ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /32
Ο λαός να πει «όχι» στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν

Στο ΙΚΑ Πατησίων περιόδευσε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Νίκος Σοφιανός
Ο Νίκος Σοφιανός
Στο ΙΚΑ Πατησίων περιόδευσε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Εκδηλα τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας παροχής υγείας, όπου μέσα από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές οι κρατικές υπηρεσίες απογυμνώνονται από προσωπικό, οι εργαζόμενοι, κακοπληρωμένοι «κυματοθραύστες» των δικαιολογημένων παραπόνων, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν το συνάνθρωπο, οι ασφαλισμένοι εκ των πραγμάτων ταλαιπωρούνται και ωθούνται στους ιδιώτες που λυμαίνονται το χώρο.

Αναρτημένα στους πίνακες ανακοινώσεων των ορόφων σημειώματα «Εκ της Διευθύνσεως», όπως ότι «Το Ακτινολογικό θα παραμείνει κλειστό από 30/7 ως 31/8. Ολα τα επείγοντα να παραπέμπονται σε νοσοκομεία». 'Η «Λόγω ελλείψεως προσωπικού του μικροβιολογικού τμήματος της μονάδος μειώνεται ο αριθμός των ραντεβού για αιμοληψίες». Και πώς αλλιώς, εφόσον, όπως περιέγραψε την κατάσταση παρασκευάστρια του τμήματος: «Από τον Αύγουστο έσπευσαν να βγουν στη σύνταξη, ελέω ανατροπών στο Ασφαλιστικό, τέσσερις παρασκευάστριες. Αρα από 7 μείναμε μόλις 3 και με τη μία να λείπει σε άδεια. Ηταν τρεις γιατροί, έληξε η σύμβαση της μίας, μείναν δύο. Τέσσερα άτομα για να εξυπηρετήσουμε την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, την Κυψέλη, με πολλούς αλλοδαπούς που έχουν τις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες. Μόνο τη γλώσσα που δεν μιλούν, που ταλαιπωρούνται από υπηρεσία σε υπηρεσία, που δε συνεννοούνται, καταλαβαίνετε τι γίνεται. Κι όμως πρέπει να εξυπηρετήσουμε 36 ραντεβού ημερησίως, συν τα έκτακτα, καρκινοπαθών, νεφροπαθών κ.ά.».

Ανάλογη εικόνα στο Παιδιατρικό, 44 ραντεβού κλεισμένα συν τα έκτακτα να τα εξυπηρετήσουν όλοι κι όλοι δυο γιατροί. Συν τα παιδάκια που έπρεπε να πάρουν βεβαιώσεις από καρδιολόγους, οδοντίατρους, οφθαλμίατρους για να εγγραφούν σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά. Στο Ψυχιατρικό κλεισμένα όλα τα ραντεβού από τις 7.50 ως τις τις 11.50, δίχως ανάσα για τον ψυχίατρο και με άγχος στην «ουρά» που περίμενε απ' έξω μην «κλέψει» κανείς τη σειρά του προηγούμενου. Οσο για τις πολυδιαφημισμένες αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και δει των επιστημόνων; Οδοντίατρος, που άσπρισαν τα μαλλιά του στην υπηρεσία, έδειχνε το εκκαθαριστικό του μήνα, σκάρτα 1.100 ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο και η τοποθέτηση άλλης εργαζόμενης: «Με τις περικοπές στους μισθούς και τα δώρα, έβαλαν ουσιαστικά φραγμούς και στο δικαίωμα στην απεργία. Δυσκολεύομαι να απεργήσω. Το σκέφτομαι το μεροκάματο όταν με βάση το μειωμένο μισθό και την ακρίβεια, ξέρω ότι δεν έχω πλέον να κόψω από αλλού».

Ωστόσο, φανερή και η διάθεσή τους να αναζητήσουν διέξοδο για τη δίκαιη αγανάκτησή τους. «Να κατεβούμε στο δρόμο», «χρειάζεται λαϊκό κίνημα», «να ξυπνήσει η βάση», μερικές από τις φράσεις που είπαν στα πηγαδάκια που στήθηκαν γύρω από το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Ν. Σοφιανός εξήγησε πως όσα βιώνουν είναι αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Τους κάλεσε να κρίνουν κάθε παράταξη με βάση τα λεγόμενα και τις πράξεις της. Να μη νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους τα χειρότερα μέτρα που απεργάζονται σήμερα οι δυνάμεις του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων για την επομένη των εκλογών. Να τους δυσκολέψουν με την ψήφο και την πάλη τους. Να μη δεχτούν τετελεσμένα. Οτι ο λαός έχει τη δύναμη στα χέρια του να εμποδίσει τα χειρότερα και να φέρει κλίμα λαϊκής ανάτασης και αισιοδοξίας.

Υπό διάλυση το νοσοκομείο της Ρόδου

Πρωτοβουλίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την ανάδειξη των προβλημάτων της Υγείας

Στιγμιότυπο απ' την κοινή πορεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με το Σωματείο του Προσωπικού του νοσοκομείου
Στιγμιότυπο απ' την κοινή πορεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με το Σωματείο του Προσωπικού του νοσοκομείου
Πορεία μέσα στην πόλη της Ρόδου, προχτές, και περιοδεία στο νοσοκομείο του νησιού, χτες, έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα Υγείας. Στην πορεία, συμμετείχε και το Σωματείο του νοσηλευτικού προσωπικού και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ιωάννης Περδικάρης.

Το νέο νοσοκομείο της Ρόδου είναι υπό διάλυση, με την έννοια της συρρίκνωσης των 2 παθολογικών σε 1, των 2 χειρουργικών σε 1. Επιπλέον, μόνο οι 2 από τις 4 χειρουργικές αίθουσες θα χρησιμοποιούνται για τα επείγοντα περιστατικά. Ο σημερινός αριθμός νοσηλευτών (122) σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου, αφού υπολείπονται άλλοι 117. Επίσης, οφείλονται ακόμα περίπου 3.049 ρεπό και η άδεια του έτους 2010 σε όλο το προσωπικό. Θλιβερή είναι η κατάσταση με τη Β' χειρουργική, η οποία έμεινε με 4 νοσηλευτές αλλά και με την Α' παθολογική στην οποία υπηρετούν 6 νοσηλευτές για 35 κρεβάτια.

Ο εμπαιγμός σε όλη αυτήν την κατάσταση είναι η πρόταση του Νομάρχη και του Δημάρχου, οι οποίοι, μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων «Γαληνός» και «Ρόδον ΑΕ», θέλουν να λύσουν την τόσα χρόνια ανεπάρκεια προσωπικού με προσωρινό προσωπικό. Το δε Εργατικό Κέντρου Ρόδου και η συμβιβασμένη ηγεσία του, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της ΟΚΕ άμεσα να πάρουν θέση και θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, για να του θυμίσει τις δεσμεύσεις που είχε απέναντι στους κατοίκους της Ρόδου.

Σκέτη κοροϊδία, εμπαιγμός και αποφυγή των πολιτικών ευθυνών τόσων χρόνων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει το λαό για τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν και την κινητοποίησή της για άμεση λύση. Τόνισε δε ότι χρήματα υπάρχουν, μόνο που δίνονται στους τραπεζίτες, στους μεγαλοξενοδόχους, στους εφοπλιστές.

Στην ομιλία, του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ροδίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Τάκης Πότσος τόνισε: «Με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις προνοιακών ιδρυμάτων στα Νοσοκομεία, με την ένταξη της Υγείας και της Πρόνοιας στον "Καλλικράτη" θα απολυθούν εργαζόμενοι, λόγω κατάργησης οργανικών θέσεων ή θα μεταταχθούν. Οι συνέπειες θα είναι αρνητικές για τους ασθενείς που προέρχονται από την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, αφού θα αναγκαστούν να πληρώνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος από τις αναγκαίες υπηρεσίες. Θα βαθύνει ο ταξικός χαρακτήρας της Υγείας».

Περιοδεία σε σχολεία της Κυψέλης

Ο Νίκος Σοφιανός, τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη στις 8.30 π.μ., θα κάνει περιοδεία στο 131ο, 110ο και 26ο Δημοτικά Σχολεία της Κυψέλης.

Την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. θα κάνει περιοδεία σε καταστήματα και καφενεία στην πλ. Βάθης και τον Αγιο Παύλο (εκκίνηση από Μεταξουργείο, Κολωνού 67).

Περιοδείες Θ. Παφίλη

Ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω περιοδείες:

Σήμερα, Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ. στα εμπορικά καταστήματα της Ν. Ιωνίας (εκκίνηση από πλατεία Αναπήρων). Στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε καφενείο (απέναντι από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής).

Αύριο Κυριακή 12 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο καφενείο «Λέσβιο» στο Γαλάτσι (Βαρδουσίων 3, Καραγιαννέικα).

Τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη στις 8 π.μ., θα επισκεφθεί το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας (Αβέρωφ και Παπαφλέσσα 2).

Περιοδείες Θ. Κωνσταντινίδη

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα έχει συνάντηση σήμερα Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 12.30 μ.μ. με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Λεωφόρου Νίκης 1).

Αύριο Κυριακή θα κάνει περιοδεία στις 10 π.μ. στον Βερτίσκο και στη συνέχεια στην Οσσα μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Λαγκαδά Φίλιππο Γεωργουδάκη.

Τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη θα κάνει περιοδεία στις 8 π.μ. στα 4ο, 5ο και 7οΛύκεια Καλαμαριάς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ