Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με τα μπούνια υπέρ της «ευελφάλειας»

Λέει «ναι» και στην επέκταση της ευέλικτης εργασίας, προκειμένου το κεφάλαιο να εξασφαλίσει ακόμα φτηνότερη εργατική δύναμη

«Πράσινο φως» και στην επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της ανεργίας, δίνει η ηγεσία της ΝΔ, βάζοντας γερές πλάτες προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.

«Λέμε "ναι" σε περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας», δήλωσε ευθέως ο Π. Παναγιωτόπουλος κληθείς να αποσαφηνίσει τη στάση της ΝΔ στην προωθούμενη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στη γενίκευση της ελαστικής εργασίας, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην απελευθέρωση των απολύσεων και στη συρρίκνωση των αποζημιώσεων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της εφαρμογής της περιβόητης «ευελφάλειας» (flexicurity) στην αγορά εργασίας, προβάλλοντας μάλιστα το φαιδρό και επικίνδυνο επιχείρημα ότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων!

«Αποτελεί κατεύθυνση πολιτικής και από την ΕΕ η περίφημη έννοια της flexicurity, δηλαδή, περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, αλλά με εξασφάλιση των δικαιωμάτων του εργαζομένου», σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επιχειρώντας να πείσει ότι τα προωθούμενα από την κυβέρνηση μέτρα «κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση»(!).

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ εμφανίζεται πανέτοιμη να στηρίξει σκληρά αντεργατικά μέτρα, τα οποία προβάλλει ως αναγκαία για την αντιμετώπιση δήθεν της ανεργίας.

Στην κατεύθυνση αυτή καλλιεργεί κλίμα συναίνεσης, χρησιμοποιώντας ως όχημα το πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε «υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», καλώντας την κυβέρνηση να αξιοποιήσει την ευκαιρία για να δικαιολογήσει νέα αντεργατικά μέτρα, με αιχμή του δόρατος την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Αυτό που δε λέει βέβαια η ΝΔ είναι ότι η στρατηγική που υπηρετεί μαζί με το ΠΑΣΟΚ και η άναρχη δίψα του κεφαλαίου για επενδύσεις εκεί που το κέρδος είναι δεδομένο, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για τη γιγάντωση της ανεργίας. Ταυτόχρονα, τα δύο κόμματα αρνούνται την οποιαδήποτε ουσιαστική προστασία των ανέργων, όπως προτείνει το ΚΚΕ, και απαντούν στην αύξηση της ανεργίας με την ίδια πολιτική που δημιουργεί και αναπαράγει τις στρατιές των ανέργων, το μπούκωμα δηλαδή του κεφαλαίου με χρήμα και προνόμια.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ προανήγγειλε ακόμα ότι μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των επαφών που έχει ξεκινήσει ο Αντ. Σαμαράς με «παραγωγικούς φορείς» θα προχωρήσει στην ανακοίνωση μιας συνολικής πρότασης για την ελληνική οικονομία. Βασικός στόχος, όπως είπε, είναι «να αποφύγουμε με κάθε τρόπο την καταβύθιση της χώρας σε μόνιμη και διαρκή ύφεση».

Παράλληλα, η Ρηγίλλης εμφανίζεται υπέρμαχος του κλίματος συναίνεσης και εθνικής ομοψυχίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι «διαρθρωτικές αλλαγές», εκφράζοντας από τη σκοπιά αυτή τη δυσφορία της για τη σύσταση νέας Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «αν, παρά ταύτα, η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να κρύψει τίποτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ