Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
«Μαζική αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική»

Συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καλλιθέα. Περιοδεία το περασμένο Σάββατο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, στη Βαρβάκειο αγορά

Από την περιοδεία του Θ. Παφίλη στην κεντρική λαχαναγορά
Από την περιοδεία του Θ. Παφίλη στην κεντρική λαχαναγορά
Πλήθος κόσμου, άνθρωποι κάθε ηλικίας, νέοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, που βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες του μνημονίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και παραβρέθηκαν στην ομιλία που πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την Κυριακή το πρωί σε καφενείο στην Καλλιθέα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε ο Βασίλης Δημόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας.

Ο Θ. Παφίλης στην ομιλία του τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι, «το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται μεγάλη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και κοροϊδίας απέναντι στον ελληνικό λαό. Από τη μία, τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των γνωστών συγκροτημάτων "προβληματίζονται" μπροστά στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, για το ποιους υποψηφίους θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ, ή η ΝΔ, αν ο Καρατζαφέρης θα στηρίξει ή όχι τον Ψωμιάδη ή κάποιον άλλο ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει δύο, τρεις ή πέντε υποψηφίους. Αυτό είναι το ερώτημα των εκλογών; Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός σήμερα; Εμείς λέμε όχι. Δε νοείται σήμερα υποψήφιος για τις περιφερειακές και τοπικές εκλογές να είναι ανεξάρτητος από την "κόλαση" που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Υπάρχουν λοιπόν δυο ειδών πολιτικές δυνάμεις. Αυτοί που υπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα μεγάλα συμφέροντα στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης ή αυτοί που παλεύουν ενάντια σε αυτή την πολιτική».

Ο Θ. Παφίλης σε άλλο σημείο της ομιλίας, τόνισε: «Προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο στον κόσμο, ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Αν το περάσουν αυτό, και σκύψει ο κόσμος το κεφάλι, θα τον τσακίσουν ακόμα χειρότερα. Θα πάρουν και επιπρόσθετα μέτρα. Οχι μόνο αύξηση του πετρελαίου, θα επιβάλλουν αλλά και νέα φορολογία, νέα αντιλαϊκά μέτρα. Θα πάρουν από τον κόσμο ό,τι έχει και δεν έχει, θα τον στείλουν κυριολεκτικά στην κόλαση. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Εχουμε τη δύναμη. Να υπάρξει μαζική αντίσταση, απειθαρχία, ανυπακοή από το λαό, να υπάρξει ένα ρεύμα λαϊκό που θα συνενώνει εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νεολαία, γυναίκες, τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού που χτυπιέται από αυτήν την πολιτική».

Περιοδεία στη Βαρβάκειο

Το περασμένο Σάββατο ο Θ. Παφίλης έκανε περιοδεία στη Βαρβάκειο αγορά. «Μήνες έχω να βάλω 50 ευρώ στην τσέπη μου», είπε, ένας κρεοπώλης, «έχω υποχρεώσεις αυτή την στιγμή, είναι και τα παιδιά μου φαντάροι». «Πάει τελειώσαμε», είπε άλλος, ενώ ένας τρίτος είπε: «κάθε εβδομάδα μπαίνουμε μέσα, δεν τα βγάζω πέρα, δύσκολα τα πράγματα». Με αφορμή τη διάχυτη αγανάκτηση και την απογοήτευση των εμπόρων, ο Θ. Παφίλης είπε: «όποιοι αγανακτούν να μην σβήσουν την αγανάκτησή τους, να μην την χαρίσουν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, είτε απέχοντας από τις εκλογές, είτε πηγαίνοντας με βαριά καρδιά να ξανακάνουν αυτό για το οποίο έχουν μετανιώσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ