ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
Σελ. /32
Η ψήφος να χρησιμοποιηθεί σαν φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική

Στη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ περιόδευσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συζήτησε με τους εργαζόμενους

Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΒΙΑΝΕΞ, όπου μίλησε χτες η Αλέκα Παπαρήγα
Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΒΙΑΝΕΞ, όπου μίλησε χτες η Αλέκα Παπαρήγα
Στη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ (Εργοστάσια Β και Γ) περιόδευσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην περιοδεία συμμετείχε και η Ζωή Σώκου, υποψήφια δήμαρχος Διονύσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζει το ΚΚΕ. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους, βρέθηκαν οι επικείμενες εκλογές για τα νέα όργανα της τοπικής διοίκησης. Στην τοποθέτησή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αυτές οι εκλογές που έρχονται έχουν διπλή σημασία. Ενα ζήτημα είναι ότι είναι μια ευκαιρία για το λαό να δείξει με την ψήφο του ότι δεν εγκρίνει την αντιλαϊκή πολιτική, είτε την εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ. Τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος ευθύνεται για την κρίση. Και οι δύο ευθύνονται, όχι γιατί έφαγαν λεφτά ή έκαναν κακοδιαχείριση ή επειδή είναι "λαμόγια". Αλλά κυρίως επειδή με την πολιτική τους διευκολύνουν την εκδήλωση και την όξυνση της κρίσης. Πετάει ο ένας το μπαλάκι στους άλλους. Αλλά η απελευθέρωση της αγοράς και όσα έχουν κάνει και ψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν οδηγήσει στην όξυνση της κρίσης.

Πρέπει τα ψηφοδέλτιά τους να καταδικαστούν και για τον εξής λόγο: Γιατί ο "Καλλικράτης" θα είναι το δεξί χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης για να προωθείται αυτή η πολιτική. Ξέρετε τι είναι ο "Καλλικράτης"; Είναι 13 περιφέρειες, 13 τοπικά υπουργεία - ο κ. Παπανδρέου το έχει πει - τα οποία θα έχουν συνδυασμένες αρμοδιότητες που δεν τις έχει το ξεχωριστό υπουργείο.

Οι περιφέρειες θα πάρουν χρήματα από την έμμεση φορολογία, θα πάρουν και τα κοινοτικά ποσά και θα τα διοχετεύσουν σε επιχειρηματίες, οι οποίοι θα κάνουν συγκεκριμένες επενδύσεις με πολύ λίγο εργατικό δυναμικό ή αν είναι έργα με απασχόληση 5-6 μήνες. Τώρα τα έργα τελειώνουν γρήγορα. Και αυτά τα έργα θα τα πληρώνει ο κόσμος με φορολογία. Η διαχείριση των χρημάτων θα είναι σε καθορισμένες στοχεύσεις και θα αφαιρεθούν από την κοινωνική πολιτική.

Πρέπει σε αυτές τις εκλογές να χρησιμοποιηθεί η ψήφος σαν φρένο. Δεν λέμε ότι θα ανατρέψουν οι εκλογές την κατάσταση. Πρέπει, όμως, να εκλεγούν αγωνιστές, οι οποίοι θα αψηφούν και τους νόμους και θα χρησιμοποιούν τα χρήματα για να κάνουν παιδικούς σταθμούς, κέντρα βοήθειας των ηλικιωμένων, υποδομές για αντισεισμική θωράκιση, βεβαίως μαζί με το λαό. Διαφορετικά θα χαθεί μια πενταετία.

Αν θέλουμε την άλλη μέρα από τις εκλογές να υπάρχει ένα πολιτικό μήνυμα με πρακτική αξία πρέπει τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να χάσουν. Δεν πρέπει να ξεγελαστεί ο κόσμος επειδή ντύνουν τους υποψηφίους με ψεύτικους μανδύες. Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη με τρία - τέσσερα ψηφοδέλτια. Με επίσημους υποψήφιους και με στελέχη του που κατεβάζουν δικά τους ψηφοδέλτια για να μαζεύουν δυσαρεστημένους και στο δεύτερο γύρο θα χτυπήσουν μαζί.

Εχουν τρία ψηφοδέλτια για να μην πω τριάμισι - τέσσερα. Και αυτό το κάνουν σε όλους τους Δήμους, όπου δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση ή έχουν κάποιους δυσαρεστημένους που δεν τους έβαλαν υποψήφιους. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ΝΔ, κατεβάζουν χωριστά ψηφοδέλτια, και λένε: Ασ' τους θα θεωρηθούν δυσαρεστημένοι και θα τους μαζέψουμε στο δεύτερο γύρο να χτυπήσουν ενιαία».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας

Σήμερα το πρώτο «κλείσιμο» της τρίμηνης Εξόρμησης, Οκτώβρης - Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2010

Από σήμερα και για τις επόμενες ενενήντα μέρες, τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του ΚΚΕ, με το κουπόνι στο χέρι, δίνουν τη μάχη της τρίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που κήρυξε η ΚΕ του Κόμματος για τους μήνες Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Μια μάχη που συνδέεται άμεσα και θα δοθεί συνδυασμένα με αυτή για την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις επερχόμενες εκλογές. Αλλά και με τον καθημερινό, ασίγαστο αγώνα για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, το θέριεμα της λαϊκής πάλης απέναντι στον ολοκληρωτικό πόλεμο που έχουν κηρύξει στους εργαζόμενους και στο λαό η πλουτοκρατία και τα κόμματά της.

Οπως κάθε χρόνο, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες θα δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα στο σημερινό πρώτο κλείσιμο της Οικονομικής Εξόρμησης. Και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν. Παρά τις δυσκολίες που γεννά η καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια της κυβέρνησης να τη διαχειριστεί αντιλαϊκά, προς όφελος της πλουτοκρατίας, χιλιάδες είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται την ανάγκη σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες να ενισχύσουν από το υστέρημά τους το ΚΚΕ, έστω και με ένα ευρώ. Να δώσουν δύναμη στο Κόμμα που στέκεται δίπλα τους στους αγώνες στο λιμάνι και στα εργοστάσια, στα μικρομάγαζα και στα χωράφια. Να ενισχύσουν και οικονομικά το Κόμμα που πρωτοστατεί στις γειτονιές και στους τόπους δουλειάς στην οργάνωση της αντεπίθεσης.

Οι νέες λαϊκές δυνάμεις που προσεγγίζουν το ΚΚΕ στους αγώνες, οι εργαζόμενοι που μαζικοποιούν τις γραμμές του ΠΑΜΕ και τις άλλες συσπειρώσεις, μέσα απ' τις οποίες δρουν οι κομμουνιστές, οι επιτυχημένες εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», με αποκορύφωμα τη λαϊκή γιορτή που στήθηκε πριν από μερικές βδομάδες στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον, είναι στοιχεία ενθαρρυντικά που αναδεικνύουν τις δυνατότητες. Αυξάνουν ταυτόχρονα τις απαιτήσεις ο καθένας να ανταποκριθεί στο πλάνο του και να συμβάλει στη συνολική υπερκάλυψή του και στην άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων.

Ομιλία σε εκδήλωση για τα νέα ζευγάρια

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συζήτηση - εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΣ της ΚΝΕ, με θέμα: «Τα νέα ζευγάρια, τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν, η οργάνωση της πάλης και η πρόταση διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτώβρη στις 11 π.μ., στο εκθεσιακό κέντρο του πάρκου Τρίτση, στο Ιλιον. Στο χώρο θα υπάρχουν δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Σήμερα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει σήμερα Παρασκευή 1η του Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ., στην αποθήκη 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση για τους ΕΒΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος για τους Επαγγελματοβιοτέχνες με θέμα: «Η καπιταλιστική κρίση και η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Οι θέσεις του ΚΚΕ και οι εκλογές για την περιφέρεια και τους δήμους» την Τετάρτη 6 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ