Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
50ΧΡΟΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ζητούμενο η λύση υπέρ του λαού

Με την παράσταση του ΘΟΚ «Νεφέλες» που παρουσιάστηκαν χτες στο Ηρώδειο, άρχισαν από την Αθήνα οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες και θα κορυφωθούν την 1η Οκτώβρη στη Λευκωσία.

Η ιδιαίτερη σημασία των εκδηλώσεων τονίστηκε ιδιαίτερα από την παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Ελληνα ομολόγου του Κάρολου Παπούλια, ενώ παρόντες ήταν, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας και πλήθος ακόμα εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.

«Είμαι σίγουρος ότι τελικά η αλληλοκατανόηση και η ανεκτικότητα θα νικήσει και στην Κύπρο», είπε ο Δ. Χριστόφιας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση και πρόσθεσε: «Είναι καιρός να κάνουμε το πραγματικά μεγάλο θαύμα να αναπτυχθούμε τόσο πολύ πολιτισμικά και εμείς και οι γείτονες μας που στο τέλος της μέρας πραγματικά να υπάρξει αλληλοανοχή, ενότητα λαού, κράτους, θεσμών και να γίνει η Κύπρος γέφυρα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας, μεταξύ των λαών της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ