ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Οχτώβρη 2010
Σελ. /32
Τώρα ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ

Ο «Ρ» φιλοξενεί σήμερα δηλώσεις συνεργαζόμενων με το ΚΚΕ στους περιφερειακούς και δημοτικούς συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ένας ακόμη δείκτης εμπιστοσύνης στο ΚΚΕ, αλλά και παράγοντας που δείχνει το πώς και γιατί ο λαός με την ψήφο του πρέπει να εμπιστευτεί τους συνδυασμούς που είναι ταγμένοι με τα δικά του συμφέροντα, με το δίκιο του.

Παναγιώτης Στάικος

Δήμαρχος Αστακού

Παναγιώτης Στάικος
Παναγιώτης Στάικος
«Χαρήκαμε που ματαιώθηκε η συμφωνία κατασκευής τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό με στόχο την πώληση ρεύματος στην Ιταλία. Υπήρχε σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Αστακό ενάντια στην κατασκευή του καθώς δεν συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, πρόκειται για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με βάση ένα επικίνδυνο αέριο, που θα μεταβιβαζόταν στην Ιταλία. Δεν είχε κανένα όφελος για τον τόπο και την χώρα. Οι δε 2.000 θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν ήταν παραμύθι. Η πραγματικότητα ήταν 140 θέσεις από τις οποίες οι 120 θα ήταν εξειδικευμένο προσωπικό. Η συμφωνία χάλασε λόγο διαφωνιών στις προμήθειες και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Το ζήτημα αυτό, τασσόμενος ενάντια στην κατασκευή του, ανέδειξε με παρρησία και ειλικρίνεια πρόσφατα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Νίκος Καραθανασόπουλος σε προεκλογική του ομιλία στον Αστακό, το συνδυασμό του οποίου στηρίζω και ψηφίζω.

Κώστας Πόγκας

Πρώην δήμαρχος Λαυρίου, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής

Κώστας Πόγκας
Κώστας Πόγκας
«Καλούμε τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν παγιδευτεί στα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία και έχουν οδηγήσει τη χώρα και το λαό στα σημερινά αδιέξοδα, να ψηφίσουν με πάθος τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Γιατί οι μέρες που έρχονται είναι πολύ χειρότερες από αυτές που ζούμε και ο λαός, ειδικότερα οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει να επιτρέψουν να τους χρησιμοποιήσουν ξανά μετά τις εκλογές. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η ψήφος τους ως έγκριση του ελληνικού λαού για τις πολιτικές που εφαρμόζουν και αυτές που έχουν στο συρτάρι. Πρέπει να τους δείξει, ότι είναι αποφασισμένος να ανατρέψει και τις πολιτικές που εφαρμόζουν αλλά και τους ίδιους».

Φώτης Βαρδής

Μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

Οι επικείμενες εκλογές έχουν έντονη πολιτική σημασία και οι συσχετισμοί που θα προκύψουν θα καθορίσουν περαιτέρω το εργασιακό μας μέλλον.

Είναι επιτακτική ανάγκη να πάμε στην κάλπη με πολιτικά κριτήρια και για τα περιφερειακά και για τα δημοτικά συμβούλια. Να μη δώσουμε καμία σημασία στο συναισθηματικό, στο συγγενικό, στο τηλεοπτικό πολιτικό life style στοιχείο. Σ' αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε πολιτικά! Απορρίπτουμε πολιτικές ή εγκρίνουμε πολιτικές...

Η περιφερειακή και η δημοτική πλέον διοίκηση, μετά τους νόμους «Καποδίστρια» και «Καλλικράτη», απώλεσαν τον ελάχιστο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα που είχαν και μετατρέπονται σε απόλυτα εξαρτήματα του κράτους. Πιο εύκολα πλέον οι φιλομονοπωλιακές εξουσίες θα περνάνε την αντεργατική και την αντικοινωνική πολιτική τους προς τα κάτω.

Εδώ και δυόμισι περίπου δεκαετίες συνθλίβονται μισθοί και δικαιώματα, συρρικνώνεται η βιομηχανική και η αγροτική παραγωγή, καταστρέφονται οι μικροί ΕΒΕ, ιδιωτικοποιείται η δημόσια περιουσία. Ο απολογισμός είναι αρνητικός για τους εργαζομένους και θετικός για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Το μνημόνιο έρχεται ως συνέχεια αυτής της πολιτικής, να την ολοκληρώσει με τάχιστες διαδικασίες, στο όνομα του χρέους και της κρίσης. Μια πολιτική που την εκπονούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, εργοδότες κ.λπ. και την στήριζαν και κάποιοι δήθεν αντιμνημονιακοί, όπως οι Δημαράς και Μητρόπουλος, αλλά και μια σειρά άλλοι υποψήφιοι που σήμερα φοράνε το μανδύα του ανεξάρτητου, ενώ μέχρι χτες περίμεναν να πάρουν το κομματικό χρίσμα.

Καλώ τους εργαζόμενους, να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Γιατί, είναι καθαρή καταδίκη της αντικοινωνικής και αντεργατικής πολιτικής. Πολιτική που αναπαράγει την ανασφάλεια και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία!

Περνάμε μια περίοδο που δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς με την ψήφο μας. Και αν κάποιοι από εμάς επιλέξουν την αποχή, ένα είναι βέβαιο: ότι ο δικομματισμός θα τη γράψει στα παλαιά του τα υποδήματα. Εάν κάποιοι επιλέξουν να ψηφίσουν ένα από τα τρία ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, είναι επίσης βέβαιο, ότι το βράδυ των εκλογών ντόπια και διεθνή ΜΜΕ θα κάνουν «πάρτι», γιατί θα επιβραβεύεται η πολιτική μιας 25ετίας και η συνέχειά της, το Μνημόνιο, ενώ οι αντεργατικές δυνάμεις θα ετοιμάζονται για νέα μνημόνια.

Μπάμπης Μπακούλας

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο νομό Λάρισας, προέρχεται από το ΔΗΚΚΙ

Μπάμπης Μπακούλας
Μπάμπης Μπακούλας
«Τώρα που οι πολιτικές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ οδήγησαν τη χώρα σε βαθιά οικονομική κρίση.

Τώρα που η ΚΑΠ απαξίωσε την αγροτική παραγωγή και ξεκληρίζει χιλιάδες αγρότες.

Τώρα που οι πολυεθνικές θησαυρίζουν και τα πολυκαταστήματα με τον αθέμιτο ανταγωνισμό οδηγούν σε κλείσιμο χιλιάδες μικρά μαγαζιά.

Τώρα που το χρήμα μαζεύτηκε στις τράπεζες και σε πολύ λίγα χέρια.

Τώρα που αυξήθηκε κατακόρυφα η ανεργία, μειώθηκε το εισόδημα των εργαζομένων και λεηλατήθηκε η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.

Τώρα που παίρνουν κι άλλα, πιο σκληρά μέτρα σε βάρος μας.

Τώρα, θεωρώ, ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωσή μου να αγωνιστώ ενάντια στην πολιτική του μνημονίου που είναι η συνέχιση της πολιτικής των τελευταίων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Γι' αυτό συμμετέχω σαν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα.

Αυτή την ώρα δε χρειάζονται προεκλογικά ψέματα και υποσχέσεις. Χρειάζονται καθαρές θέσεις και αγώνας. Δεν πάει άλλο.

Καλώ όλους όσοι θίγονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και να δυναμώσουμε το κίνημα για την ανατροπή του μνημονίου. Να δώσουμε τον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων μας».

Κώστας Μάντζιος

Μουσικός - τραγουδιστής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης

Κώστας Μάντζιος
Κώστας Μάντζιος
Ονομάζομαι Κώστας Μάντζιος και είμαι μουσικός και τραγουδιστής.

Στις επικείμενες δημοτικές κατεβαίνω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στο Δήμο Πετρούπολης, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Θωμά Κοτσαμπά.

Στόχος μου είναι να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια για εξωραϊσμό και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μου.

Σαν καλλιτέχνης ενδιαφέρομαι περισσότερο για τον πολιτισμό, που έχει αφεθεί στην τύχη του από την Πολιτεία.

Μέσα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, μέσα στην προσπάθεια για επιβίωση, δεν πρέπει να θεωρήσουμε την προτεραιότητα για πολιτισμό, σαν πολυτέλεια.

Τα πολιτιστικά δρώμενα, με γνώμονα τη διαχρονική αισθητική της ελληνικής κουλτούρας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Ακόμα και η απλή λαϊκή διασκέδαση λειτουργεί σαν αντίδοτο στην ψυχοφθόρα καθημερινότητα και βοηθάει στην επικοινωνία με το συμπολίτη και στις ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι όλες οι προσπάθειές μου, μέσα από τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», για μια δημοτική αρχή που θα εργάζεται για το κοινό καλό.

Χαρίκλεια Οκλαλιώτου

Δικηγόρος, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Χαρίκλεια Οκλαλιώτου
Χαρίκλεια Οκλαλιώτου
«Ηταν ιδιαίτερη τιμή για μένα η πρόταση να συμμετέχω ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη. Η στήριξη του ψηφοδελτίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αποτελεί ένδειξη αξιοπρέπειας .Ενδειξη σεβασμού της αξίας, της τιμής, της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου, ως εργαζόμενου, γονέα, συνταξιούχου, μαθητή, φοιτητή, ως πολίτη που καθημερινά παραβιάζονται συνταγματικά κατοχυρωμένα και θεμελιώδη δικαιώματά του.

Στελεχώνω και στηρίζω το ψηφοδέλτιο με στόχο να υπερασπιστούμε το δικαίωμα για σταθερή εργασία, για δωρεάν παιδεία και υγεία, για κοινωνικές παροχές.

Να αντισταθούμε στην πολιτική του μνημονίου. Να αντισταθούμε στην συνολική αυτή πολιτική που στον κλάδο που κινούμαι (δικηγόρος) εξειδικεύεται με πολύ δυσμενείς όρους. Να αντισταθούμε στην προσπάθεια εξόντωσης της λαϊκής οικογένειας που επιχειρείται με κάθε τρόπο.

Συντάσσομαι με την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και συμμετέχω ως αυτοαπασχολούμενη δικηγόρος, μητέρα και γυναίκα γιατί οφείλουμε να συναντηθούμε με την πλειοψηφία των εργαζομένων. Γιατί η αιτία που υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής των δικηγόρων και άλλων μικρών και μεσαίων επαγγελματιών είναι κοινή. Κοινό πρέπει να είναι και το μέτωπο πάλης. Γιατί οφείλουμε να μην συμπράξουμε με την αποχή μας στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου. Για να μην απολογηθώ στα παιδιά μου για συγκατάθεση ή ηττοπάθεια απέναντι στην υποκρισία, παραπλάνηση και διαφθορά του καπιταλιστικού συστήματος».

Γιάννης Κοσμίδης

Επαγγελματίας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Κεντρική Μακεδονία

Γιάννης Κοσμίδης

MotionTeam

Γιάννης Κοσμίδης
«Το ΚΚΕ επί 90 χρόνια στέκεται δίπλα στον ελληνικό λαό, μπροστάρης στους αγώνες για τα προβλήματά του. Ηρθε η ώρα να σταθούμε δίπλα στο ΚΚΕ, δίπλα στη "Λαϊκή Συσπείρωση" για να μπορέσουμε να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή λαίλαπα που ζούμε και τα χειρότερα που έρχονται».

Δήμητρα Γραμβουσάκη - Ηλιάκη

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός - Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Νέας Κυδωνίας, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης

Δήμητρα Γραμβουσάκη - Ηλιάκη
Δήμητρα Γραμβουσάκη - Ηλιάκη
Είναι τιμή για μένα η συστράτευσή μου με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης τον Στέλιο Ορφανό στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.

Πολιτικές οι εκλογές αυτές, όπως κάθε εκλογική αναμέτρηση, μόνο που σήμερα που η βαθιά κρίση του πολιτικού συστήματος εντείνεται συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» από την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να βρει ο λαός μας στην τοπική διοίκηση τους κοινωνικούς συμμάχους που θ' αγωνιστούν για τη βελτίωση της ζωής του και για μια διαφορετική ανάπτυξη που θα απαντά στις πραγματικές του ανάγκες.

Εχουμε χρέος να αντιδράσουμε και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στις μέχρι σήμερα πολιτικές με την ελπίδα της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων ώστε τα οράματα και

οι αγώνες του λαού και των νέων να δικαιωθούν.

Εχουμε χρέος να παλέψουμε για το περιβάλλον, τους ελεύθερους χώρους, για τον πολιτισμό και την πολιτιστική μας ταυτότητα.

Εχουμε χρέος να αντιδράσουμε στη μάστιγα των ναρκωτικών, στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία.

Να συσπειρωθούμε στους αγώνες για κοινωνική πρόνοια, δωρεάν εκπαίδευση και Υγεία

για δικαίωμα στην εργασία, για μια κοινωνία ανθρώπινη.

Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές

Βασίλης Γρατσίας

Ζωγράφος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης στο νομό Ηρακλείου

Βασίλης Γρατσίας
Βασίλης Γρατσίας
Αναρωτιέμαι, τελικά τι είναι αυτό που ζούμε;

Πού βρισκόμαστε, ποιοι είμαστε και πού μας πηγαίνουν;

Τι να πει κανείς όταν και οι λέξεις ακόμα έχουν χάσει το νόημα τους.

Μπορούμε να τους αφήσουμε να μας ξοδέψουν έτσι τη ζωή; Στη μούγκα;

Σκέψεις που καθημερινά στροβιλίζονται στο μυαλό μου, ύστερα

από τη λαίλαπα που καταστρέφει των ανθρώπων τις ζωές.

Χωρίς Παιδεία, χωρίς Υγεία , χωρίς δουλειά, βορά στα πολυεθνικά σαγόνια από τα δυο κόμματα του κεφαλαίου, με τον μεταπράτη πρωθυπουργό μας να διαφημίζει τα φτηνά εργατικά χέρια που εξασφάλισε ως τροφή για τα θηρία...Τι να πρωτοπεί κανείς για την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ή για τις «καλλικρατικές» υποψηφιότητες «μάσκες» με την ελπίδα να ξεγελάσουν ακόμα μερικούς.

Και μη νομίζετε ότι όλα τελειώνουν εδώ. Από ανθρώπους που έχουν το θράσος να μειώνουν τις συντάξεις των 500 ευρώ από τους γέροντες, να περιμένετε τα χειρότερα.

Δε φοβούνται, ούτε το λευκό γιατί πάλι στην τσέπη τους πάει γι' αυτό άλλωστε το προωθούν για εκτόνωση. Μόνο την ταξική ψήφο τρέμουν. Τη δική σου ψήφο.

Ως καλλιτέχνης με κοινωνική συνείδηση που έχει γνώση της αποστολής του, δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος στην επερχόμενη θύελλα. Γι' αυτό σεβόμενος τον εαυτό μου παίρνω θέση στο πλευρό της εργατικής τάξης και καλώ τους εργαζόμενους κάθε κλάδου να ενισχύσουν τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να ματαιώσει τα σχέδια αυτών που λένε «όλοι μαζί τα φάγαμε» και των αφεντικών τους.

Είμαι βέβαιος ότι έχουν χάσει τον ύπνο τους και θα τον χάσουν ακόμα περισσότερο όταν ο κυρ Μέντιος του Κώστα Βάρναλη ξυπνήσει για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. «Αντε θύμα, άντε ψώνιο, άντε σύμβολο αιώνιο. Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

Θόδωρος Πανάγος

Δικηγόρος Πειραιά, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

«Μπροστά στη λαίλαπα της πλήρους αποσύνθεσης του κοινωνικού κράτους, των εργατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού, η μόνη απάντηση είναι η συμπαράταξη με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, τα ψηφοδέλτια της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ