ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Συνεχίζονται οι διαγκωνισμοί για τις υποψηφιότητες

Συνεχίζονται οι διαγκωνισμοί και οι αντιπαραθέσεις σχετικά με τις υποψηφιότητες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Σκηνικό που έρχεται να επιβεβαιώσει τα «παιχνίδια» που παίζονται στις πλάτες του λαού και από τα οποία τα αστικά κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να αποφύγουν τη λαϊκή καταδίκη για την πολιτική που υλοποιούν (κυβέρνηση) και στηρίζουν (ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.).

Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζει ολοένα και περισσότερο το παραμύθι περί «ανεξάρτητων» και «άφθαρτων» υποψηφίων, αφού όσοι έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, αλλά και όσοι προετοιμάζονται να την ανακοινώσουν, είναι στελέχη των κομμάτων δοκιμασμένα στην εφαρμογή και τη στήριξη της κυρίαρχης πολιτικής.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που θέλει να εμφανίζεται ως υπερκομματικός υποψήφιος που «ενώνει» το λαό, πήρε τη στήριξη της ΝΔ και μετά από αυτή την εξέλιξη έχασε τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. Η άρση της υποστήριξής του, όπως εξήγησε στην τηλεοπτική εκπομπή του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ ο Γ. Καρατζαφέρης, σχετίζεται με την υποχώρηση του Π. Ψωμιάδη στο θέμα της υποψηφιότητας του αδελφού του μετά το «τελεσίγραφο Σαμαρά». Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα κατεβάσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δικό του υποψήφιο. Πρόθυμος να κατέβει ως υποψήφιος, υποστηριζόμενος από τον ΛΑ.Ο.Σ., έδειξε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν «ανεξάρτητος» Κ. Κιλτίδης, ενώ συζητιέται και το όνομα του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Βελόπουλου.

Ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινώσει τον υποψήφιο περιφερειάρχη, μετά την απροθυμία των πρωτοκλασάτων στελεχών του Γ. Μαγκριώτη και Χ. Κατσανίδη να αποδεχθούν το χρίσμα (προφανώς εκτιμώντας πως θα εισπράξουν τη λαϊκή καταδίκη για την πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετούν).

Το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοίνωσε ότι στηρίζει την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνα Ξηροτύρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη διαβουλεύεται, προσπαθώντας να ισορροπήσει τις τάσεις του και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων, εμφανίζεται ενδιαφερόμενος για τη θέση του περιφερειάρχη μετά την υπαναχώρησή του από αυτή του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, για να προκριθεί ο επιχειρηματίας Τ. Τζήκας.

Τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλό από όλους αυτούς και τα κόμματά τους. Εχουν κάθε λόγο και συμφέρον να αξιοποιήσουν την ευκαιρία των τοπικών εκλογών και να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και όσους πρόθυμα παίρνουν θέση στο παιγνίδι που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή οργή και να μην εκφραστεί με ψήφο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης έχει επιλογή, να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ.

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΜΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ
«Η γη αυτού του τόπου μπορεί να θρέψει όλο το λαό»

Τραγικές είναι οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής για τους αγρότες που αναγκάζονται να πετάνε τη σοδειά τους (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση ροδακινοπαραγωγών στην Πέλλα)

Eurokinissi

Τραγικές είναι οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής για τους αγρότες που αναγκάζονται να πετάνε τη σοδειά τους (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση ροδακινοπαραγωγών στην Πέλλα)
Περιοδεία στο Αρσένι, τον Εξαπλάτανο και την Αριδαία της Πέλλας πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αλέκο Ουγγρίνο και τους υποψήφιους δημάρχους Εδεσσας Μ. Φουνταλή, Σκύδρας Μ. Κανάκη και Αλμωπίας Ν. Φτίκα.

Οι ροδακινοπαραγωγοί και οι υπόλοιποι αγρότες, ευρύτερα ο λαός της περιοχής, βιώνει τις επιπτώσεις της ΚΑΠ και της βάρβαρης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνολικά στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στον Εξαπλάτανο, ο Θ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στα δραματικά προβλήματα των αγροτών, το διαρκώς αυξανόμενο καλλιεργητικό κόστος και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, τα χρέη στις τράπεζες και την αδυναμία τους να πληρώσουν ακόμη και τον ασφαλιστικό τους φορέα κλπ. Επιπρόσθετα σ' αυτά, έρχεται η κυβέρνηση να τους καταργήσει και το φθηνό πετρέλαιο, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το κόστος παραγωγής, αλλά και καταδικάζοντάς τους να παγώσουν το χειμώνα, αφού δε θα μπορούν να αγοράζουν πετρέλαιο ούτε για να εξασφαλίσουν θέρμανση στα σπίτια τους.

«Εμείς υποσχόμαστε ως υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ότι δε θα αφήσουμε να περάσει αυτή η βάρβαρη επίθεση. Θα διεκδικήσουμε μισθό για τους εργαζόμενους, αμοιβή των προϊόντων της αγροτιάς τέτοια που να ανταποκρίνεται στο κόστος παραγωγής και να δίνει και ικανό κέρδος για τον αγρότη ώστε να μπορεί να ζήσει τα παιδιά του και την οικογένειά του και να συνεχίσει την καλλιέργειά του. Αυτός ο τόπος είναι τόπος χρυσάφι. Μπορεί να θρέψει το λαό του, με τις δυνάμεις που έχει και τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει, αρκεί αυτές οι δυνατότητες να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού και των συμφερόντων του και όχι για να μαζεύουν χρήματα οι επιχειρηματίες».

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Με την ίδια επικίνδυνη πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ο Θ. Κωνσταντινίδης

MotionTeam

Ο Θ. Κωνσταντινίδης
Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις παρεμβάσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες στην Κεντρική Μακεδονία:

«Αυτά που συμβαίνουν με τις θέσεις και τις παρεμβάσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός από φαιδρά, είναι και πολύ αποκαλυπτικά. Φανερώνουν τη μεγάλη τους υποκρισία για τους δήθεν ανεξάρτητους και αυτοδιοικητικούς υποψήφιους που υποστηρίζουν. Οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα πρόσωπα δεν εκφράζουν διαφορές στην πολιτική τους γιατί τέτοιες δεν έχουν. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να συγκαλύψουν ότι έχουν την ίδια επικίνδυνη πολιτική για το λαό, αυτήν του Μνημονίου, του "Καλλικράτη" και της ΕΕ, για να μην υποστούν την καταδίκη από τη λαϊκή ψήφο.

Αυτή τη φορά η καταδίκη τους από το λαό πρέπει να είναι μεγάλη και ηχηρή. Και μπορεί να είναι τέτοια μόνο με την υπερψήφιση των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας. Να δώσουν ψήφο ελπίδας και προοπτικής».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Βάζουν εισιτήριο 3 ευρώ και στα επείγοντα περιστατικά

Περιοδεία στο νοσοκομείο έκανε χτες η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Και στα επείγοντα περιστατικά επιχειρεί η διοίκηση του Νοσοκομείου Παπανικολάου να επιβάλει το χαράτσι των 3 ευρώ που εφαρμόζεται χρόνια τώρα στα τακτικά ιατρεία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Την ανακοίνωση για την πληρωμή των 3 ευρώ και στα επείγοντα έκανε ο διοικητής του νοσοκομείου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοίκησης, ενώ η δικαιολογία για το νέο χαράτσι είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα ανακοπεί το «κύμα» των ασθενών που προσέρχονται για εξέταση στις εφημερίες!

Στη διάρκεια της συνάντησης του Θ. Κωνσταντινίδη με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, έγινε αναφορά στις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, αλλά και σε ελλείψεις υλικών και φαρμάκων. Χαρακτηριστικά τονίστηκε ότι οι νοσηλευτές είναι τόσο λίγοι που σε ορισμένα τμήματα υπάρχει μόνο η προϊσταμένη. Ακόμη οι νοσηλευτές είναι αναγκασμένοι να τρέχουν για να βρουν υλικά για τη νοσηλεία των ασθενών, όπως γάντια, σύριγγες και ουροσυλλέκτες.

Από την πλευρά του ο Θ. Κωνσταντινίδης καταδίκασε τα νέα άγρια χαράτσια για τα λαϊκά στρώματα και τα ασφαλιστικά ταμεία και την παραπέρα λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεων. Κάλεσε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που λογαριάζει την Υγεία σαν αγαθό κι όχι σαν εμπόρευμα και να αγωνιστούν με τις ταξικές δυνάμεις για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κατάργηση των νοσηλίων και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας. Επίσης για να γίνουν μαζικές προσλήψεις με μόνιμη, πλήρη, σταθερή, αποκλειστική εργασία, ώστε να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ