ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Ιούνη 2010
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Αμεση καταγγελία του εγκλήματος και αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Δυναμική κινητοποίηση χτες στην ισραηλινή πρεσβεία

Δυναμική άμεση απάντηση στο νέο ιμπεριαλιστικό ισραηλινό έγκλημα σε πλοία της ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα, έδωσαν οι νεολαίοι της ΚΝΕ με συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες το απόγευμα στην πρεσβεία του Ισράηλ. Με συνθήματα «Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Ισραηλινοί» και «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» πραγματοποίησαν πορεία από την Πανόρμου και έφτασαν στην ισραηλινή πρεσβεία όπου καταδίκασαν τις δολοφονικές ενέργειες του Ισραήλ και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Επικεφαλής της πορείας ήταν ο Γραμματέας της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης.

Ο γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, κατήγγειλε τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού, καλώντας «τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να εκφράσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό» και πρόσθεσε ότι «απαιτούμε να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή».

«Καταδικάζουμε το αποτρόπαιο έγκλημα που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ όπλισαν το Ισραήλ για ακόμα μία φορά να αιματοκυλίσει τους λαούς», δήλωσε ο γραμματέας της Σπουδάζουσας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Σταύρος Κουλής, προσθέτοντας ότι «το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε απέναντι σε αυτούς που θέλουν τους λαούς υποταγμένους, είτε να πληρώνουν, είτε να κάνουν θυσίες για την κρίση, είτε ακόμα και μέσα από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Δε θα τα καταφέρουν να λυγίσουν ούτε το λαό, ούτε τη νεολαία».

Μαχητική η διαδήλωση στην ισραηλινή πρεσβεία

*

Μαχητική η διαδήλωση στην ισραηλινή πρεσβεία
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αμεση αντίδραση στο έγκλημα

Οι εργάτες διαδήλωσαν χθες και ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα του Ισραήλ

MotionTeam

Οι εργάτες διαδήλωσαν χθες και ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα του Ισραήλ
Αμεση αντίδραση στο νέο έγκλημα του ισραηλινού κράτους έδωσε χθες το μεσημέρι το ταξικό εργατικό κίνημα της Θεσσαλονίκης. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της νέας δολοφονικής επίθεσης των Ισραηλινών. Η πορεία ξεκίνησε από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε κατάληψη ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοτών.

Η πορεία, μέσω των οδών Τσιμισκή, Βενιζέλου, Ερμού, Αγίας Σοφίας, κατευθύνθηκε έξω από το Αμερικάνικο Προξενείο, όπου οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τις σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Κατήγγειλαν το νέο έγκλημα, ως αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, που έχει στο επίκεντρο τον παλαιστινιακό λαό, καθώς και τους άλλους λαούς στη Μέση Ανατολή.

«Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη», «Παλαιστίνη, Ιράκ, Μέση Ανατολή τους λαούς σκοτώνουν οι Αμερικανοί», διαδήλωσαν. «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών», σάλπισαν το προσκλητήριο αγώνα.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στην οδό Αριστοτέλους, όπου ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης η ΕΔΥΕΘ και η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης.

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων διαδήλωσαν κομμουνιστές και φίλοι του Κόμματος
Στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων διαδήλωσαν κομμουνιστές και φίλοι του Κόμματος
Την έμπρακτη καταδίκη τους στην άγρια δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό εξέφρασαν χτες χιλιάδες κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ σε αρκετές πόλεις της χώρας, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπου πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και περιοδείες.

Στη Θεσσαλία, και στις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών, δηλαδή, σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά από τα γραφεία των ΝΕ του ΚΚΕ και με πικέτες, πανό και συνθήματα, με μπροστάρηδες τα μέλη της ΚΝΕ, διαδήλωσαν κατά του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που το στηρίζουν.

Στα Γιάννενα, το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο προχώρησε σε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Με ανάλογο παλμό και μαχητικότητα διαδήλωσαν αντιιμπεριαλιστές στο Αγρίνιο, που ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία και «κάλυψαν» βασικά σημεία της πόλης.

Επίσης δυναμικές πικετοφορίες και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε Μακεδονία και Θράκη. Στην Καβάλα, το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε μπροστά από τα γραφεία της ΝΕ και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Αλεξανδρούπολη η πικετοφορία ξεκίνησε από το Δημαρχείο με τους διαδηλωτές να μεταφέρουν το μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν τους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς χειρισμούς. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Ξάνθη και Κομοτηνή με τους αντιιμπεριαλιστές διαδηλωτές να ξεκινούν από την κεντρική πλατεία και τα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ αντίστοιχα.

ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ

Στην Πάτρα, πλήθος διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλ. Τριών Συμμάχων και με πορεία κατευθύνθηκαν στο Βρετανικό Προξενείο. Με πικέτες που έγραφαν «ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ - Ισραήλ = ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ», «ΝΑΤΟ killers go home», «ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συνένοχοι» και κρατώντας σημαίες ελληνικές, παλαιστινιακές και του ΠΑΜΕ σταμάτησαν μπροστά από το Βρετανικό Προξενείο και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έκαψαν σημαίες της ΕΕ.

Στην Κέρκυρα αντιιμπεριαλιστές διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταγγέλλοντας το νέο αιματηρό επεισόδιο που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την εγκληματική επίθεση των ισραηλινών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε βάρος 6 πλοιαρίων που μετέφεραν ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα στους Παλαιστίνιους στην Πόλη της Γάζας.

Η επίθεση και τα θύματά της έρχονται να προστεθούν στον αμέτρητο κατάλογο ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων του κράτους του ΙΣΡΑΗΛ που έχουν συντελεσθεί με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για άλλο ένα έγκλημα χαρακτηριστικό της βαναυσότητας με την οποία αντιμετωπίζει το κράτος του Ισραήλ τον αγώνα του ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ Λαού για τα αυτονόητα δικαιώματά του.

Απαιτούμε:

Η Ελληνική Κυβέρνηση να παύσει άμεσα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ, καθώς και κάθε είδους στρατιωτική συνεργασία.

Αμεσα να αποσυρθεί το πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που συμμετέχει σε περιπολίες ανοιχτά του Λιβάνου.

Ολοι στη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αύριο 1 Ιούνη στις 18.30 στην Ομόνοια και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην Ισραηλινή Πρεσβεία.

Συγκέντρωση καταδίκης του εγκλήματος του Ισραήλ και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν επίσης χτες το απόγευμα, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Συμμαχίας «Σταματήστε τον Πόλεμο». Οι ισχυρές δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, χημικά και φωτοβολίδες κρότου - λάμψης για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ενώ έγιναν και 5 προσαγωγές και μια σύλληψη «για επεισόδια».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ