ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Οχτώβρη 2010
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ
ΦΩΤ.

Στις 27 Οκτώβρη 2010 συμπληρώθηκαν 3 χρόνια απουσίας του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΜΙΧΑΛΟΥ. Η έλλειψή του είναι πολύ μεγάλη για μας, τους φίλους του και τους συγγενείς. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα, με του οποίου τα ιδανικά πορευτήκαμε και πορευόμαστε, 600 ευρώ. Η γυναίκα του Κάτε και τα παιδιά του Λίζα, Βαρβάρα και Χριστίνα.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού Επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, η αδελφή του Γεωργία και ο γαμπρός του Θανάσης προσφέρουν στο ΚΚΕ, για την Οικονομική του Εξόρμηση, 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής και τραυματίας της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ από το Ελευθεριό Γρεβενών.

Σήμερα, 31 Οκτώβρη στον Αγ. Δημήτριο Συκεών θα γίνει το μνημόσυνό του.

Η οικογένειά του, η οποία παραμένει πιστή στα ιδανικά και τις αρχές που τους άφησε ως παρακαταθήκη, στη μνήμη του, προσφέρει 50 ευρώ στον «Ρ» και 50 ευρώ στην Εθνική Αντίσταση (Παράρτημα Συκεών), όπου ήταν μέλος.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αδερφού μας ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, οι αδερφές του, Λούση και Μαρία, έδωσαν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, στην ΚΟ Καλαμαριάς, 200 ευρώ.

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
***

ΦΩΤ.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του αγαπημένου μου συζύγου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΩΣΗ, από το Βράχο Καστοριάς, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης, για την ενίσχυση του εκλογικού αγώνα.

Η σύζυγος Πηνελόπη Γιώση

***

2 ΦΩΤ.

Στην τρίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και προς τιμήν των πεσόντων μαχητών και στελεχών της Ταξιαρχίας Ιππικού του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, του άντρα της (φωτ.) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ (Φάνη), καθώς και του θρυλικού ιππίλαρχου (φωτ.) ΠΕΡΙΚΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Γαζή), ψυχή της Ταξιαρχίας Ιππικού του ΔΣΕ που καθιερώθηκε σαν Ιππικό του Γαζή, και του διοικητή της Ταξιαρχίας Ιππικού ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΑΚΑ, που στάθηκε «ο νους και η καρδιά» της Ταξιαρχίας, ένας πραγματικά άξιος διοικητής, η αδερφή του Γαζή Ολυμπία Οικονόμου, από το Λεοντάρι Καρδίτσας, προσφέρει το ποσό των 155 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ γεννήθηκε το 1940 στο χωριό Μαυροκλήσι του Εβρου. Πολύ μικρός γνώρισε τους διωγμούς, που δέχτηκαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης από το μισαλλόδοξο και ξενοκίνητο, εμφυλιακό κράτος. Αναγκάστηκε, μαζί με άλλα δύο αδέρφια του και μία αδερφή τους, να εγκαταλείψει την πατρίδα του. Με χιλιάδες άλλα παιδιά δέχτηκαν τη στοργή και τη φιλοξενία της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ), όπου ο Μιχάλης μεγάλωσε, μορφώθηκε, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Λιψίας. Ειδικεύτηκε και έγινε γυναικολόγος. Το 1989 επαναπατρίστηκε και αρχικά έζησε και εργάστηκε στη Λάρισα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

ΒΟΥΤΥΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΒΟΥΤΥΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Σ' όλη του τη ζωή ο Μιχάλης δεν ξέχασε ποτέ τη μεγάλη προσφορά του ΚΚΕ και της λαϊκής εξουσίας στη ΓΛΔ στα κυνηγημένα Ελληνόπουλα του εμφυλίου πολέμου. Εμεινε πάντα πιστός στα ιδανικά του κομμουνισμού και του ΚΚΕ. «Εφυγε» από κοντά μας στις 22 Σεπτέμβρη 2010.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου Μιχάλη, προσφέρω στο Κόμμα, που τόσο πολύ πίστευε, 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η σύντροφος στη ζωή του Μαρίκα Τσιμούδη.

***

ΦΩΤ.

Την Τρίτη 26/10/2010 συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που ο σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Στη μνήμη του, αντί μνημοσύνου, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υγείας Χανίων, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, που ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς στήριζε με όλες του τις δυνάμεις.

Η σύζυγος Κατερίνα

τα παιδιά του Βιβή και Τέλης Γιαννακός

***

ΦΩΤ.

Η οικογένεια του σ. Γεωργαλή Αλκη προσφέρει στη μνήμη της σ. ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω ΚΟ Κοζάνης.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ. ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, που «έφυγε» πριν 6 μήνες από κοντά μας, η Νικολέτα Τσεκούρα προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

***

Η Γ. Κ., από την Ελασσόνα, προσφέρει, στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ και του ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, από το Μανταμάδο Λέσβου, 150 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
***

2 ΦΩΤ.

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, και 22 ολόκληρα χρόνια που «έφυγε» η γυναίκα του ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ. Σύμφωνα με την επιθυμία τους, τα παιδιά τους προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, που υπηρέτησαν με συνέπεια και αυταπάρνηση μέχρι το τέλος της ζωής τους, και ακόμα 100 ευρώ στην ΚΟΒ Γαλατσίου. Αγαπημένοι μας γονείς, δε θα σας ξεχάσουμε ποτέ.

***

ΦΩΤ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ γεννήθηκε στους Σαλλάρους Ληξουρίου Κεφαλονιάς. «Εφυγε» στις 23.2.2008. Ηταν αγωνιστής, πιστό μέλος του ΚΚΕ και μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του πάλευε για τα ιδανικά του Κόμματος.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ακαδημίας Πλάτωνα Κολωνού.

Νίκος Παλούμπης

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΑΤΘΑΙΑΚΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, που συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατό του, τα παιδιά του, Διονύσης και Ευαγγελία, προσφέρουν 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Ο αγωνιστής της ΕΑ και του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΠΑΣ (Αθανασιάδης) γεννήθηκε στη Μάνη Εβρου, το 1915, από αγροτική οικογένεια. Το 1935 παντρεύτηκε την Αποστολία και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Το 1940 πολέμησε στον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο στην πρώτη γραμμή. Από τους πρώτους οργανώθηκε στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Αναδείχτηκε αξιωματικός στις μάχες. Μετά την απελευθέρωση κυνηγήθηκε και κατέφυγε στο Μπούλκες. Το 1946 επέστρεψε και εντάχτηκε στο ΔΣΕ. Χάρη στις ικανότητές του ονομάζεται Λοχαγός και αναλαμβάνει διοίκηση Λόχου. Το Σεπτέμβρη 1947 πέφτει νεκρός στη μάχη των Μεταξάδων Εβρου. Τιμητικά ονομάστηκε Ταγματάρχης του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Αποστολία Χατζήπαππα (τώρα Λαζαρίδου) προσφέρει στο ΚΚΕ και με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Φανουρίου Θεσσαλονίκης.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
***

ΦΩΤ.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΟΣ κλείνει 12 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή, στις 30 Οκτωβρίου 1998.

Η γυναίκα του και τα 2 παιδιά τους, στη μνήμη του, προσφέρουν 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

***

ΦΩΤ.

Σήμερα, 31 Οκτώβρη, συμπληρώνονται 23 χρόνια από το θάνατο του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 300 ευρώ στην ΚΟΒ Νέας Κρήνης Καλαμαριάς, 150 ευρώ στο Παράρτημα Καλαμαριάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, 150 ευρώ στο Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Καλαμαριάς.

Η σύζυγος Νίτσα Καπετανγιώργη, τα παιδιά Χαρούλα - Αγαπητός, Ράνια - Γαβριήλ, τα εγγόνια Γιώργος, Οδυσσέας, Δέσποινα, Δημήτρης

***

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΑΠΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, που έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα.

***

ΦΩΤ.

Προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της Οικονομικής Εξόρμησης, το ποσό των 50 ευρώ, στη μνήμη της ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΤΣΙΝΑΒΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, συγκρατούμενης και φίλης μου μια ολόκληρη ζωή, την οποία όταν πιάσανε βασάνισαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Παρ' όλα αυτά δε λύγισε, όπως δε λύγισε σε καμιά από τις επόμενες μικρές ή μεγάλες μάχες της ζωής της και μέχρι το τέλος τίμησε τον άνθρωπο, τον μαχητή, το συνεπή αγωνιστή.

Ευαγγελία Ζαμπούνη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου, συντρόφου, αγωνιστή του σοσιαλισμού και της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΖΑΜΠΟΥΝΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, ξέροντας ότι με κάθε τρόπο θα έδινε το «παρών» σε όλες τις μάχες του Κόμματος.

Ευαγγελία Ζαμπούνη

* Στη μνήμη του πατέρα μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΖΑΜΠΟΥΝΗ προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα.

ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Μαντώ Ζαμπούνη

***

Στη μνήμη των 16 συγχωριανών μου από το Γλυκονέρι Καστοριάς, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των δύο κουνιάδων μου, ΔΗΜΗΤΡΗ και ΜΙΧΑΛΗ, αδελφών της Ευανθίας, από το Πεύκο Καστοριάς, καθώς, επίσης, στη μνήμη όλων των μαχητών και μαχητριών της 14ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας (12/2/1949), προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, το ποσό των 400 ευρώ (από 200 ευρώ ο καθένας).

Τσιρώνης Παναγιώτης, Τσιρώνη - Τσιόλα Ευανθία

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 40 μέρες αφότου έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής του ΚΚΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΙΤΑΡΑΣ.

Στη μνήμη του, η αδερφή του Νικάνδρα Μπίκα προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ, πρώην συζύγου Ευστρατουδάκη, από τον Φοίνικα Ικαρίας, μέλους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που έφυγε από τη ζωή πριν 10 χρόνια, το 2000, σε ηλικία 75 ετών, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Καραβόσταμου Ικαρίας, 30 ευρώ.

Ο γιος της Σίμος Ευστρατουδάκης

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδελφού ΑΡΗ

που έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 24.10.2010, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου.

Α - Δ. Σ.

 ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
***

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ (Καπετάν Σωκράτη), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, η αδελφή του, Ντίνα Παπαδοπούλου, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, είκοσι (20) ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΓΙΩΤΗ) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, που «έφυγε» πρόσφατα, οι φίλοι του προσφέρουν στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, τα παρακάτω ποσά:

Ζαχάρος Νίκος 40 ευρώ, Δάλλας Πάνος 20 ευρώ, Κογχυλάκη Κορνηλία 50 ευρώ, Πανταζίδου Ηλέκτρα 35, Ρεμούνδος Γιώργος 20 ευρώ, Τζιαντζής Θεόδωρος 25 ευρώ, Τζαμουράκη Ρούλα 20 ευρώ, Τσατσούλης Γιώργος 20 ευρώ.

* Στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΓΙΩΤΗ) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, που πάλεψε από την Κατοχή μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του, στις 4 Σεπτέμβρη 2010, η οικογένεια Χρήστου Παραθυρά προσφέρει 200 ευρώ για τις ανάγκες του Κόμματος, μέσω της ΚΟ Καλαμαριάς στην οποία πρωτοοργανώθηκε από νέος κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των άξιων συναγωνιστών μας ΓΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ, που έφυγαν πρόσφατα από κοντά μας, το Παράρτημα Χολαργού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χολαργού, 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών και των αδερφών μου που σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο, προσφέρω 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Αμαλία Μουρτζίκου - Χάλαρη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ (Λοχαγού του ΕΛΑΣ) και ΜΑΡΙΑΣ (ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ), προσφέρω 60 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λόφου του ΚΚΕ στο Περιστέρι.

Ο γιος τους

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του κομμουνιστή πατέρα μας, ΓΙΩΡΓΗ ΒΟΥΤΥΡΑ, προέδρου του ΕΚ Νάουσας, που δολοφονήθηκε το 1946. Του αδελφού μας ΜΙΧΑΛΗ ΒΟΥΤΥΡΑ (φωτ.) συγκατηγορούμενου του Νικηφορίδη, ο οποίος άρρωστος βασανίστηκε και πέθανε πριν δικαστεί. Του θείου μας, ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΙΔΗ (φωτ), μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε το 1947 στο Βέρμιο. Επίσης, των συναγωνιστών και φίλων ΚΩΣΤΑ ΡΑΦΤΗ (Νεμέρα), ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΚΑ, ΝΙΚΟΥ ΖΑΓΓΑΛΗ και ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΥΦΗ. Προσφέρουμε στην ΚΟ Συκεών Θεσ/νίκης, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 80 ευρώ και 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΠΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΠΑΣ
Φάνης Γεράσης

Βικτώρια Γεράση - Βουτυρά

***

ΦΩΤ.

Στις 15 Οκτώβρη «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1945. Σε ηλικία μόλις 18 ετών, το 1963, οργανώθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη και πήρε μέρος σε όλους τους αγώνες της εποχής εκείνης. Το 1972 έγινε μέλος του ΚΚΕ και στη μακρόχρονη κομματική του ζωή αναδείχτηκε σε πολλές υπεύθυνες θέσεις. Μέλος της Επ. Περιοχής της ΚΟΘ, για πολλά χρόνια γραμματέας σε ΚΟΒ καθώς και μέλος της Αχτιδικής μέχρι το τέλος της ζωής του. Οικοδόμος στο επάγγελμα ήταν από τους πρωτοπόρους του Σωματείου Οικοδόμων, ενώ διατέλεσε πρόεδρος του παραρτήματος Καλαμαριάς για πολλά χρόνια. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του ΚΚΕ, γιατί πίστευε στη δύναμη της εργατικής τάξης, στη δύναμη του λαού.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του Κωστίδης Δημήτρης, Κωστίδης Γιώργος, Αυγίδου Μαρία, Καρπόζηλος Παναγιώτης, Βουδούρη Αννα, Ανταβαλόγλου Δέσποινα, Σωτηρίου Μάχη, Λιάρος Αλέκος, Χριστοδουλίδης Νίκος, Τομπουλίδης Βασίλης προσφέρουν 190 ευρώ.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, σεμνού αγωνιστή κομμουνιστή αντιστασιακού και μαχητή του ΔΣΕ, που έφυγε πρόσφατα απ' τη ζωή, οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Ντεπό Θεσ/νίκης που ήταν πιστό μέλος της, προσφέρουμε 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Επίσης, η Αννα Σταθοπούλου, στη μνήμη του συντρόφου της στη ζωή και τον αγώνα, ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ και του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς.

Η συντρόφισσά του Πελαγία Παπαθανασίου

ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
τα παιδιά του και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν κιόλας πάνω από τρία χρόνια που «έφυγε» απρόσμενα από κοντά μας, στις 12 Ιούλη 2007, ο αγαπημένος μας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ, αφήνοντας μεγάλο κενό και θλίψη σε όλους που τον είχαμε γνωρίσει από κοντά. Ο Βαγγέλης Λυκούδης γεννήθηκε στα Μαντουκάτα Κεφαλονιάς το 1929. Από οικογένεια αγωνιστών, γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Πήρε μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα μέσα από την ΕΠΟΝ και, αργότερα στον Εμφύλιο, μέσα από το ΔΣΕ. Την ίδια περίοδο, έζησε τη δολοφονία των δύο αδελφών του, του ΝΙΚΟΛΑΟΥ και της ΣΕΡΑΦΙΝΑΣ, από τους μοναρχοφασίστες δολοφόνους. Μετά τον Εμφύλιο ήρθε στην Αθήνα όπου συνέχισε τη δράση μέσα από την προδικτατορική ΕΔΑ. Το 1967, με τη δικτατορία, αναγκάστηκε να φύγει μετανάστης στο Βέλγιο και τη Γερμανία, όπου δούλεψε σκληρά για να ζήσει την οικογένειά του, δίχως ποτέ να σταματήσει τον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1973. Επέστρεψε στην πατρίδα το 1992 και συνδέθηκε με την ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου, έμεινε συνεπής αγωνιστής ως το τέλος της ζωής του. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ Περιστερίου. Η οικογένειά του, οι σύντροφοι και οι φίλοι του δε θα τον ξεχάσουν ποτέ. Θα τον θυμούνται με περηφάνια και αγάπη για τις πανανθρώπινες αξίες, την ανιδιοτέλεια και την καθημερινή του προσφορά.

ΚΟΝΤΟΜΙΧΑΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΝΤΟΜΙΧΑΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των δολοφονημένων αδελφών του, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ και ΣΕΡΑΦΙΝΑΣ ΛΥΚΟΥΔΗ, του αδελφού του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΔΗ και των συντρόφων του αγωνιστών της ΕΑ, ΝΙΚΟΥ ΓΟΥΛΟΣΠΥΡΟΥ και ΦΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ, που πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ για την ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα και 100 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Περιστερίου, μέσω ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου. Σε ευχαριστούμε που υπήρξες στη ζωή μας.

Η γυναίκα σου, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μου γονιών ΠΕΡΙΚΛΗ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ, που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, καθώς και στη μνήμη των αγαπημένων μου αδελφών ΝΙΚΟΥ και ΖΩΗΣ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καισαριανής, 150 ευρώ.

Μαρίκα Καπέλλα - Μπαλτατζή

***

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Καραϊσκάκη), μέλους του ΚΚΕ, η οικογένειά του προσφέρει 70 ευρώ στην ΚΟΒ Κρανιάς Καρδίτσας, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.


ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (ΓΑΖΗΣ)
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (ΓΑΖΗΣ)

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Κώστας Χατζηλαζαρίδης
Κώστας Χατζηλαζαρίδης

ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΙΤΑΡΑΣ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΙΤΑΡΑΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

 ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ

ΜΑΡΙΚΑ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ
ΜΑΡΙΚΑ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΝΑΒΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΝΑΒΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΓΙΩΤΗΣ) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΓΙΩΤΗΣ) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ