Κυριακή 21 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μας, ΑΔΑΜΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ, ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ ΜΙΧΑΗΛ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ, των αδελφών μας, ΜΙΧΑΛΗ ΑΔΑΜΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ και ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στα βουνά Κρούσια και Κεδρύλια, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ, για το μνημείο των ηρώων του ΔΣΕ στο «Λάκκο» της Φλώρινας και άλλα 100 ευρώ για το Σπίτι του Αγωνιστή, μέσω της ΚΟ Προχώματος Θεσσαλονίκης.

Αντώνιος Πολυανίδης και σύζυγος Θεοδώρα Αδαμίδου

***

Δύο χρόνια συμπληρώνονται στις 22/2/2010 από τότε που έπαψε να υπάρχει ανάμεσά μας ο χαρισματικός σύζυγος, πατέρας και παππούς ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ. Τα συναισθήματα της θλίψης και του πόνου παραμένουν έντονα για μας που τον αγαπήσαμε και μοιραστήκαμε μαζί του χαρές και λύπες. Μέσα στις καρδιές μας ζει για πάντα και η παρουσία του σε όλες μας τις εκδηλώσεις είναι αισθητή. Από μικρό παιδί στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Στα 17 του εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ. Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, φυλακίστηκε, εξορίστηκε. Αγνός ιδεολόγος, ασυμβίβαστος, ανυποχώρητος στα ιδανικά του Κόμματος. Χαρισματικός σύντροφος, ενέπνεε σεβασμό. Αγαπητός σε όλους, πιστός στις αρχές του μέχρι το τέλος.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο, 500 ευρώ, μέσω ΚΟ Πανοράματος.

ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η γυναίκα του, Ευδοξία

Τα παιδιά του Βασίλης - Γιάννης - Νίκη

Τα εγγόνια του

***

ΦΩΤ.

Στις 1/4/2010 θα κλείσουν 10 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. Ηταν δραστήριο μέλος του ΚΚΕ. Δούλεψε πολλά χρόνια ως μετανάστης στα ανθρακορυχεία του Βελγίου, κάτω από βαριές και σκληρές συνθήκες και με την επιστροφή του στην πατρίδα εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ηταν καλός οικογενειάρχης, σεμνός αγωνιστής, συμμετείχε δραστήρια στην κομματική ζωή, πάντα πρωτοπόρος σε όλες τις εκδηλώσεις, γεμάτος ζωντάνια και πίστη στα αθάνατα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στην άσβεστη μνήμη του και όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ηλιούπολης - Ευόσμου, για την ανέγερση του μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα, τιμώντας όλους όσους θυσιάστηκαν στις 12 Φλεβάρη του 1949.

Η σύζυγός του, Ευθυμία

***

ΦΩΤ.

Στις 12 του Γενάρη έφυγε από κοντά μας η γιαγιά μας ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ, από την Καβάλα. Παλιά καπνεργάτρια, χήρα με τέσσερα παιδιά, αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Στο προσφυγικό της ταπεινό σπίτι, γινόταν μάζωξη του Κόμματος στα δύσκολα χρόνια. Παρέμεινε κομμουνίστρια έως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της, αντί στεφάνου, προσφέρουν 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του κόμματος τα εγγόνια της: Σούλα - Κώστας - Σταύρος Τριανταφυλλίδης.

***

ΦΩΤ.

Στις 19 Φλεβάρη του 1998 έφυγε από τη ζωή, πρόωρα και αναπάντεχα, ο σ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Στέλεχος στην Αχτίδα Μεσογείων του ΚΚΕ και εκλεγμένος στην Ομοσπονδία Λογιστών.

Με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την απώλειά του, προσφέρουμε 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιανίας του Κόμματος.

ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η σύζυγός του Βιβή

Τα παιδιά και η μητέρα του

***

3 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των πατεράδων μας: ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ, αξιωματικού του ΔΣΕ, του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗ, του αδελφού μας ΑΝΕΣΤΗ ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗ, της ξαδέλφης μας ΜΟΡΦΩΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ, μαχητών του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στον εμφύλιο.

Επίσης, στη μνήμη του ΚΟΣΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, μαχητή το ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που «έφυγε» από τη ζωή το 2002, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση και την ανέγερση του μνημείου στη Φλώρινα.

Προσφέρουμε, επίσης, στη μνήμη των συγχωριανών μας από το χωριό Μάνη Εβρου, οι οποίοι έπεσαν στις γραμμές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και είναι πάνω από 100 άτομα, των οποίων τα ονόματα είναι δημοσιευμένα στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση - ΔΣΕ» στο τεύχος 144.

Χατζήπαπα Βασιλική

Μερτζανίδης Μηνάς


ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2023-11-25 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2022-01-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-01-31 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-11-14 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Για 25.7 (2004-07-25 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ