Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ
«Απέβαλε» συνδικαλίστρια που συμπαραστάθηκε στους απλήρωτους

Απάντηση και στη νέα αθλιότητα των εργατοπατέρων η σημερινή κινητοποίηση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απλήρωτους εδώ και 12 μήνες συμβασιούχους του Δήμου Μενιδίου, που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας αλλά και αντίστασης στη βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολυθεί, διοργανώνει η τοπική Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου του ΠΑΜΕ σήμερα Παρασκευή 11 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η Γραμματεία έχει καλέσει συνδικάτα και μαζικούς φορείς της περιοχής να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δημιουργηθούν πυρήνες αγωνιστικού συντονισμού σε κάθε λαϊκή συνοικία. Εξορμήσεις για την επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης κάνουν με ανακοίνωσή τους και οι ίδιοι οι συμβασιούχοι. Ενώ χτες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους εκπαιδευτικοί της περιοχής με τρίωρη στάση εργασίας που αποφάσισε ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, όπου μαζεύονται καθημερινά οι εργαζόμενοι.

Την ίδια στιγμή, ο κατήφορος των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι απερίγραπτος. Η πλειοψηφία του σωματείου των μόνιμων υπαλλήλων στο δήμο έφτασε χτες στο σημείο να «αποβάλει» από το σωματείο για 6 μήνες τη συνδικαλίστρια Ειρήνη Συρρή (στέλεχος του ΠΑΜΕ και αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης του σωματείου), επειδή στάθηκε στο πλευρό των απεργών συμβασιούχων στον αποκλεισμό του δημαρχείου, την περασμένη βδομάδα. Τη μέρα που τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στάθηκαν απέναντι στους εργαζόμενους και έλεγαν μάλιστα στους μόνιμους ότι, αν πάρουν τα δεδουλευμένα τους οι απλήρωτοι, οι ίδιοι κινδυνεύουν να έχουν προβλήματα.

Η πλειοψηφία του σωματείου κάλεσε τη συνδικαλίστρια να απολογηθεί για τη «συμπεριφορά» της. Πήραν, βέβαια, δύο φορές ξεκάθαρη απάντηση από την Ε. Συρρή, ότι δίνει λόγο μόνο στους εργαζόμενους. Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αντεργατική επίθεση προχώρησαν στην αποβολή της συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ.

Την απαράδεκτη απόφαση του σωματείου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων Δ. Μενιδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ