ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /32
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταγγέλλει την αποσιώπηση της από τα ΜΜΕ

Κοινή δήλωση υποψηφίων της για την προκλητική στάση των ηλεκτρονικών μέσων και ιδιαίτερα της κρατικής τηλεόρασης

Την αποσιώπηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιδιαίτερα από τη δημόσια τηλεόραση, καταγγέλλουν με κοινή τους δήλωση οι:

Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά και

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη δήλωσή τους σημειώνεται:

«Εκφράζοντας και τους υπόλοιπους υποψηφίους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό την προκλητική αποσιώπηση από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα από τη δημόσια τηλεόραση (ΝΕΤ) των θέσεων και των δραστηριοτήτων μας που εξελίσσονται εδώ και καιρό.

Από την άλλη, υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα βρίσκονται καθημερινά σε εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων πριν καν ανακοινωθεί η στήριξή τους και την αποδεχθούν. Αυτή η επιλογή παραβιάζει βάναυσα τη στοιχειώδη αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού και βαραίνει πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό.

Εμείς, οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ, ούτε παρακαλάμε για την προβολή μας στα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ, ούτε εξαρτάμε τη δράση μας από αυτά. Ωστόσο, είναι προκλητικό και οφείλουμε να καταδείξουμε τη μεγάλη υποκρισία της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι είναι υπέρ της διαφάνειας και κατά του μαύρου χρήματος και με αυτό το πρόσχημα μας απειλεί με ποινές αν δεχθούμε την οικονομική στήριξη από το κόμμα μας και αν απευθυνθούμε με κουπόνια στο λαό.

Θα σας λέγαμε "αιδώς Αργείοι" αλλά πού να βρεθεί η αιδώς σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για να προστατεύσει την υψηλή κερδοφορία των επιχειρηματιών. Εμείς απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό και τον καλούμε να συμπορευθεί μαζί μας για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική σας. Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά σας να είναι για το λαό ένα ακόμα κριτήριο ψήφου».

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
«Ο λαός μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια»

Ο Νίκος Σοφιανός μιλά με συνταξιούχους
Ο Νίκος Σοφιανός μιλά με συνταξιούχους
Στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Νέο Κόσμο περιόδευσε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το ΙΚΑ Νέου Κόσμου εξυπηρετεί ουσιαστικά εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους πυκνοκατοικημένων περιοχών (Νέος Κόσμος, Κουκάκι και ένα κομμάτι της Νέας Σμύρνης). Ωστόσο, από την περιοδεία του Ν. Σοφιανού στις διοικητικές και άλλες υπηρεσίες του υποκαταστήματος, τις συζητήσεις με τη διευθύντρια και τους εργαζομένους, τους ασφαλισμένους, φάνηκε ότι παρά τις φιλότιμες, άοκνες προσπάθειες του προσωπικού, οι παρεχόμενες υπηρεσίες και πάλι υπολείπονται των αναγκών, εφόσον και ο αριθμός των υπαλλήλων υπολείπεται του απαιτούμενου.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι λειτουργούν με οργανόγραμμα του 1985. Από το δε έτσι και αλλιώς λίγο προσωπικό πολλοί σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα φοβούμενοι τα χειρότερα που φέρνει η κυβέρνηση. «Μόνο το φιλότιμο δε φτάνει, χρειάζονται και προσλήψεις. Οι συνάδελφοι δεν αντέχουν άλλο. Οσοι έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια αποχωρούν γιατί όποιος παραμείνει στην υπηρεσία στο μέλλον θα λαμβάνει λιγότερα. Εχουν μείνει άδεια τα γραφεία και οι ασφαλισμένοι στα γκισέ παραπονιούνται» ήταν μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν. Παράλληλα, υπάλληλος του υποκαταστήματος με 32 χρόνια προϋπηρεσία, μάς έδειχνε το εκκαθαριστικό πληρωμής του 15ήμερου της: Μετά από αποπληρωμές δανείων που έλαβε για να καλύψει βασικές ανάγκες της, τής έμεναν να λαμβάνει όλα κι όλα 391 ευρώ!

Κι όμως στοχοποιούν τον δημόσιο υπάλληλο, τάχα ως προνομιούχο, προκειμένου να τον ξεζουμίσουν και ταυτόχρονα να διευρύνουν την εκμετάλλευση στον ιδιωτικό τομέα, απάντησε ο Ν. Σοφιανός. Τόνισε ότι μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με μείωση κατά τουλάχιστον 30% του εισοδήματος των εργαζομένων, αντιλαϊκές ανατροπές στο Ασφαλιστικό, άγρια φορολογία για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και μπροστά στα χειρότερα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την επομένη των εκλογών, δεν χωρά άλλη αναβολή. Οτι οι εργαζόμενοι πρέπει και να αγωνιστούν ενάντια στα μέτρα, αλλά και να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα της ψήφου.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τους υποψήφιους ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε: «Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον υποψήφιο της κυβέρνησης για το Δήμο της Αθήνας. Στην Αθήνα ο δήμαρχος που στηρίζει το Μνημόνιο και στηρίζεται σε κόμμα που ψηφίζει το Μνημόνιο απέναντι στον κυβερνητικό υποψήφιο. Το παιχνίδι δεν είναι στημένο. Υπάρχει δυνατότητα ο λαός να τους χαλάσει τα σχέδια. Υπάρχει δυνατότητα με τον αγώνα και με την ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Αθήνα και στην Περιφέρεια της Αττικής να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, να δημιουργήσουμε όρους μιας άλλης ανάτασης, λαϊκής».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
«Μαζική αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική»

Συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καλλιθέα. Περιοδεία το περασμένο Σάββατο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, στη Βαρβάκειο αγορά

Από την περιοδεία του Θ. Παφίλη στην κεντρική λαχαναγορά
Από την περιοδεία του Θ. Παφίλη στην κεντρική λαχαναγορά
Πλήθος κόσμου, άνθρωποι κάθε ηλικίας, νέοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, που βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες του μνημονίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και παραβρέθηκαν στην ομιλία που πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την Κυριακή το πρωί σε καφενείο στην Καλλιθέα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε ο Βασίλης Δημόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας.

Ο Θ. Παφίλης στην ομιλία του τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι, «το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται μεγάλη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και κοροϊδίας απέναντι στον ελληνικό λαό. Από τη μία, τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των γνωστών συγκροτημάτων "προβληματίζονται" μπροστά στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, για το ποιους υποψηφίους θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ, ή η ΝΔ, αν ο Καρατζαφέρης θα στηρίξει ή όχι τον Ψωμιάδη ή κάποιον άλλο ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει δύο, τρεις ή πέντε υποψηφίους. Αυτό είναι το ερώτημα των εκλογών; Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός σήμερα; Εμείς λέμε όχι. Δε νοείται σήμερα υποψήφιος για τις περιφερειακές και τοπικές εκλογές να είναι ανεξάρτητος από την "κόλαση" που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Υπάρχουν λοιπόν δυο ειδών πολιτικές δυνάμεις. Αυτοί που υπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα μεγάλα συμφέροντα στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης ή αυτοί που παλεύουν ενάντια σε αυτή την πολιτική».

Ο Θ. Παφίλης σε άλλο σημείο της ομιλίας, τόνισε: «Προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο στον κόσμο, ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Αν το περάσουν αυτό, και σκύψει ο κόσμος το κεφάλι, θα τον τσακίσουν ακόμα χειρότερα. Θα πάρουν και επιπρόσθετα μέτρα. Οχι μόνο αύξηση του πετρελαίου, θα επιβάλλουν αλλά και νέα φορολογία, νέα αντιλαϊκά μέτρα. Θα πάρουν από τον κόσμο ό,τι έχει και δεν έχει, θα τον στείλουν κυριολεκτικά στην κόλαση. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Εχουμε τη δύναμη. Να υπάρξει μαζική αντίσταση, απειθαρχία, ανυπακοή από το λαό, να υπάρξει ένα ρεύμα λαϊκό που θα συνενώνει εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νεολαία, γυναίκες, τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού που χτυπιέται από αυτήν την πολιτική».

Περιοδεία στη Βαρβάκειο

Το περασμένο Σάββατο ο Θ. Παφίλης έκανε περιοδεία στη Βαρβάκειο αγορά. «Μήνες έχω να βάλω 50 ευρώ στην τσέπη μου», είπε, ένας κρεοπώλης, «έχω υποχρεώσεις αυτή την στιγμή, είναι και τα παιδιά μου φαντάροι». «Πάει τελειώσαμε», είπε άλλος, ενώ ένας τρίτος είπε: «κάθε εβδομάδα μπαίνουμε μέσα, δεν τα βγάζω πέρα, δύσκολα τα πράγματα». Με αφορμή τη διάχυτη αγανάκτηση και την απογοήτευση των εμπόρων, ο Θ. Παφίλης είπε: «όποιοι αγανακτούν να μην σβήσουν την αγανάκτησή τους, να μην την χαρίσουν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, είτε απέχοντας από τις εκλογές, είτε πηγαίνοντας με βαριά καρδιά να ξανακάνουν αυτό για το οποίο έχουν μετανιώσει».

Περιοδεία στο Παγκράτι

Ο Νίκος Σοφιανός σήμερα Τρίτη, στις 18.30 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα του Παγκρατίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ