ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Απρίλη 2010
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Ξανά προσωρινό «άνοιγμα» και εκ περιτροπής κυκλοφορία

Τα έργα αποκατάστασης στα Τέμπη θα διακοπούν προσωρινά

Eurokinissi

Τα έργα αποκατάστασης στα Τέμπη θα διακοπούν προσωρινά
Το γαϊτανάκι της ταλαιπωρίας και του εμπαιγμού σε βάρος των οδηγών της Εθνικής Οδού στο ύψος των Τεμπών καλά κρατεί... «Ανοιξαν» ξανά τα Τέμπη χτες από τις 8 το βράδυ έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας, ενώ θα παραμείνουν «κλειστά» μεσοβδόμαδα, για να «ξανανοίξουν» το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς!

Ειδικότερα, στην κυκλοφορία δόθηκε χτες η μία λωρίδα, με εναλλακτική κίνηση των οχημάτων εκ περιτροπής ανά κατεύθυνση και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σύμφωνα μ' αυτό, από χτες στις 8 το βράδυ και μέχρι σήμερα στις 8.30 το πρωί θα κινούνται στη λωρίδα τα οχήματα με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, ο δρόμος θα κλείσει για μισή ώρα, και θ' ανοίξει ξανά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6.30 το απόγευμα, στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Θα κλείσει και πάλι για μισή ώρα και θα ανοίξει στις 7 το απόγευμα μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Και πάλι στις 2 το μεσημέρι θα κλείσει μισή ώρα και θα ανοίξει από τις 2.30 μ.μ. μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εθνικός δρόμος στα Τέμπη, που είναι κλειστός από τον περασμένο Δεκέμβρη, μετά τη φονική κατάπτωση βράχων, είχε ανοίξει και τις μέρες του Πάσχα και σύμφωνα με τις δηλώσεις των κυβερνητικών αρμοδίων θ' ανοίξει κανονικά όταν ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης στα μέσα Μάη.

Πάντως, τέσσερις και πλέον μήνες από το κλείσιμο του δρόμου κι ακόμα οι ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί για τα όσα έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενος, να προκληθεί μεγάλη ταλαιπωρία στους οδηγούς που κινήθηκαν όλο αυτό το διάστημα στην Εθνική Οδό και τεράστια οικονομική ζημιά στην τοπική κοινωνία. Οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού ομίλου «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» αρνούνται ότι έχει ευθύνη η εταιρεία, ισχυριζόμενοι ότι επρόκειτο για «ένα απρόβλεπτο και ακραίο φυσικό φαινόμενο».

Βεβαίως, τεράστιες είναι οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν τις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων, οι οποίες διασφαλίζουν αποκλειστικά την κερδοφορία των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και όχι τις ανάγκες του λαού για ασφαλή και δωρεάν κυκλοφορία στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους. Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Γ. Μαγκριώτης, από τη Λάρισα, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων, επιχειρώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των οικονομικών όρων της σύμβασης με την παραχωρησιούχο εταιρεία.

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Περιφερειακές συσκέψεις για το Συνέδριο

Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στην κατεύθυνση της καλύτερης προετοιμασίας του 12ου Συνεδρίου της Οργάνωσης, διοργανώνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα τις παρακάτω περιφερειακές συσκέψεις των Διοικήσεων των κατά τόπους Παραρτημάτων, Απογόνων και Φίλων της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και Επαναπατρισμένων Πολιτικών Προσφύγων.

  • Των αντιστασιακών οργανώσεων και των αγωνιστών της Ανατολικής Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, την Κυριακή 25.4.010, στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Πλατεία Κολοκοτρώνη), ώρα 5 μμ.
  • Της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στην Κομητηνή, την Κυριακή 25 Απρίλη, ώρα 10.30 το πρωί, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Κομητηνής.
  • Της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 28 Απρίλη, ώρα 5 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (1ος όροφος).
  • Της Δυτικής Πελοποννήσου, στην Πάτρα, την Κυριακή 2.5.2010, ώρα 11 το πρωί, στα γραφεία του ΚΚΕ (12ου Συντάγματος 34)

Υπενθυμίζεται ότι το 12ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ γίνεται στο τέλος του χρόνου, αλλά οι προσυνεδριακές διαδικασίες - εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις, εκλογή νέων διοικήσεων και εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο στα Παραρτήματα - θα πρέπει να ολοκληρωθούν στους προσεχείς μήνες μέχρι το καλοκαίρι.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ με δικαστικό βούλευμα, ο Μάριος Ζ. ο νεαρός που κρατούνταν για περισσότερες από 40 ημέρες στον Κορυδαλλό, με βάση τις διατάξεις του «κουκουλονόμου». Η κράτηση του αντικαταστάθηκε από περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος, που εργάζεται ως εκπαιδευτής νηπίων σε σύλλογο κολύμβησης, είχε συλληφθεί την Πέμπτη 11 Μαρτίου, ημέρα γενικής απεργίας. Αστυνομικοί είχαν πει ότι τον είδαν να ρίχνει «μολότοφ» με καλυμμένο το πρόσωπο, κατηγορίες που τις αντέκρουσαν οι συνήγοροί του που παρουσίασαν μια σειρά φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη στιγμή της σύλληψής του. Στο σακ-βουαγιάζ που είχε μαζί του, υπήρχε μια φόρμα γυμναστικής, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια κι ένα σαμπουάν. Παρ' όλα αυτά, ανακριτής και εισαγγελέας είχαν αποφασίσει την κράτησή του, βάσει των επιβαρυντικών διατάξεων του «κουκουλονόμου».

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ περιμένει τους οδηγούς που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, καθώς από χτες έως τις 21 Μάη η κυκλοφορία θα διεξάγεται στην περιοχή της Υλίκης μόνο από μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, οι ρυθμίσεις αυτές γίνονται λόγω εκτέλεσης έργων.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ χτες, μετά την απολογία της στον ειδικό εφέτη ανακριτή, η νεαρή που συνελήφθη στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατηγορείται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς». Από τις 25 Σεπτέμβρη είχε εκδοθεί από την αστυνομία ένταλμα σύλληψης για τη συμμετοχή της 19χρονης στην οργάνωση. Η νεαρή αρνήθηκε ό,τι της καταλογίζουν.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Αύριο στη Μάνδρα του Μπλόκου η 20ή ειρηνοδρομία

Ο Δήμος Νίκαιας και η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, τιμώντας τους αγώνες για την ειρήνη των λαών του κόσμου, διοργανώνουν αύριο Κυριακή 25 Απρίλη, στις 10 π.μ., την 20ή ειρηνοδρομία - λαϊκός αγώνας δρόμου «Δημήτρης Σεϊτανίδης».

Σημείο εκκίνησης και τερματισμός θα είναι η Μάνδρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Σύσκεψη για «Καλλικράτη» και παραλίες

Κοινή συγκέντρωση - ενημέρωση με θέματα: «Ο Καλλικράτης και οι επιπτώσεις στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων και η ανάπτυξη του "παραλιακού μετώπου" και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ' αυτό», διοργανώνουν η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Αν. Αττικής και οι δημοτικές παρατάξεις «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» Μαραθώνα, «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» Νέας Μάκρης και «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» Ραφήνας, αύριο Κυριακή 25 Απρίλη στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Μάκρης.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Το Παράρτημα Ζωγράφου της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και οι Κομματικές Οργανώσεις Ζωγράφου του ΚΚΕ διοργανώνουν, την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 και ώρα 11 το πρωί, στην πλατεία Πέντε Ηρώων, εκδήλωση τιμής και μνήμης των πέντε κρεμασμένων αγωνιστών και όλων των Ηρώων της Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ζωγράφου (Προσυγκέντρωση θα γίνει στο Ηρώον Ζωγράφου επί της Λεωφόρου Παπάγου στις 10.30 πμ, απ' όπου οι συγκεντρωμένοι θα μεταβούν στην πλατεία Πέντε Ηρώων όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων και η απόδοση τιμών στους εκτελεσμένους ήρωες - αγωνιστές).

-- To Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Τρίπολης διοργανώνει, την Κυριακή 25.4.010, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την ιστορική μάχη στη ΓΛΟΓΟΒΑ (Δρακοβούνι) νομού Αρκαδίας, ώρα 12 το μεσημέρι, στον τόπο της μάχης.

-- Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ιστιαίας διοργανώνει, την Κυριακή 25 Απρίλη ώρα 11 το πρωί, στο νεκροταφείο Ιστιαίας, όπου ο τόπος της θυσίας, πολιτικό μνημόσυνο για τους 18 αγωνιστές της Μάχης της Ιστιαίας που εκτελέστηκαν την 1.4.1944 από τους κατακτητές, καθώς και για όλους τους πεσόντες αγωνιστές από τη Βόρεια Εύβοια.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα για ... επενδύσεις

Κάλεσμα στους δήμους «να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και κάθε χρηματοδότηση» απηύθυνε χτες ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, προτρέποντας ουσιαστικά στο ξεπούλημα έργων και δράσεων από πρόθυμους επενδυτές. Στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου για το χρηματοδοτικό μηχανισμό της ΕΕ «JESSICA», ο δήμαρχος παρουσίασε ως «μονόδρομο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» την αξιοποίηση του εν λόγω προγράμματος, το οποίο προβλέπει τη χρηματοδότηση έργων για την ανάπλαση των πόλων. «Πρέπει σήμερα, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να εστιάσουν σε άμεσες ενέργειες και να αναλάβουν δράσεις προσέλκυσης νέων επενδύσεων», είπε χαρακτηριστικά, καταθέτοντας εκ νέου την πολιτική του πλατφόρμα παράδοσης της πόλης στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου. Θυμίζουμε ότι η «JESSICA» είναι ένα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία και μεθόδους που έχουν προταθεί από την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) για την εμπορική εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ