Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Σιωπή από τους διαχειριστές των «μαύρων ταμείων»

Στη Γερμανία μεταβαίνει την ερχόμενη βδομάδα κλιμάκιο της εξεταστικής

Κλειστά κράτησαν τα στόματά τους χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο της «ΖΗΜΕΝΣ», τα πρώην στελέχη της Π. Μαυρίδης και Δ. Δενδρινός, που ήταν εκ των χειριστών των «μαύρων ταμείων».

Ο Π. Μαυρίδης αρνήθηκε να εξεταστεί και κατέθεσε υπόμνημα, λέγοντας ότι επειδή είναι κατηγορούμενος στη δικαιοσύνη (είχε μάλιστα προφυλακιστεί) δεν μπορεί να εξεταστεί ως μάρτυρας για την ίδια υπόθεση.

Από τη μεριά του ο Δ. Δενδρινός - που επίσης είναι κατηγορούμενος στη δικαιοσύνη - δήλωσε άγνοια για τα «μαύρα ταμεία», λέγοντας ότι εάν δίνονταν «μίζες» σε πολιτικούς αυτές θα δίνονταν από τη μητρική εταιρεία που έχει έδρα τη Γερμανία.

Σχολιάζοντας την κατάθεση των δύο πρώην στελεχών της «ΖΗΜΕΝΣ», ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Επιτροπή Θ. Παφίλης έκανε λόγο για «στόματα ερμητικά κλειστά» και τόνισε ότι το θέμα που προκύπτει ξανά είναι ότι η «ΖΗΜΕΝΣ» μόνο με δική μας παρέμβαση μπορεί να ανοίξει το κλειδί της υπόθεσης, αλλιώς θα μείνουμε στο σκοτάδι.

Χτες καταθέτοντας για τρίτη φορά η πρώην γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, Α. Τσακάλου, διέψευσε τα όσα είπε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο δικηγόρος της Α. Κούγιας ότι δηλαδή κατά την κατάθεσή της στην εισαγγελία είπε ότι ο Μ. Χριστοφοράκος είχε επαφές με πολιτικούς όλων των κομμάτων. Η Α. Τσακάλου είπε στην Επιτροπή ότι πρόκειται για λανθασμένη διατύπωση του δικηγόρου της και πως η ίδια ποτέ δε μίλησε για επαφές Χριστοφοράκου με πολιτικούς από όλα τα κόμματα.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σ. Βαλυράκης ανακοίνωσε χτες ότι υπάρχει απόφαση από προηγούμενη συνεδρίαση να κληθεί για κατάθεση και ο Σ. Κόκκαλης και ότι την ερχόμενη εβδομάδα κλιμάκιο της Επιτροπής θα μεταβεί στη Γερμανία για να εξετάσει τους Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ που ήταν οι διαχειριστές των «μαύρων ταμείων» της μητρικής «ΖΗΜΕΝΣ».

Την άρση του τηλεφωνικού απόρρητου σε ασύρματες και κινητές συσκευές του Μ. Χριστοφοράκου από το 2003 και μετά διέταξαν οι ανακριτές Μ. Νικολακέα και Ι. Φιοράκης. Οι ανακριτές ζήτησαν και τη συνδρομή της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να «σπάσει» τους κωδικούς του σκληρού δίσκου του ηλεκτρονικού υπολογιστή της Αικ. Τσακάλου, πρώην γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου.

Τα νέα ευρήματα (21 τηλεφωνικές συσκευές και ένας φορητός υπολογιστής του Μ. Χριστοφοράκου) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας εφόδου των δύο ανακριτών στα γραφεία της «Ζήμενς Ελλάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ