Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ... «στοχευμένες δράσεις»

«Στοχευμένες δράσεις» για την ανεργία, «κυρίως για τις γυναίκες, τους νέους και τους μακροχρόνια άνεργους» ζητά η ΝΔ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος, Γ. Βρούτσης, με αφορμή τη νέα εκτίναξη του ποσοστού ανεργίας σε 11,6% το Μάρτη του 2010.

Μπορεί αυτή η «στόχευση» γενικά να ακούγεται σωστή, με δεδομένη τη δυσκολία αυτών των κατηγοριών να βρουν δουλειά. Το θέμα είναι όμως να δουν τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από τέτοιου είδους προτάσεις. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ όταν λένε «στοχευμένες δράσεις» εννοούν π.χ. τις «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», με τις οποίες τι γίνεται; Επιδοτούνται οι εργοδότες για να προσλαμβάνουν νέους, γυναίκες και μακροχρόνια άνεργους για ένα χρονικό διάστημα. Ετσι και οι επιχειρηματίες εξασφαλίζουν τσάμπα εργατικά χέρια και χτυπιέται η σταθερή εργασία, στρατηγική επιδίωξη του κεφαλαίου.

Τι ζητά, λοιπόν, η ΝΔ; Ζητά να συνεχιστεί η ανακύκλωση της ανεργίας και το εμπόριο ελπίδας, να είναι οι εργοδότες οι μόνοι κερδισμένοι και οι άνεργοι να δουλεύουν για λίγους μήνες - όσο κρατά το πρόγραμμα επιδότησης - κι έπειτα να ξαναπετιούνται στην ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ