ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Αυγούστου 2000
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟΝΙΑ - ΠΑΟ 2-2
Εκανε τα εύκολα δύσκολα

Ο Φύσσας κορυφαίος του ΠΑΟ και σκόρερ του δεύτερου γκολ
Ο Φύσσας κορυφαίος του ΠΑΟ και σκόρερ του δεύτερου γκολ
Αυτοκαταστροφικές τάσεις, έδειξε χτες ο Παναθηναϊκός στο Πλοσκ στην πρώτη κρίσιμη αναμέτρησή του στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Πολόνια Βαρσοβίας. Το τελικό 2-2, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα... κακό όνειρο για τον Παναθηναϊκό και όχι- όπως τελικά είναι- ένα τετελεσμένο γεγονός. Αν και το σκορ με το οποίο το «τριφύλλι» άνοιξε την αυλαία των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων, σιγοντάρει την οριστική προσπάθεια της ομάδας της Αθήνας για πρόκρισή της στους ομίλους της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης που θα δοθεί στον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ (23/8), ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη προηγήθηκε με 2-0, τότε σίγουρα μπορεί να κατανοήσει ότι οι «πράσινοι» έκαναν τα εύκολα δύσκολα. Το πρώτο γκολ για τον Παναθηναϊκό, σημείωσε ένα οικείο, για τους Πολωνούς, πρόσωπο. Ο Κριστόφ Βαζέχα μόλις στο 10ο λεπτό άνοιξε το δρόμο για το «ξεκαθάρισμα» της υπόθεσης «πρόκριση» της ομάδας του, σημειώνοντας το 1-0 με πολύ καλή ατομική ενέργεια. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε περίπου 35 λεπτά αργότερα ο Φύσσας που πλάσαρε τον Σέζνι ύστερα από έξοχη πάσα του Καραγκούνη, διαμορφώνοντας το 2-0. Οι Πολωνοί, όμως, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου την αδράνεια του Παναθηναϊκού και με τον Κιούμποβιτς μείωσαν σε 2-1 (45+). Στην επανάληψη η Πολόνια κατάφερε να ισοφαρίσει, γράφοντας το τελικό 2-2 με τον Καλίσα στο 68'.

Σημειώνεται ότι έκπληξη προκάλεσε η απόφαση του Αγγελου Αναστασιάδη να αφήσει εκτός αποστολής τον Γκόραν Βλάοβιτς.

ΠΟΛΟΝΙΑ: Σέζνι (κίτρινη 30'), Ζβιρκσντάουσκας, Πάβλακ (Μαλινόφσκι 28'), Καλίσα (κίτρινη 53'), Βιετσίσκι (Εκβουέμε 77'), Μπακ, Κιούμποβιτς, Βιτσίσκεβιτς, Ρεγκίνις (κίτρινη 26'), Ολισαντέμπε, Γκολαζέφσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ολιβάρες, Φύσσας, Χένρικσεν, Βόκολος (κίτρινη 45+'), Σόουζα, Μπασινάς (Κουτσουρές 81'), Κόλα (Σιμπνιέφσκι 65'), Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος (κίτρινη 71').

Φινάλε 2ης αγωνιστικής

Την τιμητική του έχει σήμερα το Κύπελλο, καθώς φιλοξενεί το... κυρίως πιάτο, της 2ης αγωνιστικής. Μετά τη δύσκολη νίκη που πήρε ο ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου στην 1η αγωνιστική με 1-0, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ευελπιστεί σήμερα κόντρα στους Αμπελόκηπους να δείξει ένα άλλο πρόσωπο (21.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ)). Το ίδιο όμως θέλει να κάνει και ο συμπολίτης του Αρης, ο οποίος ύστερα από την ισοπαλία που παραχώρησε στην Καλαμάτα, αναμένεται να... ψάξει τον καλό του εαυτό, με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό (20.30). Σημαντικό αγώνα ωστόσο, φιλοξενεί και το γήπεδο του Λεωνιδίου όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τη «μαύρη θύελλα» (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Η 2η αγωνιστική του Κυπέλλου ολοκληρώνεται αύριο με την αναμέτρηση Κιλκισιακός - Ξάνθη, όμως η σημερινή ημέρα φιλοξενεί ακόμη 5 ματς. Αυτά είναι: Μαρκό -Καλλιθέα (20.30), Πιερικός - Απόλλωνας (20.30), Ατρόμητος - Παναχαϊκή (20.30), Πατραϊκός - Αιγάλεω (20.30), Βέροια - Παναιτωλικός (20.30).

  • Η αγωνία κράτησε ως το τέλος στην κόντρα του Αθηναϊκού και του Ηρακλή για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου, η λήξη της οποίας, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2. Σε... θρίλερ, όμως, εξελίχτηκε και η μάχη που δόθηκε στο Κερατσίνι μεταξύ του Αγίου Νικολάου και του Αχαρναϊκού, αφού το τελικό 2-1 υπέρ των Κρητικών κρατήθηκε με... νύχια και δόντια. Παράλληλα, χωρίς νικητή, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της γηπεδούχου Ξάνθης και του Πανιωνίου όπου οι δύο αντίπαλοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1.
ΠΟΛΟ

Πολύ κοντά σε μια μεγάλη επιτυχία βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα πόλο των εφήβων. Οι Ελληνες διεθνείς, ύστερα από την πολύ καλή τους προετοιμασία αλλά και την εξίσου καλή ψυχολογική τους κατάσταση, επιβλήθηκαν χτες της Ιταλίας με 6-4 και πλέον, σε περίπτωση που σήμερα νικήσουν ή πάρουν ισοπαλία με τη Σλοβακία, αυτομάτως προκρίνονται στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που γίνεται στην Ιταλία.

ΤΕΝΙΣ

Η πρόσφατη πολύ καλή παρουσία της Λένας Δανιηλίδου στα διεθνή τουρνουά τένις δεν πέρασε απαρατήρητη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τένις. Συγκεκριμένα, η ΔΟΑ επέλεξε, μεταξύ άλλων αθλητριών, την 18χρονη πρωταθλήτριά μας, προκειμένου να της χορηγήσει την κάρτα ελευθέρας, με σκοπό η Δανιηλίδου να μπορέσει να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

ΒΟΛΕΪ
«Πράσινος» ο Ρομάν

Εσπασε το... ρόδι χτες ο Παναθηναϊκός, μπαίνοντας τελικά στο χορό των μεταγραφών. Το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού» ακούει στο όνομα Μαρσέλο Ρομάν και αγωνίζεται στη θέση του ακραίου. Ο Ρομάν αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού των «πρασίνων», Σερνιότι, ο οποίος θεωρεί ότι ο παίκτης μπορεί να βοηθήσει την ομάδα λόγω της διεθνούς καριέρας του με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής.

  • Μεταγραφικό παραλήρημα έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετές μέρες στην Ορεστιάδα. Μετά την επανένταξη του Ζόραν Γκάετς στις τάξεις της αλλά και την προχτεσινή απόκτηση του Σλοβάκου Ροντόλφο Χέριζ, η ακριτική ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση ακόμα ενός παίκτη, του Αργεντίνου Γκιγέρμο Γκουανίνι.
Υπ' ατμόν ο Μακμάναμαν

Τη... νύφη για την απόκτηση του Λουίς Φίγκο πληρώνει από χτες ο Στιβ Μακμάναμαν. Ο σπουδαίος Αγγλος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος πέρσι αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» για τον ισπανικό σύλλογο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βαλένθια, μένει εκτός αποστολής από το φιλικό που ετοιμάζεται να δώσει η πρωταθλήτρια Ευρώπης με τη Σπόρτιγκ στην Πορτογαλία. Οπως αποφάσισε ο τεχνικός των Μαδριλένων, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο Μακμάναμαν δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στην αποστολή καθώς στη θέση του θα βρεθεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της «βασίλισσας», ο Πορτογάλος Λουίς Φίγκο. Πάντως, η κίνηση αυτή του Μπόσκε έχει δημιουργήσει έντονη φημολογία γύρω από την πρόθεση της Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν είναι άλλη από το να κάνει περικοπές συμβολαίων κάποιων παικτών προκειμένου να καλύψει τα έξοδα από τη δαπανηρή απόκτηση του Φίγκο.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Το «πέταγμα» του Παντελιάδη

Την «κιτρινόμαυρη» φανέλα με το δικέφαλο θα φοράει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο 23χρονος πλέι μέικερ Σπύρος Παντελιάδης. Χτες, η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του πρώην παίχτη του Αμαρουσίου, ύστερα από επιλογή του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Ο Παντελιάδης, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την «Ενωση» ύψους 100 εκατομμυρίων δραχμών, δήλωσε πώς επιθυμία του είναι να δουλέψει σκληρά για αν βοηθήσει τη νέα του ομάδα. Ωστόσο, αν και η υπόθεση πλέι μέικερ έχει «κλείσει» για την ΑΕΚ, η θέση του σέντερ φορ παραμένει ακόμη... αίνιγμα. Για το ποιος τελικά θα είναι ο... ψηλός της «κιτρινόμαυρης» παρέας τίποτε δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν και έντονα συζητιούνται στους κόλπους της «Ενωσης» τα ονόματα των Στόγιαν Βράνκοβιτς και Ντούσαν Γέλιτς. Βέβαια, η περίπτωση απόκτησης των συγκεκριμένων παιχτών είναι πολύ δύσκολη, αφού βρίσκονται πολύ κοντά στον Ερυθρό Αστέρα.

  • Την απόκτηση του Γάλλου σέντερ Φρεντερίκ Βάις ανακοίνωσε χτες η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ύψους 2.17 πρώην παίχτης της Λιόν, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με το «Δικέφαλο», με προοπτική ανανέωσής του για ακόμα ένα χρόνο.
Προκαταρκτική έρευνα για τα «ντόπινγκ»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ισ. Ντογιάκος, μετά τη γνωστοποίηση του δείγματος «ντόπινγκ» και τα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι δύο αθλητές μας Γ. Χειμωνέτος και Αλ. Τζιούτη που επρόκειτο να πάρουν μέρος στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ, βρέθηκαν «ντοπαρισμένοι».

Την προκαταρκτική έρευνα θα πραγματοποιήσει το Αστυνομικό Τμήμα του ΟΑΚΑ, ενώ στα πλαίσια της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λ. Νικολάου, ο αντιπρόεδρος Γ. Παπαδογιαννάκης, οι δύο αθλητές που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι, οι προπονητές τους, οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών τους και οι γιατροί τους.

Επίσης, θα διερευνηθούν αν υπάρχει παράβαση των διατάξεων του νόμου 1646/86 περί βίας στα γήπεδα και κυρίως τα άρθρα 7 και 8 που αφορούν θέματα φαρμακοδιέγερσης. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο αποδειχτεί, ο αθλητής απειλείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους, ενώ ο γιατρός που χορήγησε τα φάρμακα κινδυνεύει με φυλάκιση πέντε ετών.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στα μέτρα των δυνατών

Μέρα κυπέλλου για τις περισσότερες ομάδες, με τη δεύτερη αγωνιστική που είχε πολλά κι ενδιαφέροντα παιχνίδια. Στην Καλλιθέα ο Πανιώνιος, «τα βρήκε σκούρα» απέναντι στην Ελευσίνα που τελικά απέσπασε ισοπαλία με 2-2. Οι φιλοξενούμενοι καλύτεροι από τον Πανιώνιο προηγήθηκαν δύο φορές, με γκολ των Σέγγου και Μπριλή, αλλά οι «κυανέρυθροι» απάντησαν στα τέλη του ημιχρόνου και του αγώνα (Γιοβάνοβιτς, Ρόμπερτς).

  • Με πολλές ελλείψεις παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στο Βόλο, αλλά πήρε τελικά τη νίκη με 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» πιο αποφασιστικοί προηγήθηκαν στο σκορ με 1-0 με τον Βελεντάνη ( 45+). Οι «κιτρινόμαυροι» όμως στο β' μέρος μπήκαν δυνατά και πήραν τη νίκη με δύο γκολ των Κωνσταντινίδη (47') και Ρούι (75').
  • Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Λύκοι - Ακράτητος 2-4, Ιάλυσος - Απόλλων Καλαμαριάς 1-3, Εθνικός Αστέρας - Τρίκαλα 6-0, Καβάλα - Ναυπακτιακός Αστέρας 1-0, Λαμία - Πανηλειακός 1-1, Παναιγιάλειος - Ιωνικός 1-1, Νάουσα - ΟΦΗ 1-4, Κοζάνη - Λάρισα 1-1.
  • Ισόπαλο ήταν το αποτέλεσμα του φιλικού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βίτεσε που έληξε 2-2. Η άμυνα των «ερυθρολεύκων» για άλλη μια φορά ήταν σκιά του εαυτού της, καθώς δύο λάθη των αμυντικών της απέφεραν και τα γκολ των Ολλανδών. Ο Ζιοβάνι και ο Γιαννακόπουλος σκόραραν και ισοφάρισαν δύο φορές τα γκολ των Σικορά και Αμοά.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ