ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Μάη 2010
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Ξεκαθάρισμα ή παράταση... ;

Το ραντεβού τους για τον φετινό τελικό του πρωταθλήματος της Α1 ετοιμάζονται να τσεκάρουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Icon

Το ραντεβού τους για τον φετινό τελικό του πρωταθλήματος της Α1 ετοιμάζονται να τσεκάρουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός
Τσεκάρισμα του ραντεβού ή παράταση στην αγωνία. Το επόμενο διήμερο θα κριθεί εάν τελικά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός σφραγίσουν το εισιτήριο για το φετινό τελικό της Α1 ή θα χρειαστεί να περιμένουμε ακόμα. Πάντως, τα προγνωστικά είναι υπέρ τους αφού πράσινοι και ερυθρόλευκοι προηγούνται ήδη με 2-0 νίκες του Πανελληνίου και του Αμαρουσίου αντίστοιχα και σήμερα σε ΣΕΦ (18.45 ΣΚΑΪ) και αύριο στο ΟΑΚΑ (18.45 ΣΚΑΪ) έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση.

Στο Φάληρο μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι το ακλόνητο φαβορί ωστόσο η μέτρια εμφάνιση στο δεύτερο παιχνίδι στο κλειστό του Αγ. Θωμά όπου χρειάστηκε το καλάθι του Κλέιζα 3?? πριν τη λήξη έχει θορυβήσει τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Ελληνας τεχνικός δε συμμερίζεται τις απόψεις για φαβορί και αουτσάιντερ δηλώνοντας ότι η σειρά τελειώνει μόνο όταν επιτευχθούν οι τρεις νίκες. Και όπως τονίζει, οι παίκτες του θα πρέπει να αποδείξουν σήμερα ότι μπορούν να το κάνουν. Με την προσθήκη και του Τσίλντερς στην αποστολή ο «Δράκος» περιμένει από την ομάδα να δείξει τον καλό της εαυτό που έλειψε και στα δυο παιχνίδια μέχρι τώρα (παρά τις νίκες που πέτυχε) και να μειώσει τα λάθη. Στην αντίπερα όχθη, με εφαλτήριο την πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο παιχνίδι αλλά και τα αρκετά προβλήματα που δημιούργησε στο προηγούμενο αγώνα στο ΣΕΦ το Μαρούσι ετοιμάζεται να παίξει το τελευταίο του χαρτί.

Ποιος τελικός, ο ...Πανελλήνιος. Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού ενόψει του αγώνα με τους Κυψελιώτες. Η καλή εμφάνιση των αντιπάλων που δυσκόλεψε πολύ τους «πράσινους» στο δεύτερο παιχνίδι όπου η νίκη κρίθηκε με το τρίποντο του Νίκολας στα 2`` χτύπησε καμπανάκι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς καθώς είδαν ένα διαφορετικό Πανελλήνιο από το πρώτο παιχνίδι (όταν και είχαν νικήσει με 30 πόντους διαφορά). Σύμφωνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Κυψέλη η ομάδα του πήρε ένα καλό μάθημα και πλέον σήμερα καλείται να εμφανιστεί διαβασμένη. Ο Σέρβος τεχνικός αφού τα έψαλε για τη χαλαρότητα που αντιμετώπισαν οι παίκτες του το δεύτερο παιχνίδι, τους ζήτησε για σήμερα να εμφανιστούν πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να μη δώσουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους τους.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε ελβετικό έδαφος

Στην Ελβετία, όπου θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία του για την τελική φάση του Μουντιάλ, βρίσκεται από χτες η αποστολή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. «Ο στόχος μας είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να δείξουμε στη Νότια Αφρική το καλύτερο αγωνιστικό μας πρόσωπο και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» ανέφερε ο Οτο Ρεχάγκελ και πρόσθεσε: «Στην Ελβετία θα δώσουμε δύο φιλικά με ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτές που θα αντιμετωπίσουμε στην τελική φάση. Συμμετέχουμε σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο και σε έναν όμιλο με πολύ δύσκολες ομάδες. Τα συναισθήματα είναι διαφορετικά από ότι στο Euro, γιατί τώρα θα αντιμετωπίσουμε ομάδες από όλο τον κόσμο, που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά».

Οι «γαλανόλευκοι» θα δώσουν το πρώτο τους φιλικό με αντίπαλο τη Βόρεια Κορέα (25/5) και το επόμενο με την Παραγουάη (2/6). Την 1η Ιουνίου ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας θα ανακοινώσει την τελική 23άδα που ταξιδέψει στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Σε περίπτωση τραυματισμού ή οποιουδήποτε άλλου απροόπτου, επιτρέπονται αλλαγές.

Την 25άδα που ταξίδεψε στην Ελβετία αποτελούν οι Σηφάκης, Τζόρβας, Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Νίνης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Καπετάνος, Γκέκας, Σαμαράς, Μάκος, Πατσατζόγλου, Μαλεζάς, Πρίττας, Τζαβέλλας.

ΠΑΟ
Σκάκι ... συμφερόντων

Στην κορύφωσή τους έφθασαν οι κόντρες συμφερόντων με σκοπό τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο χτεσινό Διοικητικό Συμβούλιο των μετόχων. Ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ Νικόλαος Πατέρας, ο οποίος ουσιαστικά υπάγεται στην πλευρά Βγενόπουλου, υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία απαντώντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο στις επιθέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο καιρό από πλευρά Γιαννακόπουλου. Στη επιστολή παραίτησης που διαβάστηκε στα μέλη του ΔΣ, αλλά και στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Πατέρας έκανε λόγο αρχικά για «επικοινωνιακό πόλεμο λάσπης» που δέχθηκε τον τελευταίο καιρό ενώ μίλησε και για το πώς βρήκε την ομάδα και πώς την παραδίδει. Η παραίτηση Πατέρα δεν έγινε δεκτή από το ΔΣ της ΠΑΕ ωστόσο, σύμφωνα με το Καταστατικό, την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση για την αναζήτηση νέου προέδρου. Μέχρι τότε χρέη προέδρου θα εκτελεί ο Αντώνης Αντωνιάδης ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ο Νίκος Πατέρας να μεταπισθεί και να παραμείνει στη θέση του. Ωστόσο, λίγο μετά τα γεγονότα η ανακοίνωση της πλευράς Βαρδιονογιάννη αφήνει παράθυρο για νέες εξελίξεις αφού με ανακοίνωσή του ο μεγαλομέτοχος Γ. Βαρδινογιάννης δίνει μήνυμα ενότητας ενώ επί της ουσίας λέει και το αντίο στον Νίκο Πατέρα από την προεδρεία αναγνωρίζοντας την προσφορά του και τονίζει ότι θα επανέλθει στο προσεχές διάστημα για να μιλήσει για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό. Απο την πλευρά του ο Θ. Γιαννακόπουλος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής του πρώην (πλέον) προέδρου στη θέση του δηλώνοντας πως εάν φύγει θα αποχωρήσει και αυτός από το ΔΣ ως εκπρόσωπος του ερασιτέχνη.

Κατά τ' άλλα, στο χτεσινό Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 15 εκ. ευρώ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Πέφτει» αύριο η αυλαία των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας χάντμπολ γυναικών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει (στη Σαραγόσα) την αντίστοιχη της Ισπανίας. Σε μια αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα αφού οι «γαλανόλευκες» έχουν αποκλειστεί.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Στον εισαγγελέα έστειλε ο γγΑ, Πάνος Μπιτσαξής, τις καταγγελίες για τα σωματεία - «μαϊμού» (σε βόρεια Ελλάδα, Λάρισα και Ρόδο) στην Ομοσπονδία τζούντο. Η ανακρίτρια, που έχει αναλάβει την υπόθεση, έχει ήδη καλέσει τον πρώτο μάρτυρα κι αναμένεται τις επόμενες μέρες να καταθέσουν κι άλλοι καταγγέλλοντες.

ΒΟΛΕΪ
Ασχημο ξεκίνημα

Ασχημα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για τον Β' όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2011 η εθνική ανδρών αφού ηττήθηκε με 3-0 από τη Φινλανδία στην πρεμιέρα των αγώνων που διεξάγονται στη Ρίγα της Λετονίας. Στον πρώτο επίσημο αγώνα του Γκόρντον Μέιφορθ στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, η ελληνική ομάδα παρουσίασε προβλήματα στην άμυνα καθώς δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις απέναντι στις επιθέσεις των Φινλανδων. Τα σετ: 19-25, 20-25, 18-25.

ΚΑΒΑΛΑ
«Φλερτ» με Μαλεζάνι

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσει ο Ιταλός τεχνικός Αλμπέρτο Μαλεζάνι αν επιθυμεί να εγκαταλείψει την πατρίδα του για λογαριασμό της Καβάλας. Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και οι «κυανόλευκοι» αναμένουν την απόφαση του άλλοτε προπονητή του «τριφυλλιού». Ακόμα, άνθρωπος του μακεδονικού συλλόγου φαίνεται ότι εξετάζει κάποιες περιπτώσεις προπονητών και στη Ρουμανία.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Θέλει Σαριέγκι

Ο Γιώργος Δώνης παρακολουθεί τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό για την υπόθεση του Γιόσου Σαριέγκι και ο Ατρόμητος καραδοκεί για να αποκτήσει τον Βάσκο αμυντικό εφόσον μείνει ελεύθερος. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ατρόμητος έχει στο στόχαστρο του τον ποδοσφαιριστή, όπως συνέβη και με τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ παρότι το θέμα με τον Πολωνό του Ολυμπιακού δεν είχε συνέχεια. Το πιθανότερο είναι ότι ο Σαριέγκι δε θα κάνει νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟ οπότε όλα είναι ανοιχτά.

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Ξεκινάνε αύριο τα πλέι οφ και πλέι άουτ. Το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών που θα καθορίσουν ποια ομάδα θα ανέβει στην Super League και ποια θα υποβιβαστεί στην Γ' Εθνική.

Αναλυτικά:

1η αγωνιστική

Κυριακή 23/05 (ώρα 20:00)

Πανσερραϊκός-Εθνικός

Πιερικός-ΟΦΗ

2η αγωνιστική

Τετάρτη 26/05 (ώρα 20:00)

Εθνικός-Πιερικός

ΟΦΗ-Πανσερραϊκός

Τα πλέι-άουτ

1η αγωνιστική

Κυριακή 23/05 (ώρα 17:30)

Θρασύβουλος-Ιωνικός

Ρόδος-Δόξα Δράμας

2η αγωνιστική

Τετάρτη 26/05 (ώρα 17:30)

Ιωνικός-Ρόδος

Δόξα Δράμας-Θρασύβουλος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΕΙ ΟΦ: ΟΦΗ 3, Εθνικός 1, Σέρρες 1, Πιερικός 0. ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ: Θρασύβουλος 2, Δόξα Δράμας 2, Ιωνικός 1, Ρόδος 0.

ΠΟΛΟ
Ωρα Κυπέλλου

Ολυμπιακός και Πανιώνιος θα είναι τελικά το ζευγάρι που θα διεκδικήσει το φετινό τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας αφού μετά τους χτεσινούς ημιτελικούς οι δύο αντίπαλοι έδωσαν ραντεβού στο σημερινό τελικό του φάιναλ φορ (17.30 ΕΤ1) της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Σύρο. Οι «ερυθρόλευκοι» στον πρώτο ημιτελικό επιβλήθηκαν του Π. Φαλήρου με 11-7 χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα παρά μόνο στην τελευταία περίοδο, όταν ένα χαλάρωμά τους έδωσε το δικαίωμα στο Π. Φάληρο να μειώσει τη διαφορά χωρίς όμως να αλλάξει κάτι ουσιαστικό. Αντίθετα, ο Πανιώνιος αν και φαβορί δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Παναθηναϊκού τον οποίο νίκησε με 7-6 έχοντας με κορυφαίο τον Μιράλη ο οποίος πέτυχε 5 γκολ.

  • Το πρώτο βήμα έκανε χθες η Βουλιαγμένη για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στην Α1 γυναικών καθώς επικράτησε στον πρώτο τελικό του Ολυμπιακού με 8-6 στο Πειραιά σπάζοντας παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας που είχαν οι «ερυθρόλευκες». Σημειώνεται ότι ο πρωταθλητής κρίνεται στις τρεις νίκες.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ