ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Οχτώβρη 2010
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΦΩΤ.

Η ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ γεννήθηκε το Γενάρη του 1922 στη Μικρά Ασία. Πέθανε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις 17 Ιουλίου 2010. Ολα τα χρόνια της ήταν δίπλα στο ΚΚΕ και στο ΚΚ Αυστραλίας, οπαδός και συμπαραστάτης. Ηταν παράδειγμα ανθρώπου με ευγένεια ψυχής και ανθρωπιάς.

Στην μνήμη της, μέσω ΚΟΒ Ξενοδοχείων της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, τα παιδιά της, Δήμητρα και Τάκης Σαρέλας, Γιάννης και Δήμητρα Ευαγγελοπούλου και Θέμης Σπέης, προσφέρουν 250 δολάρια Αυστραλίας.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη της αγωνίστριας ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΗΤΣΕΑ, προσφέρουμε 60 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

***

3 ΦΩΤ.

Στις 20 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν οκτώ(8) μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας, ο ακριβός μου σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ. Από τα μαθητικά του χρόνια, αγωνίστηκε στο ΕΑΜ Νέων, ΕΠΟΝίτης και μαχητής του ΔΣΕ, πολιτικός επίτροπος της διμοιρίας ανιχνευτών του τάγματος Αντζακλή, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των αδελφών μου: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στους αγώνες του Κόμματος ως μέλος του από το 1938 και ως συνδικαλιστής του εργατικού κινήματος, καθώς στις 4 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 8 χρόνια από το θάνατό του, και του ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, ΕΠΟΝίτη και Αντάρτη του ΕΛΑΣ, θύμα του Εμφυλίου Πολέμου. Επίσης, του αγαπημένου και άτυχου ανιψιού μου ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ που έφυγε στο άνθος της νιότης του.

ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
Προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας 200 ευρώ.

Η σύζυγος, αδελφή και θεία

Ελένη Λιναρδή

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των φίλων και συντρόφων, ΝΙΚΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κεντρου Ηλιούπολης. Βασίλης Μανθάς.

***

ΦΩΤ.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ υπήρξε πιστός οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μέσα από το 2/39 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ και συμμετείχε σε πολλές μάχες, όπως αυτή της Αρτας. Εφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Στη μνήμη του, ο Στράτος Γαζής προσφέρει 50 ευρώ, μέσω της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ και ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) και η γυναίκα του Θεοδώρα, προσφέρουν, μέσω της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

Στις 17.10.2010 απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ του Πέτρου. Ο συναγωνιστής Γιάννης ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ, πήρε μέρος στις μάχες της Δεσφίνας και του Υψηλάντη στη Βοιωτία. Συμμετείχε στην ομάδα του Καπετάν Διαμαντή. Για τη δράση του και την αφοσίωσή του στα ιδανικά και οράματα του ΚΚΕ εξορίστηκε για αρκετά χρόνια σε Μακρόνησο, Φολέγανδρο, Ικαρία. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στο ΚΚΕ.

Στην μνήμη του, τα παιδιά του Πέτρος και Ιρινα, Γεωργία και Γιώργος, και Λουκία και Μιχάλης, προσφέρουν 200 ευρώ στην ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μου γονιών ΠΕΡΙΚΛΗ και ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ, που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, καθώς και στη μνήμη των αγαπημένων μου αδελφών Νίκου και Ζωής, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καισαριανής 150 ευρώ.

ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Μαρίκα Καπέλλα Μπαλτατζή

***

φωτό

Στη μνήμη του ΛΕΩΝΙΔΑ ΦΑΣΟΥΛΑ, μέλους του ΚΚΕ, ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή, αγωνιστή της παράνομης δουλειάς στα χρόνια της χούντας, πολιτικού κρατούμενου στις φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού και συνδικαλιστή μετά τη νομιμοποίηση, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ «Ρ», 200 ευρώ.

Τα παιδιά του Θέμης και Μαρία και τα εγγόνια του.


ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

Παναγιώτης Καλφακάκος
Παναγιώτης Καλφακάκος

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΣΕΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΣΕΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 31-10-2010 κλείνουν έξι χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ. Ηταν 46 χρόνων. Ζούμε και τον θυμόμαστε! Συνεχίζουμε, όπως ο ίδιος θα ήθελε.

Συνεχίζουμε με πίστη και αισιοδοξία ότι οι εργαζόμενοι θα πεισθούν για τη δύναμή τους! Συνεχίζουμε για αγώνες νικηφόρους με προοπτική τη λαϊκή εξουσία. Τότε θα ικανοποιηθούν οι σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες του λαού. Είναι σίγουρο ότι οι επόμενες γενιές θα το ζήσουν αυτό, όπως το ήθελε και ο ίδιος, μέσα από την ΚΝΕ και, αργότερα, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη Β/Δ Αχτίδα του ΚΚΕ προσφέρουμε 70 ευρώ και στην ΚΟΒ των ΟΤΑ Δήμου Ν. Ιωνίας 40 ευρώ.

Η γυναίκα του Μαρία Ευαγγελάτου

Τα παιδιά του Αλέξανδρος Φλώρος, Ειρήνη Φλώρου


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΣΟΦΙΑ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΥΡΟΥΛΗ
ΣΟΦΙΑ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΥΡΟΥΛΗ
ΦΩΤ.

Την Κυριακή 31-10-2010 και ώρα 11.00 πμ στον Αϊ - Θωμά στο νεκροταφείο Πετρούπολης, τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο της ΣΟΦΙΑΣ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΥΡΟΥΛΗ.

Η Σοφία γεννήθηκε το 1923 στο Ριζόμυλο Πυλιάς Μεσσηνίας από οικογένεια αγωνιστών που κυνηγήθηκε και ξεκληρίστηκε από τους φασίστες - Χίτες. Ο πατέρας της Ηλίας, μέλος του ΚΚΕ από το 1928. Η μητέρα της Τασία και ο θείος της Κώστας, μέλος του ΚΚΕ, αδελφός του πατέρα της, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τους Χίτες του Μαγγανά το 1946. Ο αδελφός της Θεόδωρος εκτελέστηκε στην Πύλο το 1946. Ο Γιώργος, μαχητής του ΔΣΕ, εκτελέστηκε το 1949 στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο. Ο Αγησίλαος έμεινε 20 χρόνια πολιτικός κρατούμενος αποφεύγοντας 2 φορές την εκτέλεση. Πέρασε από όλες τις φυλακές της Ελλάδας.

Η ΣΟΦΙΑ συνελήφθη, βασανίστηκε, φυλακίστηκε στην Ακροναυπλία, καταδικάστηκε 20 φορές σε θάνατο. Αθωώθηκε το 1952. Εκανε οικογένεια και έφυγε πλήρης ημερών, στις 25 Σεπτέμβρη 2010, πιστή μέχρι το τέλος στην ιδεολογία και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Πετρούπολης προσφέρει 50 ευρώ.

Επίσης, τα παιδιά της, Παναγιώτα - Βάσω, οι γαμπροί της, ο αδελφός της Μίμης και τα εγγόνια της προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, τιμώντας τους αγώνες της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ