Κυριακή 31 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
φωτο

Στη μνήμη του ακριβού μας φίλου ΑΝΤΩΝΗ ΑΣΜΑΝΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 500 ευρώ.

Χρήστος και Γωγώ Καράγιωργα

***

φωτό

Πέρασαν 2 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ. Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πιστός κομμουνιστής ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Καρδίτσας.

***

φωτό

Στις 3 Φλεβάρη κλείνουν 3 χρόνια, απ' τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος και πατέρας μας ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος του Κόμματος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας με την παράταξη ΔΔΕ επί δημαρχίας του αείμνηστου Γάλλου και μετά.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Καλλιθέας.

***

φωτό

Στη μνήμη της ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, πολύτιμης φίλης και συντρόφισσας, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Καλλιθέας.

Η οικογένεια Ντίνου Παναγιωτόπουλου

***

Στη μνήμη του ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του Κόμματος, αγωνιστή της ΕΑ.

Επίσης, στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης που υπήρξε δημοτική σύμβουλος με την παράταξη ΔΔΕ, επί Δημαρχίας Γιάννη Γάλλου, μέσω της ΚΟ Καλλιθέας του Κόμματος, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
Κώστας Γαβρίλης, Αντιστασιακός

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΖΩΤΟ και της ΙΟΥΛΙΑΣ ΖΩΤΟΥ, από το θάνατο των οποίων συμπληρώνονται 15 και 12 χρόνια, ο γιος τους Κώστας, η νύφη τους Πολυξένη και τα εγγόνια τους Αλκιβιάδης και Ιουλία προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ροδοτοπίου Ιωαννίνων, 50 ευρώ για την αποπεράτωση του μνημείου στη Φλώρινα, για τους πεσόντες αγωνιστές του τιμημένου ΔΣΕ.

***

φωτό

Στην άσβεστη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΜΑΚΗ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ, προσφέρω 200 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ του «Ρ», για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, του τιμημένου ΚΚΕ.

Νίκη Λιμπεράτου

***

φωτό

Στη μνήμη του σ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΝΑΚΗ που «έφυγε», ξαφνικά, την 1.1.2010, ο Νίκος και η Βάσω Πέτση προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ανάκασσας.

***

ΦΩΤΟ

Η σ. ΔΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ «έφυγε» στα τέλη του Σεπτέμβρη. Σεμνή και πιστή αγωνίστρια. Τη γνώρισα την περίοδο που έγινε το χτύπημα για τη διάσπαση του Κόμματος. Παρούσα κάθε χρόνο στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, μπροστά στο πανό, με βροχές και με ζέστες, με τη ζωντάνια της ΚΝίτισσας, ήταν παράδειγμα για τα παιδιά μας και παίρναμε κουράγιο από την αυταπάρνησή της. Θα σε θυμόμαστε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία.

ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
Ο Νίκος Καλογιαννίδης και τα παιδιά του προσφέρουν στη μνήμη της, το ποσό των 40 ευρώ στην ΟΒ 1ου Γυμνασίου - Λυκείου της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και της πάλης για μια δίκαιη σοσιαλιστική κοινωνία. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, ήταν δίπλα στο Κόμμα και δε λιγοψύχησε ακόμα και σε δύσκολες στιγμές.

Η οικογένεια του Νίκου Καλιγιαννίδη και της Σούλας Κωνσταντινίδου, προσφέρουν στη μνήμη του το ποσό των 40 ευρώ στην ΟΒ Δραπετσώνας της ΚΝΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 8 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μου ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑΣ (ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ), αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και 6 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το 1942, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Προέδρου της ΠΕΑΕΑ Βελεστίνου, με διώξεις, φυλακίσεις και εξορία στη Μακρόνησο. Πιστός στη θεωρία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, πάλεψε αταλάντευτα σε όλη του τη ζωή.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Βελεστίνου Μαγνησίας.

Η κόρη τους Ελένη

***

ΦΩΤΟ

Ο ΘΩΜΑΣ ΠΡΑΠΑΣ γεννήθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας το 1915. Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ το 1935 και μέχρι το τέλος της ζωής του, 1.9.2006, ήταν πιστός στο ΚΚΕ και στη Μαρξιστική - Λενινιστική θεωρία. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε συνολικά 18 χρόνια σε Γιούρα, Αϊ-Στράτη, φυλακές Κέρκυρας.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟ Παλαμά και 50 ευρώ στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 24 Γενάρη 2010, συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, σε ηλικία 88 ετών, ο αγωνιστής της ΕΑΜικής Αντίστασης ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, από το Βόλο.

ΡΑΠΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΡΑΠΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

Η σύζυγός του Ερασμία

Ο φίλος του Χάρης Ρούσης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου και αξέχαστου συζύγου μου - συντρόφου ΛΑΖΑΡΟΥ ΡΑΠΤΟΓΙΑΝΝΗ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Σταυρούλα

***

ΦΩΤΟ

Στην ιερή μνήμη της αγωνίστριας μητέρας μου ΒΑΣΩΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τον αιφνίδιο θάνατό της, προσφέρω από 100 ευρώ στην ΚΟ Αργυρούπολης του ΚΚΕ και στην ΚΟ Φαρμάκου Αθήνας. Την ευχαριστώ για όσα μου προσέφερε και, κυρίως, για όσα μου δίδαξε. «Οποιος φοβάται μην πέσει, πρέπει σε όλο του το βίο να σέρνεται χάμου».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των πεσόντων στη μάχη της Φλώρινας (12-2-49) μαζί με τον Ταξίαρχό τους ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΛΕΥΤΕΡΗ (Καπετάν Λευτεριά) από το χωριό Αψαλο Αριδαίας Ν. Πέλλας, οι σύνδεσμοι του τμήματος 14ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ Κώστας Καράτζιος, από Αργυρούπολη Τυρνάβου, και Γκατζαντάνης Ανδρέας, από Αμπελώνα Λάρισας, προσφέρουν, μέσω ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, 200 ευρώ για την ανέγερση μνημείου σε χωράφι της Φλώρινας.

Κώστας - Ανδρέας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΒΑΡΗ, η σύζυγός του προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αμαρουσίου.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΝΩΝΤΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους του ΚΚΕ, και της αδελφής του ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω της ΚΟ Κολιάτσου Πατησίων, για την Οικονομική Εξόρμηση, και 50 ευρώ για το μνημείο των αγωνιστών του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

Η συντρόφισσά του Αγλαΐα και τα παιδιά

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν τρία χρόνια που ο αγαπημένος μου σύντροφος ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ «έφυγε» από τη ζωή. Τίμιος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και οπαδός του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟ Δάφνης, 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Μαρία Αγγινάρα

***

ΦΩΤΟ

Η Ζωή Μιχαηλίδου προσφέρει 70 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ στη μνήμη του συντρόφου της, κομμουνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ στη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατό του.

***

Με αφορμή την απόφαση του ΚΚΕ για την ανέγερση μνημείου στη Φλώρινα, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Κυριαλανίδης Γεώργιος από την Ορεστιάδα, προσφέρει στη μνήμη του αδελφού του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΛΑΝΙΔΗ που σκοτώθηκε στη μάχη της Φλώρινας και στη μνήμη όλων των μαχητών και μαχητριών που έδωσαν τη ζωή τους, τα νιάτα τους, στον τίμιο αγώνα, 100 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΛΑΝΙΔΗΣ γεννήθηκε στον Αρζο - Ορεστιάδας το 1924. Στην κατοχή συμμετείχε ενεργά στον αντιφασιστικό αγώνα και ήταν στέλεχος της ΕΠΟΝ στο Τρίγωνο του Εβρου. Για τους αγώνες του, μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, κυνηγήθηκε σκληρά και αναγκάστηκε τον Απρίλη του 1945 να φύγει από το σπίτι του και να βρει καταφύγιο στο Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας. Το 1947 κατατάχθηκε στον ΔΣΕ και στις 12 Φλεβάρη 1949 σκοτώθηκε στη μάχη της Φλώρινας, υπηρετώντας με το βαθμό του Λοχαγού ΠΕ στο Λόχο των «κυνηγών αρμάτων μάχης».

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΤΑΣΟΥ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ και του μοναδικού αδελφού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, προσφέρω οικονομική ενίσχυση στο τιμημένο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 200 ευρώ.

Βάσω Μανωλίτση

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο της αγωνίστριας ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΤΣΑΓΟΝΑ από το Ποιμενικό Εβρου. Από πολύ μικρή στα βάσανα και στους αγώνες. Παιδί αγωνιστών που πολέμησαν από τις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. 15 χρόνων βρέθηκε και η ίδια πολιτική πρόσφυγας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας. Εκεί γνώρισε το σύζυγό της Γιάννη Κατσαγόνα, αγωνιστής και αυτός του ΔΣΕ.

Μάκης Λυμπεράτος
Μάκης Λυμπεράτος
Στη μνήμη της, ο σύντροφός της στη ζωή και στους αγώνες Γιάννης Κατσαγόνας, προσφέρει 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της συνυφάδας μου ΕΡΑΣΜΙΑΣ ΑΤΜΑΤΖΙΔΟΥ, που «έφυγε» ετών 95, και στη μνήμη του ανιψιού μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗ που απεβίωσε στην Αμερική, ετών 72, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Γλυφάδας.

Ατματζίδου Αννα

* Επίσης, ο Γιώργος Ποιμενίδης προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ στη μνήμη του αδελφού του ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗ, μέσω ΚΟ Γλυφάδας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Μάρτη κλείνουν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΛΑΜΠΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ από το χωριό Νιάτα Λακωνίας.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Φωτεινή προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού του ΚΚΕ, στο ΚΚΕ όπου ήταν πιστός έως το θάνατό του.

***

φωτό

Στη μνήμη του πατέρα μου ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΑΛΑΝΟΥ προσφέρω, μέσω Αχτίδας Τηλεπικοινωνιών, 80 ευρώ για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματός μας.

Ο γιος του Νικόλας Γαλανός.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ (Αλέκος Ψηλορείτης) από την Κάτω Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης, αγωνιστή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αναπληρωματικού μέλους της ΚΕ, του ΚΚΕ που σκοτώθηκε στο Βουκουρέστι το 1968, προσφέρουμε 250 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αγίου Νικολάου, Κάτω Πατήσια.

Γιώργος, Ελλη, Μπάμπης, Ευανθία Αγγουράκη, και Γ. Κρέσσου.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του αδερφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΛΑΝΗ, αξιωματικού του ΔΣΕ, της αδερφής μου ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΓΑΛΑΝΗ, μαχήτριας του ΔΣΕ, και του γαμπρού μου ΑΡΓΥΡΗ ΣΕΡΔΕΝΗ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν το 1947 - 1948 στις μάχες Γράμμου - Βίτσι. Και για την ανέγερση του μνημείου των πεσόντων μαχητών του ΔΣΕ στη μάχη της Φλώρινας, προσφέρω, μέσω της ΚΟ Σταυρούπολης, 100 ευρώ και 50 ευρώ για τον «Ριζοσπάστη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ (ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ (ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ)
Ο αδερφός της Νίκος Γαλάνης.

***

φωτό

Ο Νικολάκης Ιωάννης προσφέρει προς τιμή του πατέρα του ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, 50 ευρώ στη ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ και 50 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα, τιμώντας έτσι τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν στις 12 Φλεβάρη του 1949.

***

φωτό 3

Στην μνήμη των πατεράδων μας: ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ, αξιωματικού του ΔΣΕ, του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗ, του αδελφού μας ΑΝΕΣΤΗ ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗ, της ξαδέλφης μας ΜΟΡΦΩΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ, μαχητών του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στον εμφύλιο.

Επίσης, στη μνήμη του ΚΟΣΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, μαχητή το ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που «έφυγε» από τη ζωή το 2002, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση και την ανέγερση του μνημείου στη Φλώρινα.

Προσφέρουμε, επίσης, στη μνήμη των συγχωριανών μας από το χωριό Μάνη Εβρου, οι οποίοι έπεσαν στις γραμμές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και είναι πάνω από 100 άτομα των οποίων τα ονόματα είναι δημοσιευμένα στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση - ΔΣΕ» στο τεύχος 144.

Χατζήπαπας Βασίλης

Μερτζανίδης Μηνάς

***

φωτό

Στη μνήμη της αδελφής μου ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ καθώς και του παππού μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ και της γιαγιάς μου ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ, μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ μέσω ΚΟ Ηλιούπολης Θεσ/νίκης.

Γιάννης Περίφανος

***

Ο σύντροφος ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ γεννήθηκε το 1927 στην Ασβεστόπετρα Πτολεμαΐδας. Από μικρός εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση ως σύνδεσμος του ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος ως απλός μαχητής στον ΔΣΕ και μετά το τέλος του αγώνα, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη όπου παντρεύτηκε την Ελένη Μηλιοπούλου. Επαναπατρίσθηκε το 1978. Παρέμεινε πιστός στο ΚΚΕ και μέχρι το τέλος της ζωής του βοήθησε σημαντικά στη δράση της ΚΟ Ανάληψης.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Στη μνήμη του, για την ανέγερση του μνημείου στη Φλώρινα, τα παιδιά του Βασίλης και Φωστήρα προσφέρουν το ποσό των 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του αδερφού μου ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε το 1948, του θείου μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ στελέχους του ΚΚΕ που πέθανε το 1975 στην Τσεχοσλοβακία, του κουνιάδου του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΑΜΑΝΤΟΥΡΙΔΗ, των εξαδέλφων μου ΣΩΚΡΑΤΗ, ΠΑΝΤΕΛΗ, ΤΑΣΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ. Ακόμα στη μνήμη του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΤΑΣΟΥ ΚΕΡΕΜΙΔΗ, από το Μεσιανό Κιλκίς, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσ/νίκης.

Κώστας Παντελιάδης

***

Στη μνήμη των αγαπημένων αδελφών μας ΒΑΣΙΛΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ, του θείου μας ΘΩΜΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΛΕΣΣΑ, των γονιών μας: ΙΑΚΩΒΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ, του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΤΖΑΜΟΓΛΟΥ (Βαρδάρη), του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΚΑΛΗ, καθώς επίσης, στη μνήμη των συγγενών και συγχωριανών μας ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ και το μνημείο της Φλώρινας, μέσω της ΚΟ Ωραιοκάστρου.

Οι αδελφές Ελπίδα Φλέτσου και Αγγελική Ατζαμόγλου από την Ποντοκερασιά Κιλκίς.

***

φωτό

Φέτος στις 2 Μάη, συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΤΖΑΜΟΓΛΟΥ (Καπετάν Βαρδάρη), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ
Στη μνήμη του Προσφέρουμε 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ωραιοκάστρου.

Η σύζυγός του Αγγελική Ατζαμόγλου, τα παιδιά του Βασίλης, Σοφία, Σπύρος και τα εγγόνια του.

***

Στη μνήμη του ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΡΦΑΝΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μαχητή του ΕΛΑΣ (υπηρέτησε στο Λόχο του καπετάν - Κολοκοτρώνη), που έπεσε μαχόμενος κατά των Γερμανών κατακτητών το 1944 στο Σταυρό Βέροιας, και στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, μαχητή του ΕΛΑΣ και στη συνέχεια του ΔΣΕ στην περιοχή του Βερμίου ως Διμοιρίτης υποδειγματικής Διμοιρίας, που έπεσε μαχόμενος στις γραμμές του ΔΣΕ στην Πτολεμαΐδα το 1948, προσφέρουν, μέσω ΚΟ Σκύδρας - Πέλλας, ο Κώστας Χατζηγιαννίδης και ο Στάθης Ιωαννίδης, 200 ευρώ για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ που θα συμβάλει και στην ανέγερση του Μνημείου της Φλώρινας.

***

φωτό

Το καλοκαίρι του 2009 «έφυγε» από κοντά μας ο μαχητής του ΔΣΕ, ΔΟΞΑΚΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, που γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Θυριόπετρα της Αριδαίας. Ο πατέρας του μαχητής του ΕΛΑΣ σκοτώθηκε από Γερμανούς. Το Φεβρουάριο του 1947 εντάσσεται στις γραμμές του ΔΣΕ, στο λόχο του Βασίλη Σαλταπίδα. Πήρε μέρος ως μαχητής του ΔΣΕ στο Πάικο, στο Καϊμακτσαλάν, στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της Καστανιάς, στη μάχη της Κρώμης και το Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών, όπου τον Αύγουστο του 1947 τραυματίστηκε. Νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Γιουγκοσλαβίας και επανήλθε τον Νοέμβρη του 1947 στις γραμμές του ΔΣΕ, στο τάγμα Καλπάκα στη Φούστανη. Το Δεκέμβρη του 1948 με τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του αστικού στρατού σε Πάικο και Τζένα, έλαβε μέρος στις μάχες της Φούστανης, Αριδαίας, Τζένας. Το 1949 το Νοέμβρη - Δεκέμβρη αναχώρησε για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Τσεχοσλαβακίας από όπου επιστρέφει το 1986 με την οικογένειά του. Παρέμεινε πιστός στις γραμμές του ΚΚΕ μέχρι και το τέλος του.

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
Η σύζυγός του και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Νάουσας, 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του πατέρα μας, κομμουνιστή, αγωνιστή της εθνικής αντίστασης ΚΕΡΑΜΥΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, των συγχωριανών του από το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης - μαχητές του ΔΣΕ - ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και ΜΠΟΣΤΑΤΖΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (Πολιτικοί πρόσφυγες σε Σοβ. Ενωση και Ρουμανία). Στους μαχητές του ΔΣΕ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΗ και ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΛΕΥΤΕΡΗ που, μάλλον, χάθηκαν στη μάχη, προσφέρουμε μέσω της ΚΟ Θεσ/νίκης 200 ευρώ.

Παύλος και Παρθένα Κεραμύδα.

***

φωτό

Την Παρασκευή 1 Γενάρη 2010 «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος, πατέρας και παππούς ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΣ σε ηλικία 86 ετών. Μέλος του ΚΚΕ μέχρι και το τέλος της ζωής του, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Εζησε 42 χρόνια στην αναγκαστική προσφυγιά στην Τασκένδη της ΕΣΣΔ. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1991. Πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης εκπλήρωσε το καθήκον του στην κοινωνία και την οικογένειά του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω της ΚΟ ΟΤΑ Λάρισας.

Η σύζυγός του Χρυσούλα Παπαλάμπρου, τα παιδιά Δημήτρης - Βασίλης - Κώστας.

***

Σήμερα, 31 Γενάρη του 2010, συμπληρώνονται 40 ημέρες από το θάνατο της αγαπημένης μας ΜΑΡΓΕΤΟΥΛΑΣ ΘΕΟΤΙΚΟΥ.

ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη της τα παιδιά της, τα εγγόνια της και τ'ανίψια της προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αμαρουσίου, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας, αξέχαστου συζύγου, πατέρα και παππού ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρουμε στο ηρωικό ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών της ΚΟΘ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του.

***

φωτό

Στις 31/12/2009 έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1974. Βιομηχανικός εργάτης - συνδικαλιστής έδινε τη μάχη αταλάντευτα ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στο Κόμμα, Γιώτα, προσφέρει 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ζαρουχλέικων Πάτρας.

***

φωτό

Στις 27 Γενάρη συμπληρώθηκαν κιόλας 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας αδελφός και θείος ΚΩΣΤΑΣ Ι. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ, συνταξιούχος δικηγόρος. Βρίσκεται όμως πάντα ανάμεσά μας με το χιούμορ του και την καλή του διάθεση.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟ Ακαδημίας Πλάτωνος, το ποσό των 300 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα στο οποίο πίστευε από τα νεανικά του χρόνια ως το τέλος της ζωής του.

Τα αδέλφια του, Βασιλική Σκανδάλη και Νίκος Παλούμπης.

Τ' ανίψια του Θοδωρής, Μαργαρίτα και Ιωάννα.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Μ. ΟΛΥΜΠΙΟΥ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η σύζυγός του Φανή προσφέρει 80 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, και 30 ευρώ στη μνήμη της ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, μέσω της ΚΟ Κολωνού.

***

Στη μνήμη του Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΟΥΚΑ, μετά τη συμπλήρωση 12 χρόνων από το θάνατό του, καθώς και στη μνήμη του αδελφού του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΟΥΚΑ, επίσης Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που έφυγε πριν από 4 χρόνια. Τέλος, στη μνήμη του μικρότερου τους αδελφού ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΟΥΚΑ που τον κατακρεούργησαν πριν τον δολοφονήσουν οι συνεργάτες των κατακτητών αδελφοί Πανολιάσκου το 1944, προσφέρουν η οικογένεια του Χρήστου Δούκα και ο γιος του Γεωργίου Δούκα, 300 ευρώ, μέσω της ΚΟ Βοτανικού Ακαδημίας Πλάτωνα.

ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
***

Δύο μήνες πέρασαν από τον πρόωρο και άδικο χαμό του αγαπημένου μας γιου και αδελφού ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «902».

Γιώργος, Καίτη, Ρίτα Κωτσαντή

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συζύγου και γιαγιάς ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΟΥΤΣΗ, που «έφυγε» από κοντά μας την 1η Φλεβάρη 2009, προσφέρουμε 200 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ που πάντα υπερήφανα στήριζε.

Ο σύζυγος Παναγιώτης

τα παιδιά της Νίκος και Ελένη

τα εγγόνια της Πάνος και Μιχάλης

***

φωτό

Στις 19.1.2010 συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, απ' τον Παλαμά Καρδίτσας. Θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά μας.

Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στο κόμμα που έμεινε αταλάντευτος ως το τέλος της ζωής του, σταθερός στον Αγώνα για το αγροτικό ζήτημα, μέσα από τις γραμμές του Κόμματος,100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Εκπαιδευτικών Μενιδίου.

Οικογένεια Γ. Αρχοντούλη

***

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου γιου ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΡΓΑΡΕΤΑ που, αναπάντεχα, «έφυγε» στις 16.10.2009, στα 62 του χρόνια, και στη μνήμη της μητέρας του ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΓΑΡΓΑΡΕΤΑ, που «έφυγε» το 2003, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Φοίνικα Καλαμαριάς, 50 ευρώ. Δεν σας ξεχνάμε.

Ο σύζυγος και πατέρας

Γαργαρέτας Νικόλαος

***

φωτό

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ, που, φέτος, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρω στο ΚΚΕ, 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Υμηττού.

Η γυναίκα του Κούλα

***

φωτο 2

Στη μνήμη των αδελφών μου και συντρόφων: ΚΩΣΤΑ και ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κέντρου Καλλιθέας.

ΚΑΡΑΝΤΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΝΤΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Μιχάλης

***

Φωτο

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ Πιέρρου ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ, Γεωπόνος από το Γύθειο Λακωνίας, ήταν μέλος της ΟΚΝΕ, προπολεμικά, καθοδηγητικό στέλεχος στο Αγροτικό Τμήμα, Υπεύθυνος Τύπου και Πληροφοριών της ΝΕ Λακωνίας με έδρα το Κρυονέρι Οιτύλου (μαζί με τον ΝΙΚΟ ΚΑΤΣΩΡΧΗ από τον Πύργο Δυρού, χειριστή πολυγράφου, γραφομηχανής κλπ.). Συνελήφθη από ΜΑΥδες στον Πάρνωνα μαζί με τους συντρόφους του το 1948. Καταδικάστηκε σε θάνατο από το στρατοδικείο της Τρίπολης. Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Αίγινας. Εκτελέστηκε στο Γουδί στις 2 Φλεβάρη 1949, μαζί με τους συντρόφους του ΣΠΥΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟ, ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗ και ΝΙΚΟ ΠΟΥΛΑΚΟ (Καπετάν Λυσαίο).

Στην άσβεστη μνήμη τους, η ανιψιά του Κατερίνα προσφέρει 100 ευρώ για το μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα, μέσω της Επιτροπής Λακώνων.

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου της, στη ζωή και τους αγώνες, ΜΑΤΖΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, η Καλλιόπη Ματζάρη προσφέρει, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΥΓΟΥΜΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που «έφυγε» από κοντά μας πριν ένα χρόνο, η κόρη του Ελένη Ζυγούμη προσφέρει στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, 100 ευρώ και 100 ευρώ στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Μαρουσίου.

***

Στη μνήμη των γονιών μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΟΜΗΡΟΥ και ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ από τον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης και των θείων μου: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΜΕΡΟΠΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση, 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Λίτσα Τσακίρη


ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΡΑΠΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΠΡΑΠΑΣ ΘΩΜΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΖΩΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
ΖΩΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

ΖΩΤΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΖΩΤΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ντίνος Παναγιωτόπουλος
Ντίνος Παναγιωτόπουλος

ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Λάζαρος Σεραφείδης
Λάζαρος Σεραφείδης

ΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σταμάτης Καραντάνης
Σταμάτης Καραντάνης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΖΥΓΟΥΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΥΓΟΥΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σοφία Κατσαγόνα
Σοφία Κατσαγόνα

Διονύσης Γαλανός
Διονύσης Γαλανός

ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

Αντώνης Ασμάνης
Αντώνης Ασμάνης

ΔΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΔΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Νίκος Τσουνάκης
Νίκος Τσουνάκης

Ανθούλα Κακουλίδου
Ανθούλα Κακουλίδου

ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Κώστας Αρχοντούλης
Κώστας Αρχοντούλης

Ερασμία Ατματζίδου
Ερασμία Ατματζίδου

Γιάννης Ποιμενίδης
Γιάννης Ποιμενίδης

Θεόδωρος Μακρόπουλος
Θεόδωρος Μακρόπουλος

Χρήστος Λυκούδης
Χρήστος Λυκούδης

Κωνσταντίνος Μανωλίτσης
Κωνσταντίνος Μανωλίτσης

Χαρίκλεια Γαλάνη
Χαρίκλεια Γαλάνη

Δέσποινα Περιφάνου
Δέσποινα Περιφάνου

Χρήστος Παπαλάμπρος
Χρήστος Παπαλάμπρος

Νικόλαος Μ. Ολύμπιος
Νικόλαος Μ. Ολύμπιος

Δοξάκης Σιδηρόπουλος
Δοξάκης Σιδηρόπουλος

Χαράλαμπος Ατζαμόγλου (Καπετάν Βαρδάρης)
Χαράλαμπος Ατζαμόγλου (Καπετάν Βαρδάρης)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ