ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
Σελ. /40
Να στηριχτούν ουσιαστικά τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ

Ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Από παλιότερη δραστηριότητα της «Παρέμβασης»
Από παλιότερη δραστηριότητα της «Παρέμβασης»
Αμεσα μέτρα για τη στήριξη των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ απαιτεί το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Κώστας Καζάκος, Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου, Αποστόλης Νάνος, Αντώνης Σκυλλάκος καιΜπάμπης Χαραλάμπους.

Τα οικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ συζήτησε με τους εκπροσώπους του Κέντρου και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία την περασμένη εβδομάδα έκανε περιοδεία στην «Παρέμβαση».

Στην Ερώτηση του ΚΚΕ σημειώνεται:

«Η οικονομική κρίση του καπιταλισμού, το άλλοθι της κυβέρνησης για τη λήψη ακόμα σκληρότερων μέτρων με στόχο την εκμετάλλευση των εργαζομένων και το στραγγαλισμό της έννοιας του κοινωνικού κράτους, οξύνει περισσότερο το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών σπρώχνοντας ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην οικονομική ανέχεια, στην ανεργία και το περιθώριο.

Μεγάλες ευθύνες για την έλλειψη πολιτικής κατά των ναρκωτικών έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που, από τη μια, επιδιώκουν τη συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών της χρήσης - οι οποίες αναζητούνται στις αντιλαϊκές τους πολιτικές - και, από την άλλη, προωθούν πολιτικές νάρκωσης, κατάργησης των στεγνών προγραμμάτων και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών. Αυτές οι επιλογές ενισχύονται από πολιτικές δίωξης εις βάρος των εξαρτημένων που εξαγγέλλει κάθε τόσο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Τώρα σε μια προσπάθεια να δείξει κοινωνικό πρόσωπο σε μια περίοδο κατάργησης κάθε δικαιώματος των εργαζομένων, το ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει την ενίσχυση του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος, με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης, με κακοδιαχείριση και αλόγιστες και άσκοπες σπατάλες, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι 3,3 εκατομμύρια ευρώ ήταν μόνο οι δαπάνες φύλαξης του ΟΚΑΝΑ (για να φυλάνε ποιον, άραγε;), αντί να δοθούν σε προγράμματα πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η προσπάθεια για την απαξίωση των στεγνών προγραμμάτων, των προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης και ιδιαίτερα του ΚΕΘΕΑ, το οποίο πλήττεται ήδη από την περικοπή της επιχορήγησής του και την απαγόρευση κάθε πρόσληψης. Το ΚΕΘΕΑ έχει αποδείξει 27 χρόνια τώρα ότι μπορεί να παρέχει αποτελεσματικό έργο με ορθή διαχείριση δίνοντας βοήθεια σε χιλιάδες χρήστες και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα. Η ενίσχυση του ΟΚΑΝΑ αποδεικνύει περίτρανα τις προσπάθειες για την υποβάθμιση των στεγνών προγραμμάτων και τον περιορισμό της κοινωνικής επανένταξης με στόχο τη νάρκωση των λαϊκών στρωμάτων».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την αρμόδια υπουργό:

  • Τι θα κάνει για την ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων και ιδιαίτερα του ΚΕΘΕΑ. Θα δοθεί η αντίστοιχη αύξηση που δίνεται στον ΟΚΑΝΑ ή θα προχωρήσει σε περικοπές;
  • Πώς θα υποστηριχθεί το ΚΕΘΕΑ με προσωπικό, ώστε να ανταποκριθεί στα πιεστικά αιτήματα της τοπικής κοινωνίας 10 διαφορετικών πόλεων;
  • Τι θα γίνει με τους μισθούς των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι υπέστησαν δραματικές περικοπές στο πλαίσιο της πολιτικής εξόντωσης των εργαζομένων;
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ: Οι βουλευτές του ΚΚΕ πολλές φορές με Αναφορές, Ερωτήσεις και άλλες παρεμβάσεις έχουμε ζητήσει, από το 2001 μέχρι σήμερα, άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το Κάστρο της Σκύρου. Μέχρι σήμερα τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ αρκούνται σε γενικόλογες και αόριστες υποσχέσεις. Αποτέλεσμα κανένα. Ετσι ένα Κάστρο, ύψους 179 μέτρων, της Νεολιθικής Εποχής, με τείχη Βυζαντινά και Ενετικά και υπολείμματα τείχους της περιόδου 370-356 π.Χ., που αποτέλεσε το κέντρο των ιστορικών γεγονότων του νησιού, κινδυνεύει με κατάρρευση. Από το σεισμό του 2001 το κάστρο είναι κλειστό, απαγορεύτηκε η λειτουργία του και έχει διακοπεί κάθε επισκεψιμότητα. Οι τεχνικές παρεμβάσεις, που από τότε έγιναν, δεν έχουν μέχρι σήμερα επιτρέψει τη λειτουργία του. Δέκα χρόνια μετά το σεισμό στη Σκύρο και η εγκατάλειψη συνεχίζεται. Τα παραπάνω επισημαίνει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Γιώργος Μαυρίκος, που ζητά να ενταχθεί συνολικά το έργο αναστήλωσης του κάστρου και όλων των μνημείων του στο Δ΄ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ), έτσι ώστε, το ταχύτερο δυνατό, ο ιστορικός αρχαιολογικός χώρος της Σκύρου να ανοίξει τη λειτουργία του και να γίνει επισκέψιμος και ταυτόχρονα να εκλείψουν οι κίνδυνοι για τη ζωή των κατοίκων από τις καταρρεύσεις βράχων.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ: Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς του Ν. Εύβοιας. Οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤN) σε Χαλκίδα και Κύμη δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες, ενώ για τους νεφροπαθείς στη Βόρεια Εύβοια δεν υπάρχει καμιά μέριμνα καθώς δεν υπάρχει καν μονάδα τεχνητού νεφρού σε μια περιοχή με πολλές χιλιάδες κατοίκους. Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Νεφροπαθών Εύβοιας, τα προβλήματα διαρκώς οξύνονται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι 200 περίπου νεφροπαθείς της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Μπάμπης Χαραλάμπους ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα θα πάρει ώστε άμεσα: Να ιδρυθεί νεφρολογική κλινική στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, στελεχωμένη με το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό. Να στελεχωθεί με το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η ΜΤΝ του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα σύγχρονα μηχανήματα η ΜΤΝ του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Να στελεχωθεί με το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η ΜΤΝ του Νοσοκομείου Κύμης. Να δημιουργηθεί ΜΤΝ στη Β. Εύβοια, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής.

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Τη χρήση του κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου της Κέρκυρας για Νοσοκομείο Χρονίων Νοσημάτων και Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου ζητάει ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους σε Ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό Υγείας. Στην Κέρκυρα, όπου κατοικούν μόνιμα 120.000 άνθρωποι, δεν υπάρχει Δημόσιο Νοσοκομείο χρονίως πασχόντων και η πόλη της Κέρκυρας δε διαθέτει Κέντρο Υγείας. Η έλλειψη αυτή μέχρι στιγμής δεν είναι πολύ εμφανής γιατί καλύπτεται από το υπάρχον Νοσοκομείο, το οποίο όμως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταφερθεί στο καινούριο Νοσοκομείο που βρίσκεται εκτός του αστικού ιστού της πόλης.

-- Να στελεχωθούν με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό οι υπηρεσίες του ΙΚΑ Λιβαδειάς, να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονταν με συμβάσεις έργου και stage στις αντίστοιχες υπηρεσίες και να ανεγερθεί νέο κτίριο που θα στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, ζητάνε από τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Καζάκος, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Γκιόκας.

-- Να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» αρδευτικό έργο που θα αξιοποιεί τα νερά του Φαρσαλίτη ποταμού και θα εμπλουτίζει από την Πετρομαγούλα Δομοκού και το Νέο Μοναστήρι μέχρι την ευρύτερη περιοχή του κάμπου Φαρσάλων, όπως ζητούν με κινητοποιήσεις τους που ξεκίνησαν οι αγρότες της Βρυσιάς Φαρσάλων, απαιτεί το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό οι βουλευτές Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος.

-- Να προκηρυχθούν νέες θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα για όλα τα ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να καλύπτονται οι πραγματικές τους ανάγκες για μια υψηλού επιπέδου ερευνητική διαδικασία και να παρθούν μέτρα για την άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα ερευνητικά κέντρα και την κατάργηση κάθε είδους ελαστικών μορφών εργασίας, απαιτούν με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ζιώγας, Κώστας Καζάκος και Λιάνα Κανέλλη.

-- Μέτρα ώστε η Αγροτική Τράπεζα να αποσύρει άμεσα την αυθαίρετη, αδικαιολόγητη και εξοντωτική απόφαση για αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ενωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα λειτουργίας, να πληρωθεί το προσωπικό και να εξοφληθούν οι παραγωγοί, απαιτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Σταύρος Σκοπελίτης, Γιώργος Μαρίνος και Βέρα Νικολαΐδου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ