ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Οχτώβρη 2010 - 2η έκδοση
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Συγκέντρωση για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διοργανώνει, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην πλατεία Βικτωρίας, ανοιχτή συγκέντρωση για τη σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας από την αντιλαϊκή, αντιμεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και την τεράστια ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Ν. Κακλαμάνη. Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκέντρωση στο υπουργείο την Πέμπτη

Ζητά ουσιαστική στήριξη των ανέργων και απλήρωτων του κλάδου. Συνεχίζονται οι συνελεύσεις σε κάθε κλάδο

Καλώντας τους εργάτες του κλάδου σε «οργάνωση σε κάθε χώρο εργασίας - αντεπίθεση για την ικανοποίηση των αναγκών μας», το Συνδικάτο Μετάλλου νομού Αττικής οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 6 μ.μ.

Το συνδικάτο στέκεται στο πλευρό των ανέργων, απολυμένων και απλήρωτων του κλάδου που αυξάνονται αμείωτα το τελευταίο διάστημα χωρίς να έχουν καμία στήριξη για την ικανοποίηση στοιχειωδών αναγκών των οικογενειών τους. Ετσι προχωρά σε κινητοποίηση ενάντια στις ανατιμήσεις σε ΦΠΑ, πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα, για τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις σε Παιδεία και Υγεία που εκτοξεύουν την οικονομική αιμορραγία της λαϊκής οικογένειας και μεταξύ άλλων ζητά: Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Καμιά αύξηση σε πετρέλαιο θέρμανσης - ρεύμα - νερό - τηλέφωνο. Μείωση 30% στο ρεύμα. Εκτακτη ενίσχυση όλων των ανέργων με 1.500 ευρώ. Απαγόρευση πλειστηριασμών - απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος - νερού - τηλεφώνου για όλους τους ανέργους, για όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους κτλ.

Στο μεταξύ, σήμερα Κυριακή 3 του Οκτώβρη, σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν:

-- Το Σωματείο Εργαζομένων σε «Καρφούρ Μαρινόπουλο» και «Ντία» στις 10 π.μ., στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52).

-- Το Συνδικάτο Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων και Συναφών Τυποποιημένων Προϊόντων Αττικής, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48) στις 10 το πρωί.

-- Η Ενωση Λιθογράφων, Μισθωτών Γραφικών Τεχνών - Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων, στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Ακαδημίας και Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

-- Το Σωματείο Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου, στις 11 π.μ., στα γραφεία του Σωματείου στην Αιόλου.

  • Αύριο Δευτέρα 4 του Οκτώβρη σε Γενική Συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Φαρμάκου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος)
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Στην Αττική

Κυριακή 3 Οκτώβρη 2010

-- O Χρήστος Κατσώτης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης νοτίου τομέα και μέλος της ΚΕ και η Γιώτα Δήμου, υποψήφια δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Βασιλείου στο Μπραχάμι, στις 12 το μεσημέρι.

-- Ο Νίκος Παπαγεωργίου, υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, θα μιλήσει σε σύσκεψη στις 19.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν».

Δευτέρα 4 Οκτώβρη 2010

-- Η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, θα περιοδεύσει στις 10 το πρωί στο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας.

-- Ο Ηλίας Σταμέλος, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα σε συγκέντρωση στο τρίγωνο πολυκατοικιών της οδού Μ. Αλεξάνδρου.

-- Ο Μιχάλης Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου, θα επισκεφθεί στις 7.45 το 11ο Δημοτικό Σχολείο, στις 8.30 τις τράπεζες στην περιοχή Δάσος, ενώ στις 18.30 το απόγευμα θα περιοδεύσει στις γειτονιές του Δάσους.

-- Ο Γρηγόρης Τυμπλαλέξης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, στις 19.00 το απόγευμα θα μιλήσει σε σύσκεψη στα ΚΑΠΗ του Λόφου στο Περιστέρι.

-- Ο Γιάννης Τασιούλας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος βόρειου τομέα και μέλος της ΚΕ, θα περιοδεύσει στη βιομηχανία LARO στις 10.30 το πρωί.

Στη βόρεια Ελλάδα

Κυριακή, 3 Οκτώβρη

Θεσσαλονίκη

Στις 10 π.μ. περιοδεία στη συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα Καλαμαριάς με τον Δαμιανό Παπαδόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Καλαμαριάς.

Δευτέρα, 4 Οκτώβρη

Θεσσαλονίκη

-- Στις 7.30 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους στη ΝΙΚΟΤΕΞ στη Ν. Ευκαρπία με την Σοφία Καλαντίδου, υποψήφια δήμαρχο Παύλου Μελά.

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στη Λαϊκή της Ξηροκρήνης με το Γιάννη Κατσαρό, υποψήφιο Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στο 1ο και 2ο Λύκειο Συκεών με τον Μπάμπη Βέλλη, υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης Συκεών.

-- Στις 12 μ. περιοδεία στους εργαζόμενους του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου ΑΠΘ και στη συνέχεια στους εργαζόμενους στη Βιβλιοθήκη, με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στην περιοχή «Κολοκοτρώνη» Συκεών με τον Γιάννη Ζιώγαν υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τον Μπάμπη Βέλλη, υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών.

-- Στις 8 μ.μ. παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο θεατράκι Χηλής στην Καλαμαριά με το Δαμιανό Παπαδόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Καλαμαριάς.

Πρόγραμμα Νίκου Σοφιανού

Το πρόγραμμα του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού, για τις επόμενες μέρες διαμορφώνεται ως εξής:

  • Σήμερα Κυριακή

19:30: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην περιοχή της Λαμπρινής στην Πλατεία Αγίου Αντρέα.

  • Αύριο Δευτέρα 4/10

10:00: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη βιομηχανική περιοχή του Κολωνού και στα συνεργεία της περιοχής.

18:00: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα «Hondos Center» στην Πλατεία Ομονοίας (Πλ. Ομονοίας 4). Θα συμμετέχει η Ελευθερία Καραπάνου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κεντρικού τομέα.

19:30: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα καφενεία της πλατείας Γκύζη. Θα συμμετέχει η Ελευθερία Καραπάνου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κεντρικού τομέα.

Συγκέντρωση ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Εκδήλωση - συγκέντρωση με θέμα: «Οι προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές και η προετοιμασία για το 12ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ», οργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την Τετάρτη 6 Οκτώβρη ώρα 6 μμ, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27 - 5ος όροφος) με τη συμμετοχή των Διοικουσών Επιτροπών όλων των Παραρτημάτων της, απογόνων και φίλων της Αντίστασης, Επαναπατρισμένων Πολιτικών Προσφύγων της περιοχής Αττικής.

Προσφέρουν στο ΚΚΕ
  • Ο αντιστασιακός σύντροφος Παναγιώτης Βαζούρας, ως πρώτη δόση, πρόσφερε 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ, για την τρίμηνη οικονομική εξόρμησή του.
  • Ο σ. Κωνσταντάτος Γεράσιμος, από το Κατελειό Κεφαλλονιάς, πρώην στέλεχος της θρυλικής ΟΕΝΟ, πρόσφερε, μέσω της ΚΟΒ Ελειού - Πρόνων, το ποσό των 2.000 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, «για να μάθουν όλοι οι "Πάγκαλοι" σκεμπέδες και φτανοί, ότι όπου νάναι θα σβήσουν όλοι τους». Ο Μαρξισμός - Λενινισμός και ο κομμουνισμός θα λάμπουν όσο υπάρχει φως.
  • Στη μνήμη των αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, η Καίτη Μπλίκα προσφέρει, για την τρίμηνη οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, το ποσό των 2.000 ευρώ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».
  • Ο σ. Χαραλαμπίδης Ιάκωβος (Λυκούργος) προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ για ενίσχυση ενόψει και των Τοπικών Εκλογών, μέσω ΚΟΘ.

Ο Συμεών (Σίμος) Τίρχας από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, προσφέρει 140 ευρώ, για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης που θα συμβάλει στη στήριξη της ελπιδοφόρας πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων, τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Πρόγραμμα Θεοδόση Κωνσταντινίδη

Τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη, Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος θα περιοδεύσουν: στις 9.30 π.μ. στην ΕΥΑΘ και στις 12 μ. στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους.

Πρόγραμμα Θανάση Παφίλη

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω περιοδείες:

  • Σήμερα Κυριακή

10.00: Περιοδεία στην περιοχή του Ωρωπού.

12.00: Περιοδεία στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ωρωπού. Συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα: «Για το περιβάλλον και την ανάπτυξη της περιοχής». Στην περιοδεία θα πάρουν επίσης μέρος ο υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού Μιχάλης Χασιώτης, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Παντελόγλου και Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος.

  • Την Τρίτη 5/10

11:00: Θα επισκεφθεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Λόφος Νυμφών, Θησείο) μαζί με τον Σταύρο Τάσσο, υποψήφιο δήμαρχο Γλυφάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΕΑΑ. Στις 11:30 θα μιλήσει στους εργαζόμενους και θα παρουσιάσει τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την αντισεισμική θωράκιση (κεντρικό κτίριο Σίνα).

19:00: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Κουμπάκη, στη Νίκαια. Θα χαιρετίσει ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ