Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ

«Το ΚΚΕ σημαίνει συναγερμό μπροστά στον πόλεμο που κήρυξε στο λαό η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα άλλα αστικά κόμματα και την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο οποίος, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή του. Επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις του και ξεκινά μεγάλη εκστρατεία για την ενημέρωση των εργαζομένων, των γυναικών, των νέων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου. Επιδίωξη είναι να μάθει ο λαός την αλήθεια για τις πραγματικές αιτίες της αντιλαϊκής θύελλας, που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Να καταδείξει τους τόνους ψέματος, που λέγονται από τα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ και τους άλλους μηχανισμούς του συστήματος, για να τον εξαπατήσουν και να τον φοβίσουν. Να συμβάλει καθοριστικά στον πανεργατικό, παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα αναγκάσει την κυβέρνηση και τους συμμάχους της να πάρουν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και για να εμποδίσει και να χαλάσει ο λαός τα γενικότερα σχέδιά τους. Για την επιτυχία αυτής της μάχης, το ΚΚΕ καλεί να συμμετέχουν οι φίλοι, οι οπαδοί του Κόμματος, να συστρατευθεί κάθε άνθρωπος με ριζοσπαστική συνείδηση που ενδιαφέρεται και ανησυχεί για τη μοίρα του λαού μας, της χώρας μας».

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ την Παρασκευή 12 του Φλεβάρη. Η δημοσίευση της ανακοίνωσης στον «Ριζοσπάστη» της προηγούμενης Κυριακής έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει μια εντατική δουλειά απ' όλες τις Κομματικές Οργανώσεις, στην κατεύθυνση που περιγράφεται παραπάνω. Εκατοντάδες εξορμήσεις σε χώρους δουλείας και εργατογειτονιές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, σχεδιάζονται σε όλη τη χώρα, δεμένες με την κορυφαία μάχη της απεργίας στις 24 Φλεβάρη και τις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Ο λόγος των κομμουνιστών, οι προτάσεις του ΚΚΕ για το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκουν χιλιάδες «ανοιχτά αυτιά», αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ τον πιο συνεπή υπερασπιστή ενός συστήματος αποκλειστικά δημόσιας και καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης, τον πιο συνεπή πολέμιο των σαρωτικών ανατροπών που προώθησαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια. Αυτό το κλίμα κατέγραψε και ο «Ρ», παρακολουθώντας χτες τρεις από τις περιοδείες που διοργάνωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ