Κυριακή 25 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Για 25.7

Αννα Πολυανίδη
Αννα Πολυανίδη
Φωτ.

Στις 19 Ιούλη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΖΑΤΣΑ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 60 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η οικογένειά του

  • Επίσης στη μνήμη του Αλέξανδρου Κοζάτσα η ΚΟΒ Αργοστολίου και το Παράρτημα Αργοστολίου της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν στο «Ριζοσπάστη» από 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΑΜΟΡΙΑΝΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας 30 ευρώ.

Η συντρόφισσά του Μαρία

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης αδελφής μου ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία σκοτώθηκε στο χωριό Σκεπαστό Νιγρίτας το 1949, της πολυαγαπημένης ανιψιάς μου ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ, που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στις 18 Γενάρη 2004, καθώς επίσης στη μνήμη των γονιών μου ΜΙΧΑΛΗ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ρεβέκκα Πολυανίδου

* * *

Στις 6 Ιούνη 2004 «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. Εφηβος εντάχθηκε στο αριστερό κίνημα και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση.

Μετανάστης στο Ανόβερο, αγωνίστηκε για τη λύση των προβλημάτων των μεταναστών, ως μέλος της Κοινότητας. Επίσης, μεγάλη ήταν η προσφορά του και στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και από τις γραμμές του αγωνίστηκε αταλάντευτα.

Οι σύντροφοί του από το Ανόβερο, φίλοι του και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, προσφέρουν στη μνήμη του 320 ευρώ, μέσω της ΚΟ Γερμανίας, για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», του οποίου ο Θ. Καλογερόπουλος ήταν τακτικός αναγνώστης.

  • Πέρασαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Κώστας Αμοργιανός
Κώστας Αμοργιανός
Στη μνήμη του ο Βασίλης Ντούλας, υπεύθυνος του ΠΑΚ Ανόβερου, στη διάρκεια της δικτατορίας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και της Κοινότητας Ανόβερου, προσφέρει 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ του ΚΚΕ στη Γερμανία, για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΦΙΝΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος εκτελέστηκε στις 13 Ιούλη 1949 στο Ναύπλιο, σε ηλικία 27 χρόνων, ο αδελφός του Ανδρέας Κουτρουφίνης προσφέρει 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 10 Ιούλη 2004, στα 69 χρόνια της, «έφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια ΝΤΙΝΑ ΚΡΑΝΙΑ, το γένος Λάζαρη. Γεννήθηκε στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας. Καταγόταν από οικογένεια αγωνιστών, οι οποίοι για την προσφορά τους στους αγώνες του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος υπέστησαν θυσίες.

Η Ντίνα Κράνια υπήρξε υπόδειγμα συζύγου, μητέρας και αγωνίστριας. Ηταν εργάτρια σε τσαγκαράδικο. Η πίστη της στα ιδανικά του ΚΚΕ ήταν ξεχωριστή. Η συμβολή της στους αγώνες του εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ θα αποτελούν υπόδειγμα για τους νέους κομμουνιστές.

Στη μνήμη της πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αργυρούπολης: Ο σύντροφός της Χρήστος Κράνιας 50 ευρώ. Οι Διονύσης Καρράς και Νικόλας Κρητικός από 50 ευρώ ο καθένας και σύντροφοι και συναγωνιστές της 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, αγωνιστή της Εθικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων 50 ευρώ.

Η σύζυγός του Παναγιώτα

Τα παιδιά του Ελίζα - Νίκος

  • Επίσης, στη μνήμη του Νίκου Νικολαΐδη οι σύντροφοί του Λευτέρης και Ιωάννα Παπαθεοδώρου πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης και του σοσιαλισμού ΗΛΙΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 21 Μάη 2004, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 300 ευρώ.

Χρήστος Λάμπρου
Χρήστος Λάμπρου
Ο αδελφός του Νώντας Βελισσαρίδης

* * *

Στις 12 Ιούλη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΟΛΥΖΑ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος κατοικούσε στην Ιστιαία. Γεννήθηκε το 1911 και καταγόταν από το Βόλο. Εφηβος οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και το 1928 πέρασε στο ΚΚΕ.

Πολέμησε ενάντια στους κατακτητές από τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης. Μετά την ανατροπή της χούντας πρωτοστάτησε στην επανασύσταση της ΑΕ Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ και υπήρξε μέλος της.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Ιστιαίας και ο ανιψιός του Δ. Κ. προσφέρουν 60 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 11 Ιούλη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το 1942. Γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Ανέζα Αρτας. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και αντάρτης του ΕΛΑΣ, υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή.

Στον Εμφύλιο, ήταν αξιωματικός Πυροβολικού του ΔΣΕ.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη από το φθινόπωρο του 1949, σπούδασε Μαθηματικά και εργάστηκε ως καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της πόλης.

Επέστρεψε στην πατρίδα το 1977. Διορίστηκε καθηγητής Μαθηματικών σε Λύκεια και ΚΑΤΕΕ.

Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Ιωάννης Κουτρουφίνης
Ιωάννης Κουτρουφίνης
Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

Η σύζυγός του Σάρρα

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ γεννήθηκε το 1923 στους Κωστακούς Αρτας. Καθοδηγητής της ΕΠΟΝ στο χωριό του στην Κατοχή, διώχτηκε, πιάστηκε και εξορίστηκε, μετά την Απελευθέρωση. Αντιμετώπισε παλικαρίσια ομάδα τραμπούκων του Ζέρβα και έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού ως το τέλος της ζωής του. Υπήρξε τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ζωή Παπασωτηρίου προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ και ο αδελφός του Θωμάς 20 ευρώ στη ΝΕ Αρτας.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 25 Ιούλη, γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγαπημένου μας ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» τον καθημερινό σύντροφό του.

Η σύζυγός του Γιαννούλα

* * *

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ, η σύζυγός του Λίλα Αδαμάκη πρόσφερε 200 ευρώ στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα».

* * *

Φωτ.

Στις 5 Ιούλη 2004 έφυγε από τη ζωή στα 75 χρόνια του ο ΜΗΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ μέλος του ΚΚΕ από τον Κακόβατο Ηλείας. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε συνεπής υπερασπιστής των ιδανικών και της πολιτικής του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι του, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην κηδεία του, πρόσφεραν στη ΝΕ Ηλείας 230 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ζαχάρως.

* * *

Φωτ.

Ο άδικος χαμός του συντρόφου μας ΦΩΤΗ ΠΑΝΟΥ, σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, άφησε πιο φτωχή τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης. Τόσο μικρός αλλά με πολλά χρόνια στην πλάτη του σε μηχανουργεία, αλλά και στη Σχολή του, που την τελείωσε παράλληλα με τη δουλιά του. Στη σύντομη ζωή του έδωσε το «παρών» σε όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης, ως μέλος της ΚΝΕ. Η αισιοδοξία και η αποφασιστικότητά του θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην καρδιά όλων εκείνων που έτυχε να τον γνωρίσουν από κοντά.

Βαγγέλης Παπαναστασίου
Βαγγέλης Παπαναστασίου
Στη μνήμη του προσφέρουμε στη ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Οι σύντροφοί του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ από τα Χώστια Βοιωτίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιούνη 2004, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Ηράκλειου Αττικής.

Σεραφείμ Δ. Χατζής

* * *

Στις 25 Ιούνη 2004 έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΤΣΑΝΤΕΚΙΔΟΥ. Γεννήθηκε το 1932 στα Σέρβια Κοζάνης Παντρεμένη σχεδόν 50 χρόνια με τον Νίκο Τσαντεκίδη, στέλεχος και υποψήφιος βουλευτή της προδικτατορικής ΕΔΑ, στάθηκε ακλόνητη δίπλα του στα δύσκολα χρόνια των διωγμών, των φυλακίσεων και της εξορίας. Υποδειγματική μητέρα και σύζυγος στήριξε τους αγώνες του άντρα της, παρά τους διωγμούς που ταλαιπώρησαν όλη την οικογένεια. Την πίστη της στα ιδανικά του σοσιαλισμού και τους αγώνες του λαού, συνεχίζει να τιμά και να συμμετάσχει ο σύζυγός της Νίκος.

Είναι το καλύτερο μνημόσυνό της, μαζί με την αναλλοίωτη ανάμνησή της και την αγάπη που της έτρεφε. Και στη μνήμη της προσφέρει 500 ευρώ στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ, 50 ευρώ στο ΚΑΠΗ Σερβίων και 50 ευρώ στο Μορφωτικό Ομιλο Σερβίων.

* * *

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΑΜΙΟΥ η οικογένειά της πρόσφερε στο ΚΚΕ 500 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πριν από 40 μέρες «έφυγε» από κοντά μας η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΤΑΣΙΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ από το Ρέθυμνο Κρήτης. Σ' όλη τη ζωή της έμεινε πιστή στα ιδανικά της και γι' αυτά αγωνιζόταν. Υπήρξε γυναίκα δυνατή με ήθος και αξίες για τη ζωή και πάντα η σκέψη και οι πράξεις της ήταν μηνύματα αισιοδοξίας για όλους μας.

Αιώνια η μνήμη σου αγαπημένη μας.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ.

Η ανιψιά της Μαρία και η οικογένειά της.

* * *

Αλέξανδρος Κοζάτσας
Αλέξανδρος Κοζάτσας
Η Ελένη Ανάγνου - Σακαλή ΕΛΑΣίτισσα και μαχήτρια του ΔΣΕ πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Κηφισιάς, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ. 2

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΤΣΑΚΗΣ (Βαρδάρης) γεννήθηκε το 1918 στο χωριό Νέες Καρυές Λάρισας από γονείς αγρότες. Στην Κατοχή κατατάχτηκε στο 30ό Σύνταγμα Εδεσσας του ΕΛΑΣ. Τραυματίστηκε σε μάχη με τους κατακτητές και έχασε το ένα μάτι του.

Διώχτηκε, μετά την Απελευθέρωση και το 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ.

Πέθανε στις 10 Μάη 1979 πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Η γυναίκα του ΑΘΗΝΑ Στεργίου - ΓΚΙΤΣΑΚΗ γεννήθηκε στο χωριό Κοτύλη Καστοριάς το 1932, επίσης από γονείς αγρότες. Με το τέλος του Εμφύλιου, το 1949, πέρασε από την Αλβανία και βρέθηκε στην Τασκένδη, όπου το 1954 παντρεύτηκε τον Γεώργιο Γκιτσάκη και απέκτησαν δύο κόρες. Το 1983 με τις κόρες της πήγε στη Βουλγαρία. Πέθανε εκεί τον ίδιο χρόνο.

Στη μνήμη τους η κόρη τους Ελένη, ο σύζυγός της Κώστας Σαλαμπάσης και τα παιδιά τους Γεωργία και Αποστολία, και η άλλη κόρη τους Σταυρούλα, ο σύζυγός της Θανάσης και τα παιδιά τους Μιροσλάβ, Αλεξάνδρα και Βικτόρια προσφέρουν στο ΚΚΕ 40 ευρώ και 10 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΔΟΓΑΝΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του.

* * *

Στη μνήμη των συναγωνιστών του ΜΗΤΣΟΥ ΜΠΑΛΗ , στρατιωτικών και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗ Υπίλαρχου και του Συνταγματάρχη Πυροβολικού ΑΡΕΘΑ , προσφέρω,μέσω ΚΟ Μαγνησίας 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μανώλης Μπαλής

* * *

Ηλίας Βελισσαρίδης
Ηλίας Βελισσαρίδης
φΩΤ.

Η αγαπημένη αδελφούλα μου ΜΑΡΟΥΛΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ , η οποία πέθανε ξαφνικά στις 14 Ιούλη 1996, αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρω,μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ευμορφία Τσαλουχίδου


Θεοδώρα Πολυανίδη
Θεοδώρα Πολυανίδη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ