ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
Σελ. /40
Να κάνουμε τη νύχτα μέρα

Καθημερινές πικετοφορίες και περιοδείες σε τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις και μαζικοί φορείς

Εκατοντάδες εκπρόσωποι ταξικών συνδικάτων και μαζικών φορέων «οργώνουν» καθημερινά τόπους δουλειάς (φωτ. από περιοδεία στο εργοτάξιο του δημοτικού θεάτρου Πειραιά)
Εκατοντάδες εκπρόσωποι ταξικών συνδικάτων και μαζικών φορέων «οργώνουν» καθημερινά τόπους δουλειάς (φωτ. από περιοδεία στο εργοτάξιο του δημοτικού θεάτρου Πειραιά)
Με αμείωτες παρεμβάσεις εκεί όπου δουλεύουν και ζουν οι εργάτες συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της μεθαυριανής απεργίας, δίνοντας απάντηση στις προσπάθειες της εργοδοσίας, αλλά και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και συμβιβασμού. Τέτοια ήταν και η αντίδραση, χτες το πρωί, του εργοδότη στην εταιρεία ανελκυστήρων «Στάγερ - Κωνσταντόπουλος», που επιτέθηκε σε συνδικαλιστές της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής που πραγματοποιούσαν εξόρμηση καλώντας τους συναδέλφους τους να διεκδικήσουν όλα όσα τους αξίζουν. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ., στο Πεδίον Αρεως. Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, στις 10 π.μ., στον ηλεκτρικό σταθμό.

Κάλεσμα δράσης για την επιτυχία της απεργίας έχει ήδη απευθύνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Το απεργιακό κάλεσμα «μοιράζεται» πλατιά και αποφασιστικά σε όλη τη χώρα. Χτες, ανακοινώθηκε ότι απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμα σε Μέγαρα, Ελασσόνα, Ιεράπετρα.

Το περασμένο Σάββατο πικετοφορίες έγιναν μεταξύ άλλων στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ χτες το πρωί η Γραμματεία Ηλείας του ΠΑΜΕ προχώρησε σε τρίωρη συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας. Λίγο μετά τις 6.30 π.μ., στις εισόδους της Νομαρχίας αναρτήθηκε πανό που έγραφε «Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους», αναδεικνύοντας ότι περιεχόμενο της μεθαυριανής απεργίας είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Συνέντευξη Τύπου για την απεργία παραχώρησε χτες και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ). Οπως τόνισε ο Θ. Βάϊος, αντιπρόεδρος του ΕΚΛ, το ΕΚΛ δίνει με όλες τις δυνάμεις του τη μάχη για την επιτυχία της, με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς ώστε το κάλεσμα συμμετοχής να φτάσει παντού.

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία πήραν μετά από Γενική Συνέλευση τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας, Εργαζομένων στα Πλαστικά Θράκης (Ιωαννίνων). Ακόμα, στην απεργία συμμετέχουν τα Σωματεία Χορωδών Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ελλήνων Ηθοποιών, Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση Ζακύνθου, Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων (πούλμαν) Νομού Ζακύνθου, Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, εργαζομένων Λευκού Κρέατος, Οικοδόμων Αμφισσας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αμφισσας, εργαζομένων στο εργοτάξιο Μεταλλείων «Βιομηχανικά Ορυκτά», Εμποροϋπαλλήλων Λαμίας, Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, Εργαζομένων στις Μονάδες Αγωγής του Ιδιωτικού Τομέα, Εργαζομένων του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γρεβενών, Οικοδόμων Γρεβενών. Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν τα Νομαρχιακά Τμήματα Κέρκυρας, Λήμνου, Σάμου, Γρεβενών και Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.

Επιπλέον, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας και καλεί την κλαδική Ομοσπονδία (ΠΟΣΕΥΓ) ν' αποφασίσει 24ωρη απεργία. Τρίωρη στάση εργασίας αποφάσισαν ακόμα τα Σωματεία εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλύμνου και στο Δήμο Καλύμνου.

Να γίνει υπόθεση όλων των λαϊκών στρωμάτων

Τη σημασία που έχει η επιτυχία της απεργίας συνολικά για τα λαϊκά στρώματα αναδεικνύουν οι πολύμορφες δραστηριότητες που αναλαμβάνουν όλο και περισσότεροι μαζικοί φορείς. Σε δράση για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων καλεί το Συντονιστικό Φορέων Νέας Σμύρνης και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ανθούπολης. Ενώ σήμερα στην Αττική προγραμματίζονται οι εξής πικετοφορίες και περιοδείες μαζικών φορέων:

  • 5.30 μ.μ. πικετοφορία στο Ν. Ηράκλειο (εκκίνηση από γήπεδο ΤΥΦΩΝΑ).
  • 6 μ.μ. περιοδεία στο εμπορικό κέντρο Μεταμόρφωσης.
  • 6 μ.μ. πικετοφορία στη Νέα Σμύρνη (εκκίνηση Ομήρου και Βενιζέλου).
  • 6.30 μ.μ. πικετοφορία στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου.
  • 6.30 μ.μ. πικετοφορία στον πεζόδρομο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι.
  • 6.30 μ.μ. πικετοφορία στο Ιλιον (εκκίνηση από πλατεία Ιλίου).
  • 7 μ.μ. πικετοφορία στο Γαλάτσι (εκκίνηση από παλαιό τέρμα Βεΐκου και Γαλατσίου).
  • 6.30 μ.μ. περιοδεία στο εμπορικό κέντρο Πετρούπολης.

Ταυτόχρονα, περιοδείες και ομιλίες θα γίνουν σήμερα σε: Εργοτάξιο ΠΕΤΡΟΛΑ, γιαπιά σε κέντρο Αθήνας - Κυψέλη - Αμπελόκηπους - Γκύζη, τράπεζα Πειραιώς, Γαϊτάνος (ανελκυστήρες), Κουρτίδης (εργολάβος ΔΕΗ).

Μήνυμα κλιμάκωσης κι από τους εργαζόμενους με Stage

Πανελλαδική απεργία στις 17 Δεκέμβρη και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν σε δεκάδες πόλεις της χώρας πλήθος συνδικάτων - ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ - αποφάσισε και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Stage. Απόφαση που, μεταξύ άλλων, είναι αποτέλεσμα της μάχης για τον παραπέρα συντονισμό των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, αναδεικνύει την ανάγκη να δυναμώσει ο πανεργατικός, ταξικός αγώνας για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.

Η Πανελλαδική Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους με stage σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως και όλες τις συγκεντρώσεις που γίνονται στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Ακόμα η Πανελλαδική αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 18 Δεκέμβρη και στο διάστημα 24 Δεκέμβρη έως και 31 Δεκέμβρη. Στις 18 Δεκέμβρη έχει προγραμματιστεί να γίνει παγκρήτια συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο στις 11 το πρωί και πορεία.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοήμερο πρόγραμμα δράσης

Οι κομμουνιστές δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας από την πρώτη γραμμή

Περιοδείες σε μεγάλους χώρους εργασίας διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας ενόψει της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη. Με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Νίκο Παπακωνσταντίνου, κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε χτες το εργοτάξιο της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, στην «Πετρόλα».

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί περιοδείες:

  • Στο εργοτάξιο της εταιρείας ΑΚΤΩΡ στη «Βιοχάλκο» με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στους εργάτες του Δήμου Μεταμόρφωσης (γκαράζ) και τους εργαζόμενους του Δημαρχείου με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου.
  • Στην ΚΟΣΜΟΚΑΡ με επικεφαλής τον Ν. Παπακωνσταντίνου.

Με μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, στέκια της νεολαίας, ολοήμερο πρόγραμμα εξορμήσεων, περιοδειών, αλλά και πικετοφορίες στους κεντρικούς δρόμους των δήμων της περιοχής κορυφώνει τη δράση της και η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι κνίτες και οι κνίτισσες του Πειραιά δίνουμε με αισιοδοξία και ενθουσιασμό τη μάχη για να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ για Λαϊκή Αντεπίθεση όπου χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης, στα εργοστάσια, στα σαπουνάδικα, στα καράβια, στους ναυτεργάτες και τους εργάτες της Ζώνης, στα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες εμπορίου, στα γραφεία των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, στα νοσοκομεία του Πειραιά, στα σχολεία, στο Πανεπιστήμιο, στα Νυχτερινά, στα ΙΕΚ, να φτάσει στη νεολαία το μήνυμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση και περιφρούρηση της απεργίας στα καράβια και στις αλυσίδες εμπορίου στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη και στις 10 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά». Παντού, στα μικρομάγαζα, στις γειτονιές και στις βιοτεχνίες, τονίζει, να φτάσει το μήνυμα για υπεράσπιση του δικαιώματος για μόνιμη σταθερή δουλειά, για δικαιώματα, κόντρα στις επιδιώξεις κυβέρνησης, ΕΕ, πλουτοκρατίας.

Σήμερα Τρίτη:

  • Η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής στη Β΄ Πειραιά, θα περιοδεύσει στις 6.45 π.μ. στους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Δραπετσώνας και στις 8.30 π.μ. στο ΙΚΑ Δραπετσώνας.
  • Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής στην Α΄ Πειραιά, θα περιοδεύσει στις 6.30 π.μ., στους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Περάματος και στις 8.30 π.μ. στο Δημαρχείο Περάματος. Στις 7 μ.μ. στο κατάστημα Σκλαβενίτη, στο Ικόνιο.

Ακόμα, σύσκεψη με γυναίκες και εργατοϋπαλλήλους του γονεϊκού κινήματος θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΒ Περάματος. Επίσης, στις 6 μ.μ., θα γίνει πικετοφορία στον κεντρικό εμπορικό δρόμο του Κορυδαλλού.

Oι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 10.30 π.μ. σε:

  • Πλ. Βάθης: Συνδικάτα και εργαζόμενοι σε Βιομηχανία, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Πλ. Κάνιγγος: Συνδικάτα των Κατασκευών, Δημοσίου, Υγείας και ΕΒΕ.
  • Πλ. Ομόνοιας: Σωματεία και εργαζόμενοι Τουρισμού, Επισιτισμού, Εμπορίου, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Δικηγόροι, Καλλιτέχνες.
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί, ΑΕΙ, ΤΕΙ.
  • Πλ. Καραϊσκάκη: ΟΤΑ και μαζικοί φορείς 3ου και 4ου Διαμερίσματος
  • Μοναστηράκι: Μαζικοί φορείς νοτίων συνοικιών.
  • Κλαυθμώνος: Μαζικοί φορείς νοτιοανατολικών, ανατολικών και 2ου Διαμερίσματος.
  • Λ. Αλεξάνδρας: Μαζικοί φορείς βορειοανατολικών, ανατολικών συνοικιών και 7ου Διαμερίσματος.
  • Πλ. Αττικής: Μαζικοί φορείς βορείων και βορειοδυτικών συνοικιών.
  • Στ. Λαρίσης: Μαζικοί φορείς δυτικών και νοτιοδυτικών συνοικιών.
  • Πλ. Αμερικής: Μαζικοί φορείς 5ου και 6ου Διαμερίσματος.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ