ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ
«Στηρίζω Νίκο Σοφιανό με όλες μου τις δυνάμεις»

Διαψεύδει ο συνθέτης Διονύσης Τσακνής τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Νίκου Σοφιανού.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Είναι γνωστή η συμμετοχή μου στην κίνηση του Αριστερού βήματος διαλόγου. Εχει διακηρυχθεί σε όλους τους τόνους πως η κίνησή μας αυτή δεν είναι ούτε ευκαιριακή και προπάντων ούτε εκλογική. Ανεξάρτητα απ' τις προσωπικές ιδεολογικές τοποθετήσεις του καθένα από μας, θα επιμένουμε ενωτικά. Δεν είμαστε ούτε άλλο ένα κόμμα της Αριστεράς, ούτε κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, κάτι τέτοιο θα ακύρωνε και τις προθέσεις και την αξιοπιστία μας.

Η φερόμενη ως υποψηφιότητά μου στις δημοτικές εκλογές του Δήμου της Αθήνας θα μπορούσε - έστω - να συζητηθεί αν επρόκειτο να συνενώσει τη Σύνολη Αριστερά. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αισθανόμουν μεγάλη τιμή, ανεξάρτητα αν αποδεχόμουν ή όχι την πρόταση.

Η σημερινή συγκυρία είναι δεδομένη. Το ΚΚΕ, στο οποίο και πρόσκειμαι πολιτικά, έχει ήδη επιλέξει τον σ. Νίκο Σοφιανό και έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Δεν μου μένει παρά να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι δεν ψηφίζω στο Δήμο της Αθήνας.

Παπάγου 17/8/2010

Διονύσης Τσακνής»

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Υποψήφιοι δήμαρχοι Ανατολικής Στερεάς

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Εύβοια και Φωκίδα.

Συγκεκριμένα οι υποψηφιότητες είναι:

Φθιώτιδα

Δήμος Λαμιέων: Κώστας Μπασδέκης, γεωπόνος, γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, στέλεχος της ΠΑΣΥ, δημοτικός σύμβουλος δήμου Λαμιέων.

Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας: Νίκος Κεφάλας, συνταξιούχος ταχυδρομικός, στέλεχος του ΚΚΕ, επί σειρά ετών συνδικαλιστής. Υποψήφιος δήμαρχος Ελάτειας με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» το 2006.

Δήμος Δομοκού: Θανάσης Καϊδαντζής, αγρότης, στέλεχος του ΚΚΕ και της ΠΑΣΥ Φθιώτιδας. Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλιώτιδας το 1998.

Δήμος Λοκρών: Γιώργος Ρούσης, συνταξιούχος, βιομηχανικός εργάτης, με συνδικαλιστική δράση (μέλος ΔΣ Σωματείου) επί σειρά ετών στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Λάρυμνας.

Δήμος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου: Γιώργος Τσαπάρας, συνταξιούχος οικοδόμος, πρώην γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Συνταξιούχων Πάτρας, μέλος της ΓΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Δήμος Στυλίδας, Χρήστος Οικονόμου, ιδιωτικός υπάλληλος, στέλεχος του ΚΚΕ. Υπήρξε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας την περίοδο της μεγάλης απεργίας του 1977. Συνδικαλιστής και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Φθιώτιδας. Υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Φθιώτιδας το 1994 και το 1998.

Ευρυτανία

Δήμος Καρπενησίου: Νίκος Σερετάκης, γεωπόνος, μέλος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Εύβοια

Δήμος Χαλκιδέων: Βαγγέλης Σταματούκος, κτηνίατρος, μέλος του ΑΓ Χαλκίδας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος δήμου Χαλκιδέων με την «Αγωνιστική Συμπαράταξη», μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας.

Δήμος Καρύστου: Κυριακούλα Βρανά, μέλος της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος δήμου Καρύστου τα έτη 1994-1998, 2002-2006 και 2006-2010 με τη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση».

Δήμος Κύμης - Αλιβερίου: Κώστας Μιχαήλ, εργαζόμενος του ΑΗΣ-ΔΕΗ Αλιβερίου, γραμματέας της ΑΕ Νότιας Εύβοιας του ΚΚΕ.

Δήμος Κηρέως - Νηλέως - Ελυμνίων: Στάθης Λιαγκάκης, αγρότης, μέλος της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, στέλεχος της ΠΑΣΥ Εύβοιας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου, δημοτικός σύμβουλος δήμου Κηρέως τις τετραετίες 1998-2002 και 2006-2010.

Φωκίδα

Δήμος Δελφών: Γιώργος Ιωσηφίδης, βιομηχανικός εργάτης, γραμματέας της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ.

Δήμος Δωρίδας: Χρήστος Τριανταφύλλου, βιολόγος, στέλεχος του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Ευπαλίου από το 1998, υποψήφιος δήμαρχος Ευπαλίου το 1998.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Η προθεσμία για μεταδημοτεύσεις λήγει στις 31 Αυγούστου

Eurokinissi

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 14 Νοέμβρη 2010 ΟΛΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ.

Δε θα υπάρχουν κάλπες για ετεροδημότες όπως γίνεται στις βουλευτικές εκλογές. Δε θα υπάρξουν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών. Πολύ απλά, αν κάποιος που διαμένει στην Αθήνα αλλά είναι εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα ψηφίσει στη Θεσσαλονίκη, άσχετα εάν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ψήφισε στον τόπο κατοικίας του ως ετεροδημότης.

Αν κάποιοι επιθυμούν να ψηφίσουν στο δήμο διαμονής τους (εφόσον είναι διαφορετικός από το δήμο που είναι γραμμένοι) πρέπει να κάνουν μεταδημότευση μέχρι τις 31/8/2010.

Μεταδημότευση μπορεί να γίνει στους δήμους όπου:

1. Διαμένουν τουλάχιστον επί μια διετία ή

2. Είναι δημότης ο άλλος σύζυγος ή

3. Ηταν δημότες πριν από το γάμο σε περίπτωση λύσης αυτού ή

4. Ηταν αρχικά δημότες οι ίδιοι ή οι γονείς τους, δυνατότητα όμως που παρέχεται για μια μόνο φορά.

Επισημαίνεται ότι:

Μέχρι την ίδια ημερομηνία 31/8/2010 πρέπει να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους:

  • Οι Ευρωπαίοι από τις άλλες 26 χώρες της ΕΕ που μένουν στην Ελλάδα και
  • Οι ομογενείς και υπήκοοι τρίτων χωρών που νόμιμα διαμένουν στην Ελλάδα και πληρούν τις αντίστοιχες διατάξεις.
  • Για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους μπορεί να γίνει με την προσκόμιση: α) Διαβατηρίου ή δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και β) υπεύθυνη δήλωση για τον τόπο κατοικίας.
Αλήθειες και ψέματα - Καλλικράτης

-- Ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση;

Χιλιάδες εργαζόμενοι που σήμερα εργάζονται στους ΟΤΑ θα απολυθούν ή θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες. Ο «Καλλικράτης» προβλέπει το κλείσιμο όλων ανεξαιρέτως των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου στους ΟΤΑ. Την αναστολή λειτουργίας περίπου 1.800 δημοτικών επιχειρήσεων. Το κλείσιμο των 46 μονομετοχικών ΑΕ των ΟΤΑ. Την κατάργηση περίπου 900 σχολικών επιτροπών μετά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για τα σχολικά κτίρια στους δήμους.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω θα είναι να βρεθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο, κυρίως συμβασιούχοι και εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου Ιδιωτικού Δικαίου. Ομως, και για τους μόνιμους υπαλλήλους η κυβέρνηση κάνει ανάλογους σχεδιασμούς, αναζητώντας τη φόρμουλα εκείνη που θα της επιτρέψει να αυξήσει τον αριθμό των απολύσεων και να μειώσει ουσιαστικά τους εργαζόμενους στο δημόσιο, κάτι που άλλωστε έχει ζητηθεί κατά καιρούς με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα ακόμα χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων. Ούτε οι εργαζόμενοι για τους οποίους προβλέπονται μεταθέσεις, αποσπάσεις κλπ. μπορούν να θεωρηθούν εξασφαλισμένοι. Από την άλλη δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι προβλέπεται να μπορούν οι δήμοι μέσα από τις διαδημοτικές συνεργασίες να μοιράζονται τους εργαζομένους των υπηρεσιών τους ανάλογα με τις ανάγκες τους (δηλαδή ως ενοικιαζόμενοι).

Οι εργαζόμενοι - τόσο αυτοί που βρίσκονται σήμερα ένα βήμα πριν την ανεργία όσο και εκείνοι που στέκονται κάπως μακρύτερα - οφείλουν από τη μεριά τους να πράξουν το ίδιο. Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, είχε εκφράσει τη ριζική του αντίθεση στην επιχειρούμενη μεταρρύθμιση και είχε προειδοποιήσει πως μια πλευρά του αντιλαϊκού της χαρακτήρα θα είναι η αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων στους ΟΤΑ και στο δημόσιο, η κατάργηση εργατικών κατακτήσεών τους, η αύξηση της ανεργίας, η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τους δύναμης, η χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων. Σήμερα, αυτές οι πολιτικές εκτιμήσεις δικαιώνονται.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική. Να μη συμβιβαστούν με όσα τους ετοιμάζουν. Να μη δεχτούν να πληγεί ούτε ένας εργάτης.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους, με όποια σχέση εργασίας κι αν δουλεύουν, μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι, συμβασιούχοι έργου, έκτακτο προσωπικό, εποχιακό προσωπικό, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με μερική απασχόληση, με stage, σε διάφορα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ως «ενοικιαζόμενοι», πρέπει ενιαία να δώσουν αυτό τον αγώνα. Ολοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενιαία πρέπει να εναντιωθούν σ' αυτή την πολιτική. Τους αφορά όλους η καταδίκη στην ανεργία.

ΝΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ημερίδα στον Αστακό

Ημερίδα, με θέμα «Πλατυγιάλι: Ανάπτυξη από ποιον και για ποιον;» διοργανώνει η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 22 Αυγούστου, στις 10.30 π.μ. στο δημαρχείο Αστακού, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του Κόμματος. Παρεμβάσεις θα κάνουν ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Καραθανασόπουλος και ο βουλευτής του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Μωραΐτης.

Την Κυριακή στη Λυκόραχη

Εκδήλωση στο μνημείο του ΔΣΕ στο Κεφαλοχώρι (Λυκόραχη) Ιωαννίνων διοργανώνουν την Κυριακή 22 Αυγούστου, στις 11 π.μ. η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και το ΝΣ Ιωαννίνων της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι, χαιρετισμό από τον Τάσο Αντωνίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και ομιλία από τον Κώστα Κωτσαντή, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα ακολουθήσει πορεία στο Μνημείο του ΔΣΕ.

Συγκέντρωση στο Καρπενήσι

Σε συγκέντρωση της ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ, στο Καρπενήσι, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τη μάχη των τοπικών εκλογών, θα μιλήσει ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η συγκέντρωση θα γίνει αύριο Πέμπτη, 19 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ