Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ η ανάπαυση, η προαγωγή της υγείας, η αναψυχή
Από τις συλλογικά οργανωμένες διακοπές της ΚΝΕ στο Αχλάδι
Από τις συλλογικά οργανωμένες διακοπές της ΚΝΕ στο Αχλάδι
  • Είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των εργαζομένων και των οικογενειών τους στον τουρισμό, στις διακοπές, στην ανάπαυση, στην προαγωγή της υγείας τους, στην αναψυχή. Ηδη, το 50% των λαϊκών νοικοκυριών δεν μπορεί να κάνει καθόλου διακοπές. Δεν αφορίζουμε την τουριστική οικονομική δραστηριότητα, θεωρούμε, όμως, βαθύτατα αντιλαϊκή την άποψη των υπόλοιπων κομμάτων ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης. Αυτή η άποψη εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων του κλάδου.
  • Αναγκαία προϋπόθεση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι ο κεντρικός σχεδιασμός της τουριστικής κοινωνικής εργασίας ως αναπόσπαστο στοιχείο της λαϊκής οικονομίας. Σ' αυτό το πλαίσιο, θα μετατραπούν σε κρατική - κοινωνική ιδιοκτησία όλες οι μεγάλες ξενοδοχειακές και τουριστικές εγκαταστάσεις, σε συνδυασμό με την κατάργηση της εμπορευματοποίησης της γης. Η γη, τα δάση, οι παραλίες θα αποτελούν λαϊκή, κρατική περιουσία.
  • Το ΚΚΕ προβάλλει και διεκδικεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο στόχων πάλης, σε γραμμή αντιπαράθεσης με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας. Ενα τέτοιο πλαίσιο, το οποίο μπορεί αντικειμενικά να συμβάλει στην κοινή δράση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ιδιοκτητών, οριοθετημένο από τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ