την κούρσα του τίτλου και - στη πραγματικότητα - μονομαχούν για το τρόπαιο. Ντέρμπι, με άλλους όμως στόχους ως προς την ουσία, είναι και το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής: ΣΗΜΕΡΑ: Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη (16:45, ΝOVA), Ηρακλής - Εργοτέλης (16:45, ΣΚΑΪ), ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (19:00, ΝOVA). ΑΥΡΙΟ: Λάρισα - Καβάλα (14:30, ΝOVA), Πανθρακικός - Λεβαδειακός (14:30, ΝOVA), Αρης - Πανιώνιος (16:45, ΝOVA), Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (18:30, ΝΕΤ), Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα (19:00, ΝOVA).

  • Ο ΕΘνικός, χτες στην αυλαία της 11ης αγωνιστικής στην Β' Εθνική, επικράτησε της Ρόδου με 2-0. Σήμερα η Δόξα Δράμας υποδέχεται την Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00, ΕΤ3). Το υπόλοιπο πρόγραμμα, περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις: ΚΥΡΙΑΚΗ (15.00): Αιγάλεω - Θρασύβουλος, Κέρκυρα - Πανσερραϊκός, Εθνικός Αστέρας - Ιωνικός, Παναιτωλικός - Καλαμάτα, ΟΦΗ - Ολυμπιακός Βόλου, Ηλιούπολη - Αγροτικός Αστέρας. ΔΕΥΤΕΡΑ: Διαγόρας - Πιερικός (15.15, ΕΤ3).
  • Για την 12η αγωνιστική, των 2 ομίλων στην Γ' Εθνική, το πρόγραμμα (Κυριακή 15.00) είναι: (1ος): Σαρωνικός - Παναχαϊκή, Χαϊδάρι - Ζάκυνθος, Καλλιθέα - Κεραυνός Κερατέας, Αίας Σαλαμίνας - Παναργειακός, Παναιγιάλειος - Πλατανιάς Χανίων, Κόρινθος - Ασπρόπυργος, Ατσαλένιος - ΠΑΟ Ρουφ, Αγία Παρασκευή - Ολυμπιακός Χερσονήσου. Ρεπό έχει ο Βύζας Μεγάρων. (2ος): Εορδαϊκός - Βισαλτιακός, Φωκικός - Καστοριά, Νίκη Βόλου - Αναγέννηση Γιαννιτσών, Δόξα Κρανούλας - ΠΑΟ Νέων Επιβατών, Μακεδονικός - Τρίκαλα, Εθνικός Φιλιππιάδας - Πυρσός Γρεβενών, Αναγένηση Επανωμής - Κοζάνη, Θερμαϊκός - Βέροια. Ρεπό έχει ο Οδυσσέας Αναγέννησης.
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΙΑ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Στις γνωστές πρακτικές

Στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει χαράξει η Ευρωπαϊκή Ενωση και την οποία ακολουθούν πιστά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, θα κινηθεί (και) στο θέμα της βίας στα γήπεδα και η υφιστάμενη κυβέρνηση. Στόχος δεν είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα γήπεδα στη βάση αιτίας - αιτιατού αλλά η απομάκρυνσή τους από τους χώρους, αφού πλέον δεν εξυπηρετούν τους επιχειρηματίες και τα σχέδιά τους. Στην ουσία δηλαδή η μεταφορά τους αλλού (σχολείο, γειτονιά κλπ.), όπως π.χ. έγινε στην Αγγλία.

Η διαδικασία αυτή επίσης, όπως έχει συμβεί πολλάκις, θ' αξιοποιηθεί ιδεολογικά και πρακτικά. Με στόχο την δικαιολόγηση και αύξηση της αστυνομοκρατίας και όσων συνεπάγεται. Οι αναφορές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ήταν χαρακτηριστικές.

Δήλωσε (στον ρ/σ NovaΣΠΟΡ FM 94,6) μεν ότι δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα αλλά - ουσιαστικά - περιέγραψε το αύριο: «Χρειάζεται αυστηρή εφαρμογή των νόμων και η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Η Αστυνομία πρέπει να είναι πολύ αυστηρή. Η Δικαιοσύνη πρέπει κι εκείνη από την πλευρά της να είναι αυστηρή στην εφαρμογή των νόμων. Δεν πρόκειται να υπάρξει διαπραγμάτευση με όσους θεωρούν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τη Δημοκρατία και την Ασφάλεια. Δεν διαπραγματεύομαι με κανέναν την εφαρμογή των νόμων.

Τα φαινόμενα θα αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα. Θα προσλάβω διάφορους ανθρώπους, όπως "χάκερς" και οικονομολόγους, για το τμήμα Ειδικών Συνθηκών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δεν φτάνουν μόνο οι προθέσεις, πρέπει να γίνουν και έργα. Το κράτος δεν είναι φοβικό και δυστυχώς είχαμε τέτοια κρούσματα την προηγούμενη περίοδο».

Η ίδια αυστηρότητα βέβαια δεν υπάρχει για τους επιχειρηματίες. Ενώ - εμμέσως πλην σαφέστατα - παραδέχτηκε ότι οι διοικήσεις των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών πατρονάρουν και αξιοποιούν τους συγκεκριμένους συνδέσμους και την δράση τους, δεν προανήγγειλε μέτρα γι' αυτές. Ούτε φυσικά εξήγησε γιατί, όλες οι κυβερνήσεις περιορίζονται σε φραστικές καταδίκες τους αλλά καμιά δεν τις αγγίζει.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Το πρώτο ραντεβού...

Στη σκιά του φανατισμού που πηγάζει κυρίως από το ποδοσφαιρικό ντέρμπι των δύο αντιπάλων, ωστόσο όμως έχοντας και αυτό τη δική του ξεχωριστή αίγλη, διεξάγεται αύριο Κυριακή η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα της Α1 στο ΣΕΦ (22.00, ΣΚΑΪ). Τα δύο απόλυτα φαβορί της διοργάνωσης έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής να τα πουν για πρώτη φορά φέτος (απ' τις πολλές που, εκτός απροόπτου, αναμένονται), να τεστάρουν τις δυνάμεις τους και σίγουρα ο νικητής να πάρει πέρα από τους βαθμούς και το ψυχολογικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου. Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν ψάχνουν την ευκαιρία να δώσουν απαντήσεις με αντίπαλο τους «πράσινους». Αυτή η ήττα έφερε τριγμούς, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να επαναφέρει τον Μπέβερλι στο πρωτάθλημα και να στέλνει στην Ευρωλίγκα τον Βον Ουίφερ.

Στην αντίπερα όχθη, το κλίμα στον Παναθηναϊκό είναι σαφώς καλύτερο. Μπορεί να τα χρειάστηκαν απέναντι στη γερμανική Ολντεμπουργκ για την Ευρωλίγκα ωστόσο η εμφάνιση στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου οι παίκτες του «τριφυλλιού» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, μετρίασε τον προβληματισμό. Τα καλά νέα για τον Ομπράντοβτις είναι η επιστροφή των Μπάτιστ και Πέκοβιτς που ενισχύουν κατά πολύ την Φροντ Λάιν της ομάδας.

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Αρης - Τρίκαλα (17.00, ΕΤ1), Καβάλα - ΠΑΟΚ (17.00), Πανελλήνιος - Πανιώνιος (17.00.). ΚΥΡΙΑΚΗ: Κολοσσός - ΑΕΚ (17.00), Μαρούσι - Ηλυσιακός (17.00), ΓΣ Ολύμπια - Περιστέρι (16.00).

ΒΟΛΕΪ

Σπουδαία νίκη επί του πρωτοπόρου Ηρακλή πήρε χτες στην έδρα της η ΕΑ Πατρών που επικράτησε με 3-0 των κυανόλευκων (25-13, 25-22, 25-21) στην αυλαία της 8ης αγωνιστικής. Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Απ. Καλαμαριάς - Φοίνικας Σύρου (19.00). ΠΑΟΚ - Πανελλήνιος (19.00). ΑΕΚ - Ολυμπιακός (20.30). ΔΕΥΤΕΡΑ: Λαμία - ΑΟ Κηφισιά (19.00).

ΠΟΛΟ

Σε διεθνή ύδατα βουτάνε σήμερα Ολυμπιακός και Πανιώνιος που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση της Ευρωλίγκα, η αυλαία της οποίας ανοίγει σήμερα. Για τον Γ΄ όμιλο, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Ουγγαρία τη Χόνβεντ (18.15), ενώ ο Πανιώνιος ταξιδεύει στο Μαυροβούνιο για το παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πρίμορατς Κότορ (21.00), στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου.

  • Για την 5η αγωνιστική της Α1 πόλο θα γίνουν τα παιχνίδια: (16.00) ΝΟ Πατρών - ΠΑΟΚ, (16.00) Λάρισα - Ποσειδών Ιλ. (17.00). Χίος - Παλ. Φάληρο.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ