ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
Σελ. /40
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζουν απτόητοι, δυναμώνουν τα μπλόκα!

Οι αγωνιστές της αγροτιάς δεν πτοούνται από την κυβερνητική επιχείρηση δικαστικής τρομοκράτησης και δεν «τσιμπούν» στις «προσκλήσεις» για «διάλογο»

Δυναμώνοντας τα παλιά και στήνοντας νέα μπλόκα, απ' άκρου σ' άκρο της χώρας, η μικρομεσαία αγροτιά «δηλώνει» αποφασισμένη και πανέτοιμη να συνεχίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα. Οι μικρομεσαίοι αγρότες που βγήκαν μαζικά και δυναμικά στους δρόμους, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ για πανελλαδική κινητοποίηση, συνεχίζουν απτόητοι τη μάχη, αψηφώντας την κυβερνητική επιχείρηση δικαστικής τρομοκράτησης και πετώντας «στο καλάθι των αχρήστων» τις «προσκλήσεις» της κυβέρνησης για προσχηματικό «διάλογο».

Το μπλόκο της Νίκαιας αποτελεί και φέτος το σταθερό κι ακλόνητο αγωνιστικό μετερίζι, που δεν υποχωρεί ούτε πόντο από το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καθορίσει και το οποίο ανταποκρίνεται στα πραγματικά προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, αναδεικνύει τις αιτίες αυτών των προβλημάτων, προβάλλει ουσιαστικές διεκδικήσεις, δίνει προοπτική στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας «κατά γράμμα» την τακτική των προηγούμενων «γαλαζοπράσινων» κυβερνήσεων, αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών, επικαλούμενη την «οικονομική κρίση» και τα «άδεια ταμεία» που βρήκε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ταυτόχρονα, μέσω της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης - η οποία εξελίσσεται σε «μαστόρισσα» στην επιχείρηση παραπλάνησης του αγροτικού κόσμου - επιχειρεί να εμφανίσει σαν «ανεδαφικό» και «ανεφάρμοστο» το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει το μπλόκο της Νίκαιας και τα άλλα μπλόκα που βρίσκονται στην «ίδια ευθεία».

Στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών στέκεται, όπως πάντα, το ΚΚΕ, εκφράζοντας, με κάθε τρόπο και όλα τα μέσα που διαθέτει, την ενεργό συμπαράσταση στον αγώνα τους, καταγγέλλοντας την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης της αγωνιζόμενης αγροτιάς και καλώντας τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συμπαραταχθούν αγωνιστικά με τους φτωχούς αγρότες. Χτες, ανακοίνωση για τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς εξέδωσε το ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, η Γενική Γραμματέας του Κόμματος, Αλ. Παπαρήγα, κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή, ενώ κλιμάκιο του Κόμματος, μ' επικεφαλής την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, επισκέφτηκε τα μπλόκα επί της Εθνικής Οδού Αθήνας - Λάρισας.

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Προστέθηκαν νέες δυνάμεις

Δυναμώνει η αγωνιστική παρουσία των αγροτών και η αποφασιστικότητά τους

Ενισχυμένο το μπλόκο της Νίκαιας

ICON

Ενισχυμένο το μπλόκο της Νίκαιας
Με 100 επιπλέον τρακτέρ, που έφτασαν χτες από χωριά της Καρδίτσας και της Λάρισας, ενισχύθηκε το πανίσχυρο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, που έχουν στήσει οι μικρομεσαίοι αγρότες από τους νομούς της Θεσσαλίας, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΠΑΣΥ.

Είναι το μπλόκο που αποτελεί το «σημείο αναφοράς» του μαζικού, δυναμικού, επίμονου και ουσιαστικού αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που στρέφεται, κατά μέτωπο, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, έχει συγκεκριμένα και σαφή αιτήματα, δεν κάνει πίσω από τη διεκδίκησή τους, δεν μπαίνει στο «λούκι» του προσχηματικού «διαλόγου» στον οποίο καλεί η κυβέρνηση.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες που συμμετέχουν σ' αυτό το μπλόκο, μπορεί να έχουν διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και να ψηφίζουν διαφορετικά πολιτικά κόμματα, αλλά είναι «μια γροθιά» στον αγώνα, συμφωνούν και υποστηρίζουν όλοι το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καθοριστεί και το οποίο, ως προς τις βασικές διεκδικήσεις, περιλαμβάνει:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
  • Εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
  • Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα.
  • Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
  • Μη διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη».
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.ά.
  • Πάγωμα των αγροτικών χρεών, για τρία χρόνια, με παραγραφή των πανωτοκίων.
  • Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.
  • Αμεσο διπλασιασμό της προνοιακής αγροτικής σύνταξης και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, κατάργηση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα.
ΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
H διέξοδος στον κοινό αγώνα!

Η επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης κοινής πάλης, μέσα από ένα κοινό μέτωπο της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων, με τους φτωχομεσαίους αγρότες που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες εκπρόσωποι των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ. «Η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, πλουτοκρατίας - τόνισαν - πλήττει από κοινού τα συμφέροντά μας και υπονομεύει το μέλλον μας. Ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχομεσαία αγροτιά είναι η μόνη διέξοδος».

Οσον αφορά στην ανάγκη κοινού μετώπου αγώνα, με κοινές διεκδικήσεις, υπογράμμισαν ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά και ένα ακόμη ζήτημα που αφορά συνολικά ολόκληρη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, που είναι το διατροφικό πρόβλημα. «Τα προϊόντα που αγοράζουν τα μονοπώλια του τομέα τροφίμων κοψοχρονιά από την αγροτιά ή εισάγονται μαζικά από τις πολυεθνικές επίσης με εξευτελιστικές τιμές από φτωχούς αγρότες άλλων χωρών - σημείωσαν - πωλούνται πανάκριβα στην εργατιά και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Η τιμή στο στάρι έπεσε στο 50% τα δύο τελευταία χρόνια όμως το ψωμί έχει ακριβύνει. Τα ζυμαρικά επίσης. Τα ίδια και στο λάδι». Και δεν είναι μόνο η ακρίβεια - συνέχισαν - αλλά και η ποιότητα των τροφίμων που παράγονται, εισάγονται και πωλούνται. Οι νόμοι του κέρδους και οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές από την ΕΕ δεν εγγυώνται την ποιότητα. Δεν εγγυώνται την υγεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα. Αλλωστε, τα τελευταία χρόνια έχουμε «χορτάσει» από καπιταλιστικά διατροφικά σκάνδαλα.

Και τόνισαν: «Η χώρα μας θα μπορούσε να έχει αυτάρκεια σε τρόφιμα και να μην εισάγει. Την είχε άλλωστε πριν ενταχθεί στην τότε ΕΟΚ, τώρα ΕΕ. Από την ένταξη στην ΕΟΚ, η αγροτική παραγωγή άρχισε να μειώνεται και το έλλειμμα στο εμπορικό αγροτικό ισοζύγιο να αυξάνεται, φτάνοντας πλέον να ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ! Η κατάσταση αυτή έχει τη γιατρειά της μόνο με αλλαγή πολιτικής. Θα μπορούσε ο λαός να αγοράζει φτηνά και υγιεινά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα εγχώριας παραγωγής, αν τον τομέα τροφίμων δεν το διαφέντευαν τα μονοπώλια, αν η παραγωγή σχεδιαζόταν με βάση τις λαϊκές ανάγκες.

Τα αιτήματα της ξεσηκωμένης αγροτιάς, όπως αυτά εκφράζονται καθαρά στο μπλόκο της Νίκαιας, είναι κοινά αιτήματα όλων των εργατών και αυτοαπασχολούμενων της χώρας μας. Υιοθετούμε το σύνολο των αιτημάτων όπως αυτά για: Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, κατώτερες εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα, προστασία της ντόπιας παραγωγής, εξυπηρέτηση της διατροφικής αυτάρκειας, μείωση του κόστους παραγωγής και άλλα δίκαια αιτήματα που σχετίζονται με την άμεση ανακούφιση των αγροτών από τα χρέη, τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, το δικαίωμά τους να παραμείνουν στο επάγγελμα κόντρα στους διαχωρισμούς σε αγρότες και μη».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ισχυρότερα και περισσότερα μπλόκα

Αγωνιστική κάθοδος των αγροτών της Πέλλας

Απτόητοι παρά τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση παρέμεναν και χτες στα διαρκώς ενισχυόμενα μπλόκα του Ορμενίου και της Κορνοφωλιάς οι αγρότες του Εβρου, που μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Ενότητα». Από χτες οι αγρότες της Θεσσαλονίκης έχουν παρατάξει δεκάδες τρακτέρ στην παλιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, στον κόμβο της Χαλκηδόνας και στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στα διόδια των Μαλγάρων. Μέχρι το βράδυ ενισχύονταν τα δύο μπλόκα από τρακτέρ παραγωγών των γύρω χωριών.

Οι αγρότες της Καβάλας παρέμεναν στην Εγνατία οδό στον κόμβο της Χρυσούπολης Καβάλας. Αλλοι συναδέλφοί τους συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Αμφίπολης, ενώ για τέσσερις ώρες έκλεισαν και την παλιά Εθνική στα Κερδύλλια. Αποκλεισμένο ήταν και χτες το Τελωνείο του Προμαχώνα από αγρότες του Νομού Σερρών, που έκλεισαν επίσης την παλιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Αλλοι αγρότες του νομού έχουν στήσει μπλόκο στο Στρυμονικό, στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών. Οι αγρότες της Δράμας προχώρησαν σε πολύωρο κλείσιμο του Τελωνείου Εξοχής και οι αγρότες του Κιλκίς του Τελωνείου της Δοϊράνης. Επίσης οι αγρότες της Χαλκιδικής παρέμεναν στον κόμβο της Ν. Τρίγλιας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών.

Οι αγρότες της Καστοριάς παρέμεναν στην Εθνική οδό στον κόμβο Βογατσικού και οι αγρότες των Πρεσπών ήταν συγκεντρωμένοι με τα τρακτέρ τους στο δρόμο που οδηγεί στο μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής. Επίσης στην υψηλή γέφυρα των Σερβίων Κοζάνης παρατάχθηκαν χτες αγρότες της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα. Σήμερα το πρωί αγρότες της Φλώρινας αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς το τελωνείο της Νίκης.

Αγρότες της Πέλλας

Δυναμικές αναμένεται να είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Πέλλας που αρχίζουν σήμερα.

Σε αγροτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μενηίδας οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μενηίδας, Σκύδρας, Μ. Αλεξάνδρου και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Πέλλας αποφάσισαν να βγουν από σήμερα οι αγρότες της Πέλλας με τα τρακτέρ τους στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας - Φλώρινας, στον κόμβο του Μαυροβουνίου, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Εντείνουν τον αγώνα τους

Από το μπλόκο στον κόμβο της Στέρνας

Eurokinissi

Από το μπλόκο στον κόμβο της Στέρνας
Με αποκλεισμούς δρόμων σε τρία σημεία της Πελοποννήσου, μηχανοκίνητες πορείες και άδειασμα αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια, γάλα) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους απάντησαν χτες, σε πρώτη φάση, μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από ολόκληρο σχεδόν το Μοριά, στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που συρρικνώνει χρόνο με το χρόνο το εισόδημά τους και τους ξεκληρίζει προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών στην αγροτική οικονομία.

Συγκεκριμένα, από το πρωί, αγροτοκτηνοτρόφοι από την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Κορινθία και τη Λακωνία συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ και οχήματα στον κόμβο της Στέρνας, επί της Εθνικής οδού Κορίνθου - Τρίπολης, και έστησαν μπλόκο από τις 12 το μεσημέρι, όπου και παραμένουν. Μάλιστα, στο σημείο αυτό έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, νέα παμπελοποννησιακή σύσκεψη για να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Στην Ηλεία, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού συγκεντρώθηκαν στον Πύργο κι απέκλεισαν συμβολικά με τρακτέρ κι αυτοκίνητα, για μια ώρα περίπου, την είσοδο της πόλης, στον κόμβο της Φιλοθέης. Το νέο αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για σήμερα στη Μαραθιά, έξω από την Αμαλιάδα, όπου έχει αποφασιστεί συγκέντρωση με αγροτικά μηχανήματα πάνω στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Στο Αίγιο, τρίωρο μπλόκο στήθηκε στον κόμβο του Μεγανίτη, επί της Εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών, ενώ περιοδείες γίνονται από χτες σε χωριά της περιοχής με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα. Μεγάλη σύσκεψη μικρομεσαίων αγροτών ήταν σε εξέλιξη αργά χτες το βράδυ στη Δυτική Αχαΐα, στα Χαρμπιλέικα, με στόχο να αποφασιστούν κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

  • Στη Ζάκυνθο, αγρότες του νησιού έστησαν πολύωρο μπλόκο, από το πρωί μέχρι το βράδυ, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στη θέση Λούμπα.
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Πληθαίνουν τα τρακτέρ

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Αν. Στερεάς και της Εύβοιας, ενώ και νέα τρακτέρ προστίθενται κατά μήκος της ΕΟ. Συγκεκριμένα, μέχρι χτες το βράδυ, αγρότες της περιοχής είχαν στήσει «μπλόκα» στα παρακάτω σημεία: Στην Αλαμάνα (θέση Ρούμελη), στο 72ο χλμ. της παλιάς ΕΟ Λαμίας - Λιβαδειάς, στο 70ό χλμ. της ΕΟ Αθήνας - Θεσσαλονίκης (αερογέφυρα Ριτσώνα), στο 90ό χλμ της ΕΟ Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στο 110ό χλμ της ΕΟ Αθήνας - Θεσσαλονίκης (Κάστρο), στην αερογέφυρα του Αγ. Κωνσταντίνου και στις Λιβανάτες.

Επίσης, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής Μαντουδίου συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα στη θέση «Παλιουριά», αφού προηγουμένως πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη του Μαντουδίου.

Ακόμη, σε χτεσινή σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φωκίδας, αποφασίστηκε η διενέργεια μαζικής αγροτικής σύσκεψης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στις 6 μ.μ. με σκοπό την αγωνιστική κάθοδο στους δρόμους.

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Στα πόστα του αγώνα

Συνεχίζουν στην Πρέβεζα, ετοιμάζονται σε Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία και Γιάννενα

Στο Λούρο της Πρέβεζας παραμένουν για τρίτη μέρα με τα τρακτέρ τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού διεκδικώντας την ουσιαστική ενίσχυση αγροτικού εισοδήματος και την προστασία της παραγωγής τους. Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρτας για να εκφράσει τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους, αναδεικνύοντας την ανάγκη κοινής δράσης εργατών και αγροτών απέναντι στην ενιαία αντεργατική - αντιαγροτική επίθεση.

Στην τελική ευθεία για την επιτυχία του αγροτικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 22 Γενάρη και ώρα 10 π.μ στην πλατεία Σαρόκο βρίσκονται οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ που απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στους ελαιοκαλλιεργητές κόντρα στις προσπάθειες της κυβέρνησης με τις πλάτες των «γαλαζοπράσινων» συνδικαλιστών στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας να αποπροσανατολίσουν και να αποδυναμώσουν την κινητοποίηση.

Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Γενάρη και στην Αιτωλοακαρνανία στο κόμβο του Κεφαλόβρυσου στις 11 το πρωί με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού που σε ανακοίνωσή της καλεί την φτωχή και μεσαία αγροτιά να στήσουν μπλόκο με τα αγροτικά μηχανήματα στην πολιτική ξεκληρίσματος.

Στα Γιάννενα, η ΠΑΣΥ πραγματοποιεί σύσκεψη στις 24 Γενάρη και ώρα 11 π.μ. στο Ροδοτόπι και διοργανώνει συλλαλητήριο στην Περιφέρεια Ηπείρου στις 26 του μήνα.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Αλληλεγγύη στη φτωχή αγροτιά

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους φτωχούς αγρότες εξέδωσε το ΕΚ Ζακύνθου, τονίζοντας ότι «η ολοένα εντεινόμενη αντιαγροτική πολιτική που στόχο έχει τη φτωχομεσαία αγροτιά αφορά άμεσα και την εργατική τάξη από τη στιγμή που το ζήτημα της διατροφής και της ένδυσης προέρχεται από την αγροτική παραγωγή. Αντί η εργατική λαϊκή οικογένεια να καταναλώνει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα αναγκάζεται να πληρώνει αδρά τις πολυεθνικές στα Σούπερ Μάρκετ, αφού αυτή είναι η κατεύθυνση της ΕΕ, μέσω της ΚΑΠ, στην οποία έχουν συμφωνήσει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ.». Καταλήγει καλώντας «την εργατική τάξη του νησιού, να συμπαρασταθεί στους αγρότες και από κοινού να ανοίξουμε μέτωπο ενάντια στις πολυεθνικές και τους πολιτικούς τους εκφραστές».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ