Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ»
Επενδύουν στη διάσπαση των εργαζομένων

Νέα κινητοποίηση χτες. Στο πλευρό των εργαζομένων το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ

Σε μαζικές απολύσεις επιμένουν τα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (ΕΑΣ - πρώην ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ), όπως βεβαίωσε χτες η νέα διοίκηση τους συμβασιούχους, με τους οποίους συναντήθηκε, στη διάρκεια αγωνιστικής τους κινητοποίησης.

Η εργοδοσία ξεκαθάρισε με τη στάση της ότι επενδύει στην αποδυνάμωση και διαίρεση των εργαζομένων, προκειμένου το προσωπικό της επιχείρησης να είναι όμηρος συνολικά των αντεργατικών της σχεδιασμών. Ετσι, υποδέχτηκε τους εργαζόμενους με κλειδωμένες πόρτες και έχοντας καλέσει την αστυνομία. Μετά, αφού οι εργαζόμενοι έσπασαν την τρομοκρατία και συναντήθηκαν με τη διοίκηση, αυτή επανέλαβε τα γνωστά περί ...νοικοκυρέματος και έκανε λόγο για ανανέωση των συμβάσεων των μισών εργαζομένων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην ανησυχούν αφού ...δε θα απολυθούν όλοι, προδικάζοντας και με αυτόν τον τρόπο το μέλλον που έχει σχεδιάσει κυβέρνηση - ΔΝΤ - διοίκηση του ομίλου, για την εθνική αμυντική βιομηχανία της χώρας, με παραπέρα απαξίωση και συρρίκνωση του παραγωγικού τομέα.

«Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν το σχέδιο για την ανανέωση των μισών συμβάσεων», τόνισε στον «Ρ» ο Κώστας Μυτιληνιού, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», που βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων απ' την πρώτη στιγμή και συνέχισε: «Να παλέψουν για την επαναπρόσληψη όλων και μαζί με τους μόνιμους ν' αναπτύξουν αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα απαξίωση και συρρίκνωση των ΕΑΣ, καθώς και στα σχέδια παραπέρα πετσοκόμματος των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος και τόνισε: «Σας υποστηρίζουμε στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, συνδικαλιστικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και αυτή να είναι η βάση πάνω στην οποία να σφυρηλατήσετε την ενότητά σας, βεβαίως με αιχμή να μην περάσουν οι απολύσεις. Ταυτόχρονα να εξουδετερώσετε τους εκπροσώπους της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που ανέχονται έως και στηρίζουν τη λογική του ενοικιαζόμενου, του συμβασιούχου».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχεδιασμό για τον όμιλο και περιλαμβάνει προγραμματικές συμβάσεις με γαλλικές, γερμανικές, αμερικανικές και ελληνικές επιχειρήσεις, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας (που σημαίνει και δραστική μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους) για να πλουτίσουν οι νέοι ιδιοκτήτες. «Γι' αυτό θέλουν», τόνισε, «τους εργαζόμενους όχι μόνο φθηνούς αλλά πάμφθηνους, γονατιστούς και χωρίς προσδοκίες συγκροτημένων κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων».

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και την ερχόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ