ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
Σελ. /32
Δημόσιος φορέας αερομεταφορών με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες

Σε συγκέντρωση των απολυμένων της ΟΑ μίλησε χτες ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη δημαρχία της Αθήνας Νίκος Σοφιανός

Ο Νίκος Σοφιανός μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση των απολυμένων της ΟΑ
Ο Νίκος Σοφιανός μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση των απολυμένων της ΟΑ
Οι αερομεταφορές πρέπει να ανήκουν σε δημόσιο φορέα, με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αναβαθμισμένες και φτηνές υπηρεσίες. Το δε προσωπικό τους επαρκές για να καλύπτει όλες τις ανάγκες, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας χθες το μεσημέρι σε συγκέντρωση απολυμένων της πρώην «Ολυμπιακής Αεροπορίας» με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της εταιρείας, διάστημα όπου τίποτε δεν έγινε για αποκατάστασή τους όπως τους είχαν τάξει οι κυβερνήσεις του δικομματισμού. Παράλληλα ο Νίκος Σοφιανός κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΕΕ, που οδήγησε σε ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα, μαζικές απολύσεις και γενικευμένη ανασφάλεια στον ευαίσθητο αυτό κλάδο.

Η κινητοποίηση (συγκέντρωση και ολιγόλεπτο συμβολικό κλείσιμο της πύλης εισόδου) έγινε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», έξω από την είσοδο 3 των αναχωρήσεων και δεν είναι άσχετη με τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας». Σημειωτέον ότι σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, μόνο τις τελευταίες μέρες απολύθηκαν, τριάντα πιλότοι στην «Olympic Air» και δέκα στην «Aegean Airlines». Φημολογείται ότι απολύσεις έγιναν και στο τμήμα εξυπηρέτησης επιβατών της «Olympic Air». Ολες ελέω συγχώνευσης των δύο αυτών εταιρειών. Παράλληλα δεν έχει περάσει καιρός από όταν η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης «Goldair Handling» προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις. Είχαν προηγηθεί οι χιλιάδες απολύσεις με την πώληση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» στην «Μarfin Investment Group» (MIG).

Αυτοί οι απολυμένοι ακριβώς ένα χρόνο μετά από όταν η «Ολυμπιακή Αεροπορία» τέθηκε σε εκκαθάριση προκειμένου να παραδοθεί στον εκλεκτό των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, Βγενόπουλο και αυτός μετά να στήσει με τον έτερο μεγαλοκαρχαρία των αιθέρων Βασιλάκη το ιδιωτικό τους μονοπώλιο, ακόμα αγωνίζονται να υλοποιηθούν οι τάχα δεσμεύσεις των κυβερνήσεων του κεφαλαίου για αποζημιώσεις, μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις τους. Οπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αερομεταφορών του ΚΚΕ, «η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στις αερομεταφορές έχει ως αποτέλεσμα 8.000 εργαζόμενοι να είναι στο δρόμο (αυτή είναι μια από τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων) από τους οποίους οι μισοί περίπου, συμβασιούχοι χωρίς στον ήλιο μοίρα, και άλλοι μισοί με σοβαρές εκκρεμότητες όσον αφορά τη σύνταξή τους και χωρίς καταβολή των αποζημιώσεών τους η μια μερίδα και η άλλη - γύρω στις 2.500 εργαζόμενοι - σε πλήρη αβεβαιότητα για το αν θα έχουν αύριο δουλειά, περιμένοντας τις μετατάξεις - μεταφορές τους».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Νίκος Σοφιανός θύμισε την αλληλεγγύη και συνεχή στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους που, όπως τόνισε, πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει. Τους κάλεσε να αναλογιστούν τι τους έταζαν οι κυβερνήσεις ένα χρόνο πριν. Χαρακτήρισε προδιαγεγραμμένο το έγκλημα σε βάρος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» από ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΕΕ. Θύμισε ότι το Κόμμα και πριν ένα χρόνο προεκλογικά τους έλεγε ότι έρχεται θύελλα αντεργατικών μέτρων. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο φτηναίνοντας την εργατική δύναμη, στοχοποιώντας και διαιρώντας τους εργαζόμενους. Υπογράμμισε ότι η ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι έγκειται στην πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, που συγκεντρώνει τον πλούτο στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου. Κάλεσε τους εργαζόμενους να τιμωρήσουν όλους αυτούς που έβαλαν πλάτη για να περάσει από πάνω τους ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας αλλά και όλους όσοι παραμύθιασαν τον κόσμο ότι στην ΕΕ μπορεί να ζήσει καλύτερα. Κατέληξε λέγοντας ότι ο λαός έχει τη δύναμη να ανατρέψει την κατάσταση σε όφελός του, η εργατική τάξη μπορεί να γίνει κάτοχος όλου του πλούτου που παράγει.

ΚΑΦΚΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Σκουριάζει ο τεχνολογικός εξοπλισμός λόγω έλλειψης προσωπικού

Στο υγειονομικό κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες περιόδευσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος
Τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμφιλοχίας σε βάρος των ατόμων με ειδικές και όχι μόνο ανάγκες που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και μέριμνας για την αποκατάσταση της υγείας τους, αλλά και των εργαζομένων σε αυτό, αναδείχθηκαν στη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην πρώτη γραμμή των προβλημάτων βρέθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της κάλυψης των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν, να σκουριάζουν τα σύγχρονα μηχανήματα και ο εξοπλισμός που διαθέτει. Λόγω ακριβώς αυτών των ελλείψεων νοσηλεύονται μόνο 4 ασθενείς την ίδια ώρα που οι διαθέσιμες κλίνες είναι 99 και αυτοί που χρήζουν σχετικής περίθαλψης φτάνουν ακόμη από Κεφαλονιά και Ζάκυνθο για να εξυπηρετηθούν χωρίς αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως πριν 3 μήνες οι φυσικοθεραπευτές ήταν 8 και σήμερα υπάρχει μόνο ένας καθώς οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν και δεν ανανεώνονται και τα κενά προσπαθούν ανεπιτυχώς να μπαλωθούν με μετατάξεις. Σε αυτή την αντίφαση, από τη μια να υπάρχει πλήρης τεχνολογικός εξοπλισμός και από την άλλη να μην υπάρχει προσωπικό για να τον λειτουργήσει ως αποτέλεσμα της εντεινόμενης απαξίωσης και υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας στάθηκε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Υπογράμμισε ότι η κατάσταση στο χώρο της Υγείας θα χειροτερεύσει μέσα από τον «Καλλικράτη» που αναθέτει την ευθύνη λειτουργίας υγειονομικών δομών στην τοπική διοίκηση τροφοδοτώντας τον «εθελοντισμό» για τις εργασιακές σχέσεις και την «φιλανθρωπία» όσο αφορά τη χρηματοδότηση με ό,τι συνέπειες αυτό συνεπάγεται για ασθενείς και εργαζόμενους. Η πολιτική γύμνιας σε προσωπικό και εξοπλισμό αποτυπώθηκε και στο ΚΥ Αμφιλοχίας. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές αυτή την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας ενισχύοντας αποφασιστικά και μαζικά το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να φέρουμε στο προσκήνιο τις ανάγκες μας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, κατά την περιοδεία του χτες στα Πετράλωνα έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις επενδύσεις που δρομολογούνται στην Αττική:

«Μεγάλοι ωφελημένοι απ' τις επενδύσεις που δρομολογούνται στην Αττική μέσω των σχεδίων κυβέρνησης και της ΕΕ θα είναι μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι. Αναφερόμαστε σε επενδύσεις για μεταφορές, διαμετακόμιση εμπορευμάτων, τουρισμό πολυτελείας, "πράσινη ενέργεια".

Στο όνομα της προσέλκυσης αυτών των επενδύσεων θα επιταχυνθεί η κατεδάφιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Η γη θα συγκεντρωθεί σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Τα νέα έργα υποδομής που θα απαιτηθούν θα τα πληρώσει και πάλι διπλά - τριπλά ο λαός. Η μεγάλη αύξηση της μεταφορικής κίνησης χωρίς τα αναγκαία έργα περιβαλλοντικής προστασίας θα αυξήσει τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και θα διογκώσει τα συγκοινωνιακά προβλήματα των εργαζομένων. Ο συγκεκριμένος προσανατολισμός των επενδύσεων θα βαθύνει την ανισόμετρη ανάπτυξη των κλάδων της οικονομίας. Η συρρίκνωση βασικών κλάδων της μεταποίησης θα επιταχυνθεί.

Πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτό τον αδιέξοδο, αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης. Να φέρουμε στο προσκήνιο τις ανάγκες μας, να απαιτήσουμε την ικανοποίησή τους, οργανώνοντας και κλιμακώνοντας την αντεπίθεσή μας. Υπάρχει διέξοδος, είναι η μετατροπή των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, της γης, των πηγών ενέργειας σε λαϊκή περιουσία, σε κοινωνική κρατική ιδιοκτησία. Μόνο τότε μπορεί να εφαρμοσθεί κεντρικό σχέδιο ανάπτυξης που θα διασφαλίσει συνδυασμένα τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».

Πρόγραμμα Νίκου Σοφιανού

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω περιοδείες:

  • Σήμερα Παρασκευή

8:30: Περιοδεία στον ΟΑΕΔ Αμπελοκήπων (Εσλιν 3).

10:30: Περιοδεία στο Γηροκομείο Αθηνών (Λάμψα 3 και Κηφισίας 137).

19:00: Περιοδεία σε καφενεία και στην πλατεία Φωκίωνος Νέγρη (σημείο εκκίνησης Δροσοπούλου και Φ. Νέγρη).

  • Αύριο Σάββατο

18:00: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε καφενεία και στη γειτονιά της περιοχής του Ασυρμάτου στα Πετράλωνα.

  • Την Κυριακή 3/10

19:30: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην περιοχή της Λαμπρινής στην Πλατεία Αγίου Ανδρέα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ