Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Δίκτυα» απορρόφησης της λαϊκής δυσαρέσκειας

Τη «λειτουργία οργανώσεων» εντός του ΠΑΣΟΚ με τη μορφή «θεματικών δικτύων», που παραπέμπουν στα πρότυπα της λειτουργίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ανακοίνωσε χτες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε δημοσιογράφους.

Με στόχο την χειραγώγηση των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και την απορρόφηση της λαϊκής δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από την εφαρμοζόμενη πολιτική, η Ιπποκράτους επιδιώκει να δημιουργήσει «οργανώσεις» που με αφορμή τοπικά ή γενικότερα πολιτικά ζητήματα θα μπορούν να παρεμβαίνουν στην κοινωνία και να διαμορφώνουν συνειδήσεις.

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όταν ρωτήθηκε αν ο κομματικός μηχανισμός θα «βάλει πλάτη» για τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ οφείλει να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στην κοινωνία» και αποκάλυψε τα σχέδια για «Δίκτυα θεματικών». Πρόκειται για οργανώσεις που θα λειτουργούν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ (Δίκτυο Εκπαίδευσης, Δίκτυο Υγείας, Δίκτυο Εργασίας, Δίκτυο Περιβάλλοντος) και θα διοργανώνουν συζητήσεις και εκδηλώσεις.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι «τα κόμματα δεν είναι πλέον το ίδιο ελκυστικά όπως παλαιότερα» και πρόσθεσε ότι «τα Δίκτυα μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους πολίτες στις τοπικές κοινωνίες και μέσα από αυτά να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στα κόμματα».

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι, αφ' ενός, μέσα από αυτή τη διαδικασία να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στο λαό ενός «ψευδεπίγραφου διαλόγου» την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση θα ισοπεδώνει το σύνολο των δικαιωμάτων του και, αφ' ετέρου, να δημιουργηθεί ένας κομματικός μηχανισμός που θα έρχεται επί της ουσίας να επικυρώνει τις αποφάσεις της κομματικής - κυβερνητικής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ