ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
Σελ. /40
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Να ηττηθεί η κυρίαρχη πολιτική σε όλα τα μέτωπα

Στην ανάγκη να βγουν ενισχυμένοι οι συνδυασμοί που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις επερχόμενες τοπικές εκλογές, στάθηκε το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας προχτές στη Νίκαια

Από τη συγκέντρωση στη Νεάπολη της Νίκαιας
Από τη συγκέντρωση στη Νεάπολη της Νίκαιας
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ταξικό κίνημα, να δυναμώσουν το ΚΚΕ και να περάσουν στην αντεπίθεση, ώστε την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και να ανοίξει ο δρόμος για την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, απηύθυνε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας προχτές το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Δ. Κουμπάκη στη Νεάπολη της Νίκαιας.

Η Διαμάντω Μανωλάκου αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων και τόνισε: «Η πολιτική πρόταση προοπτικής και διεξόδου του ΚΚΕ και η απήχηση που αυτή συναντά στο εργατικό κίνημα είναι αυτό που τους ανησυχεί και τους πονάει. Ξέρουν ότι η οργή και η λαϊκή αγανάκτηση που σήμερα κυριαρχούν στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα καφενεία, αν συναντηθεί με τη στρατηγική του ΚΚΕ, μπορεί να τους σαρώσει. Και αλίμονο στη στιγμή που ακόμα μεγαλύτερες μάζες λαού αποφασίσουν να μπουν στην κοινή δράση για την ανατροπή τους. Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν, αυτό πρέπει να κάνουμε».

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», όπου «πάρα πολλά πράγματα που περιέχει έχουν σχέση με το να πάρουν και άλλα από την τσέπη των εργαζομένων, με την πιο βαθιά εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας», αλλά σηματοδοτεί ταυτόχρονα και χιλιάδες απολύσεις, νέες αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά.

Δεν πρόκειται, τόνισε, για αποκέντρωση, αλλά για ισχυροποίηση του αστικού κράτους, που θα εξασφαλίζει νέα κερδοφορία στους μεγάλους επιχειρηματίες και ένα πιο αποτελεσματικό κατασταλτικό μηχανισμό δίπλα στην κυβέρνηση ενισχύοντας την ανισότητα.

«Γι' αυτό, επισήμανε, εμείς λέμε ότι το νέο στοιχείο είναι η ανάκαμψη του κινήματος και εννοούμε του ταξικού κινήματος, η συμπόρευση με δυνάμεις που ανασυγκροτούνται στο χώρο των μικρομεσαίων και της αγροτιάς. Αυτά πρέπει να ενισχυθούν, να τονωθούν οι διεργασίες. Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για ελπίδες, για κατακτήσεις ή αν θέλετε ακόμα θα αποκτήσουμε και την αντοχή και αν δεν μπορούμε να έχουμε άμεσες κατακτήσεις, να προετοιμάσουμε το έδαφος για το αύριο, που εξαρτάται από το λαό. Δεν είναι απαραίτητο το αύριο να είναι πολύ μακριά».

Κατέληξε αναδεικνύοντας την ανάγκη οι τοπικές εκλογές του Νοέμβρη να μετατραπούν σε εφαλτήριο αντεπίθεσης με την ενίσχυση των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Επιτίθενται στο ΚΚΕ επειδή φοβούνται τη δύναμη του λαού

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί το μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στα Χανιά
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στα Χανιά
Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούνται σήμερα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, η πολιτική των οποίων παράγει τις κρίσεις και που προσπαθούν να τις διαχειριστούν προς όφελος του κεφαλαίου.

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, επισήμανε χτες το πρωί από τα Χανιά ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στην Κρήτη.

Ο Γ. Τούσσας σημείωσε ότι τα μέτρα που καθορίστηκαν σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ και που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ., με τη στήριξη της ΝΔ, επιταχύνουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στοχοποιούν κύρια τη νεολαία και επιδιώκουν να τινάξουν στον αέρα θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, που στο επίκεντρό τους έχουν τον έλεγχο των νέων αγορών και την ενδυνάμωση σε παγκόσμιο επίπεδο του ενός ή του άλλου νομίσματος, με πρωταγωνιστές τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, ΕΕ αλλά και άλλες αναπτυσσόμενες καπιταλιστικές χώρες.

Ειδική αναφορά έκανε ο Γ. Τούσσας στην επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ: «Αστοί, κόμματα του κεφαλαίου και οπορτουνιστικές δυνάμεις θέλουν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ και προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις κοινωνικού αυτοματισμού. Οι εργαζόμενοι ξέρουν πως κάθε χτύπημα ενάντια στο ΚΚΕ είναι ένα βόλι ενάντια στους ίδιους, στο λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του». Στο ίδιο πνεύμα, χαρακτήρισε επικίνδυνη συμπαιγνία τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. ενάντια στους ναυτεργάτες, συνολικά στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Ο Γιώργος Τούσσας κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό να αξιοποιήσουν τις τοπικές εκλογές για να διορθώσουν την ψήφο τους και να δώσουν ώθηση στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, ενισχύοντας τους συνδυασμούς που θα στηρίξει το ΚΚΕ.

Κλείνοντας, έκανε σαφές ότι το βασικό δίλημμα είναι αυτό που θέτει το ΚΚΕ, «με τα μονοπώλια ή με το λαό», καλώντας σε συστράτευση με την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, για λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Σήμερα στα Χανιά

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Γιώργος Τούσσας, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, συναντήθηκε με κτηνοτρόφους του νομού, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 που δεν τους έχει δοθεί. Το μεσημέρι πραγματοποίησε περιοδεία στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων (ΑΕΝ) στη Σούδα Χανίων, ενώ το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στο Ρέθυμνο.

Σήμερα, θα επισκεφτεί στις 12.00 το μεσημέρι το ξενοδοχείο «Louis Cretan Princess» στα Χανιά και το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση που οργανώνει η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος (4ος όροφος Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, πλατεία Αγοράς).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
Την Κυριακή η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Σε κινητοποίηση ενάντια στη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ καλεί το λαό η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, η οποία, την Κυριακή 13 Ιούνη, διοργανώνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και από κει μηχανοκίνητη πορεία προς τη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας.

Δυναμώνοντας την αλληλεγγύη και επαναλαμβάνοντας ότι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με τα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε ένταση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για να κλείσει η βάση της Σούδας, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες φαντάροι.

Δραστηριότητες του ΚΚΕ

-- Την Τετάρτη 16 Ιούνη, εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνει η ΚΟ Λιούμη Αιγάλεω του ΚΚΕ, στις 8 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου «Πρόοδος» (Κορυτσάς 33) με ομιλητή τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή 11 Ιούνη, η διήμερη περιοδεία στην Κρήτη του Γιώργου Τούσσα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος. Το σημερινό πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

-- Στις 12 μ., περιοδεία στο ξενοδοχείο «ΛΟΥΗΣ», στο Μάλεμε Χανίων.

-- Στις 4 μ.μ., περιοδεία - συζήτηση στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη Χανίων.

-- Στις 8.30 μ.μ., ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, στην αίθουσα του 4ου ορόφου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων (πλατεία Αγοράς).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ