Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Επιτίθενται στο ΚΚΕ επειδή φοβούνται τη δύναμη του λαού

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί το μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στα Χανιά
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στα Χανιά
Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούνται σήμερα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, η πολιτική των οποίων παράγει τις κρίσεις και που προσπαθούν να τις διαχειριστούν προς όφελος του κεφαλαίου.

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, επισήμανε χτες το πρωί από τα Χανιά ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στην Κρήτη.

Ο Γ. Τούσσας σημείωσε ότι τα μέτρα που καθορίστηκαν σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ και που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ., με τη στήριξη της ΝΔ, επιταχύνουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στοχοποιούν κύρια τη νεολαία και επιδιώκουν να τινάξουν στον αέρα θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, που στο επίκεντρό τους έχουν τον έλεγχο των νέων αγορών και την ενδυνάμωση σε παγκόσμιο επίπεδο του ενός ή του άλλου νομίσματος, με πρωταγωνιστές τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, ΕΕ αλλά και άλλες αναπτυσσόμενες καπιταλιστικές χώρες.

Ειδική αναφορά έκανε ο Γ. Τούσσας στην επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ: «Αστοί, κόμματα του κεφαλαίου και οπορτουνιστικές δυνάμεις θέλουν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ και προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις κοινωνικού αυτοματισμού. Οι εργαζόμενοι ξέρουν πως κάθε χτύπημα ενάντια στο ΚΚΕ είναι ένα βόλι ενάντια στους ίδιους, στο λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του». Στο ίδιο πνεύμα, χαρακτήρισε επικίνδυνη συμπαιγνία τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. ενάντια στους ναυτεργάτες, συνολικά στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Ο Γιώργος Τούσσας κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό να αξιοποιήσουν τις τοπικές εκλογές για να διορθώσουν την ψήφο τους και να δώσουν ώθηση στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, ενισχύοντας τους συνδυασμούς που θα στηρίξει το ΚΚΕ.

Κλείνοντας, έκανε σαφές ότι το βασικό δίλημμα είναι αυτό που θέτει το ΚΚΕ, «με τα μονοπώλια ή με το λαό», καλώντας σε συστράτευση με την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, για λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Σήμερα στα Χανιά

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Γιώργος Τούσσας, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, συναντήθηκε με κτηνοτρόφους του νομού, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 που δεν τους έχει δοθεί. Το μεσημέρι πραγματοποίησε περιοδεία στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων (ΑΕΝ) στη Σούδα Χανίων, ενώ το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στο Ρέθυμνο.

Σήμερα, θα επισκεφτεί στις 12.00 το μεσημέρι το ξενοδοχείο «Louis Cretan Princess» στα Χανιά και το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση που οργανώνει η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος (4ος όροφος Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, πλατεία Αγοράς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ