ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Μάη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ. - Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία

Αμεση και πληρωμένη απάντηση από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις χυδαιότητες που ξεστόμισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. χτες στη Βουλή

Ο Καρατζαφέρης και το σινάφι του τρόμαξαν από τη μαζικότητα και την αποφασιστικότητα των χτεσινών συγκεντρώσεων του ταξικού κινήματος. Γι' αυτό και έσπευσαν να πάρουν υπό την προστασία τους την προβοκάτσια που επιχειρήθηκε σε βάρος του ΚΚΕ

*

Ο Καρατζαφέρης και το σινάφι του τρόμαξαν από τη μαζικότητα και την αποφασιστικότητα των χτεσινών συγκεντρώσεων του ταξικού κινήματος. Γι' αυτό και έσπευσαν να πάρουν υπό την προστασία τους την προβοκάτσια που επιχειρήθηκε σε βάρος του ΚΚΕ
Αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής στην προβοκάτσια που επιχείρησαν να στήσουν χτες σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, αναδείχτηκε το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. και ο πρόεδρός του Γ. Καρατζαφέρης. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους χρυσαυγίτες και τους κουκουλοφόρους, διεκδικώντας τα εύσημα από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, αλλά κυρίως από την τάξη που και ο ίδιος υπηρετεί, ο ΛΑ.Ο.Σ. προσπάθησε να εμπλέξει το ΚΚΕ στα επεισόδια έξω από τη Βουλή, να συκοφαντήσει το Κόμμα και να συνδέσει τη μαζική, λαϊκή, πολιτική πάλη, στην οργάνωση της οποίας πρωτοστατεί το ΚΚΕ, με τις προβοκάτσιες που ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης και της καταστολής.

Με ένα άθλιο παραλήρημα ψευδολογίας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, ισχυρίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής ότι «πρέπει το ΚΚΕ να ξεκαθαρίσει αν ξεκίνησε πάλι αντάρτικο. Το ΠΑΜΕ πριν από λίγο φώναζε "κάψτε τη Βουλή"». Ξεκίνησε την τοποθέτησή του, λέγοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών (σ.σ. μέχρι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση) και συνέχισε:

«Οταν ήδη κάποιοι μες στην εξαλλότητά τους οδηγούν τον κόσμο στην καταστροφή. Πριν από δύο μέρες επισήμως το ΚΚΕ διά μέσου του εκπροσώπου του, είπε στο ΜΕΓΚΑ ότι "εμείς δεν πιστεύουμε στο Σύνταγμα, δεν το ψηφίζουμε, δεν το αναγνωρίζουμε". Αρα, λοιπόν, έχουμε μια στάση, στην ουσία, εναντίον του πολιτεύματος και του Συντάγματος. Και σήμερα έχουμε τις ενέργειες αυτές που γίνονται απ' έξω. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να περιφρουρήσει το φρόνημά της, τις ιδέες της, την ελευθερία και τη δημοκρατία από οποιονδήποτε τις απειλεί».

Οπως είναι φυσικό, η αθλιότητα Καρατζαφέρη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, που διαμαρτύρονταν όρθιοι, αποκαλώντας τον «φασίστα».

Δεν κρύβουμε τα λόγια μας

Παίρνοντας το λόγο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έδωσε πληρωμένη απάντηση στον προβοκάτορα:

«Βεβαίως είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή μας. Εμείς δεν είμαστε γραμμένοι σε κανένα pay book. Δεύτερο, δεν κρύβουμε τα λόγια μας, τις θέσεις μας και τις προθέσεις μας. Δεν παίζουμε παιχνίδια. Αυτό που λέμε το πιστεύουμε και ανοιχτά το λέμε και το κάνουμε.

Εγώ λέω να έρθουν μάρτυρες όλοι οι δημοσιογράφοι, που ήταν και τα κανάλια έξω από τη Βουλή, όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ. Εκεί ήταν χρυσαυγίτες, γνωστοί άγνωστοι που το 1994 είχαν κάψει το Πολυτεχνείο και ήταν εκεί μια ομάδα και έλεγε όντως "να καεί, να καεί η Βουλή" και πήγαμε, τους αφοπλίσαμε, τους πήραμε και τα δυο κοντάρια που είχαν με τη σημαία του ΠΑΜΕ. Τους καταγγείλαμε, έγιναν αλυσίδες και όση ώρα ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο. Ισως αυτοί που ήταν έξω από τη Βουλή, δεν ξέρω αν έχουν δεσμούς αίματος μόνιμους ή προσωρινούς με τον κ. Καρατζαφέρη, αλλά ειλικρινά ο κ. Καρατζαφέρης παίζει το ρόλο του προβοκάτορα σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να επιβάλει ό,τι επιβάλει.

Ο λαός έχει δικαίωμα, με τις διαδικασίες της μαζικής, της πολιτικής πάλης, να δημιουργήσει προϋποθέσεις από το να αναθεωρηθεί μέχρι και το να αλλάξει ριζικά το Σύνταγμα.

Δεν καταλάβαμε δηλαδή, τόσα χρόνια η Βουλή δεν αλλάζει το Σύνταγμα; Και, βεβαίως, ένα Σύνταγμα που το έχουμε καταψηφίσει λέμε στο λαό ότι είναι ένα κακό Σύνταγμα και πρέπει να παλέψει για τη δημιουργία αλλαγής αυτού του Συντάγματος. Αλλά από εκεί και πέρα είναι άλλο πράγμα να βγαίνεις ντόμπρα και καθαρά να λες αυτό το Σύνταγμα είναι αντεργατικό και αντιλαϊκό και άλλο πράγμα να είσαι επαγγελματίας, ούτε καν συναισθηματικός, προβοκάτορας».

Συνέχεια στην αθλιότητα

Στην απογευματινή συνεδρίαση της Βουλής, τη σκυτάλη της επίθεσης στο ΚΚΕ και στους λαϊκούς αγώνες, ανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Ροντούλης. Υποστήριξε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι «το Σύνταγμα της χώρας γιατί να μην το αλλάξει ο λαός στο δρόμο;», θέτοντας το ερώτημα αν «το Σύνταγμα θα αλλάζει με τις πρόνοιες τις συνταγματικές ή με τις μολότοφ στο πεζοδρόμιο». Υποστήριξε προκλητικά ότι με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων «χτυπήθηκε η ίδια η δημοκρατία», καθώς και η ελληνική οικονομία, αφού «έχει καταγραφεί από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η Ελλάδα ως προορισμός προς αποφυγήν».

Αξιος ο μισθός του Καρατζαφέρη

Καθ' έξιν προβοκάτορας ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης επανήλθε αργά χτες βράδυ στις χυδαιότητες που εκστόμισε το μεσημέρι από τη Βουλή ενάντια στο ΚΚΕ. Σε δήλωσή του και με προφανή στόχευση την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ισχυρίστηκε:

«Κάποιοι που πόνταραν στο χάος, πήραν σήμερα μια αιματηρή προκαταβολή. Οι ακραίες φωνές που απέτρεψαν την Σύγκληση των Πολιτικών Αρχηγών και την όποια συνεννόηση, δημιούργησαν ένα ανατρεπτικό υπόστρωμα, που διευκόλυνε την δράση των αντι-εξουσιαστών. Οταν παίζεις ρώσικη ρουλέτα, η σφαίρα δεν μένει πάντα στην θαλάμη. Απευθύνω έκκληση προς όλους για αυτοσυγκράτηση. Τώρα πλέον δεν απειλείται μόνο η οικονομία μας, αλλά ενδεχομένως η δημοκρατία και το σύνταγμα. Ο,τι δεν κατόρθωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα επί Γεωργίου Παπανδρέου του πρεσβυτέρου, το προσπαθεί και πάλι τώρα, επί Γεωργίου Παπανδρέου του νεωτέρου».

Σχολιάζοντας τη νέα προβοκάτσια Καρατζαφέρη, ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε: «Ο Καρατζαφέρης επιβεβαίωσε και με τη νεότερη δήλωσή του ότι είναι επαγγελματίας προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αξιος ο μισθός του».

Τα περίμενε;

Είναι φως φανάρι ότι οι προβοκάτορες του ΛΑ.Ο.Σ. παίζουν πολύ βρώμικο και επικίνδυνο ρόλο. Τρανή απόδειξη είναι όσα είπε χτες στη Βουλή ο πρόεδρός του Γ. Καρατζαφέρης. Είπε όσα εμετικά και ψεύτικα είπε για το ΚΚΕ, πριν ακόμα γίνουν τα επεισόδια. Φαίνεται ότι οι Χρυσαυγίτες και οι άλλοι των όμορων χώρων όπως αυτοί του ΛΑ.Ο.Σ., γνώριζαν από πριν τι πρόκειται να γίνει. Περίεργο; Καθόλου. Κάτι θα ήξερε, κάτι θα περίμενε... Και για αυτό μάλλον είχε έτοιμη την προβοκατόρικη παρέμβασή του. Η προβοκάτσια τους δε θα περάσει. Απαντήθηκε και θα παίρνει σταθερά απάντηση, μ' όποιον μανδύα κι αν επιχειρείται να χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ