ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Ιούλη 2000
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Να σώσουμε την παραλία»

«Το θαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας κινδυνεύει, ελάτε μαζί μας να σώσουμε την παραλία». Αυτό το κάλεσμα έστειλαν χτες βράδυ τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διάσωση της Παραλίας του Σαρωνικού σε μια ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο.

Μπροστά στο διαφαινόμενο κίνδυνο για ολοκληρωτική καταστροφή της παράκτιας ζώνης, τα μέλη της επιτροπής κάλεσαν όλους τους πολίτες της Αθήνας σε ένα νέο μεγάλο αγώνα με κύριο στόχο να μην υλοποιηθούν τα βάρβαρα σχέδια που καταστρώνονται με πρόσχημα την Ολυμπιάδα. Μερικά από τα αιτήματα της επιτροπής είναι να υπογειοποιηθεί η Λ. Ποσειδώνος, να μην ιδιωτικοποιηθεί κανένα τμήμα του θαλάσσιου μετώπου, να κλείσουν τα νυκτερινά κέντρα της παραλίας, να αναπλαστούν υποβαθμισμένες περιοχές, να διαμορφωθούν σε πόλους αναψυχής, αθλητισμού και να διαμορφωθεί το σύνολο της παράκτιας ζώνης σε χώρο πρασίνου, κολύμβησης και ήπιας αναψυχής για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Στη συζήτηση πήραν μέρος εκπρόσωποι από όλους του δήμους της παραλίας. Μέσα από τη συζήτηση επισημάνθηκε ότι μετά την Ολυμπιάδα δε θα μείνει τίποτα σχεδόν για τους κατοίκους και οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, που θα εκμεταλλεύονται όλα όσα πρέπει να ανήκουν στους δημότες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Χ. Παπαμάργαρης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ και ο Γεράσιμος Θεοδωράτος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» των Αγ. Αναργύρων. Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο θίασος σκιών «Ιάσων» παρουσίασε το έργο «Η παραλίτσα και οι 40 κλέφτες», ενώ ο Αντώνης Μιχαηλίδης τραγούδησε για την παραλία.

ΟΤΕ
Σε αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα καλεί η ΕΣΚ

Νέες αυξήσεις των τιμολογίων προωθεί η κυβέρνηση

Την ανάγκη αγωνιστικής απάντησης στα κυβερνητικά σχέδια ξεπουλήματος του ΟΤΕ και παράδοσης των τηλεπικοινωνιών στο μεγάλο κεφάλαιο, τονίζει η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση - ΟΤΕ. Για αυτό το λόγο, ζητά να συνεδριάσει άμεσα η διοίκηση της ΟΜΕ - ΟΤΕ και να πάρει αποφάσεις για σύγκρουση με τις κυβερνητικές, επιζήμιες για τα λαϊκά συμφέροντα, επιλογές.

Με επείγουσα επιστολή της, προς τον πρόεδρο και το γραμματέα της ΟΜΕ - ΟΤΕ και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, η ΕΣΚ θυμίζει ότι τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την πορεία και το μέλλον του Οργανισμού, όπως:

- Η συνέλευση των μετόχων του, που αποφάσισε την αλλαγή του καταστατικού του ΟΤΕ και πήρε και άλλες σημαντικές αποφάσεις.

- Η δημοσιοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης να εκχωρήσει και νέο πακέτο του ΟΤΕ σε ιδιώτες, έτσι που το πλειοψηφικό πακέτο (σε ποσοστό πάνω από 60%) θα ανήκει σε αυτούς.

- Η παρουσίαση από την κυβέρνηση του νέου νομοσχεδίου για τις τηλεπικοινωνίες, με βάση το οποίο ο ΟΤΕ χάνει και την τελευταία αποκλειστικότητά του, τη σταθερή τηλεφωνία και ουσιαστικά παραδίνονται οι τηλεπικοινωνίες της χώρας στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου.

Η παράταξη υπογραμμίζει ότι οι εξελίξεις αυτές «κάνουν επιτακτική την άμεση αγωνιστική δράση της ΟΜΕ - ΟΤΕ, με στόχο την αποτροπή όλων των παραπάνω αρνητικών για τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους του Οργανισμού κυβερνητικών επιλογών».

Αυξήσεις στα τιμολόγια

Ως ένα πρώτο δείγμα της δήθεν μείωσης των τιμών που θα φέρει η προετοιμαζόμενη απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, ο ανταγωνισμός και τα «καλά» της «ελεύθερης αγοράς», η κυβέρνηση ετοιμάζει... αυξήσεις στα τιμολόγια του ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού θα συζητηθούν και αναμένεται να δρομολογηθούν αυξήσεις: Στο πάγιο από 2.300 δρχ. σε 2.400 δραχμές και στην αστική μονάδα από 7 σε 9 δρχ. το λεπτό στις ώρες αιχμής και από 7 σε 9 δρχ. το δίλεπτο τις άλλες ώρες.

Για να χρυσωθεί το χάπι θα προωθηθούν μειώσεις στις λοιπές συνδιαλέξεις. Στις υπεραστικές κλήσεις, οι δυο ζώνες χρέωσης ενοποιούνται. Η κλήση θα κοστίζει 40 δρχ. το λεπτό.

Για τις διεθνείς κλήσεις: Για τις γειτονικές χώρες η κλήση ανά λεπτό μειώνεται από τις 120 στις 94 δρχ. Για τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και της Αυστραλία, η μονάδα σχεδιάζεται να μειωθεί από 98 σε 94 δρχ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΣ στο πλαίσιο ακριβώς της προετοιμασίας του ΟΤΕ για τη λαίλαπα του ελεύθερου ανταγωνισμού, θα εξετάσει το ενδεχόμενο και άλλων «αναπροσαρμογών» στα τιμολόγια.

Συζήτηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Αντιστάσεις - Στόχοι - Προτάσεις» διοργανώνει την Τετάρτη 12 του Ιούλη η «Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην Ολυμπιάδα 2004», στο Πεδίο του Αρεως (πρώην θέατρο «Αλίκη») στις 7 μ.μ.

  • Συνέντευξη Τύπου διοργανώνουν αύριο, στις 12.30 μ.μ., οι «Πολίτες της Αττικής», στην αίθουσα Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος (Σίνα 16).
ΣτΕ
ΟΧΙ στα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ

Την ακύρωση της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών (9-7-98), με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Κέντρου Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή Αργυρούπολης για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος με εναέρια καλώδια, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας (αριθμός απόφασης 2225/2000), κάνοντας δεκτή σχετική αίτηση ιδιώτη.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η αίτηση στρέφεται ουσιαστικά κατά της κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης και Υγείας (12-11-98), που ενέκριναν το έργο αυτό αναρμοδίως, αφού αρμόδια για την έκδοση απόφασης ήταν η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού της Αθήνας.

  • Με άλλη απόφασή της (υπ' αριθμ. 2283/2000), η Ολομέλεια του ΣτΕ, απέρριψε αίτηση άλλου ιδιώτη για ακύρωση της οικοδομικής άδειας του Γραφείου Πολεοδομίας του Δήμου Αμαρουσίου, που επέτρεψε στη ΔΕΗ να ανεγείρει υποσταθμό (Κέντρο Διανομής) στο οικοδομικό τετράγωνο επί των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Βοσπόρου στο Μαρούσι.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ