ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ

«Το ΚΚΕ σημαίνει συναγερμό μπροστά στον πόλεμο που κήρυξε στο λαό η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα άλλα αστικά κόμματα και την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο οποίος, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή του. Επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις του και ξεκινά μεγάλη εκστρατεία για την ενημέρωση των εργαζομένων, των γυναικών, των νέων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου. Επιδίωξη είναι να μάθει ο λαός την αλήθεια για τις πραγματικές αιτίες της αντιλαϊκής θύελλας, που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Να καταδείξει τους τόνους ψέματος, που λέγονται από τα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ και τους άλλους μηχανισμούς του συστήματος, για να τον εξαπατήσουν και να τον φοβίσουν. Να συμβάλει καθοριστικά στον πανεργατικό, παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα αναγκάσει την κυβέρνηση και τους συμμάχους της να πάρουν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και για να εμποδίσει και να χαλάσει ο λαός τα γενικότερα σχέδιά τους. Για την επιτυχία αυτής της μάχης, το ΚΚΕ καλεί να συμμετέχουν οι φίλοι, οι οπαδοί του Κόμματος, να συστρατευθεί κάθε άνθρωπος με ριζοσπαστική συνείδηση που ενδιαφέρεται και ανησυχεί για τη μοίρα του λαού μας, της χώρας μας».

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ την Παρασκευή 12 του Φλεβάρη. Η δημοσίευση της ανακοίνωσης στον «Ριζοσπάστη» της προηγούμενης Κυριακής έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει μια εντατική δουλειά απ' όλες τις Κομματικές Οργανώσεις, στην κατεύθυνση που περιγράφεται παραπάνω. Εκατοντάδες εξορμήσεις σε χώρους δουλείας και εργατογειτονιές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, σχεδιάζονται σε όλη τη χώρα, δεμένες με την κορυφαία μάχη της απεργίας στις 24 Φλεβάρη και τις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Ο λόγος των κομμουνιστών, οι προτάσεις του ΚΚΕ για το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκουν χιλιάδες «ανοιχτά αυτιά», αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ τον πιο συνεπή υπερασπιστή ενός συστήματος αποκλειστικά δημόσιας και καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης, τον πιο συνεπή πολέμιο των σαρωτικών ανατροπών που προώθησαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια. Αυτό το κλίμα κατέγραψε και ο «Ρ», παρακολουθώντας χτες τρεις από τις περιοδείες που διοργάνωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς της Αθήνας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Φιλολαϊκές λύσεις μπορεί να γεννήσει μόνο η ταξική πάλη

Στην εταιρεία ALTEC περιόδευσε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ

«Πρέπει να υπηρετήσουμε τα συμφέροντά μας», τόνισε ο Γ. Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στην εταιρεία ALTEC
«Πρέπει να υπηρετήσουμε τα συμφέροντά μας», τόνισε ο Γ. Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στην εταιρεία ALTEC
«Οι λύσεις έρχονται μέσα στην πάλη, στην ταξική πάλη. Το κεφάλαιο οξύνει τα προβλήματά μας κι εμείς οφείλουμε να οξύνουμε την πάλη μας, για την ικανοποίηση των συμφερόντων μας, των πραγματικών μας αναγκών. Αλλος δρόμος, άλλη επιλογή δεν μπορεί να υπάρξει. 'Η εμείς θα είμαστε κερδισμένοι, ή το κεφάλαιο. Ο,τι υπάρχει ως έλλειμμα στη ζωή μας, υπάρχει με τη μορφή κέρδους στις τσέπες του κεφαλαίου. Οσο θα κυριαρχεί η εξουσία του κεφαλαίου, η ζωή της εργατικής τάξης θα γίνεται χειρότερη, το βαρέλι δε θα έχει πάτο».

Με αυτά τα λόγια ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθύνθηκε στους εργαζόμενους της εταιρείας ALTEC, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Κόμματος.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, ο Γ. Τασιούλας, τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό - λογιστικό, όπως το παρουσιάζει η κυβέρνηση και η προπαγάνδα της.

«Αν ήταν λογιστικό και οικονομικό θα κυνηγούσαν τη μαύρη εργασία, το κράτος θα έδινε αυτά που χρωστά στα ταμεία. Αν ήταν λογιστικό - οικονομικό, δε θα γίνονταν αυτές οι χαριστικές ρυθμίσεις που γίνονται στο κεφάλαιο. Το πρόβλημα είναι ταξικό. Αυτός που έχει την εξουσία, που είναι στην κυβέρνηση, δρομολογεί μια στρατηγική. Κι αυτή η στρατηγική λέει ότι πρέπει να θωρακιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Θέλουν να απαλλάξουν το μεγάλο κεφάλαιο από το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης - να μην πληρώνουν τίποτα. Η Κοινωνική Ασφάλιση να χάσει το κοινωνικό της μέρος, να γίνει πλήρως ανταποδοτική, να τζογάρονται τα λεφτά των εργαζομένων στα χρηματιστήρια».

Καλούμε σε γενικό συναγερμό

«Σήμερα δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος», συνέχισε ο Γ. Τασιούλας. «Σας καλούμε σε γενικό συναγερμό, γιατί έρχονται χειρότερα: Γενίκευση της μερικής απασχόλησης, διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα παιδιά μας δε θα πάρουν σύνταξη. Προχωράνε στην παραπέρα διάλυση της Υγείας και της Παιδείας, στην κατάργηση 13ου και 14ου μισθού».

«Πρέπει να υπηρετήσουμε τα συμφέροντά μας», τόνισε σε άλλο σημείο ο ομιλητής. Αυτό σημαίνει, «οργάνωση της πάλης του αγώνα στους χώρους δουλειάς και για μέτρα ανακούφισης από την πολιτική του κεφαλαίου, που όμως, αυτοί οι αγώνες, θα εμπεριέχουν το στοιχείο της ρήξης και της σύγκρουσης, της ανατροπής της πολιτικής συνολικά του κεφαλαίου γιατί το κεφάλαιο ενιαία επιτίθεται απέναντι στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και ενιαία πρέπει να απαντάμε κι εμείς, όλα τα τμήματα των εργαζομένων, και εφ' όλης της ύλης».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να ακυρώσουν την ψήφο τους σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να κάνουν στην άκρη τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, «που όχι απλά είναι συμβιβασμένες, αλλά είναι μέρος του μαύρου μπλοκ που στέκεται απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων».

Και κατέληξε: «Εχουμε μπροστά μας την απεργία στις 24 του Φλεβάρη. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή κάτω απ' τα λάβαρα και τις σημαίες του ΠΑΜΕ με το πλαίσιο πάλης, αυτό που ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες των εργαζομένων».

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Αγώνας με ψηλά το κεφάλι

Στην ΕΡΤ περιόδευσε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους σε ένα από τα γραφεία της ΕΡΤ
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους σε ένα από τα γραφεία της ΕΡΤ
Στο πανεργατικό «ραντεβού» της Τετάρτης 24 Φλεβάρη, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, κάλεσε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, κατά την διάρκεια περιοδείας αντιπροσωπείας του Κόμματος στο κτίριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, στην Κατεχάκη.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «όργωσε» στην κυριολεξία τα γραφεία και τα στούντιο στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ανοίγοντας τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για την αντιλαϊκή και αντιασφαλιστική θύελλα που βρίσκεται σε κλιμακούμενη εξέλιξη σε βάρος της εργατικής τάξης.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό) της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τα μέτρα που χτυπάνε το εισόδημα, τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, αλλά και την απογοήτευσή τους για τη στάση που κρατάει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

«Είμαστε απογοητευμένοι. Ομως θα συμμετέχουμε και σε αυτή την απεργία για να φοβίσουμε τον αντίπαλο», ήταν τα λόγια μιας εργαζόμενης από το διοικητικό προσωπικό. «Δουλεύω 33 χρόνια και μου ζητούν πάλι να πληρώσω αυτά που ήδη έχω πληρώσει», είπε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μια ακόμη εργαζόμενη μητέρα, που τώρα βρίσκεται λίγο πριν τη σύνταξη. «Αυτοί που έχουν τους παχυλούς μισθούς είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και εδώ μέσα. Η μεγάλη μερίδα των εργαζομένων παλεύουν για "ψίχουλα"», ήταν τα λόγια πολλών από τους εργαζόμενους.

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ που έχουν απολυθεί τους τελευταίους μήνες, μια είδηση που δεν «παίζεται» από τα αστικά Μέσα, οι συγχωνεύσεις που ετοιμάζονται στο χώρο, η εντατικοποίηση της εργασίας, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η μη τήρηση των ΣΣΕ, αλλά κυρίως οι προωθούμενες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας.

Να μην τους αφήσουμε

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ λέγοντάς τους: «Με ποιον θα συμμετέχουμε και με τι πλαίσιο θα κατέβουμε στην απεργία; Με τη ΓΣΕΕ που συνδιαλέγεται και παζαρεύει με το κεφάλαιο και την κυβέρνηση με λάθος αιτήματα που δε μας βγάζουν από το αδιέξοδο;».

Ξεκαθάρισε δε ότι η συμμετοχή και σε αυτήν την απεργία είναι η αρχή για μια σειρά από δράσεις και αγώνες με ψηλά το κεφάλι. «Η κρίση, για την οποία καμιά ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι, είναι η αφορμή για να πάρουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα που έχουν απομείνει, όχι μόνο από μας, αλλά και από τις επόμενες γενιές. Οταν περάσει η κρίση, έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα παρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα πίσω; Οτι θα επαναφέρουν τον 14ο μισθό, τα επιδόματα, θα μειωθεί το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση; Αν υποκύψουμε το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω», τόνισε η Λ. Κανέλλη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΘΑΣ
Ατομική λύση δεν υπάρχει

Με εργαζόμενους στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας συζήτησε το στέλεχος του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με εργαζόμενες στην καθαριότητα της Φιλοσοφικής
Από τη συζήτηση με εργαζόμενες στην καθαριότητα της Φιλοσοφικής
«Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΝΔ - ΕΕ πρέπει να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο. Ατομική λύση δεν υπάρχει», τόνισε ο Χρήστος Μπάθας, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Το στέλεχος του ΚΚΕ συνομίλησε με καθαρίστριες, με εργαζόμενους στο κυλικείο και με διοικητικούς υπαλλήλους, καλώντας τους όλους να συμμετάσχουν στην απεργία στις 24 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Επισήμανε ότι πρέπει να συνειδητοποιηθεί ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σαν εργαλείο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που στόχο έχει να ενσωματώσει την εργατική λαϊκή αγανάκτηση, να στρέψει τις αντιδράσεις σε ακίνδυνες για το σύστημα διόδους εκτόνωσης.

Σ' αυτό το πνεύμα, υπενθύμισε ότι η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει βάλει την υπογραφή της σε σοβαρά εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης, όπως είναι η εκ περιτροπής εργασία, οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, τα μεροκάματα πείνας, ενώ είχε απευθύνει και κάλεσμα για απεργοσπασία στην απεργία που είχε προκηρύξει το ΠΑΜΕ για τις 17 του Δεκέμβρη.

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, είπε, είναι υπόθεση όλων κι έχει και άμεση σχέση με το μέλλον που θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν καλύτερα απ' όλους τα προβλήματά τους, το ΚΚΕ προσπαθεί να εξηγήσει τις αιτίες και να δώσει προοπτική, αναδεικνύοντας τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Τους κάλεσε, τέλος, να βρεθούν με το ΚΚΕ στους δρόμους, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες γιατί τα χειρότερα είναι μπροστά και μόνο ένα ενιαίο μέτωπο της εργατικής τάξης, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες μπορούν να τα εμποδίσουν, να τα αποτρέψουν, να δρομολογήσουν εξελίξεις προς όφελος του λαού.

Ανατροπές που επιβάλλουν τον ξεσηκωμό

Στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταγράφονταν οι αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση:

1. Καταργείται η κατώτατη σύνταξη, των 486 ευρώ για το ΙΚΑ και μέχρι 900 ευρώ, ανάλογα με το Ταμείο. Στη θέση της, η κυβέρνηση καθιερώνει τη λεγόμενη βασική σύνταξη για όλους, που θα είναι στο ύψος ενός προνοιακού βοηθήματος. Ακόμα και αυτή όμως η σύνταξη θα εξαρτάται από το ύψος των εισφορών όλων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία, την κρατική χρηματοδότηση και το σύνολο των δικαιούχων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να μειώσει γρήγορα το ύψος ακόμα και αυτής της χαμηλής βασικής σύνταξης.

2. Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση της μέσης ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη μέχρι το 2015.

3. Η κυβέρνηση προωθεί ρυθμίσεις για τη διαδοχική Ασφάλιση, με στόχο να προσαρμοστούν οι ασφαλιστικοί φορείς στην άνοδο της «κινητικότητας της εργασίας». Οι ρυθμίσεις αυτές συναρτώνται με την επέκταση της εργασιακής περιπλάνησης, με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που σημαίνει επέκταση της ανασφάλιστης εργασίας. Το βέβαιο είναι ότι η ληστεία σε βάρος των ασφαλισμένων θα συνεχιστεί, αφού, με βάση δικούς τους υπολογισμούς, οι συντάξεις από τη διαδοχική Ασφάλιση θα είναι μειωμένες περίπου 30%.

4. Η κυβέρνηση, βασιζόμενη στους νόμους Ρέππα και Πετραλιά, προωθεί «ενοποιήσεις» Ταμείων και την «αναζήτηση βιώσιμων σχημάτων για την επικουρική Ασφάλιση». Στοχεύει στα εξής: Με τις ενοποιήσεις Ταμείων, μέσω συμψηφισμού ελλειμμάτων διαφορετικών Ταμείων, θα επέλθει συρρίκνωση των δικαιωμάτων του συνόλου των ασφαλισμένων και στη σύνταξη και στις παροχές Υγείας. Με τα λεγόμενα «βιώσιμα σχήματα» επιδιώκεται η μετεξέλιξη των Ταμείων σε Επαγγελματικά, ώστε το κράτος να απαλλαγεί μια για πάντα από οποιεσδήποτε εγγυήσεις για την απόδοση συντάξεων και να παραδοθεί τμήμα των εισφορών των εργαζομένων στα αρπακτικά του κεφαλαίου, με το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο.

5. Οι «δομικές αλλαγές», που επισπεύδει η κυβέρνηση, επεκτείνουν τη λεηλασία των αποθεματικών. Αίρουν και τους ελάχιστους περιορισμούς, που υπήρχαν για το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο. Εκθέτουν σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τις εισφορές των εργαζομένων. Μόνο το τελευταίο τετράμηνο το ΙΚΑ έχασε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια περίοδο που τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αυξήθηκαν αλματωδώς, καταδεικνύοντας ποιος χάνει και ποιος κερδίζει. Τα αποθεματικά των Ταμείων από το 1950 έχουν καταληστευτεί από το μεγάλο κεφάλαιο με τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

6. Οι ρυθμίσεις «για την πάγια ρύθμιση χρεών» καθιερώνουν και νομιμοποιούν το χάρισμα δισεκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματίες που εισφοροδιαφεύγουν, στερώντας από τα Ταμεία δισεκατομμύρια ευρώ που τα φορτώνονται εν συνεχεία οι εργαζόμενοι στις πλάτες τους.

7. Το ενιαίο και καθολικό Σύστημα Υγείας, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, σημαίνει τον περιορισμό της κρατικής συμμετοχής στις δαπάνες Υγείας σε ένα ελάχιστο, υποβαθμισμένο επίπεδο για όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς γίνεται και με τη βασική - προνοιακή σύνταξη. Αυτό υπηρετεί ο διαχωρισμός του κλάδου Υγείας από το συνταξιοδοτικό σύστημα. Πρόκειται για παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων, στις υγειονομικές υπηρεσίες των οποίων οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόσβαση πληρώνοντας επιπλέον εισφορές στα Επαγγελματικά Ταμεία, στις επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης και με ζεστό χρήμα. Η δομική αλλαγή του συστήματος, που προωθεί η κυβέρνηση, θα διευρύνει τις ταξικές ανισότητες. Θα χτυπηθούν ιδιαίτερα οι εργατοϋπάλληλοι και τα φτωχά, λαϊκά στρώματα. Μέσα σ' αυτό το διαμορφωμένο τοπίο προωθούν την ένταξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή «φορέων κοινωνικής οικονομίας» για παροχές στους εξαθλιωμένους παντελώς, υποβαθμισμένων υπηρεσιών, ίσα ίσα για να γλιτώνουν από το θάνατο.

ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζονται οι περιοδείες

Συζητήσεις με εργαζόμενους, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του λαού για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής θύελλας και της επίθεσης στο Ασφαλιστικό, διοργανώνει τις επόμενες μέρες η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ.

Ανάμεσα σε άλλες, προγραμματίζονται και οι παρακάτω περιοδείες βουλευτών και στελεχών του Κόμματος σε χώρους δουλειάς:

  • Σήμερα, Παρασκευή

-- Στις 4 π.μ., συζήτηση με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό, με επικεφαλής τον Νίκο Παπακωνσταντίνου.

-- Στις 5.30 π.μ., στο εργοστάσιο «ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ», με επικεφαλής τον Λεωνίδα Σακκά.

-- Στις 6 π.μ., συζήτηση με τους εργαζόμενους στον ΟΤΑ Καισαριανής, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαυρίκο.

-- Στις 6.30 π.μ. στη «ΜΑΚΟΠΛΕΞ», με επικεφαλής τον Σπύρο Μπότση.

-- Στις 7.30 π.μ., συζήτηση με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ» στο Σταθμό Λαρίσης, με επικεφαλής τον Σταύρο Λίτσα.

-- Στις 9 π.μ., στο εργοτάξιο του «ΜΕΤΡΟ» στο Ελληνικό, με επικεφαλής τον Νίκο Λέο.

-- Στις 9.30 π.μ., στο μαιευτήριο «ΕΛΕΝΑ», με επικεφαλής τον Ν. Παπάζογλου.

-- Στις 10 π.μ., στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Χρήστο Μπάθα.

-- Στις 11 π.μ. στα ΚΑΕ (Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών), στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με επικεφαλής την Λιάνα Κανέλλη.

-- Στις 11 π.μ., στην «ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΕ», με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.

-- Στη 1 μ.μ., στην «INTRALOT», με επικεφαλής τον Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλο.

-- Ακόμα, προγραμματίζονται περιοδείες στις εταιρείες μετάλλου «ΑΦΟΙ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ», «ΕΔΡΑΣΗ» και «ΑΛΟΥΜΙΝΟΞ», καθώς και στους εργάτες δήμου Ταύρου, στη «ROLLEX» και στην «Χρυσαφίδης ΑΕ».

  • Το Σάββατο 20/2

-- Στις 10 π.μ., στα σούπερ μάρκετ του Ταύρου.

-- Στις 11 π.μ., στα σούπερ μάρκετ της Καλλιθέας.

  • Τη Δευτέρα 21/2

-- Στις 4 π.μ., συζήτηση με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στα Λιόσια.

-- Ακόμα, προγραμματίζονται περιοδείες στην «ΠΥΡΚΑΛ» και στην «ΔΡΑΚΟΣ - ΠΟΛΕΜΗΣ».

Το ΚΚΕ διεκδικεί
  • Δημόσιο, υποχρεωτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους.
  • Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
  • Γενικά όρια συνταξιοδότησης 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα κατά 5 έτη για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες.
  • Δημόσιο, δωρεάν, αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύστημα Υγείας. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία και την Πρόνοια. Κατάργηση των προϋποθέσεων για την ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ