Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ο λαός να πει «όχι» στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν

Στο ΙΚΑ Πατησίων περιόδευσε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Νίκος Σοφιανός
Ο Νίκος Σοφιανός
Στο ΙΚΑ Πατησίων περιόδευσε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Εκδηλα τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας παροχής υγείας, όπου μέσα από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές οι κρατικές υπηρεσίες απογυμνώνονται από προσωπικό, οι εργαζόμενοι, κακοπληρωμένοι «κυματοθραύστες» των δικαιολογημένων παραπόνων, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν το συνάνθρωπο, οι ασφαλισμένοι εκ των πραγμάτων ταλαιπωρούνται και ωθούνται στους ιδιώτες που λυμαίνονται το χώρο.

Αναρτημένα στους πίνακες ανακοινώσεων των ορόφων σημειώματα «Εκ της Διευθύνσεως», όπως ότι «Το Ακτινολογικό θα παραμείνει κλειστό από 30/7 ως 31/8. Ολα τα επείγοντα να παραπέμπονται σε νοσοκομεία». 'Η «Λόγω ελλείψεως προσωπικού του μικροβιολογικού τμήματος της μονάδος μειώνεται ο αριθμός των ραντεβού για αιμοληψίες». Και πώς αλλιώς, εφόσον, όπως περιέγραψε την κατάσταση παρασκευάστρια του τμήματος: «Από τον Αύγουστο έσπευσαν να βγουν στη σύνταξη, ελέω ανατροπών στο Ασφαλιστικό, τέσσερις παρασκευάστριες. Αρα από 7 μείναμε μόλις 3 και με τη μία να λείπει σε άδεια. Ηταν τρεις γιατροί, έληξε η σύμβαση της μίας, μείναν δύο. Τέσσερα άτομα για να εξυπηρετήσουμε την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, την Κυψέλη, με πολλούς αλλοδαπούς που έχουν τις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες. Μόνο τη γλώσσα που δεν μιλούν, που ταλαιπωρούνται από υπηρεσία σε υπηρεσία, που δε συνεννοούνται, καταλαβαίνετε τι γίνεται. Κι όμως πρέπει να εξυπηρετήσουμε 36 ραντεβού ημερησίως, συν τα έκτακτα, καρκινοπαθών, νεφροπαθών κ.ά.».

Ανάλογη εικόνα στο Παιδιατρικό, 44 ραντεβού κλεισμένα συν τα έκτακτα να τα εξυπηρετήσουν όλοι κι όλοι δυο γιατροί. Συν τα παιδάκια που έπρεπε να πάρουν βεβαιώσεις από καρδιολόγους, οδοντίατρους, οφθαλμίατρους για να εγγραφούν σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά. Στο Ψυχιατρικό κλεισμένα όλα τα ραντεβού από τις 7.50 ως τις τις 11.50, δίχως ανάσα για τον ψυχίατρο και με άγχος στην «ουρά» που περίμενε απ' έξω μην «κλέψει» κανείς τη σειρά του προηγούμενου. Οσο για τις πολυδιαφημισμένες αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και δει των επιστημόνων; Οδοντίατρος, που άσπρισαν τα μαλλιά του στην υπηρεσία, έδειχνε το εκκαθαριστικό του μήνα, σκάρτα 1.100 ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο και η τοποθέτηση άλλης εργαζόμενης: «Με τις περικοπές στους μισθούς και τα δώρα, έβαλαν ουσιαστικά φραγμούς και στο δικαίωμα στην απεργία. Δυσκολεύομαι να απεργήσω. Το σκέφτομαι το μεροκάματο όταν με βάση το μειωμένο μισθό και την ακρίβεια, ξέρω ότι δεν έχω πλέον να κόψω από αλλού».

Ωστόσο, φανερή και η διάθεσή τους να αναζητήσουν διέξοδο για τη δίκαιη αγανάκτησή τους. «Να κατεβούμε στο δρόμο», «χρειάζεται λαϊκό κίνημα», «να ξυπνήσει η βάση», μερικές από τις φράσεις που είπαν στα πηγαδάκια που στήθηκαν γύρω από το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Ν. Σοφιανός εξήγησε πως όσα βιώνουν είναι αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Τους κάλεσε να κρίνουν κάθε παράταξη με βάση τα λεγόμενα και τις πράξεις της. Να μη νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους τα χειρότερα μέτρα που απεργάζονται σήμερα οι δυνάμεις του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων για την επομένη των εκλογών. Να τους δυσκολέψουν με την ψήφο και την πάλη τους. Να μη δεχτούν τετελεσμένα. Οτι ο λαός έχει τη δύναμη στα χέρια του να εμποδίσει τα χειρότερα και να φέρει κλίμα λαϊκής ανάτασης και αισιοδοξίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ