ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Φλεβάρη 2010
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ
Στη μνήμη των μεγάλων ηγετών του διεθνούς προλεταριάτου, των ηγετών της ΕΣΣΔ και ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ, αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας προσφέρω 1.000 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ - 650 ευρώ, μέσω ΚΟ Χαλκηδόνας - Ν. Φιλαδέλφειας και 350 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ» - στο Κόμμα που ανέδειξε τέτοιους προλεταριακούς, λαϊκούς αγωνιστές. Προσφέρω, ειδικότερα, στη μνήμη των:

Λένιν, Στάλιν, Νίκου Ζαχαριάδη, Χαρίλαου Φλωράκη, Αρη Βελουχιώτη, Νίκου Μπελογιάννη, Νίκου Πλουμπίδη, Διαμαντή Αλεξάνδρου (Καπετάν Διαμαντή), Μιχάλη Φεραίου, Φωκά Βαγγέλη, Βαλαχά Γεώργιου, Μαλεζά Ευθύμιου, Ολυμπήσιου Λευτέρη (Παπαστεργίου), Στέφανου Ταμουρίδη, παπα - Κυριάκο Ταμουρίδη, Σκοτίδα Κωνσταντίνου, Είρηνης Σκοτίδα, Χατζήνα Θαναση, Καλωτή Βαγγέλη, Τερζόγλου Νίκου (Πύραυλος), Μπλάνα (Κίσσαβος) Γεώργιου, Βενετσανόπουλος Βασίλη, Παπαδόπουλος Χρήστου, Χριστοφιλόπουλου Ηλία, Σταθάκου Δημήτρη.

Λύσανδρος Ταμουρίδης, λοχαγός του ΔΣΕ

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΤΣΟΥ, με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατό του, η σύζυγός του Μαρίνα προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΝΕ Τρικάλων του Κόμματος.

***

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
2 ΦΩΤ

Στη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών, οι οποίοι κατάγονταν από το χωριό Κυψέλη (Χόσεψη), συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τους πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση 180 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Του ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ Δ. ΠΟΥΡΝΑΡΑ (φωτογραφία), Ενωμοτάρχη Χωροφυλακής, αντάρτη του ΕΛΑΣ στην περιοχή της Αρτας και μαχητή του ΔΣΕ από το 1946, ο οποίος σκοτώθηκε το 1947 σε ενέδρα στο χωριό Παλαιοκαρυά Τρικάλων. Του ΑΝΤΩΝΗ Β. ΑΓΓΕΛΗ (φωτογραφία), μέλους του ΚΚΕ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, ο οποίος σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1947 στις Μελάτες Αρτας. Του αδερφού του ΜΑΝΘΟΥ Β. ΑΓΓΕΛΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πιάστηκε άρρωστος σε ενέδρα στο δυτικό Κόζιακα και αργότερα δολοφονήθηκε. Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤ. ΑΓΓΕΛΗ, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Τμήμα Χωροφυλακής στο Βουλγαρέλι Αρτας στις 17 Αυγούστου 1947. Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤ. ΑΓΓΕΛΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας. Του ΔΗΜΟΥ Β. ΠΑΠΠΑ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος αρρώστησε και πέθανε το 1943. Του ΒΑΓΓΕΛΗ Ν. ΤΣΙΤΣΑ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, που σκοτώθηκε στο χωριό Πέτα στις 13 Σεπτέμβρη 1944. Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ, αντάρτη του ΕΛΑΣ. Σκοτώθηκε στις 13 Σεπτέμβρη 1944 στο χωριό Κομπότι Αρτας. Του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΜΑΚΑΒΕΛΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβρη 1946 στο χωριό Ανεμοράχη Αρτας.

Χρήστος Ιωακειμίδης, Χρήστος Νταβαντζής

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών από το χωριό Κυψέλη (Χόσεψη) Αρτας, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τους προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση 130 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗ (φωτό) από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ. Εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στη Φολέγανδρο, δραπέτευσε, στην Κατοχή στο ΕΑΜ, στον εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ και σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1947 στις Μελάτες Αρτας. Της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ Δ. ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ, ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ στην 1η Θεσσαλική Μεραρχία. Σκοτώθηκε το καλοκαίρι του 1949 στα Αγραφα. Του ΔΗΜΟΥ ΦΛΟΥΔΑ, ΕΛΑΣίτη, ο οποίος σκοτώθηκε στις 19 Φλεβάρη 1943 στη θέση Καλτσιόνα Αρτας. Του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Ι. ΝΤΑΒΑΝΤΖΗ, ΕΠΟΝίτη και αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος αποκόπηκε από το Τμήμα του, αρρώστησε και πέθανε. Του ΚΩΣΤΑ Δ. ΠΟΥΡΝΑΡΑ, δασκάλου, μέλους του ΚΚΕ από το 1930, εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στον Αϊ - Στράτη, δραπέτευσε στην Κατοχή και ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ. Στον εμφύλιο πολέμησε ως αξιωματικός του ΔΣΕ. Πέθανε τον Απρίλη του 1994 πολιτικός πρόσφυγας στο Σιμπίου της Ρουμανίας. Των ΗΛΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗ και ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΑΦΑ, οι οποίοι πιάστηκαν, καταδικάστηκαν σε θάνατο από το έκτακτο Στρατοδικείο Ιωαννίνων και εκτελέστηκαν το 1948. Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΠΑΠΠΑ (Σακκά), μέλους του ΚΚΕ από το 1940, ΕΛΑΣίτη και λοχαγού, πολιτικού επιτρόπου στο 601 Τάγμα της 14ης Ταξιαρχίας, ο οποίος σκοτώθηκε στο Μπίκοβικ στις 11 Νοέμβρη 1948. Του ΑΛΕΚΟΥ ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑ, αξιωματικού του ΕΛΑΣ, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη της Νέας Ιωνίας Αττικής και του αδελφού του, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑ, ο οποίος εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι το 1944.

ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Βαβίτσας Κώστας, Χρήστος Νταβαντζής

***

ΦΩΤ.

Στις 25/10/2009 έφυγε από τη ζωή ο αντιστασιακός και αγωνιστής στη Μέση Ανατολή ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΝΕ και 50 ευρώ στο Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Νέας Ιωνίας.

Τα παιδιά του Δημήτρης - Γιώργος - Χαράλαμπος

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του άνδρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ προσφέρω 60 ευρώ στο ΚΚΕ.

* Επίσης, στη μνήμη του αξέχαστου φίλου, κομμουνιστή Γιώργου Μπέλλου, οι Α.Φ. και Α.Κ. προσφέρουν 100 ευρώ στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση».

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν σαράντα μέρες από τότε που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο σ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ - ΜΑΡΙΑΤΟΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Μπραχαμίου.

Η σύζυγος Καίτη Αναστασίου, ο γιος του Ανδρέας Μεταξάς - Μαριάτος

***

Ο Παναγιώτης Μελάς, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών, προσφέρει 200 ευρώ στη μνήμη: Της νονάς του ΜΑΓΔΑΣ ΦΛΩΡΑΚΗ, συζύγου του αείμνηστου συντρόφου μας Χαρίλαου, του αδελφού του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΕΛΑ, μέλους του ΚΚΕ, που χάθηκε άδικα πριν 6,5 χρόνια, του πατέρα του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΛΑ, αγωνιστή του ΕΛΑΣ και μέλους του ΚΚΕ μέχρι τα γεράματά του***

ΦΩΤ.

Στις 21 Φλεβάρη του 2010 συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Η σύζυγός του Αδαμαντία, και η αδερφή του Δέσποινα, στη μνήμη του προσφέρουν 150 ευρώ στην ΚΟ Βυζαντίου Καλαμαριάς.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται 19 χρόνια που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μου, ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ.

Στη μνήμη του, προς τιμήν της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρω 150 ευρώ μέσω ΚΟ Καλογρέζας.

Η σύντροφός του, Μαίρη Κατσαρού

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΜΙΚΕ ΚΙΝΔΥΝΗ, η γυναίκα του, Μαρία, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Καλύμνου, το ποσό των 300 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αξέχαστου, του αγαπημένου μου συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΕΡΒΑ, που συμπληρώθηκαν 17 χρόνια που έφυγε από κοντά μου, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ταμπουρίων, 50 ευρώ.

Η γυναίκα του, Σοφία Ζέρβα

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου φίλου και συντρόφου, ΘΟΔΩΡΟΥ ΝΟΥΛΑ, προσφέρω μέσω ΚΟ Ταμπουρίων, 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» που ήταν καθημερινός του αναγνώστης.

***

ΦΩΤ.

Σαν αυτές τις μέρες, πριν ένα χρόνο, έφυγε από κοντά μας ο σύντροφός μου και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, Σοφία, προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των συντρόφων ΒΟΥΡΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΚΑΤΟΥΦΑ ΔΗΜΟΥ, που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, μένοντας πάντα πιστοί στα ιδανικά και στις αξίες του Κόμματός μας, οι σύντροφοί τους από την ΚΟ Αγίας Βαρβάρας προσφέρουν το ποσό των 250 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση.

ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, από τη Σέκλιζα Καρδίτσας, αγωνίστριας του Δημοκρατικού Στρατού, που έφυγε από κοντά μας στις 17 Γενάρη 2010, τα παιδιά της Βαγγέλης και Κώστας προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σέκλιζας (Καλλιθήρου).

***

ΦΩΤ.

Στις 7 Φλεβάρη έκλεισαν πέντε χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η συντρόφισσά μου στη ζωή και στον αγώνα, ΦΩΦΩ (ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ)

Στη μνήμη της και για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρω 30 ευρώ, μέσω ΚΟ Αμαλιάπολης Αλμυρού Μαγνησίας.

Ο σύζυγός της Μήτσος Κοντογιάννης

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ και του αδερφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ, προσφέρω 500 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ευόσμου της ΚΟΘ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η κόρη τους και αδερφή Ζωζώ

***

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΞΙΩΤΗ ΓΙΑΚΖΙΔΗ, ΤΡΙΑΔΑΣ ΓΙΑΚΖΙΔΟΥ, ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και ΑΓΑΘΗΣ, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω στης ΚΟ Αγ. Τριάδας της ΚΟΘ.

Ντίνα και Γιώργος Γιακζίδης

τα εγγόνια Αξιώτης - Αγαθή

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του ΓΚΟΥΤΖΙΑ ΙΩΑΝΝΗ που φέτος συμπληρώνονται 16 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Αγ. Τριάδας Θεσ/νίκης, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΚΊΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΊΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η κόρη του Κούλα, ο γαμπρός Σπύρος, ο εγγονός Δημήτρης.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα ΧΡΥΣΟΥΛΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ από το χωριό Κιλκίς, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση και 30 ευρώ στον αγαπημένο του «Ριζοσπάστη».

Ο γιος του Γιάννης

***

2 ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν 8 και 5 χρόνια από το θάνατο των αγαπημένων μας γονιών ΑΡΕΤΗΣ και ΗΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ από Μάλθη Μεσσηνίας. Επονίτισα η μητέρα μας, διωγμένη για 8 χρόνια από το χωριό. Αντάρτης ο πατέρας μας με 12 χρόνια φυλακές και εξορίες: Καλαμάτα, Μακρόνησο, Σύρο, Τρίπολη, Ακροναυπλία... Εμειναν πιστά μέλη του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής τους, ποτέ τους δε λύγισαν ούτε στιγμή για το δίκαιο του αγώνα. Υπερασπίστηκαν τις ιδέες τους και το Κόμμα τους, το σοσιαλισμό και την ανωτερότητά του, με όλες τους τις δυνάμεις. Εφυγαν με το κεφάλι ψηλά και σίγουροι ότι η γη θα γίνει κόκκινη.

Επίσης, στη μνήμη των θείων μας: ΑΝΤΡΕΑ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ που σκοτώθηκαν στον αγώνα, καθώς και στην θεία μας ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΦΡΑΓΚΟΥ, προσφέρουμε για το τιμημένο ΚΚΕ 100 λίρες Αγγλίας, μέσω ΚΟ Μ. Βρετανίας.

Τα παιδια τους: Γιώργος, Δήμητρα, Βασιλική, ο γαμπρός τους Ζιαντ, η νύφη τους Δημητρα, τα εγγόνια τους Νίβιν, Ηλίας, Παναγιώτης, Αρετή.

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
***

ΦΩΤ.

Στις 9 Γενάρη 2010, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 89 ετών ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και της αριστεράς ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΔΗΣ, από το Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας. Υπήρξε μέλος της αριστεράς από τα νεανικά του χρόνια. Διώχθηκε, εξορίστηκε, φυλακίστηκε και βασανίστηκε για τις ιδέες του. Το γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του, ήταν το 1941, στην εκτέλεση των δέκα Νεομοναστηριωτών, από τα κατοχικά στρατεύματα, όπου ήταν παρών. Ηταν ο άνθρωπος που έθαψε σε ομαδικό τάφο τους εκτελεσθέντες συγχωριανούς του. Από τότε και μετά συμμετείχε σε όλα τα αγωνιστικά μέτωπα της εποχής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Ελένη Γκουγκούδη, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του φίλου μου, του συντρόφου, του ανθρώπου, του συναδέλφου, του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΡΗ, που έφυγε από κοντά μας στις 10 του Φλεβάρη. Μάταια ψάχναμε να τον βρούμε και αυτή τη φορά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Από τη συνεργασία μας σε κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες, και μέσα από το σωματείο των θυρωρών, δε θα ξεχάσω την αγωνιστικότητα και την καλοσύνη του Γιάννη.

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής, που πιστεύω πως και ο ίδιος θα επιθυμούσε, αντί για λουλούδια στη μνήμη του, προσφέρω, μέσω ΚΟ Κολιάτσου 100 ευρώ στο κόμμα του, το ΚΚΕ, που μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν πιστός.

Χρήστος Μποσμής

***

4 ΦΩΤ.

Οι οικογένειες των: Μάνια Γεωργάτου, Αντώνη Γιαννόπουλου, Γιάννη Ευθυμιάτου και Αγγελικής Μαρκάτου - Ευθυμιάτου, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 550 ευρώ, μέσω ΚΟ Χαλανδρίου.

Η συμβολική αυτή προσφορά εκφράζει και το σεβασμό μας στη μνήμη των γονιών μας και συναδέλφων τους καθηγητών της επαρχίας Παλικής Ληξουρίου Κεφαλονιάς, και όλων των εκπαιδευτικών του νομού μας, αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης. Αναφερόμαστε, ονομαστικά, στη μνήμη των:

ΑΝΤΩΝΗΣ Β. ΑΓΓΕΛΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ Β. ΑΓΓΕΛΗΣ
ΛΑΔΑ ΒΑΓΓΕΛΗ (Καμιναράτα), Γυμνασιάρχη εξόριστου στη δικτατορία του Μεταξά, ηγετικό στέλεχος του ΕΑΜ, συνεργάτης του Δ. Γληνού.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ (Ληξουριώτης), καθηγητή της Βαρβακείου Σχολής.

ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (Χαυριάτα), φιλόλογου.

ΡΑΤΣΙΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ (Αγία Θέκλη), Γυμνασιάρχη.

Ολοι εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές την περίοδο 1941 - 1944

Επίσης, στη μνήμη των:

ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΜΙΜΗ (Βλιχάτα), Μαθηματικού.

ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ (Παρισάτα), Μαθηματικού.

Και οι δύο πέρασαν διώξεις και κατατρεγμούς, εξορία στην Ικαρία - Μακρόνησο.

Μάνια Γεωργάτου

***

Στη μνήμη της συζύγου, μητέρας και γιαγιάς ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΓΓΟΥ, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, ο σύζυγος της Ηλίας Τσάγγος, τα παιδιά της Νίκος και Ελένη και τα εγγόνια της Αθηνά και Ολγα προσφέρουν 150 ευρώ για την Οικονομική Ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του συντρόφου ΤΑΣΟΥ ΡΕΜΠΗ, από το Θεσπρωτικό Πρέβεζας, από το θάνατο του οποίου συμπληρώνονται 4 χρόνια, η σύζυγος του προσφέρει 150 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Πέθανε στις 8-2-2010 και σε ηλικία 84 χρονών ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, μέλος του κόμματος και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

ΤΑΣΟΣ ΡΕΜΠΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΡΕΜΠΗΣ
Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

***

2 ΦΩΤ

Για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, ο Κωνσταντινίδης Γιώργος, εκπαιδευτικός, μέσω της ΚΟ Χωρυγίου Κιλκίς, προσφέρει 200 ευρώ στη μνήμη του πατέρα του ΝΙΚΟΛΑ (Ρήγας), του αδελφού του ΡΗΓΑ, των θείων του ΣΠΥΡΟΥ, ΚΟΣΜΑ, ΙΩΑΝΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, των ΚΟΥΠΙΔΗ ΤΑΚΗ και ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΟΥΠΙΔΗ.

Γ. Κωνσταντινίδης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΕΪΤΑΝΗ, στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου, μέλους του ΚΚΕ προσφέρουν, μέσω της ΚΟ Δ. Μίκρας, η σύζυγος, τα παιδιά, τα αδέλφια και η ανηψιά, το ποσό των 300 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

***

Στις 9 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μου ΜΑΚΡΙΔΟΥ (ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ) ΕΛΕΝΗΣ. Γεννήθηκε στο Νέο Καύκασο της Φλώρινας. Από νεαρή ηλικία, αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ενάντια στην αδικία και εκμετάλλευση. Από το 1948 ως το 1986 ήταν πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία.

Στη μνήμη της, προσφέρω για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Λαγκαδά, 200 ευρώ και για την ανέγερση του μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα, επίσης, 200 ευρώ.

Ο γιος της Μακρίδης Νικόλαος - Λάζαρος

***

ΦΩΤ.

Στις 8 Μάρτη συμπληρώνονται 19 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου συζύγου ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ. Γεννήθηκε στη Γουμένισα Κιλκίς το 1912. Από μικρός στη βιοπάλη, έφηβος εντάχθηκε στο εργατικό κίνημα και ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν με συνέπεια από τις γραμμές του ΚΚΕ. Υπήρξε αγωνιστής αγνός και ντόμπρος κομμουνιστής.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 10 ευρώ, μέσω ΚΟ Σταυρούπολης.

Γιαννούλα Μακρή

***

ΦΩΤ.

Στις 13.1.2010 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΩΝΙΑΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Φλαμούρι. Από τα νεανικά του χρόνια γνώρισε τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κοινωνίας. Εργάζεται σκληρά σε διάφορες δουλιές για να συντηρήσει την πολυμελή οικογενειά του. Στην Κατοχή συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ηταν πιστός οπαδός του ΚΚΕ.

ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ ΤΑΣΟΣ
Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ ενίσχυση.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤ.

Στις 13 Φλεβάρη κλείνουν 9 χρόνια που έφυγε από κοντά μου ο αγαπημένος μου σύντροφος ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ. Αφησε μεγάλο κενό, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Κομματικό μέλος από το 1943 μέχρι την τελευταία του πνοή. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες όπως στη μεγάλη μάχη της Αμφιλοχίας. Πιάστηκε βαριά τραυματισμένος, βασανίστηκε βάναυσα, όμως δε λύγισε. Τον υπέροχο αυτό άνθρωπο είχα την τύχη να τον έχω σύντροφο στη ζωή μου. Ηταν φάρος που μου έδειξε το σωστό δρόμο, το δρόμο του αγώνα, κι εγώ του υποσχέθηκα να συνεχίσω το δρόμο του αγώνα. Ο Τάσος δεν πέθανε, κάπου είναι και με καθοδηγεί.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω Αχτίδας Αιγάλεω, 500 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, 300 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 200 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται 13 μήνες που έφυγε από την οικογένειά μας, ο σύζυγος, πατέρας μας αγωνιστής κομμουνιστής ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΟΖΙΔΗΣ, 70 χρόνων. Γεννήθηκε το 1938 στο χωριό Μεγάλη Στέρνα του Κιλκίς. Η οικογένειά του ήταν πολυμελής, από μικρό παιδί έμεινε ορφανός με τα αδέλφια του, αφού η μάνα τους είχε πεθάνει. Το ήθος και η λεβεντιά του για το δίκιο ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του, που σε καθημερινή βάση προπαγάνδιζε, μέχρι την τελευταία του πνοή, με τον οξυδερκή τρόπο που είχε σε όλους τους γνωστούς και μη εργαζόμενους της περιοχής Κορδελιού και όχι μόνον, για το δίκιο του αγώνα, για τις θέσεις του Κόμματος, για το σοσιαλισμό. Ηταν ένας ακούραστος κομμουνιστής αγωνιστής που στην αγωνιστική του πορεία γαλούχησε νεότερους συντρόφους στον όμορφο αγώνα για μια άλλη κοινωνία.

ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
Στη μνήμη του, η σύζυγος του Μαρία και τα παιδιά του Μιχάλης, Νίκος, Κώστας, η νύφη του Γιάννα και ο εγγονός του Τριαντάφυλλος προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ευόσμου της ΚΟΘ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφισσας ΕΛΕΝΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ, που πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή, προσφέρω 100 ευρώ, δεύτερη δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Δημήτρης Φωτεινάκης


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ - ΜΑΡΙΑΤΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ - ΜΑΡΙΑΤΟΣ

Δημοσθένης Κατούφας
Δημοσθένης Κατούφας

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΔΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΔΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΕΤΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΕΤΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ

ΛΑΔΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΛΑΔΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΜΙΚΕΣ ΚΙΝΔΥΝΗΣ
ΜΙΚΕΣ ΚΙΝΔΥΝΗΣ

ΒΟΥΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΒΟΥΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΩΝΙΑΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΩΝΙΑΔΗΣ

ΡΑΤΣΙΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΡΑΤΣΙΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΡΗΣ

ΓΚΟΥΤΖΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΚΟΥΤΖΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κωνσταντινίδης Ρήγας
Κωνσταντινίδης Ρήγας

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΟΖΙΔΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΟΖΙΔΗΣ

ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΦΩΦΩ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ
ΦΩΦΩ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Κωνσταντινίδης Ιωάννης
Κωνσταντινίδης Ιωάννης

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΕΪΤΑΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΕΪΤΑΝΗΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μας, ΑΔΑΜΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ, ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ ΜΙΧΑΗΛ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ, των αδελφών μας, ΜΙΧΑΛΗ ΑΔΑΜΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ και ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στα βουνά Κρούσια και Κεδρύλια, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ, για το μνημείο των ηρώων του ΔΣΕ στο «Λάκκο» της Φλώρινας και άλλα 100 ευρώ για το Σπίτι του Αγωνιστή, μέσω της ΚΟ Προχώματος Θεσσαλονίκης.

Αντώνιος Πολυανίδης και σύζυγος Θεοδώρα Αδαμίδου

***

Δύο χρόνια συμπληρώνονται στις 22/2/2010 από τότε που έπαψε να υπάρχει ανάμεσά μας ο χαρισματικός σύζυγος, πατέρας και παππούς ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ. Τα συναισθήματα της θλίψης και του πόνου παραμένουν έντονα για μας που τον αγαπήσαμε και μοιραστήκαμε μαζί του χαρές και λύπες. Μέσα στις καρδιές μας ζει για πάντα και η παρουσία του σε όλες μας τις εκδηλώσεις είναι αισθητή. Από μικρό παιδί στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Στα 17 του εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ. Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, φυλακίστηκε, εξορίστηκε. Αγνός ιδεολόγος, ασυμβίβαστος, ανυποχώρητος στα ιδανικά του Κόμματος. Χαρισματικός σύντροφος, ενέπνεε σεβασμό. Αγαπητός σε όλους, πιστός στις αρχές του μέχρι το τέλος.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο, 500 ευρώ, μέσω ΚΟ Πανοράματος.

ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η γυναίκα του, Ευδοξία

Τα παιδιά του Βασίλης - Γιάννης - Νίκη

Τα εγγόνια του

***

ΦΩΤ.

Στις 1/4/2010 θα κλείσουν 10 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. Ηταν δραστήριο μέλος του ΚΚΕ. Δούλεψε πολλά χρόνια ως μετανάστης στα ανθρακορυχεία του Βελγίου, κάτω από βαριές και σκληρές συνθήκες και με την επιστροφή του στην πατρίδα εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ηταν καλός οικογενειάρχης, σεμνός αγωνιστής, συμμετείχε δραστήρια στην κομματική ζωή, πάντα πρωτοπόρος σε όλες τις εκδηλώσεις, γεμάτος ζωντάνια και πίστη στα αθάνατα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στην άσβεστη μνήμη του και όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ηλιούπολης - Ευόσμου, για την ανέγερση του μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα, τιμώντας όλους όσους θυσιάστηκαν στις 12 Φλεβάρη του 1949.

Η σύζυγός του, Ευθυμία

***

ΦΩΤ.

Στις 12 του Γενάρη έφυγε από κοντά μας η γιαγιά μας ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ, από την Καβάλα. Παλιά καπνεργάτρια, χήρα με τέσσερα παιδιά, αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Στο προσφυγικό της ταπεινό σπίτι, γινόταν μάζωξη του Κόμματος στα δύσκολα χρόνια. Παρέμεινε κομμουνίστρια έως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της, αντί στεφάνου, προσφέρουν 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του κόμματος τα εγγόνια της: Σούλα - Κώστας - Σταύρος Τριανταφυλλίδης.

***

ΦΩΤ.

Στις 19 Φλεβάρη του 1998 έφυγε από τη ζωή, πρόωρα και αναπάντεχα, ο σ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Στέλεχος στην Αχτίδα Μεσογείων του ΚΚΕ και εκλεγμένος στην Ομοσπονδία Λογιστών.

Με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την απώλειά του, προσφέρουμε 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιανίας του Κόμματος.

ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η σύζυγός του Βιβή

Τα παιδιά και η μητέρα του

***

3 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των πατεράδων μας: ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ, αξιωματικού του ΔΣΕ, του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗ, του αδελφού μας ΑΝΕΣΤΗ ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗ, της ξαδέλφης μας ΜΟΡΦΩΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ, μαχητών του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στον εμφύλιο.

Επίσης, στη μνήμη του ΚΟΣΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, μαχητή το ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που «έφυγε» από τη ζωή το 2002, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση και την ανέγερση του μνημείου στη Φλώρινα.

Προσφέρουμε, επίσης, στη μνήμη των συγχωριανών μας από το χωριό Μάνη Εβρου, οι οποίοι έπεσαν στις γραμμές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και είναι πάνω από 100 άτομα, των οποίων τα ονόματα είναι δημοσιευμένα στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση - ΔΣΕ» στο τεύχος 144.

Χατζήπαπα Βασιλική

Μερτζανίδης Μηνάς


ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ