ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Μάη 2010
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Περιοδείες και εκδηλώσεις στις σχολές

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω συγκεντρώσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ:

  • Σήμερα Τετάρτη

-- Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μπαλού.

-- Στη Νομική, συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι. Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης.

-- Στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας, συγκέντρωση στις 2 μ.μ. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος.

-- Στην Ιατρική Αθήνας, συγκέντρωση στις 2 μ.μ. Θα μιλήσει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου.

-- Στα Τμήματα Δασκάλων και Ειδικής Αγωγής Βόλου, περιοδεία στις 12 το μεσημέρι, του Βασίλη Μεταξά, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στα Τμήματα Χωροταξίας και Μηχανολόγων Βόλου, περιοδεία στις 11 το πρωί, του Γιάννη Παπαρίζου, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη ΣΕΥΠ Λάρισας, περιοδεία στη 1 μ.μ., του Θανάση Μπιζαϊντέ, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη ΣΤΕΓ Λάρισας, περιοδεία στις 12 το μεσημέρι, του Ρίζου Μαρούδα, μέλους της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

  • Αύριο Πέμπτη

-- Στο Φυσικό Ιωαννίνων, συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη Γεωπονική Αθήνας, συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πατσής.

-- Στο ΤΕΙ Λάρισας εκδήλωση με θέμα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, στις 12 το μεσημέρι, με ομιλήτρια την Ελένη Κοτούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο Τμήμα ΙΑΚΑ Βόλου, περιοδεία στις 9 π.μ., του Κώστα Θεοχαρούλη, μέλους του ΝΓ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

-- Στην Αρχιτεκτονική Βόλου, περιοδεία στις 9 π.μ., του Γιάννη Παπαρίζου, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στους Πολιτικούς Μηχανικούς Βόλου, περιοδεία στις 12 το μεσημέρι, του Βασίλη Μεταξά, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη Νοσηλευτική Τρικάλων, περιοδεία στις 12 το μεσημέρι, της Α. Κουκουτσέλου, γραμματέα της ΝΟ Τρικάλων της ΚΝΕ.

-- Στην «Αίγλη» Τρικάλων, σύσκεψη της ΚΝΕ με φοιτητές και σπουδαστές για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Γ. Καΐκης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ

1. «Θέλουμε λιγότερα. Λιγότερες σπατάλες. Λιγότερη ανεργία. Λιγότερα λόγια».

Αυτό είναι το σύνθημα που έχει επιλέξει η ΔΑΠ, παράταξη της ΝΔ στα ΑΕΙ, για την προεκλογική της αφίσα.

Εχουμε να τους πούμε τα εξής:

Την κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν τα έφεραν οι σπατάλες, αλλά η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Δεύτερο, είμαστε η γενιά που δε θέλει λιγότερα, αντίθετα τα θέλει όλα: Μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. Είμαστε η γενιά που δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με το μέλλον που μας ετοιμάζει το κεφάλαιο. Δε θα γίνουμε εμείς οι δούλοι του 21ου αιώνα, αντίθετα θα είμαστε η γενιά των ανατροπών και της αντεπίθεσης. Είμαστε η γενιά που τα θέλει όλα και τα διεκδικεί. Αυτό το μήνυμα θα στείλει και η κάλπη των φοιτητικών εκλογών, η πρώτη μεγάλη κάλπη που ανοίγει μετά την ανακοίνωση των αντιλαϊκών μέτρων, αυτό το μήνυμα στέλνει η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα. Λιγότερα θέλουμε να είναι τα ψηφοδέλτια των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, που με την ταυτόχρονη άνοδο της Πανσπουδαστικής θα στείλει μήνυμα ότι διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει, τίποτα λιγότερο.

2. «Παλεύουμε για τα όνειρά μας. Σηκώνουμε ψηλά τη γροθιά μας».

Αυτό είναι το σύνθημα που έχει επιλέξει η παράταξη της ΠΑΣΠ στα ΑΕΙ για την προεκλογική της αφίσα.

Ελεος!

Οι εκπρόσωποι, της κυβέρνησης που έχει προχωρήσει στη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων, που πρόσφατα ψήφισε μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. και την Μπακογιάννη ένα σκληρό πακέτο μέτρων, μιλάνε για πάλη.

Το μόνο πράγμα για το οποίο παλεύει η ηγεσία της ΠΑΣΠ είναι να μαζέψει όσο γίνεται περισσότερες ψήφους έγκρισης της κυβερνητικής πολιτικής. Γι' αυτό σκυλιάζει και επιστρατεύει τη συκοφαντία, τον αντικομμουνισμό. Αθωώνει την πολιτική του κόμματός της.

Οι φοιτητές πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτές τις δυνάμεις, να τις μαυρίσουν. Να νιώσουν οι πλασιέ της κυβέρνησης στις σχολές τη δύναμη των φοιτητών που αγωνίζονται, των φοιτητών που παλεύουν για τα όνειρά τους που δε χωράνε στη μερική απασχόληση, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην ανεργία, στην Παιδεία - εμπόρευμα. Στις 19 Μάη τα παιδιά που το μέλλον τους δε χωρά στον εφιάλτη που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., με την ψήφο τους, θα τους απαντήσουν.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Πρώτη δύναμη ξανά η «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ»

Τη μεγάλη επιτυχία της Προοδευτικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές των μελών της ΠΟΦΕΝ (Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων σε Αθήνα, Χαλκίδα, Λαμία, Πάτρα, Ηράκλειο και Τσεχία), χαιρετίζει, με ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Συμβούλιο της Ενιαίας Δημοκρατικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΔΟΝ). «Μέσα σε όλα τα εκλογικά αποτελέσματα η επιτυχία στις εκλογές της Αθήνας αποκτά μεγάλο πολιτικό βάρος και στέλνει πολλά μηνύματα, καθώς η παράταξη της αριστεράς αναδείχθηκε μετά από 6 χρόνια πρώτη δύναμη με ποσοστό 33,1%», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Tα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για τις εκλογές του 2010, οι οποίες έγιναν σε 22 χώρους σπουδών σε Κύπρο και εξωτερικό και ψήφισαν συνολικά 16.726 φοιτητές, είναι τα εξής:

Προοδευτική: 6.981 ψήφοι (ποσοστό 41,74%).

Πρωτοπορία: 6.623 ψήφοι (39,60%).

Αναγέννηση: 1.275 ψήφοι (7,62%).

Αγώνας: 707 ψήφοι (4,23%).

Ενωσις: 57 ψήφοι (0,34%).

Ανεξάρτητοι: 79 ψήφοι (0,47%).

ΕΦΑΕΦΠ: 1.004 ψήφοι (6%).

Παράλληλα, η ΕΔΟΝ καταγγέλλει «τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν τα στελέχη και οι φίλοι της Προοδευτικής στην Αθήνα μετά το τέλος της καταμέτρησης από Κύπριους φοιτητές, όταν μέλη του ακροδεξιού Δράσις - Κεσ και ομάδας μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής χτύπησαν με ξύλα και λοστούς στέλνοντας ανθρώπους στο νοσοκομείο. Μαζί τους δυστυχώς και μερίδα μελών της Πρωτοπορίας, παράταξης του ΔΗΣΥ, έγιναν μια άμορφη μάζα ακροδεξιών στοιχείων (...) Η ακροδεξιά φασίζουσα συμπεριφορά και πρακτική δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά σε φοιτητικές εκλογές», λέει η ΕΔΟΝ.

Ανάλογη ανακοίνωση καταδίκης της φασιστικής επίθεσης έβγαλε και η «Προοδευτική».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σήμερα σε εκδήλωση κατά των ναρκωτικών

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραβρεθεί και θα παρέμβει στην εκδήλωση - παρουσίαση της έκδοσης του Τμήματος κατά των ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ: «Μερικά βασικά ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 12 Μάη και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδηλώσεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Μια σειρά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που βάζουν στο επίκεντρό τους πλευρές του περιεχομένου σπουδών στα Πανεπιστήμια, διοργανώνει τις επόμενες μέρες η Πανσπουδαστική ΚΣ στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα:

Αύριο, Πέμπτη:

  • Στη 1.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο Β' της Νομικής του ΑΠΘ με θέμα «Αστική νομιμότητα και λαϊκοί αγώνες». Θα μιλήσει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
  • Στις 6 μ.μ., στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, με θέμα «Αστική προπαγάνδα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Ο ρόλος του δημοσιογράφου». Θα μιλήσει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
  • Στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο 9 του ΠΑΜΑΚ, με θέμα «Πολυνομοσχέδιο και Ειδική Αγωγή». Θα μιλήσουν ο Γιάννης Δελής, δάσκαλος και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Ευαγγελία Μαγαλιού, δασκάλα Ειδικής Αγωγής.

Τη Δευτέρα 17 Μάη, στις 3 μ.μ., στη Σχολή Καλών Τεχνών (Θέρμη) του ΑΠΘ με θέμα «Ο ρόλος και η προοπτική του καλλιτέχνη». Θα μιλήσει η Εύα Μελά, ζωγράφος - χαράκτρια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ